Zvuk na TV LG 42LA640s

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Zvuk na TV LG 42LA640s

Príspevok od používateľa juslik »

Prosim vas uz dlhsiu dobu ma trapia niektore ripy filmov na ktorych mi nejde zvuk? Neviete ako je to mozne a co stym robit ?

Dakujem
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zvuk na TV LG 42LA640s

Príspevok od používateľa wladas »

Kus porovnat aka zvukova stopa je na filmoch s funkcnym zvykom a nefunkcnym. Moze byt problem s kodekom - dts, ac3
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trebalo by pozriet pouzity kodek, napriklad cez program MediaInfo: http://mediaarea.net/sk/MediaInfo/Download/Windows Niekedy tiez pomoze program typi DivXfix, ktory opravy chybu na zaciatku stop.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

pozrel som codec zvuku pri tom filme a je tam AC3, vacsina filmov co mam tam ma mp3 ale nasiel som aj take ktore idu a tiez tam maju AC3...ako to je mozne ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pretoze AC3 oznacuje vlastne Dolby Digital zvuk, ktory je na svete 21 rokov a za ten cas mal mnoho uprav, kompresii, rozne nastavenia kanalov, bitrate, repro...
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

a co stym mam robit ? mam na televizore najnovy software... ake je riesenie ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skusit fixnut film, pokial je to DivX/XviD. Ja pouzivam program DivXfix++, je sice z roku 2009, ale staci. Otvoris video a das fix, nic viac netreba. Skus, mozno ti to pomoze. Program pripajam do prilohy.

Druhy riesenim je prekonvertovat to, napriklad cez MediaCoder, co je bezplatny program. Mozno nebudes mat spravny codec, tak odporucam nainstalovat K-Lite Mega Pack, ktory obsahuje potrebne veci. Ked zapnes program, tak standardne by mal byt nastaveny na normal mode. Pretoze v simple mode nemas moznosti. V normal mode teda mozes nastavovat rozmer, ratio, video a audio codec, bitrate atd... Ak sa video nedotknes, tak si vies zvuk prehodit do AC3 a ten zvuk by nemuselo pri filme dlho robit, odhadujem, ze za 5-10 minut by to mohlo konvertovat a ulozit. Tu je program: http://www.mediacoderhq.com/download.htm

Najlepsie urobis, ak to budes skusat na nejakom sample, teda minutove video, ktore upravis za par sekund, nahras na USB a mozes skusat na telke.
Prílohy
DivFix_v0.34.zip
(901.71 KiB) 40 stiahnutí
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Diky moc ale mam mac :) divfix++ som nasiel na mac ale nejak nefunguje nasiel som na toutube video jak sa stym robi lenze nefunguje tak isto v logu mi len vypise ze cofek divx a nic nenacitava ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sry, ale to, ze mas Mac moj problem nie je a kedze s Mac aplikaciami nemam skusenost, tak si musis poradit sam. Riesenie na Windows si dostal ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tak použi nejaky iny program na upravu videa, ktory v macu pôjde. Alebo sťahuj take ripy kde je taka zvukova stopa ktoru ten TV prehrať zvladne.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

mac nieje problem ten program som nasiel DivFix+++ ale nejak nejde tak ako ma...filmy by som aj stahoval take ktore idu ale ani jeden clovek ktory ich dava na nete neuvadza vzdy konkretny kodek...a vacsinou ked stahnem jeden nejde ziadny film kedze vsetci kopiruju jak sa len da a nedaju si niekedy ani len namahu premenovat subor
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak si najdi program na konvertovanie pre MAC a sprav to tak, ze to konvertujes. Trebars VirtualDub by mal byt aj na MAC a pokial nie, tak budu urcite alternativy.
Napísať odpoveď