Zdravím,
neviem či som trafil dobré subfórum, ale nikde sa mi to nehodí.
Chcel by som sa opýtať, či môžem použiť nejaké meno spoločnosti v názve svojej aplikácie. Dajme tomu, že značka HTC je pod ochrannou známkou trademark [TRADE MARK SIGN]. Môžem ale HTC použiť ako súčasť iného názvu (aplikácie), bez akéhokoľvek povolenia od HTC? Dajme tomu "HTC image installer" alebo "Flasher for HTC"...
Díky
Meno značky (spoločnosti) v názve aplikácie
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Meno značky (spoločnosti) v názve aplikácie
som si isty, ze nie
No, asi som vás splietol pojmom aplikácia. Nejedná sa o nič zverejnené na Google Play, ani o Androidnú aplikáciu. Len open-source aplikácia v podobe Python skriptu. Takisto nekopírujem názov nejakej služby alebo iného programu, len som použil názov výrobcu v názve projektu. I tak sa mi to ale už zo začiatku nezdalo, takže som to premenoval. Díky za odpovede a linky.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som si z toho vobec tazku hlavu nerobil. Mas kopu aplikacii, ktore nesu v nazve Android ci Windows typu Office for Android, Skype for Andorid, pripadne xyz aplikacii for Windows. Beriem, ze velke firmy si urcite veci prekonzultovali, trebars taky Skype a podobne. Ale myslis, ze niekto z tych co robia male aplikacie na Windows a maju v nazve Windows, ze to konzultoval s Microsoftom??? Ja o tom pochybujem. Tiez pochybujem o tom, ze niekto konzultoval veci na flashovanie, custom romky pre mobily atd... s vyrobcami a majitelmi prav.