Rozmyslam z akej spolocnosti som mal najhorsie pocity, asi US airways a Transaero... Ryanair bol aky bol, ale tam to nepovazujem za sklamanie lebo som nic necakal
Let lietadlom
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Let lietadlom
"vzruso" bolo myslene obrazne.... prave preto ze to beriem ako stale viac a viac nutnost, svojho casu som bol uplne napichany ked som letel...
Rozmyslam z akej spolocnosti som mal najhorsie pocity, asi US airways a Transaero... Ryanair bol aky bol, ale tam to nepovazujem za sklamanie lebo som nic necakal
-
seth82
Darca
mirak2: Nenapíšem a nepovažujem sa za recenzenta. Toto je téma o lete lietadlom, o názoroch, skúsenostiach alebo sa snáď mýlim? Ak sa ti niečo nepozdáva, nik ťa nenúti to tu čítať - netýka sa ťa to? Nenafukuj sa, nechaj si svoje pasívne-agresívne pseudosarkastické komentáre pre seba a je po probléme. Len dodám, že netuším, čo je yelp (počujem o tom prvýkrát) a South Park som nikdy nepozeral.
A keďže už sarkasticky poznamenávaš niečo na vyžadovanie extra služieb - kdeže si niečo také v mojich príspevkoch našiel? Dal som za jednosmernú letenku 670 eur, nezdá sa ti, že by mali byť služby adekvátne tej cene? Mne sa to zdá a preto som tu o tom písal. Ak s niečím som alebo nie som spokojný a týka sa to tejto témy, nevidím dôvod, prečo by som to tu nemohol napísať bez toho, aby sa tu poniektorí naparovali, aký som ja veľký recenzent a čo si to vlastne dovoľujem.
heker: S KLM som letel iba vrámci Európy. Medzikontinentálne s Turkish, s Etihad, Air China, Austrian, ANA. Austrian = Lufthansa, takže toľko. Rozdiely sú, spomínal som ich vyššie - Austrian mal síce novšie lietadlo, ale zasa Air China mala v talóne viac miesta na nohy a lepšie jedlo. Turkish malo kombináciu oboch, malo dosť miesta a aj kvalitné jedlo, na druhej strane starší zábavný systém a samozrejme problém s prestupom v Istanbule, kde je podľa môjho názoru otrasné letisko, často prepchaté práve lietadlami od Turkish, keďže tam majú hniezdo. Ináč by som s nimi problém nemal, ak by ponúkali priame lety do Ázie, ale tak zasa nemôžem chcieť všetko. A samozrejme, Turkish je lacná spoločnosť, v porovnaní s ostatnými.
A čo sa týka Etihad - letel som s nimi raz a nikdy viac - netuším, či akceptovali nejaké nižšie štandardy počas cestovania, keď s nimi letia Arabi, ale tam bol taký bordel ako na detskom ihrisku. Ženské mali na háku, detiská im tam vrešťali a pobehovali po palube ako v nejakom zábavnom parku a letušky sa iba prizerali. Ja som si vedomý, že vo svete islamu ženy nemôžu nejako extra drbať do mužov, ale toto bolo na mňa priveľa. Jedlo taktiež nebolo nič moc, letušky síce príjemné a lietadlo nové, ale to je tak všetko. Oh a samozrejme sme meškali, kvôli čomu som mal problém s prestupom, ktorý som stihol iba o hubu.
