Havarijné poistenie vozidla / Kasko
Re: Havarijné poistenie vozidla / Kasko
Lebo vsetci sa uz tesia ako ti na starom vraku odlomia spatne zrkadla. Poistka sa pocita z ceny noveho auta a keby ti poistovna zahlasila, ze 1700 eur za poistku, tak by si sa asi uvedomil.
Urcite nieRATZINGER666 napísal:turtlak: ...3000GT? nepisal si mi pred mesiacom ohladne vymeny za moje?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skus to dat poistit v Rakusku, ved bezne sa luxusne auta poistuju prave tam, pretoze limit slovenskych poistovni je okolo max 82 ci 84 tisic. Cize ked si niekto kupit auto za 250 tisic eur a mal by totalku, dostal by len 82 ci 84 tisic eur.
@heker: vdaka za tvoj veleprinosny prispevok.
@hojko: dakujem za hint. priznam sa, ze som doteraz nevedel, ze je mozne uzatvorit havarijne poistenie v inom state ako kde je auto registrovane. urcite to stoji za pozretie / zvazenie. ten "slovensky" limit by nebol problem. skor je problem prave s vekom. kedysi davnejsie som mal uzatvorene kasko v alianz a bolo uzatvorene na trhovu hodnotu pouziteho auta. skoda, ze tento produkt uz nie je v ponuke. skusim stastie v rakusku
@hojko: dakujem za hint. priznam sa, ze som doteraz nevedel, ze je mozne uzatvorit havarijne poistenie v inom state ako kde je auto registrovane. urcite to stoji za pozretie / zvazenie. ten "slovensky" limit by nebol problem. skor je problem prave s vekom. kedysi davnejsie som mal uzatvorene kasko v alianz a bolo uzatvorene na trhovu hodnotu pouziteho auta. skoda, ze tento produkt uz nie je v ponuke. skusim stastie v rakusku
To sa naozaj dá poistiť auto prihlásené napr. na české značky v slovenskej poisťovni?hojko napísal:Skus to dat poistit v Rakusku, ved bezne sa luxusne auta poistuju prave tam, pretoze limit slovenskych poistovni je okolo max 82 ci 84 tisic. Cize ked si niekto kupit auto za 250 tisic eur a mal by totalku, dostal by len 82 ci 84 tisic eur.
Ak áno, tak by to bola pre mňa dobrá správa, keďže by som to mohol dať na otcove PZP, na ktorom má nejaké bonusy oproti môjmu českému PZP, za ktoré platím celkom dosť, keďže nemám žiadne bonusy a som v rizikovej skupine vodičov (24 rokov).
Má niekto teda s niečím podobným skúsenosti?
-
hojko
Site Admin
Tu je stara tema v ktorej sa to rozoberalo: poistenie-luxusnych-drahych-aut-t175291.html Treba skusit kontaktovat tuto firmu, ze kde to davaju poistovat: http://www.porovnanie-pzp.sk/pzp-pre-drahe-modely-aut/ Davnejsie som cital clanok o nejakom kusku a ze je poisteni v rakuskej poistovni, ale co to bolo za auto a kolko to stalo, to netusim.
Moze mi niekto vysvetlit rozdiel medzi PZP a HP.
Aky je rozdiel, ked mam pripoisteny zivel, kradez v PZP versus sucast v havarijnej poistky?
Dakujem
Aky je rozdiel, ked mam pripoisteny zivel, kradez v PZP versus sucast v havarijnej poistky?
Dakujem
-
Fabo
Hardcore addict
zakladny rozdiel: PZP = skody, ktore si sposobil, HP = skody sposobene tebe
s dobre urobenym pripoistenim by nemal byt problem na tie plnenia ani z PZP.
s dobre urobenym pripoistenim by nemal byt problem na tie plnenia ani z PZP.
Pokial si poskodeny, ziadny rozdiel nie je, nakolko opravy riesi poistovna vinnika. Rozdiel je v tom, ked zavinis nehodu ty.
