ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jefty
Star
Star

Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy

Príspevok od používateľa jefty »

L.A.M.E napísal:mam na Vas taku otazocku neviem nikde najst ci je mozne vymenit staru kartu za novu bezkontaktnu ?... a ak hej tak kde to najdem nieco o tom ? a ci daky poplatok co urcite bude ....
Ja som mal starsiu kartu a este bola daleko od ukoncenia platnosti (asi aj viac ako 6-7 mesiacov). Napisal som im spravu cez IB, ze chcem novu kartu, bezkontaktnu, ale ze nechcem platit 3 eura za znovuvydanie. Odpisali mi, ze si mozem poziadat o novu kartu s bezkontaktnou technologiou a ze poplatok za znovuvydanie mi vratia. Takze som to mal zadarmo. Som u nich uz par rokov, chodi mi tam vyplata, takze nemali problem mi odpustit ten poplatok.

Niekedy netreba spekulovat s poskodenim/stratou a pod. a staci sa ich slusne spytat a poprosit. Mne to vyslo. :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Ruský oligarcha Fridman kupuje banku Zuno
http://byznys.lidovky.cz/rusky-oligarch ... y-trhy_ELE

Asi svoj druhý účet v Zune po roku radšej zruším..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Udajne sa nic nemeni, citat z FB Zuno SK:
"Možno ste sa už dočítali o tom, kto bude naším novým investorom. Náš predaj však ešte nebol ukončený. Pripravovaná zmena vlastníctva vás nijako neovplyvní, vaše vklady ostávajú chránené podľa rakúskeho zákona o ochrane vkladov, keďže aj po predaji naďalej ostávame samostatnou plne regulovanou bankou so sídlom vo Viedni. Naše služby a produkty sú tu pre vás stále a my pracujeme na ich vylepšeniach a novinkách. O ďalších krokoch vás budeme určite informovať"
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

To je samozrejmé, podmienky sa budú meniť postupne v priebehu rokov.. ale ruský oligarcha ako majiteľ neznie nejak vábne. :)

//veď áno, Široký je už vyšší oligolevel.. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stale lepsie ako oligarcha Siroky ;)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Chcem si zrusit ucet v zuno. Treba tam ist osobne? Kde vobec maju kamennu pobocku v Bratislave?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Jedina "pobocka" je v OC Retro v Ružinove :)
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Posielal som si z mojho USD Zuno učtu 880usd na učet Skrillu v USD. Prišlo mi o 42USD menej. Dopredu som sa informoval a všetko malo byt bez fees. Ked som to riešil s oboma podporami obe mi napisali že nestrhli žiadne poplatky za prijate ani za odoslanie. Prípad obe strany uzavreli a 42 usd zmizlo v čiernej diere. *Zuno mi ponukol začať reklamačné konanie voči druhej banke, samozrejme že všetky naklady za konanie budu strhnute z mojho učtu.*

Len take varovanie ak chcete robit niečo podobne. V zune som platil poplatok za zahraničnu platbu 9.8e ale to bolo strhnutych mimo tych 880.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nebolo to zuno no platil som raz kartou v potravinach mensi nakup bezkontaktne a zmizlo mi z uctu dalsich cca 200e len tak ani v historii to nebolo nikde podla banky,
musel som cakat mesiac hlavne ze nabehli spet, odvtedy tuto platbu nepouzivam
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Aj Vas Zuno spamuje s mailami ako zhorsuju podmienky? Za posledne 2 mesiace minimalne 2x znizili uroky na sporeniach. To ma chcu ako slusne poprosit, aby som od nich odstupil ci ako :D
A celkovo, je to asi jedina banka ktoru vnimam, odkedy som u nich tak ziadne ze akcia, vyhodna ponuka, nieco spešl ale furt podmienky, poplatky, zhorsovanie podmienok. Tusim, ze ako prisli tak aj pojdu..
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Áno, ale rovnaký mail som dostal od všetkých bánk, takže nemáš kam ísť.

Zuno používam minimálne, mám tam drobnú rezervu kvôli viamo, ktoré aj tak nikto nepoužíva :).

Obyčajné šetriace účty sú teraz slabá voľba...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tie urokove miery predovsetkym znizuje ECB a NBS, takze Zuno sa aj s ostatnymi bankami len prisposobuje trhu. A banky typu TB, VUB ci SLSP si zvykli na privysoke zisky, nizke urokove miery a lacne hypoteky im robia skrt cez rozpocet, takze uz nevedia ako vytiahnut peniaze od ludi, preto zacinaju zavadzat absurdne poplatky (vklad v hotovosti na vlastny ucet, platba v cudzej mene) a znizuju uroky na uroceni uctov, vkladoch a sporeniach.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Zuno ti da aspon v cas vediet co sa deje. V inych bankach som o tom neviem ci bol niekedy informovany. Tie sa skorej spoliehaju na to, ze kazdy den budes sledovat IB alebo ich stranku. Setriace ucty veru su uz nie velmi "setriace" :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je pravda. V SLSP to asi len hodia niekde na ich stranku a nic viac.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

Nestalo sa niekomu z Vas ze vam Zuno zablokovalo kartu? Som teraz v Kanade treti den, zo začiatku vsetko fungovalo v poriadku a po 5-6 platbach kartou zrazu prestala fungovat..Najhoršie natom je ze tu nemam ziadnu hotovost a bola to jedina karta čo mam :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

volal si na infolinku? resp nevolali ti oni? mozno si myslia, ze ti ju niekto ukradol
vacsinou ked cestujem, tak davam svojej banke vediet, ze budem na opacnom konci sveta, lebo inak by mi volali sami
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Supersonic - Skusal si IB? Mozno este cez online chat na ofic. strankach sa informovat o moznostiach, mozo by ti mohli aj hned zavolat a overit to, alebo by ti poslali potvrdzovaci kod na odblokovanie karty v IB.

Ak by to nevyslo, napada ma sa prihlasit do IB a ak tam nie si sam, poslat peniaze na ucet niekoho ineho, ten by za teba vybral hotovost z bankomatu.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

Jasné skúšal som ten chat tam sa má len slečna spýtala či mi to píše neaku hlasku ale je tam len niečo v zmysle že operation declined...a poradila mi že mám napisat cez nejaku podporu či čo tak to som spravil a čakám...inak mi nik nevolal ani ja som zatiaľ nevolal mám ešte tak 10 dolárov a písali že do 24 hodín odpisu :-D ale tak skôr by som očakával že ak to je neaka ochrana proti krádeží že to nepôjde hneď tá karta a nie že to bloknu po 6 platbách kartou...normálne vidím tie platby v rezerváciách ale nezobralo ich :-D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozor na bezkontaktné karty. Česi u niektorých odhalili vážne riziká

"Karty pochádzali od rôznych bánk alebo iných finančných inštitúcií. Figurujú medzi nimi Zuno, mBank a Home Credit, ktoré pôsobia aj na našom trhu."
Napísať odpoveď