ahoj,
potreboval by som vyplnit male diery nejakym roztahovacim materialom.
jedna sa o plechovu strechu, a diery by mali byt co najviac odolne vode a hlavne HLODAVCOM.
viete poradit ktora purpena alebo tmel alebo nieco ine sa tam hodi?
dik
Pur pena / Tmel odolnost - poradit
Re: Pur pena / Tmel odolnost - poradit
Strecha je z akeho materialu? Idealne by bolo prekryt to niecim pevnym (plech) a nasledne utesnit tmelom na strechy. To ti zaruci najlepsiu odolnost proti poveternostnym vplyvom aj hlodavcom. Ak tam das iba penu, tak to dlho nevydrzi.
Pena nie je odolna vode. Zvetrava, takze sa za chvilku znici.
Tie diery su v plechu? Alebo niekde kde sa plech dotyka inej plochy? Pokial je to plech tak najlepsie vlastnosti bude mat hydroizolacia na sposob gumy. Ta odola vode a je pruzna. Kvoli hlodavcom by som ju este prekryl drotenou sietou. Ale to vsetko zalezi aky velky je otvor a kde sa nachadza.
Tie diery su v plechu? Alebo niekde kde sa plech dotyka inej plochy? Pokial je to plech tak najlepsie vlastnosti bude mat hydroizolacia na sposob gumy. Ta odola vode a je pruzna. Kvoli hlodavcom by som ju este prekryl drotenou sietou. Ale to vsetko zalezi aky velky je otvor a kde sa nachadza.
Ako bolo spomenute vyssie, nevieme ake su to diery a ani ich umiestnenie. Kazdopadne bezne sa predava aj kanalizacna, alebo studniarska pur pena.
je to 5x5 cm "diera" v tvare stvoruholnika, material plech - hlinik vsade dookola, tej vody sa tam vela nedostane.
Predstavte si to ako zlab/tunel, z kazdej strany hlinik, len predna a zadna stena je volna.
Predstavte si to ako zlab/tunel, z kazdej strany hlinik, len predna a zadna stena je volna.
tiez by bolo dobre aby na PUR penu nesvietilo priame svetlo lebo UV ziarenie to rychlo zvetrá a rozdroli
čo tak plácnuť na to záplatu a zanitovať. a celé prerieť alebo potom tmeliť niečím odolným
Ta zaplata bude najlepsia, vytmelil by som to niecim takymto http://www.soudal.sk/produkt/klampiarsky-tmel.
Je to pruzne, chyti to na vsetko (hlavne na ruky
) a malo by to vydrzat dlhsiu dobu.
Je to pruzne, chyti to na vsetko (hlavne na ruky