PZP - poskodenemu zaplati opravu tvoja poistovna, ty si opravu platis sam
HP - tvoja poistovna plati opravu poskodenemu aj tebe a buduci rok prides o bonusy za bezskodovy priebeh (podla zmluvy)
PZP - poskodenemu zaplati opravu tvoja poistovna, ty si opravu platis sam
HP - tvoja poistovna plati opravu poskodenemu aj tebe a buduci rok prides o bonusy za bezskodovy priebeh (podla zmluvy)
Melon, myslim, ze pri HP sa plati len moja skoda ako vinnika a poskodenemu to ide z mojho PZP, nie z mojho HP.
-
Fabo
Hardcore addict
Hej, napisal som to ako tatar.
takze
PZP - skody, ktore si sposobil ty inemu
HP - skody, ktore si si sposobil ty sam (alebo neznamy vinnink)
takze
PZP - skody, ktore si sposobil ty inemu
HP - skody, ktore si si sposobil ty sam (alebo neznamy vinnink)
Ako dlho vám vracali peniaze z Koopky po odhlásení auta a zrušení HP ? Už ubehlo asi trištvrte roka a za tú dobu som nepostrehol, že by mi prišiel šek, alebo peniaze na účet.
Bojím sa, že som niekde založil ten papier kde mám potvrdenie o zrušení HP. (predpokladám, že oni budú mať kópiu) .. takže stačí asi prísť na pobočku a opýtať sa na to, či nejak nepozabudli ?
Bojím sa, že som niekde založil ten papier kde mám potvrdenie o zrušení HP. (predpokladám, že oni budú mať kópiu) .. takže stačí asi prísť na pobočku a opýtať sa na to, či nejak nepozabudli ?
Mne mala Koop poslat do mesiaca peniaze na ucet, nakoniec prisiel po cca. 3 mesiacoch sek. Takze pri takomto bordelsysteme sa ani necudujem, ak na teba zabudli. 
Kamaratovi po viac ako pol roku. Zavolaj tam, chod osobne. Podaj staznost na NBS.
-
kukiak
Addict
Jak je to po roku ? Za dva mesiace mi konci rok. Zvyknu aj znizovat cenu? Mal som bezskodovy priebeh.
Zvyknu za bezskodovy priebeh. Lenze teraz sa zavadza dan z poistiek, takze asi nic neznizia, mozno dokonca dvihnu. Pockaj kym ti pridu papiere. Povodnu zmluvu mozes ukoncit 6 tyzdnov pred skoncenim platnosti, cize mas este 2 tyzdne casu. Neviem aku mas poistovnu, napriklad Komunalna p. to posiela asi 8 tyzdnov vopred, cize najblizsie dni a tam budes mat aj vycislenie poistky. Podla toho sa mozes zariadit a dat si to pripadne nacenit inde.
-
kukiak
Addict
Takze je to ako s PZP. Ok dik, to som potreboval vediet.
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2019, 0:57)
Sa mi podarilo nacuvat do stlpika, senzor nezapipal
. Myslite ze to.ma vyznam riesit cez havarijku? Spoluucast mam 66e. Je prasknuta odrazka a trocha poskrabany lak.
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2019, 0:57)
Sa mi podarilo nacuvat do stlpika, senzor nezapipal
Z havarijnej ti to daju na preklakovanie a novu odrazku. Sam uznaj, ze ci ti to treba.
-
aviceN
Guru
Ahojte,
ozivim trosku tuto mrtvu temu, doviezol som si auto z nemecka, je to 2016 oktavka, cena novej bola cca 30k podla eurotaxu, kupna cena bola 11k, mna by teda zaujimalo, ci aku poistnu sumu mam zvolit, ci mam hladat sumu, kde pri totalke kupim za tie peniaze auto v podobnom stave aktualne alebo to treba poistit za cenu noveho, tj. 30k? Nejake best practices? Dakujem.
ozivim trosku tuto mrtvu temu, doviezol som si auto z nemecka, je to 2016 oktavka, cena novej bola cca 30k podla eurotaxu, kupna cena bola 11k, mna by teda zaujimalo, ci aku poistnu sumu mam zvolit, ci mam hladat sumu, kde pri totalke kupim za tie peniaze auto v podobnom stave aktualne alebo to treba poistit za cenu noveho, tj. 30k? Nejake best practices? Dakujem.
podla ceny hodnoty v momente kupy, aspon ja som si to nastavil tak