Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
dzuri
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa dzuri »

no na heureke som ho nasiel od 280 ale ako som pisal nepotrebujem novy ...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Yogi120 napísal: Pri 5.5 palcových displejoch bude výdrž podobná na každom mobile.
toto je uplna hlupost, ako keby vydrz telefonu bola priamo umerna velkosti displeja.

Na Yogi-ho by som si dal pozor, on ma LG a tym padom je to najlepsi telefon na svete. aj o tej vydrzi sa bude furt hadat aj napriek tomu ze vsetky testy hovoria opak.

LG G4 ma s pomedzi 5.5 palcovych telefonov jednu z najnizsich vydrzi. Meizu MX4 Pro vydrzi podstatne viac, Alcatel Idol 3, Meizu M1 Note aj Apple iPhone 6 Plus vydrzi viac nez G4. jediny 5.5 telefon co som nasiel co je vo vydrzi horsi nez G4 je Oppo Find 7.

ovela viac nez na velkosti displeja zalezi na jeho rozliseni a velkosti baterie. potom samozrejme na nenazranosti systemu.
ja mam este vacsi displej, s mensim rozlisenim, inym systemom a rovnakou bateriou ako G4 a vydrzi 150% toho co to LG.

samozrejme zalezi tiez od toho kto ako telefon vyuziva, jeden moze cely den behat s handsfree v uchu a streamovat hudbu cez LTE, druhy mozno ma vsetko vypnute a zapina co potrebuje len ked potrebuje. preto by som sa na vydrz nepytal na forach ale skor veril tym testom, pretoze pokial sledujes jeden portal (napr zrovna ja som to vsetko pozeral na gsmarene) tak vies ze kazdy telefon bude otestovany rovnakou metodikou a teda je mozne ozaj porovnavat.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

To, že som si kúpil lg som urobil z nejakého dôvodu a ten dovod asi bude taký, že sa mi páči a vyhovuje, no neznamená to, že som nemal v rukach iné mobily, alebo by som neodporučil niekomu iný ako lg, ale keďže mám s nim dobré skusenosti a ostatné mobily s 5.5 mali u mňa podobnú výdrž pri mojom používaní ako LG, tak túto skúsenosť sem aj napíšem a podľa toho budem aj niekomu radiť... Napr.rozdiel vo vydrží taký note2 s hd rozlíšenim bol ozaj zanedbateľný (každý deň nabíjanie) ako so súčasným g3 s QHD ...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

medzi g3 a note2 su 2 roky, novsie a setrnejsie technologie... to sa porovnavat fakt neda.

nabijat kazdy den je tiez relativny pojem, pretoze sice mozes nabijat kazdy den, ale jeden telefon vecer strcis do nabijacky a este ma 25% baterky a druhy telefon si uz radsej posledne 3 hodiny ani nechytal, pretoze bol pod 10%.

ale presne si pamatam ako si par mesiacov dozadu trvdil ze g3 vydzi rovnako ako g2... ja som svoj g2 nabijal kazdy druhy den :)
teraz ta lumia 640 xl zvladne aj 3 dni obcasne (vacsinou nabijam kazdy druhy den a vzdy tam tych 20% je).

ja sa zase nechcem hadat s tebou, ale fakt mi to neda ked vidim ze kazdemu sa snazit natlacit LG a este k tomu trvdis veci, ktore nie su pravdive a je to lahko dokazatelne akykolvek objektivnym testom.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

G2 som mal v rukách na testovanie a nabíjal sa každý deň.... vydržal možno o niečo viac, ale nabíjaniu každý deň sa určité nevyhol....a to sa bavíme o mobile s menším displejom a rozlíšením... Vidim, že ti nedá, ale zas tu ideš argumentovať s nejakými testami, ktoré ani nevieš kto robil a za akých podmienok. .Ja keď už mám poradiť, tak na základe nejakej praxe a tá mi ukázala, že akýkoľvek fon s veľkým displejom a častým používaním vydrží maximálne deň ..ak ho nebude často používať, alebo prevažne na ňom bude počúvať hudbu a telefonovať, (čiže používanie pri ktorom je displej prevažne zhasnutý) je napr. mnou odporúčaý lg tak isto dobra voľba pre užívateľa na výdrž ako aj o hodne drahší samsung, ktorý tu bol spomenutý, alebo lacný čínsky fón... Ak má byť rozdiel vo vydrži (teda podľa mojho názoru) zanedbateľný, tak znovu poradím fon, ktorý má aspoň dobrý displej , foťak, podporu od výrobcu a to za slušný peniaz.... Toto mu na stránkach, na ktorých testujú výdrž batérií nik neporadí.....Tak tu nevypisuj o tom, ako niekto niečo pretláča (osobne som pred nedávnom v tomto vlákne odporučil dva krat samsung .. Nejaký note a s4 tuším) a radšej píš niečo k veci, k téme a prospešné...napr. svoje skúsenosti...googliť snáď vie každý ak bude chcieť vedieť o nejakých testoch...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no nic, kazdy si budeme dookola len o svojom. nechajme to tak.
deco241
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa deco241 »