A keďže už sarkasticky poznamenávaš niečo na vyžadovanie extra služieb - kdeže si niečo také v mojich príspevkoch našiel? Dal som za jednosmernú letenku 670 eur, nezdá sa ti, že by mali byť služby adekvátne tej cene? Mne sa to zdá a preto som tu o tom písal. Ak s niečím som alebo nie som spokojný a týka sa to tejto témy, nevidím dôvod, prečo by som to tu nemohol napísať bez toho, aby sa tu poniektorí naparovali, aký som ja veľký recenzent a čo si to vlastne dovoľujem.
heker: S KLM som letel iba vrámci Európy. Medzikontinentálne s Turkish, s Etihad, Air China, Austrian, ANA. Austrian = Lufthansa, takže toľko. Rozdiely sú, spomínal som ich vyššie - Austrian mal síce novšie lietadlo, ale zasa Air China mala v talóne viac miesta na nohy a lepšie jedlo. Turkish malo kombináciu oboch, malo dosť miesta a aj kvalitné jedlo, na druhej strane starší zábavný systém a samozrejme problém s prestupom v Istanbule, kde je podľa môjho názoru otrasné letisko, často prepchaté práve lietadlami od Turkish, keďže tam majú hniezdo. Ináč by som s nimi problém nemal, ak by ponúkali priame lety do Ázie, ale tak zasa nemôžem chcieť všetko. A samozrejme, Turkish je lacná spoločnosť, v porovnaní s ostatnými.
A čo sa týka Etihad - letel som s nimi raz a nikdy viac - netuším, či akceptovali nejaké nižšie štandardy počas cestovania, keď s nimi letia Arabi, ale tam bol taký bordel ako na detskom ihrisku. Ženské mali na háku, detiská im tam vrešťali a pobehovali po palube ako v nejakom zábavnom parku a letušky sa iba prizerali. Ja som si vedomý, že vo svete islamu ženy nemôžu nejako extra drbať do mužov, ale toto bolo na mňa priveľa. Jedlo taktiež nebolo nič moc, letušky síce príjemné a lietadlo nové, ale to je tak všetko. Oh a samozrejme sme meškali, kvôli čomu som mal problém s prestupom, ktorý som stihol iba o hubu.
-
chlapec10
Addict
inac... taka otazka... co povazujete za "lietam casto"... nemyslim to podpichovacne, ale naozaj..
Na jar a v lete skoro kazdy vikend. Ale len tak, bez letusiek, bez WC a bez obcerstvenia. No aspon pri okne 
ako dlho vydržiš s tym vo vzduchu? predpokladam že je to vetroň
Samozrejme zalezi od pocasia, ale ked su dobre podmienky (koniec jari, zaciatok leta), tak sa da lietat v kuse medzi 11:00-18:00. V praxi to nie vzdy vyjde a hlavne sa zvykneme striedat po 2-3 hodinach, pretoze vacsinou sa na letisku zide viac pilotov ako lietadiel 
-
Scorpion90
King
Nejake volne miesto tam za sebou nemas? 
Mam, ale zatial mozem lietat iba sam alebo s druhym pilotom. Na vozenie "civilov" este musim nalietat dalsie hodiny, ale ked vsetko dobre pojde, tak koncom buducej sezony by to uz mohlo vyjst.
Pocuvaj Gothar, neviem ci som sa to uz nepytal, ale aku mas vysku? Nesedel som nikdy vo vetroni, ale ked kukam nejake fotky/videa, kokpit mi pride velmi maly.
Ja mam 185 cm a som v pohode, miesta je este dost. Vysku ovplyvnuju hlavne nohy a v lietadlach mas nastavitelne pedale, takze sa tam da zmestit. Ale raz bol polietat jeden typek co mal okolo 200 cm a zda sa mi, ze on uz hovoril, ze mal pedale na doraz, takze to bude asi priblizny limit. Kokpit sa zda maly, ale sedi sa tam maximalne pohodlne. Je to stavane na 4 a viac hodinove lety. Ale tiez to zalezi od typu, starsie stroje mozu byt menej pohodlne, nove su uz ako keby si sedel v pohodlnej obyvacke.
Ako ono aj vysoky clovek sa zmesti kdekolvek, no potom uroven pohodlia, respektive ten cas do kedy je to este pohodlne je uplne iny ako u nizsej osoby. Ako letel som v malom sportovom lietadle, uz ani nepamatam co to bolo, sedel som na zadnom sedadle, no mal som sakra problem tam vojst, a nasledne vyjst von, ked pilot zatvaral kabinu, tak som musel mat sklonenu hlavu.
