zdravím, mám problém s pc.....zapnem si nejakú hru a po chvílke mi vypne obraz, zvuk ide, pc ide ďalej pracuje...len obraz vypadne... skúšal som resetovať CMOS ale nepomohlo to. Nevedel by mi niekto poradiť čo by to mohlo byť? bežím na windowse 10, bol raz preinštalovaný no to nepomohlo. Monitorom to tiež nie je skúšal som ho vymeniť.
zoznam hardweru - všetky tieto komponenty sú nové
Procesor Intel Core i5-4590S
Grafická karta MSI GTX 960 GAMING 2G
Základná doska MSI Z87M GAMING
Operačná pamäť Kingston 8GB KIT DDR3 2400MHz CL11 HyperX Beast Series
Pevný disk WD Blue 1000GB 64MB cache
zdroj je starší, má približne 5 rokov... môže to byť ním?
ATX 400 JSP - 400W
p.s spraví to aj pri silnejšom otrase
nefunkčné vyskúšané riešenia: najnovšia verzia BIOS a grafický ovládač
chyba hardveru
Re: chyba hardveru
pre zaciatok by som skusil najnovsi bios na dosku a najnovsie ovladace na grafiku
Ďalej kontrola disku a RAM.
vyskúšal som to ale nepomohlobeardie napísal:pre zaciatok by som skusil najnovsi bios na dosku a najnovsie ovladace na grafiku
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 12:57)
akým programom by si odporučil?....ale ak by to bolo diskom tak by to vyplo celý systém... počítač stále reaguje, hrá hudba a reaguje aj na klávesnicu, ........... neexistuje nejaký monitorovací program ktorý zaznaménava a ukladá posledné dáta z počítača?4040 napísal:Ďalej kontrola disku a RAM.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
na ram memtest, na disk hdtune, na teploty aida64
event viewer je na zistenie príčiny modrej obrazovky.
pri inštalácií ovládačov si dúfam zaškrtol clean install.
ináč kľudne to môže byť tým zdrojom, je to dosť slabý zdroj a ani nie je značka čo by vydržala tak dlho.
event viewer je na zistenie príčiny modrej obrazovky.
pri inštalácií ovládačov si dúfam zaškrtol clean install.
ináč kľudne to môže byť tým zdrojom, je to dosť slabý zdroj a ani nie je značka čo by vydržala tak dlho.
Ak MemTest a HD Tune neukaze chyby, skusil by som iny zdroj.
Okej chyba je vyriešená..... bolo to káblom od zdroja ku grafickej karte, sú tam dve káble preto aj keď vypadol jeden tak grafika prúd stále mala a fungovala.... zrejeme zlý kontakt alebo slabé napätie na výstupe kábla - to neviem povedať nie som elektrikár ale bolo to v tom kábli Ďakujem všetkým za pomoc, doviedli ste ma k odpovedi
.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to si šetri na zdroj
ak ti na jednej vetve klesá prúd začne aj na ostatných pomaly.