alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
PsychoS
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa PsychoS »

Aktualna skusenost. Reklamoval som TV s predlzenou zarukou a vystavili mi dobropis na cca 50% hodnoty TV. (Predĺžená záruka funguje na rovnakom princípe ako tá štandardná. K dvojročnej záručnej dobe však získate až tri roky navyše.) Je to riesitelne? Po telefonickom dohovre povedali ze predlzena zaruka nieje bezna zaruka.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem či niečo také vôbec nejaký zákon pozná. Keď som dal do googlu "predlžena záruka" tak mi našlo desiatky eshopov a všade majú k tomu písané svoje podmienky, ale nikde sa na žiaden zákon neodvolávajú. Takže je zákonna záručná doba, a "predlžena záruka" je iba akási ich služba. Mohli to nazvať hocijako, a tým pádom si na to môžu dať podmienky aké chcú.
Na druhú stranu, to že by si mal nárok iba na 50% v tejto predlženej záruke som tiež nikde nenašiel. Píšu tam, že funguje rovnako ako štandartná 2 ročná záruka, takže ti to musia vyreklamovať (opraviť alebo vymeniť za nový, prípadne vrátiť plnú sumu ktorú si zaplatil). Pohroz im obchodnou inšpekciou že je to zavádzajúce, lebo pri kúpe si nebol upozornený na to že v predlženej záruke strácaš 50% zo sumy
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Znie to ako klise, ale ludia citajte co si kupujete a co podpisujete. Nenechajte si nabulikovat sprostosti od predavacov. Zlate pravidlo, pokial to znie prilis dobre na to aby to bola pravda, pravdepodobne to pravda nie je. Predavaci su uceni tomu aby co najviac predali, cim vacsia kravina, tym lepsie. Nebyt lenivi a nastudovat si podrobne detaily "extra" sluzieb, ktore si kupujem.

Historka mojho znameho s Ceskou Sporitelnou. Koncila mu fixacia, chcel splatit cca 10k EUR z anuity, pani "bankerka" mu poradila, ze to sa mu neoplati, ze je lepsie tie peniaze niekam investovat. Tak sa jej spytal, ze na to ako prisla a ze nech mu teda ponukne nejaky investicny produkt s garantovanym urokom vyssim ako ten co ma na hypoteke. Tak sa chvilu "dohadovali" a pani samozrejme nevedela ktora bije, ale "jej to tak na skoleni hovorili".
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

PsychoS napísal:Aktualna skusenost. Reklamoval som TV s predlzenou zarukou a vystavili mi dobropis na cca 50% hodnoty TV. (Predĺžená záruka funguje na rovnakom princípe ako tá štandardná. K dvojročnej záručnej dobe však získate až tri roky navyše.) Je to riesitelne? Po telefonickom dohovre povedali ze predlzena zaruka nieje bezna zaruka.
Ano, ak si za predlzenu platil vtedy klesa to podla poctu mesiacov. Precitaj si podmienky.
PsychoS
Professional
Professional

Nakoniec som nasiel nieco na strankach "vydanie a vyplatenie dobropisu vo výške pôvodnej ceny tovaru, ktorá bude znížená o 1% za každý začatý mesiac uplynutý od kúpy výrobku." Co ma ale stve ze tam maju napisane ze je to predlzenie standartnej zaruky. A pri zaklikavani "predlzena zaruka" nebol ziadny odkaz aby som si danu sluzbu nastudoval. Az cez tie ich FAQ som si to nasiel. Dost neseriozne. Penim
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Neverim tomu, ze tam ziadne specificke podmienky sluzby "predlzena zaruka" nemaju/nemali. To by ich totiz sfukol kazdy cerstvo vystudovany pravnik.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rovnako ako sfúkavajú začínajúci právnici aaaauto za zjavne ztočené kilometre?

