Vlastny VPN server

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Human.
Medium Star
Medium Star

Vlastny VPN server

Príspevok od používateľa Human. »

Caute. Doma mam NTB, ktory je vacsinou stale zapnuty a pripojeny na internet cez domaci wifi router. Ked som prec, tak na smartfone pouzivam verejne wifi, ale nemam z toho dobry pocit kvoli bezpecnosti. Tak ma napadlo, ci by sa nedalo na tom NTB spustit VPN server tak, ze po pripojeni zo smartfonu budu data poslane sifrovanym tunelom na NTB a z neho na cielovy server cez domace internetove pripojenie. Nasiel som tento navod, ale mam z toho dojem, ze tak spustim akurat VPN server, cez ktory budem mat pristup len na ten NTB a nie dalej na internet.
https://www.jimrich.sk/2008/10/14/vpn-s ... openvpn-1/

Dalo by sa to teda spravit tak, ako pisem vyssie?

Dakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vlastny VPN server

Príspevok od používateľa hojko »

Nemas z toho dobry pocit kvoli bezpecnosti znamena co??? Gmail sa pripaja cez SSL, ostatne mailove sluzby ci vlastny pop3/smtp server si vies dat tiez cez SSL, internet banking ide cez SSL, Facebook tiez cez SSL, vyhladavanie Googlu tiez cez SSL. Kde je teda problem pri verejnych wifi sietiach???
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Prihlasujem sa aj na stranky, ktore nebezia na https/ssl, a navyse nemam rad, aby niekto sledoval, kam chodim. A tiez to chcem vyskusat, aby som sa priucil nieco nove. :)

A ruku na srdce, ty by si sa pripojil na verejnu wifi a robil na nej vsetko tak, ako doma na zabezpecenej wifi?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Human.: Kedze to kam sa prihlasujem prebieha vsetko cez SSL, tak ano, robil by som to aj na hotspote v strede namestia. A aj to robim.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim, nechcem zakladat novu temu.
V praci mame WD sietovy disk kde su subory, je k nemu aj aplikacia s ktoru sa viem cez smerovanie portov pripojt na dany disk. Koli pohodliu a jednoduchosti by som vsak potreboval aby som doma dany disk videl vo Findery tak ako keby bol v Lanke aby som mohol prehliadat subory ako na sietovom disku. Ako by sa to dalo vyriesit cez VPN alebo nieco ine ?
Dakujem.
Napísať odpoveď