V R22jke som mal tiez moznost polietat, zniest sa to dalo, ale po case som zacal byt nervozny, lebo musim davat fasa pozor aby som do dacoho nebuchal s nohami a podobne
pri hodinovom lete som si aj vydychol ked som vysiel von.
V R22jke som mal tiez moznost polietat, zniest sa to dalo, ale po case som zacal byt nervozny, lebo musim davat fasa pozor aby som do dacoho nebuchal s nohami a podobne
No vo vrtulovych sa aj mne zdalo, ze je tam menej miesta, ale hlavne na ramena lebo sa sedi vedla seba. Zadne sedadla som neskusal, ale urcite je tam menej miesta na nohy, lebo podlaha je nizko. Na prednych je to lepsie, lebo zas tam je miesto kvoli pedalom a tie si mozes posunut dost daleko.
A R22 je kapitola sama o sebe, sice som v tom nesedel, ale vzdy mi to pripadalo iba ako batoh s rotorom
A R22 je kapitola sama o sebe, sice som v tom nesedel, ale vzdy mi to pripadalo iba ako batoh s rotorom
R22jka je na tom lepsie ako male vrtulove lietadielka, takze tisko 
ak som dobre našiel na googli ten vetroň nemá vrtuľu to podľa čoho maš naplanovane pristatie? - teda rychlosť/výška/poloha kde si
Gothar: co ta vyjde realne jeden let? Treba zaplatit za druhe lietadlo za vytiahnutie do vzduchu a prenajom vetrona ci aj nieco ine este?
japaja: v tom je ta krasa
Pod mrakom si naberies vysku a tu potom vyuzijes na presun po trati letu. Bezne vetrone uletia z 1 km vysky 30-40 kilometrov horizontalne. Ale na to vsetko je vycvik, postupne som to aj ja dostal "do oka" a viem dobre odhadovat kam doletim a kedy uz musim znovu naberat vysku, resp. zacat sa vracat k letisku.
kubaj: jasne, vsetko sa plati, vytiahnutie vychadza na cca 30 €, ale zalezi od vysky v ktorej sa odpojis. A vetron je potom za 15-20 €/h podla typu.
kubaj: jasne, vsetko sa plati, vytiahnutie vychadza na cca 30 €, ale zalezi od vysky v ktorej sa odpojis. A vetron je potom za 15-20 €/h podla typu.
dostal som od firmy letenku u EasyJetu na cestu tam. problem je, ze mi k nej nekupili Hold Luggage. cestu spat som si kupoval sam a tam ju uz mam.
kolko ma moze stat Hold Luggage na letisku? alebo ako pri managovani bookingu, ktory za mna urobil niekto iny definujem, ze kufor a mam a platim za neho zo svojej karty?
kolko ma moze stat Hold Luggage na letisku? alebo ako pri managovani bookingu, ktory za mna urobil niekto iny definujem, ze kufor a mam a platim za neho zo svojej karty?
online tretinu az polovicu z ceny na prepazke
http://www.easyjet.com/en/terms-and-con ... nd-charges
http://www.easyjet.com/en/terms-and-con ... nd-charges
Jeden zo snov, ktore si urcite budem musiet niekedy splnitGothaR napísal:japaja: v tom je ta krasaPod mrakom si naberies vysku a tu potom vyuzijes na presun po trati letu. Bezne vetrone uletia z 1 km vysky 30-40 kilometrov horizontalne. Ale na to vsetko je vycvik, postupne som to aj ja dostal "do oka" a viem dobre odhadovat kam doletim a kedy uz musim znovu naberat vysku, resp. zacat sa vracat k letisku.
Gothar to si prešiel vycvikom že si chodiš len tak lietať ? alebo čo všetko si pre to musel urobiť