Zdravim,
neviem ci som spravne ochopil preto sa pytam. Switche su standardne L2 pretoze pracuju len s MAC adresou, to mi je jasne co ako preco. No su aj L3 switche tym padom preberaju nejake funkcie z routra cize ho tak nezatazuju alebo ako to je ? Vsetky manazovatelne switche/routre su ako Cisco ze sa konfiguruju cez konzolu, alebo niektore maju aj normalne pouzivatelske rozhranie ? Jedna sa mi konkretne o tento http://www.pcpoint.sk/detail/TPLink-TLS ... ots/295298 ?
Dakujem.
L3 switche
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: L3 switche
Na L3 môžeš nastaviť SVI a tým pádom nemusíš medzi Vlanami routovat na routri. Mimo ďalšie vymoženosti. Skôr rozveď prečo ťa to zaujíma, resp čo máš v pláne s tým robiť?
-
Chalesnik
Medium Professional
Ten switch beriem hlavne koli tým 12 sfp a už keď je mwnazovatlny chce vedieť čo s ním mozem stvarat žiadne VPN ani nič tak zatiaľ nebude ,, snažil som sa čo t dočítať na googli ale nič som sa nedozvedel preto sa pýtam tu
-
t0m4s3
Admin
Na VPN potrebujes nielen L3 ale aj nieco co obsahuje kryptovaci modul, cize ani kazdy Cisco router nezvladne VPN. Cize odpoved je, ze VPN na tom nerozbehas. To v tom linku vyzera byt iba manazovatelny L2 switch s nejakymi (zrejme dost osekanymi) QoS funkciami.
-
Chalesnik
Medium Professional
Ak tak na VPN použijem router ktorý tam je no to teraz nechcem riešiť .... Ok ďakujem a nastavovať sa to bude cez konzolu ako dsjmetomu Cisco alebo nejako cez prehliadač ?
-
t0m4s3
Admin
Pozri manual, myslim si, ze to bude mat web rozhranie.