Cenzúra - zakazovanie a mazanie všetkého čo je proti USA

Diskusie na politické témy...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Cenzúra - zakazovanie a mazanie všetkého čo je proti USA

Príspevok od používateľa ramaya »

jackb - tato tema nie je len o raraskovi. Ja sem davam vyjadrenia aj zo zahranicia, pretoze cenzura je si myslim problem demokracie ako celku.
Alebo sa s tym nevies zmierit, ze politicka cenzura existuje aj v tej najsamfasa demokracii na svete v tvojich milovanych USA ?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako si dospel ku tomuto zisteniu?

teraz sa ja mozem hodit o zem a bit pastami o zem, ako ked ludia za webmi zo Smatanovho zoznamu nazvali rusofilmi? ci to mozu len oni?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Samozrejme, ze aj v USA existuje cenzura. Proste v kazdej spolocnosti existuju ludia, ktori si nepraju, aby o nich niekto pisal clanky, ktore nie su zrovna lichotive. Ide ale o to, aka je v tej krajine politicka kultura, sudnictvo, vztah obcan-stat, obcan-obcan a uroven korupcie. USA patri medzi medzi krajiny s najvacsou slobodou medii. Takze je uplne scestne ich nonstop obvinovat z nejakej cenzury. Preboha ved v tej krajine maju moznost vyjadrovat verejne svoje nazory a postoje aj rozne fasisticko-rasisticke hnutia, lebo im to umoznuje ustava.

Postovanie podobnych clankov, ako si tu dal naposledy, mi smrdi jasnou propagandou...niekde od brehov Moskvy...a ti teda maju o cenzure co hovorit...

Das sem clanok s nazvom “Cenzúra liberálnych médií je šokujúca”, pricom citacie su prebrate z interview pre liberalny spravodajsky portal :D :D :D no ohromna cenzura...ti ludia, ktoori na hlavnych spravach pisu tieto propagandisticke sracky a ludia, co to citaju a veria tomu, maju v mozgoch nejake cervy alebo co?!

Preboha ved sme tu mali socializmus, ktory skoncil len pred 25 rokmi a ktory nam sem priniesli bratia Rusaci spolu s pol milionovou armadou. To ste uz zabudli, aka bola cenzura a co robila tato komunisticka spina s ludmi , ktori si dovolili otvorit usta?!
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko napísal:Preboha ved sme tu mali socializmus, ktory skoncil len pred 25 rokmi a ktory nam sem priniesli bratia Rusaci spolu s pol milionovou armadou.
Socializmus nam na Slovensko priniesli nasi bratia Cesi. Asi si nedaval pozor na dejepise, alebo sa teraz v skolach vyucuju taketo bludy ako pises ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Hovoril som o roku 1968 a normalizacii, ktora nasledovala potom a ktora by nebola mozna bez bratskej pomoci Rusakov. Dalsich 20 stratenych rokov, ktore degenerovali nasu spolocnost.

Mimochodom, ten prispevok nebol o tom, kto sem ten socializmus priniesol alebo nepriniesol. Preto ta opat zavediem k tomu, o com bol.

Bol o nasej slovenskej skusenosti s tazkou cenzurou. Z niektorych filmov sa tolko scen muselo vystrihnut, ze nakoniec ten film ani nedaval zmysel, no aj tak isiel do kin a telky. Ale to je len taka tragikomicka ceresnicka na torte skutocnej cenzury. Sranda to uz nebola, ked sudruhovia na vybore rozhodli, ze tvoje deti budu moct dokoncit akurat tak zakladnu skolu, pretoze si si dovolil otvorit usta. Alebo ta poslali rovno do lagru. Toto je cenzura...

Ked niekto udajne hovori o "sokujucej cenzure liberalnych medii v USA" pricom si ty mas moznost precitat jeho vyjadria vdaka nejakym americkym novinarom, ktory s tou osobou spravili interview a zverejnili clanok v liberalnom americkom mediu, tak to je cenzura? :D

Ak by bola v USA skutocne taka strasne sokujuca cenzura ako sa nam to snazia prezentovat hlavnespravy, tak v prvom rade sa o tej tetke a jej nazoroch ani nedozvies, lebo by bola niekde zavreta alebo by ju postavili rovno k stene alebo v lepsom pripade by niekde zametala do konca zivota ulice.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Miesas slobodu slova a cenzuru.
Existuje brutalna cenzura urcitych tem v mediach. O tom ta zena hovori.
Pri nepohodlnych temach su zakazany vsetci co maju iny nazor a na Slovensku su este vykreslovani v negativnom svetle, bez moznosti reagovat.

