Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
robí, ale ak si ju už raz absolvoval, stačí sa preukázať v autoškole tým červeným papierom a nemusíš ju robiť znova
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
absolvoval som ho uz dva krat. v roku 2008 a v roku 2010 lebo zevraj plati iba 2 roky. no nikde na papieri to nie je. na internete ludia pisu ze sa vyhovarali. moc sa mi tam byt nechce. no uvidim. kazdopadne dik
Chcem robit sk. A. Vie niekto poradit dobru autoskolu v BA, kde ste boli spokojny? Chcel by som to stihnut este tento rok, kym nezacne byt velka kosa. Okrem toho, ked som pozeral na casy kurzov zacinaju okolo piatej, ja by som to potreboval od siestej pripadne na kurzy sa uplne vysrat. Ak mate nejake typy budem vdacny.
Ja som robil v autoškole Brm Brm a úplná spokojnosť...Auto síce trošku staršie, ale inštruktor totálny pohoďák.
/Aha, prepáč, neuvedomil som si to...
/Aha, prepáč, neuvedomil som si to...
-
RATZINGER666
Darca
ArAsHiD Ved oni nerobia kurzy na motorky...
autoskola-ba (Valusek Bosak) odporucam, robil som tam a spokojny 
DOMINANT určite nie! Dala som sa zlákať dobrým autom, kvázi výhodnou cenou a mladými inštruktormi, a oľutovala som to! Namiesto dohodnutého "rýchlokurzu" som autoškolu robila vyše roka. Na jazdy som sa aj napriek množstvu voľného času dostávala raz za 2 týždne, inštruktor v aute riešil viac telefón ako mňa. Na jazdy meškal, počas mojej 1,5 hod. si vybavoval mnoho vecí súkromných, rodinných, obchodných, alebo si len tak zašiel do obchodu, na kávu, do auto-predajne na prieskum. Z čistého času jazdy som jazdila max 45min. až 1hod. Mnohokrát dohovorenú jazdu presunul až keď som bola na ceste. Nedvíha telefóny! Klame! 4x mi povedal, že som prihlásená na určitý termín, a vždy 1 deň pred daným dňom mi poslal sms, že "komisár si zlomil nohu/ na polícii majú kontrolu z ministerstva/ nie je si mnou istý/ zomrel mu niekto z rodiny- preto sa termín presúva, pričom je to klamstvo, pretože som si na polícii zisťovala, že som nebola prihlásená na skúšku ani raz. Dozvedela som sa, že mu už 2x vzali licenciu. Na skúšku som čakala 5 mesiacov, a to bez jázd! Potom sa človek cíti jemne povedané dosť nahovno, keď sa má s nulovým cvikom dostaviť konečne na skúšku. Prišla som o nervy! Neprajem im zle, ale neželám nikomu, aby sa takto psychicky dokaličil u nich. Jediným pozitívom bolo, že na mňa inštruktor počas jázd nebľakal, ale to len preto, že sa ma ani neunúval sledovať
-
hardstyle_owned
Light Expert
Zdravím, používam na testy android app od vodičak.sk a natrafil som tu na dve križovatky. A mám s nimi menší problém... Vždy to bolo tak, a aj mi to inštruktor prizvukoval že ten kto je už v kruhovom objazde má prednosť, a ďalšia križovatka pravidlo pravej ruky, alebo ako môžu isť všetci naraz ?:O
-
RATZINGER666
Darca
prvy obrazok: nemas pravdu ani Ty, ani instruktor, prednost mas Ty, lebo prichadzas sprava... ak by mali mat ostatni prednost, musela by byt znacka kruhoveho objazdu kombinovana so znackou daj prednost v jazde...
druhy obrazok, ano, vsetci prejdete krizovatkou naraz, pretoze ked si predstavis auta v krizovatke vsetky naraz, navzajom si nezavadzate a mozete nou prejst naraz...
druhy obrazok, ano, vsetci prejdete krizovatkou naraz, pretoze ked si predstavis auta v krizovatke vsetky naraz, navzajom si nezavadzate a mozete nou prejst naraz...
