Vlastnictvo starsieho ale kvalitneho a udrziavaneho auta
Vlastnictvo starsieho ale kvalitneho a udrziavaneho auta
Dobry, poradte prosim. chcel by som si kupit starsie auto ale v dobrom technickom stave. nejaku starsiu premiovku, a nehladam najlacnejsie ale krasne exemplare v udrziavanom stave. Jedine coho sa bojim je (a neviem ci je to pravda) ze stare ale technicky a vizualne excelentne auto budu buzerovat policajti. Napr. novu Fobiu nezastavia ale mna napr v A8 D2 1998 zastavia just preto ze je to stare auto. Je to pravda? dakujem.
-
xH4wK
Re: Vlastnictvo starsieho ale kvalitneho a udrziavaneho auta
Nuz z vlastnej skusenosti viem povedat, ze ked som pocas 3 rokov mal 2 starsie auta (~10+ rokov) tak ma zastavili policajti ovela castejsie ako ked mam teraz novsie auto uz 3 roky.. to nemusi ale nic znamenat 
Ved nech zastavuju...ked mas platnu poistku, STK, EK a lekarnicku, tak ti nic nemozu 
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Niekedy sa zamyslam podobne. Nove auta ma uz akosi tazko vedia oslovit, aj ked samozrejme su medzi nimi pekne kusy. Ale proste tie starsie modely sa mi pacia viac. Najst dobry kus, o ktory sa niekto staral je narocna zalezitost a niekedy priam nemozna, ale ked je clovek trpezlivy, da sa. Ale ako ti pise GothaR, tak ked mas vsetko v poriadku z legalneho hladiska, tak mozu akurat podakovat a pustit ta dalej.
Co take ta zaujalo, ked sa mozem spytat?
Co take ta zaujalo, ked sa mozem spytat?
dakujem za odpovede. Tak mne nevadi ze zastavia, ved mam vsetko ok, ale nepaci sa mi ta buzeracie ze 1-3rocne alebo max 5rocne nechaju taka zgustnu si na niekom na starsom, ale kvalitnejsom ba dokonca drahsom ako nejaky B segment.
Dufam ze sa chapeme
a co ma zaujalo? tak vzdy ma fascinovali auta s rokom vyroby pred 00s . a inak celkovo kvalita spracovania (ved malo dnesnych aut dozije taky vek ako tie auta maju teraz...) dalej aj vybava(ktore dnesne bezne auto ma taku vybavu? ale samozrejme porovnavam jablka a hrusky
priznam si chybu) a celkovo hranaty dizajn ja mozem 
Dufam ze sa chapeme
a co ma zaujalo? tak vzdy ma fascinovali auta s rokom vyroby pred 00s . a inak celkovo kvalita spracovania (ved malo dnesnych aut dozije taky vek ako tie auta maju teraz...) dalej aj vybava(ktore dnesne bezne auto ma taku vybavu? ale samozrejme porovnavam jablka a hrusky
Keď som prečítal názov témy predstavil som si auto zo 70tych rokov, a ty to snívaš o 1998? Bežný policajt nerozozná 10ročné auto od 20ročného,ved takých po Slovensku jazdia tisíce. Taká octavia sa robí od 1996, a keď som sa nej jazdil zastavili na snáď raz alebo ani vôbec. Takéto veci by som absolútne neriešil
Jazdím striedavo na dá sa povedať novom i ked 4 ročnom VW aj starom 16 ročnom prémiovom BMW a zastavujú ma približne rovnako.Vždy iba bežná kontrola papiere,vodičák a do minúty idem preč 
dakujem, potesili ste ma 
takze pokial je v dobrom tech. stave tak by som sa asi nejakej buzeracie obavat nemal, vsak?
takze pokial je v dobrom tech. stave tak by som sa asi nejakej buzeracie obavat nemal, vsak?
Policajti ti nevedia skontrolovať technický stav
Maj zapísané pneu,nech svietia svetlá,platnú STK,lekárničku,papiere od auta a to je tak všetko čo ti môžu pozrieť
Maj zapísané pneu,nech svietia svetlá,platnú STK,lekárničku,papiere od auta a to je tak všetko čo ti môžu pozrieť
Ale čo? A tých XY techničákov čo zadržia to je ako možné?Gabo10 napísal:Policajti ti nevedia skontrolovať technický stav
co rozumies pod 'prehladanie auta'?
Tak ja ti neviem, ale za posledné 3 roky som zažil asi len 5 zastavení policajtmi. Vždy som dostal fúkať, pozreli si TP od auta, VP, OP a išiel som preč. A to mám už 15 ročnú haraburdu a vôbec nepociťujem, že by ma zastavovali častejšie, ako keď idem na 4-ročnom firemnom aute.bindo011 napísal: Ale čo? A tých XY techničákov čo zadržia to je ako možné?Policajti ti vedia veľmi dobre skontrovať technický stav auta, obzvlášť nás mladých chalanov v starších autách veľmi radi buzerujú. Skontrolujú ti všetko, dezén, svetlá, výfuk, rezervu, lekárničku, vestu, nie je výnimka ani prehľadanie auta... už sa mi to stalo. Takže tak... Aspoň tu v okolí LV je toto bežná prax.
Dezén myslím že si hlupák ak jazdíš na 1mm to má byť samozrejmosť mať OK dezén a nie že to treba kontrolovaťbindo011 napísal: Ale čo? A tých XY techničákov čo zadržia to je ako možné?Policajti ti vedia veľmi dobre skontrovať technický stav auta, obzvlášť nás mladých chalanov v starších autách veľmi radi buzerujú. Skontrolujú ti všetko, dezén, svetlá, výfuk, rezervu, lekárničku, vestu, nie je výnimka ani prehľadanie auta... už sa mi to stalo. Takže tak... Aspoň tu v okolí LV je toto bežná prax.
