mam tu takyto problem: vsetko na mb funguje ok az na PCI, problem je v tom ze TV kartu nedetekuje win7 je to problem nekompatibility toho bridge asm1083 ktory ma vraj nejaky hw bug a "zahlcuje" IRQ a tv karty alebo nieco ine?
tv karta je ok, v starsej doske funguje normalne.
v biose sa da menit iba PCI latenci timer od 32 az 248 - ziadna prednastavena hodnota nema na funkcnost vplyv.
skusal som aj reset cmos ale rovnako bez vysledku
1. skusal som ju v oboch pci slotoch s rovnakym vysledkom > win kartu nevidi v spravcovy zariadeni, a ani ako nezname zariadenie
2. potom som ju skusil v pci slote c.2 a do pci slotu c.1 som zapojil staru zvukovku - win detekoval obe karty ako nezname zariadenia a nainstaloval k nim ovladace, tv karta fungovala normalne, zvukovku som neskusal, po naslednom vypnuti pc a odpojeni zvukovej karty po nebehu do windows uz win zasa nedetekoval tv kartu.
3. Tak som to vratil nazad ale uz nenaslo ani tv kartu ani zvukovku, potom som vyskusal rozne kombinacie ale uz nenaslo(ani v spravcovy zariadeni) zvukovku ani tv kartu.
MSI Z97 PC Mate PCI-nekomunikuje (ASM1083?)[VYRIESENE]
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: MSI Z97 PC Mate PCI-nekomunikuje (ASM1083?)
PCI je stare rozhranie a divim sa, ze to este vobec funguje. A predpokladam, ze mas nejaku staru TV kartu, kedze je pre PCI. Tam moze byt problem hlavne v ovladacoch, ale to co popisujes ty bude evidentne problem hardware. To je nejaka analogova TV karta, ci DVB-T/DVB-S/DVB-C karta??? Neuvazoval si nad kupou novej, ktora bude pouzivat rozumnejsie rozhranie typu PCI-E alebo USB a zaroven bude mat podporu pre nove operacne systemy???
je to Lifeview FlyDVB-T Hybrid je starsia ale ma vsetko co potrebujem a hlavne fungujuce ovladace pod win7 aj 8.1 a spolu s WMC bola super, no asi mi ani nic ine ako kupa novej nezostane.
najlepsie riesenie mi potom pride asi USB tv karta nech ju mozem preniest aj na nb.
edit:// tak som este skusal v linuxe prikazy lspci a lshw a karty nedetekuje ani tam dostane sa to len po ten bridge asm1038 a dalej ani tuk
najlepsie riesenie mi potom pride asi USB tv karta nech ju mozem preniest aj na nb.
edit:// tak som este skusal v linuxe prikazy lspci a lshw a karty nedetekuje ani tam dostane sa to len po ten bridge asm1038 a dalej ani tuk
Upgrade biosu na doske by nepomohol? Alebo mozno aj downgrade, ak nieco zmenili. Na internete nikto neriesi takyto problem ako mas ty?
bios mam posledny dostupny, starsi dat myslim nemozem lebo tam chyba podpora pre CPU alebo iGPU (i5-4690k), na rovnakej mb zatial nikto nic neriesi ale riesia konkretne ten cip asm1083 ako som pisal aj hore hlavne na linux forach
keby ti posahany taiwanci ci co to su z asmedia aspon zverejnili datasheet so zapojenim toho cipu, mozno by sa to dalo nejako posunut frekvencne/na logickej urovni/fw ale takto sa mozme naozaj len dohadovat - na linux fore pisal jeden uzivatel priamo na support asmedia ci by mu nepomohli resp. nezaslali datasheet a tam ho odkazali len na support vyrobcu mb > slusne ho poslali do p.
sorry ale uz som fakt vytoceny ked to nemalo mat riadnu podporu pci tak to tam ani nemali tlacit.
inak by som bol rad ak by sa vyjadril niekto kto ma mb(bolo ich vela od z68), na nej tento cip a pouziva v pci slote tv kartu/sietovu kartu alebo nieco co vyzaduje väcsi datovy prenos ci mu to ide bez problemov resp. vobec ide.
keby ti posahany taiwanci ci co to su z asmedia aspon zverejnili datasheet so zapojenim toho cipu, mozno by sa to dalo nejako posunut frekvencne/na logickej urovni/fw ale takto sa mozme naozaj len dohadovat - na linux fore pisal jeden uzivatel priamo na support asmedia ci by mu nepomohli resp. nezaslali datasheet a tam ho odkazali len na support vyrobcu mb > slusne ho poslali do p.
inak by som bol rad ak by sa vyjadril niekto kto ma mb(bolo ich vela od z68), na nej tento cip a pouziva v pci slote tv kartu/sietovu kartu alebo nieco co vyzaduje väcsi datovy prenos ci mu to ide bez problemov resp. vobec ide.
Podla mna budes hladat marne, pretoze dnes drviva vacsina pouziva sietovu a zvukovu kartu na doske a ked nie, tak PCI express 1x slot. V inom pripade aj usb. Podla mna tym stracas cas a len sa zbytocne trapis.
tak kupeny ASUS My Cinema U3100MINI PLUS, no aj tak by ma zaujimalo ci cez ten bridge vobec nieco niekomu funguje.
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2015, 19:20)
tak pani vyriesene, najnovsi bios tj. verzia 4.A z 2015-08-12 pre tuto mb je vadny a nespravne alebo vobec nedetekuje pci karty, posledna funkcna verzia je 4.9
//autoeditácia príspevku (21 Dec 2015, 19:20)
tak pani vyriesene, najnovsi bios tj. verzia 4.A z 2015-08-12 pre tuto mb je vadny a nespravne alebo vobec nedetekuje pci karty, posledna funkcna verzia je 4.9