Vysledok je ten isty ako za komunizmu - k ludom sa nedostanu roznorode informacie, ale len tie jednofarebne, len tie ktore vyhovuju tym ktory ovladaju media.
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

Nedostanú sa k nim rôznorodé informácie, pretože zjavne žijú v zemľankách bez prístupu na net alebo si nemôžu ísť kúpiť "alternatívne" bullshity v novinovom stánku alebo kníhkupectve.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

citat mainstream mozes, ale nie vsetkemu bezhlavo uverit a to sa tyka vsetkeho.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Len upozorňujem ako môžete dopadnúť, keď pichnete do J&T hniezda :psssst:

Som zablokovaný!
Martin Daňo

Len aby to stým VKontakte nedopadlo ako s proti-ruskými sankciami. Aj keď sa to hneď neukazovalo, tak v dlhodobom horizonte im to len pomôže (myslím VKontakte)

Ja osobne považujem, tieto sociálne siete Facebook, Instagram a pod. len za stratu času, ale keď to niekoho baví furt na to čumieť ešte aj na WC alebo pri jedle, tak nech ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ďalšia kapitola sama o sebe ...
http://www.hlavnespravy.sk/facebook-zab ... cov/960606
Ináč minimálne 80.000 istých voličov ĽSNS, po tomto rozhodnutí liberálneho média o zablokovaní. To je presne to čo som písal minule, že liberálne mainstremové médiá im zaobstarajú vo voľbách minimálne 10% najviac ako by dostali ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A ďalší pokus o tvrdý nátlak na tých, ktorý zatiaľ nepodľahli liberálnej diktátorskej cenzúre.
Liberáli vo svojej arogantnej povýšenosti nie sú schopný si ani vypočuť opozičný hlas ...
https://domov.sme.sk/c/20516614/zrusili ... ref=njctse

Niekedy úsmevné názory Blahu na túto tému :)
http://www.hlavnespravy.sk/blaha-ku-kon ... tvs/980006
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dano: "Tu ideme robiť odpad pre ľudí a ma zablokujú?"

:lol:

Vystihol to.
jackb
Redeemer
Redeemer

ramaya napísal: A ďalší pokus o tvrdý nátlak na tých, ktorý zatiaľ nepodľahli liberálnej diktátorskej cenzúre.
Liberáli vo svojej arogantnej povýšenosti nie sú schopný si ani vypočuť opozičný hlas ...
https://domov.sme.sk/c/20516614/zrusili ... ref=njctse
https://www.noviny.sk/komentare/215079- ... e-v-trnave
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

jackb - nepochopil som čo si tým odkazom chcel naznačiť, ale tá panelová diskusia bola zrušená z dôvodu, že 4 z 5 slniečkárskych účastníkov odmietli diskutovať s Rostásom.

Zrušené. Kontroverznú diskusiu s Rostásom ľudia z médií odmietli
http://strategie.hnonline.sk/media/9495 ... i-odmietli

Namiesto toho sa uskutoční verejná diskusia so 170 účastníkmi, takže pomer už nebude 5 ku 1, ale možno 169 ku 1 a o to slniečkárom ide v prvom rade umlčať za každú cenu opozičné názory, aby sa najlepšie vôbec nedostali k slovu.
----------------------------------------------------------------------------
Ja osobne som doteraz ani netušil kto to sú Daňo alebo Rostás, ale ide mi o ten princíp. Existuje také príslovie, že "Pýcha predchádza pádu". Problém je, že potom na to doplatíme všetci a nie len slniečkári - Svedkovia Sorosovi - toto slovné spojenie som doteraz tiež nepoznal :lol: :smt023
jackb
Redeemer
Redeemer

toto
S ľuďmi z konšpiračných médií nemá mediálna komunita ako diskutovať. Nemá s nimi žiadnu spoločnú komunikačnú platformu. Účastníci konferencie sa budú pokúšať používať vecné argumenty. Rostása však fakty zaujímať nemusia. Nezaujímajú totiž jeho publikum. Jeho čitateľ nemá s akademickou ani mediálnou obcou spoločný jazyk. Pohybuje sa v odlišnej paradigme. Namiesto vedenia má vieru. Veda je preňho rovnako záhadná ako mágia. A čary sľubujú viac.

Rostásov svet je zaujímavejší, farebnejší, dobrodružnejší a hlavne dostupnejší, ako náš. Skúmanie a pochopenie jeho vesmíru nevyžaduje nijaký intelektuálny vklad. Je ľahko zrozumiteľný a vzrušujúco záhadný zároveň. Môžete sa v ňom dopracovať k najvyššej múdrosti v priebehu desiatich minút a celkom zadarmo. Stačí si prečítať článok na správnom portáli. Je to akoby vo vašej obľúbenej trafike za 20 centov predávali kameň mudrcov. K cigaretám grátis, namiesto zapaľovača.

Je to učebnica matematiky verzus Harry Potter.

A teraz si predstavte ako sa pokúša fyzik obhájiť teóriu strún pred obecenstvom, ktorého celé vzdelanie pochádza výlučne zo štúdia J. K. Rowlingovej. Musí do neprípustnej miery zjednodušovať pred každým, dokonca aj racionálnym a vzdelaným kolegom z iného vedeckého odboru. Ani ten neovláda matematický aparát, ktorým je možné teóriu strún skúmať, alebo o nej vôbec uvažovať. Aj špičkový biológ napokon musí teoretickému fyzikovi iba uveriť. Nedokáže porozumieť jeho jazyku, ktorým je matematika. Nemá kompetenciu hodnotiť jeho dôkazy. Nemajú spoločnú komunikačnú platformu.