No dobre, tak čo iné do tých 500€ okrem tej G4 ? :)

//autoeditácia príspevku (12 Aug 2015, 21:50)
No dobre, tak čo iné do tých 500€ okrem tej G4 ? :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mx4/mx5 je zaujimavy ale nema absolutne ziadnu podporu, oficialna appka na aktualizacie od meizu nepozna ani anglictinu, iba tie cinske znaky, nonsens, hlavne kvoli tomu som to nekupoval
g4 sa mi vybija skoro pred ocami, ale posledne dni mi to uz ani tak nevadi lebo ho dokazem nabit z 15% na 100% za hodinu a 10 minut...
ked si kupim quick charge 2.0 tak to bude este o polku rychlejsie...normalne som ho prestal nabijat v noci, lebo ked ho pichnem na siet a kym zaspim on je nabity v polke a 6 hodin kym spim je zbytocne napojeny na siet, a tak rano vstanem, pichnem do siete a odchadzam z bytu s plnou baterkou, parada
deco241
Medium Expert
Medium Expert

A čo poviete na S6 ? :smt059 Aká je využiteľná pamäť ak by som rozmýšľaľ nad 32Gb verziou ?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Všetko je o tom, čo na mobile preferuješ. Oba fóny majú voči sebe nejaké výhody a nevýhody...ako som už pisal, v tomto prípade by som šiel do G4 ... Ako hlavné dôvody by som udal: Samsung ,
-Chýbajúci slot na sd karty,
-Nemožnosť vymeniť bateriu,
-Amoled, ktorý sa v minulosti vypaľoval (dnes neviem, ale zatiaľ som sa dôveryhodne nikde nedozvedel, že tomu tak najďalej nie je )
-Drahší
-Horší foťak (aj keď stále vynikajúci, patriaci medzi top)

Pre Samsung hrá ale zas lepšia výdrž ( už som písal, aký je ten rozdiel pre mňa dôležitý)
- Luxusnejší vzhľad
-K tej pameti .. Na 32 GB verzii môžeš reálne využiť tušim nejakých 24-25GB
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

na SGS5 sa stále vypaľuje AMOLED display. Ako vlastník môžem potvrdiť, že od SGS3 je to s trvácnosťou display-a bieda, hneď po skončení paušálu(2 roky) treba meniť za nový lebo starý má už vypálené hodiny, stav baterky a lištu navigáciu v obraze. S6 na tom bude rovnako, technológia sa nezmenila. Btw držal som v ruke nový S6 edge, ako luxusný kúsok, ale po 4 vlajkových lodiach od samsungu už ďalší samsung nechcem. SGS2 bola na tú dobu pecka telefón, S3 malo vymakanejší procesor, obraz, foťák, S4 a S5 nepriniesli nič nové, až teraz S6 má konečne iný vzhľad ale už ma to nejak neťahá, hlavne keď si spomeniem na tú katastrofálnu nadstavbu androidu od samsungu.

Ešte by som pridal k nevýhodám samotnú nadstavbu samsungu, úplne zasviní celý telefón, fakt flashovať custom romku hneď prvý deň od prebratia nového telefónu je na zaplakanie...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Takže, s najväčšou pravdepodobnosťou tým bude ozaj trpieť aj S6 , čo je ozaj škoda, lebo amoled displeje sa mi ozaj páčili. Nebyť toho vypaľovania a s tým aj spojené žltnutie bielej, tak by som chcel fón jednoznačne s amoledom ..
deco241
Medium Expert
Medium Expert

Joj chlapci :D bol som pevne rozhodnutý pre S6-stku ale ste ma teraz zneistili :evil: A na Honor 6 plus čo hovoríte ?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Pokiaľ Ti ide len o veľkosť displeja, kúp, ale ja osobne by som zostal potom uz radšej u tej z1c co máš
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KlimO »

Cavko tak som kupil teda g3 ale na moje prekvapenie v krabici nebola nabijacka.... Mozem pouzivat aj ine nabijacky s tym usb portom? Ci vylucne treba zohnat tu lg?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Kľudne môžeš.. rozdiel bude len v dĺžke nabíjania. Pokial budeš nabíjať s nabkou ktorá má menší prúd, čiže ampere (nabíjať sa bude dlhšie) ..Origo nabka má 1,8 A
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

deco241 napísal:Joj chlapci :D bol som pevne rozhodnutý pre S6-stku ale ste ma teraz zneistili :evil: A na Honor 6 plus čo hovoríte ?
ja práve pokukávam po značke oneplus, druhý model vyzerá sexy :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Chlapi, čo by ste si kúpili za 400€? Hlavná podmienka je aby nebol display menší ako 5 palcov. Najlepšie možno nie čo, čo ma tých 5,5 palcov. Potom ešte dobrý foťak, a už žiadne špeciálne podmienky nemám. Môj vyber je zatiaľ takýto, Lenovo Vibe Shot Dual, G3, M8, Zenfone 2, G Flex2?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

to si robis srandu ze nebola nabijacka :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

To kde si kupoval tú G3 ?
Napísať odpoveď