Svetlá aby svietili,rezerva (lepiaca sada),lekárnička,vesta,trojuholník to všetko je povinná výbava dokopy za 20 eur to je bezpredmenté zato techničák nezoberú lebo to máš non stop v aute ani to nikdy nevyberáš
Mne teda výfuk ešte nekontrolovali čo ti tam majú kontrolovať? To či drží na karosérií? však to je samozrejmosť že má držať
ku prehliadke
Kód: Vybrať všetko
Pokiaľ posádka vozidla sa zdá byť podozrivá, má policajt právo prehľadať vozidlo – batožinu, vrátane osobnej prehliadky. Pred úkonom by mal policajt informovať o dôvode a odvolať sa na príslušný právny predpis. Na žiadosť posádky je policajt povinný spísať o tom protokol. Re: Vlastnictvo starsieho ale kvalitneho a udrziavaneho auta
To je jedno či máš zodraté alebo nezodraté pneu, proste som zažil a nie raz situáciu, kedy si na tie gumy policajt svietil a starostlivo si ich obzeral. Raz s kamošom to bolo dokonca o techničák, tak asi že mi to nevyvrátiš, keď som bol očitý svedok
. Takisto moje auto si veľmi radi poobzerajú a nakoľko mám CZ značky, tak vždy je to pomerne dlhá kontrola s množstvom otázok. Mňa sa nepýtajte prečo... Pod prehliadkou auta myslím to, že ti odstavia auto, všetkých legitimujú a baterkami veľmi dôkladne prezrú celé auto a každú škáru. Stalo sa mi a takisto aj známym...
.
Osobne by som bol zvedavý, ako by si odbíjal dvoch fízlov o 12 v noci, ktorí očividne sliedia a chcú niečo nájsť. Radšej im poviem, že nech sa páči, kľudne si to auto prehľadajte, či tam dakde nepašujem pol tony koksu...
. A veľa krát som už zažil také zaujímavé situácie, hlavne v noci.
A ja netvrdím, že staré auto = láka pozornosť fízlov. Ja hovorím, že kto chce, dôvod na buzeráciu si nejaký vždy nájde a je jedno v čom sedíš.
Osobne by som bol zvedavý, ako by si odbíjal dvoch fízlov o 12 v noci, ktorí očividne sliedia a chcú niečo nájsť. Radšej im poviem, že nech sa páči, kľudne si to auto prehľadajte, či tam dakde nepašujem pol tony koksu...
A ja netvrdím, že staré auto = láka pozornosť fízlov. Ja hovorím, že kto chce, dôvod na buzeráciu si nejaký vždy nájde a je jedno v čom sedíš.
nebud pred fizlami posrany, ziadne take ze prehladanie cohokolvek, maju len obmedzene pravomoci
Môžu sa maximálne tak pozerať do auta ale rozhodne ho nesmú prehľadať
Takže im otvoríš napr kufor aj nato musí mať dôvod ktorý ti musí jasne vysvetliť.Následne oni sa donho pozrú ale nesmú sa dotknúť jedinej veci vrátane priehradky či odkladacích priestorov aj keby si tam mal tašku s nápisom "Samopale" je to tvoj majetok a nemajú právo ju sami otvoriť.
Samozrejme môže ťa vyzvať nech ju otvoríš sám
ak má podozrenie z trestnej činnosti
Hlavne sa ich netreba báť majú tiež obmedzené právomoci a nezastrelí ťa na mieste
zastavili ma na obstarožnom aute za horšie veci než to že je starší ročník a nikdy nebol problém.Stačí normálne a slušne odpovedať
Takže im otvoríš napr kufor aj nato musí mať dôvod ktorý ti musí jasne vysvetliť.Následne oni sa donho pozrú ale nesmú sa dotknúť jedinej veci vrátane priehradky či odkladacích priestorov aj keby si tam mal tašku s nápisom "Samopale" je to tvoj majetok a nemajú právo ju sami otvoriť.
Samozrejme môže ťa vyzvať nech ju otvoríš sám
Hlavne sa ich netreba báť majú tiež obmedzené právomoci a nezastrelí ťa na mieste
Mate stastie ze Tiefenbach je uz mimo hry, ten by vas dal do laty
nez by si dopovedal ten blabol s pravomocami lezis hlavou v hline dokruteny jak pavuk s pytlom vo vacku 
https://www.youtube.com/watch?v=JYbISEaboTIGabo10 napísal:... nesmú sa dotknúť jedinej veci vrátane priehradky či odkladacích priestorov aj keby si tam mal tašku s nápisom "Samopale" je to tvoj majetok a nemajú právo ju sami otvoriť ...
Sice to nie je standardna cestna kontrola, len som si na to video spomenul ked som cital tu citovanu vetu.
Rozlisuj standardnu cestnu kontrolu a zasah policie s platnym zatykacim rozkazom.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ale to ze mas zjazdene gumy predsa nezalezi na tom ci mas stare alebo nove auto a v akom je technickom stave... Policajt ti neskontroluje technicky stav - tzn. ze ci nemas motor na odchode, ci ti brzdia len 2 kolesa zo 4, a ci ti funguje poriadne rucna a nevies zaradit 3ku.bindo011 napísal:To je jedno či máš zodraté alebo nezodraté pneu, proste som zažil a nie raz situáciu, kedy si na tie gumy policajt svietil a starostlivo si ich obzeral. Raz s kamošom to bolo dokonca o techničák, tak asi že mi to nevyvrátiš, keď som bol očitý svedok.