Pokúšať sa Rostásovmu publiku vysvetliť postoj mediálnej obce je prakticky nemožné, pretože mu na pochopenie vašich argumentov chýba kompetencia. Muselo by uveriť, čiže by ste mu museli ponúknuť niečo atraktívnejšie a ešte jednoduchšie ako jeho terajší proroci.
a co je to vlastne ten "slnieckar"? este nedavno to bola osoba, ktorej nevadi prijamnie azylantov, no podla toho co pises je to uz nieco uplne ine.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ramaya napísal:a o to slniečkárom ide v prvom rade umlčať za každú cenu opozičné názory, aby sa najlepšie vôbec nedostali k slovu.
Si musim poznacit, ze ked nabuduce budeme na katedre psychologie organizovat medzinarodnu vedecku konferenciu, tak nesmiem zabudnut pozvat tu pani docentku ciganku, co po polnoci ludom zo sedmovych kariet hovori, aku maju osobnost a co maju vo svojom zivote robit, aby boli stastni...inak mi nejaky magor z Lucenca bude nadavat "do slnieckarov, co umlciavaju opozicne nazory".

Kedy sa zo slobody prejavu stala zaroven povinnost pocuvat tento nazor pre vsetkych ostatnych ludi?
Kedy sa z klamstiev, hoaxov a hluposti stali "alternativne fakty"?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko - to akože s nimi súhlasíš?
Markíza, SME, RTVS majú jediný patent na pravdu a len oni môžu informovať verejnosť a nik im nie je rovný - ostatní klamú a šíria nezmysly? Je to obyčajná arogancia, môžu to vysvetľovať ako chcú.

Keď s niekým diskutuješ, tak ho logicky musíš aj počúvať čo hovorí ak s ním vedieš diskusiu ...
Keby to bola nejaká súkromná diskusia medzi obyčajnými ľuďmi niekde v bare alebo na ulici, tak tento tvoj názor beriem,že sa zoberieš a ideš preč, ale toto sú pracovníci médií a téma znie Budúcnosť médií a vôbec ani len netušili čo ten človek povie, ale už dopredu ho odsúdili.

Ale aspoň slniečkársky redaktori znovu ukázali svoju aroganciu,a je úplne smiešne ak Nový čas a Markíza sami seba považujú za seriózne médiá a SME, ktorý vlastní PENTA, je tiež žiariaca nezávislosť :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

ramaya napísal:ostatní klamú a šíria nezmysly? Je to obyčajná arogancia, môžu to vysvetľovať ako chcú.
najdi si vyzbierane hoaxy, ktore siria "ti druhi". takze mas kopec dokazov proti tvojmu tvrdeniu.
ramaya napísal:Keď s niekým diskutuješ, tak ho logicky musíš aj počúvať čo hovorí ak s ním vedieš diskusiu ...
nemusis. pravo na slodobu prejavu to neurcuje.

pokus o odbornu diskusiu moze s ludmi ako Roštáš dopadnut tak, ako v minulosti Pre a proti s Bendom (Vesmirni lide)

napriklad, ja nie som vodic, nemam ku soferovaniu ziaden vztah, z anatomie auta by som uz dnes skusku neurobil, lebo mi ostala uplne lahostajna. ale dam sa pozvat ako rovnocenny diskuter na odborny seminar o buducnosti F1 s konstruktermi a pilotmi. bude prirodzene, ze oni ho odmietnu, lebo ja a oni si okrem pozdravov nemozme ani nic k veci vymenit.
detto Roštáš, ktory nie je novinar a pri svojej cinnosti porusuje vsetko co sa novinarciny tyka.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ramaya napísal:ephramko - to akože s nimi súhlasíš?
Jasne, ze s nimi suhlasim. Ide o univerzitnu podu. Kebyze som vedecky pracovnik a mam na tej konferecii prednasat vysledky nejakej svojej studie, tak tiez tu univerzitu poslem do riti, lebo nechcem, aby moje meno a moja praca boli v jednej knizke spolu s bullshitom od nejakeho klamara a podvodnika Rostasa. A v druhom rade to nieco vypoveda o kvalitach tej univerzity, ked si tam pozvu Rostasa. To je ako keby na fakulte mediciny organizovali sympozium o rakovine pluc, novych trendoch v liecbe a prevencii a zaroven si tam ako hosta a prednasajuceho pozvali niekoho, kto nielenze nie je lekar, ale nevyse pracuje ako profesionalny lobista tabakoveho priemyslu. :mrgreen:

Ale vidim, ze ty stale nechapes. Pre teba je totalita, ked ta niekto posle do P aj s tvojimi nazormi...nechapes, ze tvoje prava siahaju iba po hranicu prav dalsich osob.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hento Pre a proti je absolútna legenda a naozaj to krásne vystihuje problém. Ako nech si Zem a Veky fungujú atď., ja nie som za to, aby sa zakazovali a trestali atď. Ale, rovnako je tu právo, ako už bolo naznačené, že ich istí ľudia odmietnu ako partnera do diskusie. Nemožno to nikomu nanútiť.
Napísať odpoveď