Len k tomu prvemu obrazku este: Ak si dobre pamatam, su tam dve taketo otazky na ten kruhovy objazd. Ten klasicky s daj prednost v jazde, s ktorym sa bezne stretavas, a ktory si ty a aj instruktor myslel a tento, kde plati to, co je napisane vyssie. Sleduj znacky a nemozes sa pomylit. Tento typ kruhoveho objazdu sa aspon na Slovensku vyskytuje minimalne, ak vobec. Tusim, ze nam bolo, ked som ja robil autoskolu povedane, ze uz taky nie je, to vsak neznamena, ze sa to neoplati vediet.
-
Grim
Darca
...takýto kruhový objazd je na parkovisku v MC Donalde v Trnave...
Takých kruhacov, kde ma prednost ten co donho vchadza je na Slovensku viacero. Vacsinou su na malo frekventovaných miestach.
Na kazdom kuhaci si treba pamatat, ze prednost ma ten co vchadza do kruhaca, pokial nie je dopravnou znackou ustanovene inak.
Na kazdom kuhaci si treba pamatat, ze prednost ma ten co vchadza do kruhaca, pokial nie je dopravnou znackou ustanovene inak.
-
audiotrack
VIP
radšej nech si nepamätá že prednosť má ten čo vchádza do kruháča, lebo nič také vo vyhláške neexistujeKukumberg napísal:Na kazdom kuhaci si treba pamatat, ze prednost ma ten co vchadza do kruhaca, pokial nie je dopravnou znackou ustanovene inak.
(nedajbože kruháč kde sú dva vjazdy blízko seba, a teraz sa budú pretekať kto do neho vošiel prvý, nie?)
-
94jakub
Guru wannabe
Aj keď to tam nie je explicitne napísané, platí pravidlo pravej ruky a teda má prednosť ten čo do kruhového vchádza. Samozrejme sú v 99% prípadoch osadené značky, ktoré to upravujú, tak ako napísal aj on.
Niektorym kruhacom nepomozu ani znacky, ako napriklad kruhac v Bytci pri Lidli, co ma vnutorny priemer odhadom 6 metrov a pri subeznom prijazde dvoch aut do kruhaca vacsinou plati pravidlo "Kto ma vacsie auto ide prvy" 
https://www.google.cz/maps/@49.2241977, ... e0!6m1!1e1
https://www.google.cz/maps/@49.2241977, ... e0!6m1!1e1
Zákon 8/2009 § 20 odsek 5: Vodič vchádzajúci do kruhového objazdu má prednosť v jazde, ak dopravnou značkou nie je ustanovené inak.
Kukumberg hovori dobre , pokial nieje znackou ustanovene inak , prednost ma auto do kruhaca vchadzajuce a je to pokial viem aj v zakone ..
edit:aha az teraz som si vsimol prispevok nadomnou
edit:aha az teraz som si vsimol prispevok nadomnou
včera som mal skúšky v autoškole ale nepodarilo sa .. dosť som robieval testy aby som to zvládal a vetšinou sa mi podarilo dať skoro 55 proste vždy to bolo nad 50 ale včera som si neják nebol istý a bohužiaľ 49 bodov... celkom ma sklamal policajt pretože povedal že kdo napíše test skoro a bude ešte dosť času a bolo ešte 10 min do konca testu tak mu to hned neopravi ale dá mu jednu rýchlu šancu aby si to na mieste pred ním opravil ak vie kde má chybu myslel som že sa tak zachová no nie hned tam s radosťou napísal nepropsel a celkom sa v tom vyžíval .. zbytočne hovorí kraviny ked to nedodrží
a som si istý že keby dám ten test tak by som jazdu a kužele zvládol .. toho čoho som sa najviac bál sa mi aj nevydarilo .. dosť som z toho sklamaný no ale opravne skúšky už zvládnúť musím 
tiez som zhodou okolnosti robil vcera jeden test vramci bozp v praci kedze budem viest aj mot.vozidlo a vravel som si no stress vsak mam vodicak ale veru boli tam niektore zaludnosti s ktorymi som mal problem
ale presiel som