Ono to klikacie je, ale nie je to nijako vizuálne zvýraznené že to je klikacie. Kým neskúsiš, nezistíš. A to je podľa mňa dosť zavádzajúce
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Fu pekne "spinave" triky, aspon budem vediet... Zvyknem tieto sluzby vyuzivat... Ale co sa predlzeneho vratenia tovaru tyka, s tym som fakt nemal problem, o cca 5 tyzdnov som doniesol nejako zmotane sluchadla v krabici (nikdy som nedosiel na to ako to ti cinankovia balia tak dokonalo :D ) a dostal som bez reci cash v plnej hodnote.
PsychoS
Professional
Professional

Cez google som sa dostal ku stranke na alze kde je to vysvetlene. (hore spomenute) Ale zo samotnej stranky alza.sk sa k tomu neviem dopracovat/doklikat. Maju to riadne schovane.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ale psychos netrep, som na 2 kliky našiel.
i keď je to dosť zavádzajúce
Prílohy
alza.png
PsychoS
Professional
Professional

Dik za info. Cenim si toho.
Ja som nasiel: https://www.alza.sk/Publish.asp?idpm=2540 kde to je tiez spomenute. Ale tiez konstatujem ze je to zavadzajuce. Preto ten rozruch.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

normalne ta sloganom uviedli do omylu o to by som sa oprel a fakt by som to podstupil SOIke
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Sloganom uviedli do omylu, LOOOOL
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

co loool hovori sa tomu zavadzajuca reklama a je to obhajitelne pred sudom, dokonca su za to pokuty od toho uradu co riesi reklamu. Proste ked sloganom privadzas zakaznika do omylu tak je to nie uplne OK

//autoeditácia príspevku (03 Dec 2015, 17:51)
proste hned prve co som nasel :D a hned aj alza :D
http://www.hlavnespravy.sk/reklama-pred ... uca/188754
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

objednavka vyplatena mala dojst 1.12 cez Najvýhodnejšie doručenie a stale nic, takze som zvedavy ked to dojde,keby ze viem idem si preto sam...

/ dosla 4.12 :) a ked som napisal hodnotenie na alzu tak automaticky sa mi ospravedlnili a vratili postovne
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Runes napísal:co loool hovori sa tomu zavadzajuca reklama a je to obhajitelne pred sudom, dokonca su za to pokuty od toho uradu co riesi reklamu. Proste ked sloganom privadzas zakaznika do omylu tak je to nie uplne OK

//autoeditácia príspevku (03 Dec 2015, 17:51)
proste hned prve co som nasel :D a hned aj alza :D
http://www.hlavnespravy.sk/reklama-pred ... uca/188754
A co ma podnet pre radu pre vysielanie ohladom reklamy spolocne s necitanim platnym vseobecnych podmienok kupenej sluzby?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Je to halier o to nejde, len ma zase bude ekonomicke nahanat preco nesedi objednavka a FA...
Cim to je, zeby cena tovaru bola, ja neviem, 4,073 ?? To by uz dalo 28,51.
Prílohy
alza_kosik.png
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To čo majú na webe je iné ako to čo píšu v podmienkach. Majú tam napísané že funguje na rovnakom princípe ako štandardná záruka. Štandardná záruka je v plnom rozsahu počas celej doby jej trvania, táto nie. Takže nefunguje na rovnakom princípe. Je úplne jedno aký orgán to má prešetrovať, či nejaká rada pre reklamu alebo obchodná inšpekcia. Ale je úplne zrejmé že tam ide o zavádzanie, pretože to vôbec nie je rozšírená záruka, ale len akési pripoistenie

hegy: na toto sa ich kľudne spýtaj. Ceny si majú zaokrúhlovať na celé haliere hore a nie orezávať. Zaujímalo by ma čo by ti odpísali, istotne nie si prvý komu to potom nesedí v účtovníctve
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Asi to bude preto, ze sa to aj vola poistenie predlzenej zaruky :D...
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Tak alze sa dneska podaril dalsi skvely kusok. Neviem, ako na tom boli ostatne mesta, Bratislava mala (a stale ma) viac ako 4 hodiny vypadok systemov, nedaju sa vydat objednavky, na FB ani na stranke ziadne informacie, takze som si presiel cez cele mesto zbytocne. The fails are real.
Napísať odpoveď