Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no vsak prave, len ja mu stale mozem povedat, ze sa hodim na PN a tym padom strati ovela viac ako nejakych 1500 tisic (strata VP, zakaz cinnosti min. na rok, preskusania...)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

tak, moje vymyslanie vyhrevu cez origo audi a6 sedacky je pravdepodobne pri konci
vymyslal som vymyslal a nakoniec asi pouzijem obycajny trojpolohovy vypinac s tym, ze jedna poloha bude plna stava, druha pojde cez pridavny 1.5Ohm 50w rezistor co by malo zabezpecit v podstate "high" a "low" polohy celkom obstojne
viem ze je to take suflikantske riesenie, ale zhanat orig panely a neviem co, platit za to vela chechtakov ked mozem mat taketo zakladne riesenie za 3-4 eura pre obe sedacky s robotou na 30 minut
ak mate ine navrhy, sem s nimi (decky v sedackach su tvorene odporovym dratom, 3Ohmy dokopy, zapojene v serii, pri napajani cca 10.5v a cca 3.7A sa zohriali celkom pomaly a hriali len priemerne)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Montovali ste si niekto do auta cúvaciu kameru? Je lepšie viesť kábel vrchom pri streche alebo spodom v podlahe? Prepchali ste káblik so cinchom cez tú rúrku na káble z kufrových dverí, alebo ste odstrihli cinch a ťahali kábel bez neho, a následne ho pripevnili až keď ste boli vpredu?
Ako ste pripájali kameru na cúvačky? Ošúpali ste kúsok kábliku a napojili omotaním a zaizolovaním alebo ste káblik prestrihli a napojili čokoládkami?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Použi takúto káblovú spojku http://www.autoomega.sk/?id_sek=2908&id ... denie=2389
Ťahal by som po podlahe, zbytočne rozoberať strop, ale záleží od auta.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chcem sa opýtať.. mám taký zvláštny problém..

Ak idem v dlhšej ľavotočivej zákrute rýchlosťou 50-60km/h a viac.. mám stále rovnako pootočený volant do strany.. no a ak pridávam plyn, auto mi viac točí v zákrute, ak pustím nohu z plynu, auto mi začne menej točiť v zákrute. Nikdy som nebol dobrý vo fyzike, ale ak by sme brali do úvahy šmykľavú vozovku, nemalo by to byť presne opačne? Navyše to registrujem aj na suchej ceste. Napríklad máme výjazd na obchvat, dlhšia ľavotočivá zákruta, na ktorej pridávam a preraďujem rýchlosti z 2ky postupne na 5ku.. a ako preraďujem, cítim, ako mi auto tancuje. Ale deje sa to aj bez preraďovania, stačí pustiť nohu z plynu. Zaujímavé, že pri pravotočivej zákrute to neregistrujem.. som blbec alebo niečo môže blbnúť? Robilo mi to na letných gumách a aj teraz na zimných. Fabia I rv 2001.

Môže byť niečo s geometriou? Naposledy bola robená v apríli.

:)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked uz, tak by to malo robit v oboch smeroch :)
Nemas nieco s tlmicmi? Mne sa to podobne spravalo, ked som mal vyteceny zadny tlmic. Teda podobne...bol vyteceny pravy zadny a ked som isiel do lavotocivej zatacky, tak som citil ako auto "presada" na pravu stranu a tiez mi to pripadalo ako keby zrazu viac zatacalo.
Skus pozriet ci nemas na pravej strane tlmic zaspineny od oleja, mozno to je ono.
brm
Darca
Darca

Vieš, že by to aj mohlo byť ono? Akurát včera som veru aj pozeral, že niečo z neho akoby vyteká, akurát druhú stranu som nestihol pozrieť, žeby som porovnal. Dík, aspoň viem, kde môžem začať riešiť svoj problém.. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Idealne to dat na zdvihak, tech padnu kolesa dole a mozes dvihnut prachovky, resp. tie tie umeliny na konci. Vtedy to uvidis najlepsie.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

kukni aj stabilizatory, toto casto zapricinuju prave tie... co sa tyka tlmicov, ich nohy nesmu byt mastne od oleja, maximalne mokre od nastriekanej vody...
brm
Darca
Darca

Bude to ten pravý zadný tlmič, teraz som si to viac všímal a auto sa naozaj aj akoby viac nakláňalo na pravú stranu pri ľavotočivej zákrute. Zajtra skúsim zhodiť koleso a overiť si to aj vizuálne. Ďakujem za diagnostiku.. :)

Teraz v nedeľu by som mal ísť 400km trasu so 150kg osobou na zadnom sedadle a plným kufrom.. no asi si radšej zoženiem na tú cestu nejaké iné auto, nebudem riskovať, keďže nemám istotu v zákrutách. :(
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Keď rozhojdáš auto, nesmie začať kmitať ale zapružiť max 2-3 krát a potom sa ustáliť. Ja som mal teraz na zadnej náprave jeden úplne mŕtvy tlmič, druhý vytečený ale ešte dačo tlmil, prešiel som po rolete na ceste a zadok skákal ako koza, alebo nebezpečne odskakovalo na hrboľoch, dosť nepríjemné v premávke.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak dnes som si vymenil tie sedacky, + dorobil ohrev a elektriku k ovladaniu
ked som tak mal rozobrate plasty a tunel, nasiel som pod poistkovou skrinou vlavo dole pri zemi skryty vypinac o ktorom mi predchadzajuci majitel nepovedal :hmm:
samozrejme som ho prekabloval na ine miesto a skryl, co si o tom mysliet? len zabudol? alebo mal s autom este plany?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Aky skryty vypinac? K comu mal tento vypinac sluzit a k comu bol napojeny?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja som na svojom predošlom aute mal tiež takýto výpínač v poistkovej skrinke. Bolo to na zapínanie/vypínanie akôže denného svietenia hmlovkami. Tzn. že keď sa naštartuje, zapli sa hmlovky automaticky. A keďže je to proti predpisom, samozrejme tam bol vypínač aby sa to dalo vypnúť pred STK. Možno si tam mal niečo podobné dorobené. Počul som už od viacerých že to takto majú spravené
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Vendo: a zistoval si kam vedu kable od toho vypinaca? Moze byt na vypnutie imobilizera, respektive na prerusenie vedienia k prstencu imobilizera... Ak by som mal vypinac v aute ja a nevedel by som naco je, tak by som urcite isiel po kabloch kym by som nezistil naco je...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mno, vypinal samozrejme startovanie, aky obvod konkretne neviem, ale auto netocilo, kontrolky vsetky svietili, vsetko ako normal, len auto nestartovalo
Fuxxo
Darca
Darca

to sa da pouzit ako dobre ospravedlnenie pri parkovani v zakaze.. pridu policajti, prosim preparkujte si to, tu je zakaz a ty im ukazes, ze hla, rad by som, ale je pokazene :) a za dalsie sa to da pouzit proti kradezi..
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano ano, to je pekne ale aky by mal dovod ma povodny majitel na takyto vypinac neupozornit?
Fuxxo
Darca
Darca

zabudol? pri predaji auta ma clovek tolko otazok, ze predajca zabudne na taketo detaily.. a ak nebol prvym majitelom, tak mozno ani nevedel, ze tam nieco take je
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co potom znamenala ta tvoja veta vyssie, ze - "alebo mal s autom este plany?", ha? Ake plany s tym mohol mat, vsak to nebolo skryte dialkove ovladanie ani nic take.
Napísať odpoveď