Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa brm »

Na Tvojom mieste by som skúsil naštudovať toto fórum:
http://forum.xperia.cz/viewforum.php?f=85
Možno tu je odpoveď aj na Tvoj problém, ale prever si to:
http://forum.xperia.cz/viewtopic.php?f=85&t=10088
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

diky brm, v tychto veciach som uplny laik.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a kvoli comu? (tiez mam z1c s 5.0)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ahojte, máte skúsenosti, prípadne viete mi poradiť vo veci používania môjho google play účtu na dvoch telefónoch naraz (uvažujem nad darčekom pre mamu a takto by som všetkých ušetril od kúpy napríklad powerampu a podobných aplikácii) s tým, že napríklad na druhom telefóne by neboli kontakty v rámci môjho účtu ale nejako osobitne ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Staci tvoj ucet pridat ako dalsi ucet a vypnut na nom synchronizaciu.
brm
Darca
Darca

Aj ja som nad tým minule rozmýšľal, neviem ako by sa správali tie aplikácie. Ale v podstate, ak máš mobil a tablet, tiež máš jedno konto, nie?

Kontakty.. v nastaveniach účtu si vypni synchronizáciu kontaktov pre daný účet, ak sa Ti podarilo natiahnuť ich do aplikácie Kontaktov, zvyčajne ich vieš v nastaveniach schovať. Aplikácie ako Viber, Whatsapp, FB Messenger a podobné inštaluj až po zrušení synchronizácie kontaktov, pre istotu. Taktiež v tom druhom mobile povypínaš všetky ostatné synchronizácie.. ale aj tak rátaj s tým, že napr. v aplikácii ako Gmail, Google Disk, Kalendáre a podobne sa Ti stále bude motať aj toto konto.. a síce sa nemusí synchronizovať, ale ak napr. dotyčná osoba zablúdi do aplikácie Gmail, niekoľkými ťuknutiami si vie natiahnuť Tvoje správy.. a v podstate všetko. Dokonca, ak máš vo Wallet svoju platobnú kartu, môže za určitých okolností aj začať platiť z Tvojej karty (treba myslím v nastaveniach Google Play zvoliť, aby stále pýtalo heslo, neviem, či to je defaultné).

Alebo maj jedno spoločné konto na aplikácie a spoločné kontakty (rodina).. a druhé konto pre svoje súkromné kontakty, emailovú komunikáciu a ostatné veci súvisiace s Google kontom.. je ich dosť!

:)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:a kvoli comu? (tiez mam z1c s 5.0)
odkedy mam 5.0 , tak mi zacala blbnut baterka v telefone. Napr pri 50% telefon skoci na 15%percent a po par sekundach sa vypne a uz nejde zapnut (vybije sa) :nono: . Aj ovela castejsie ho musim dat nabijat. Telefon nemam tak dlho, cize to neni tym ze by som tu baterku tak opotreboval. Niekde som cital ze je to sposobene tymto novym softverom.
brm
Darca
Darca

Skús ešte hodiť 5.1.1

Inak, po aktualizácii androidu sa stále odporúča robiť obnovenie továrenských nastavení, skúsil si?
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

obnovenie tovarenskych nastaveni nepomohlo.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

@DropDead
V blízkej dobe, dúfajme, pribudne v Obchode Play funkcia 'Rodinná knižnica', kde si pridáš ľudí a oni potom nebudú musieť platiť za aplikácie, za ktoré si už ty zaplatil.
Síce ťažko povedať kedy to bude dostupné, ale textové reťazce sú už v poslednej verzii (od v5.12) aplikácie Obchod Play.

Viac info:
http://www.androidpolice.com/2015/11/06 ... -download/
Romo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romo »

Ahojte mozno sa to tu uz riesilo, urcite sa to tu uz riesilo ale aby som si to cele presiel tak potrebujem nato 2 dni tak by som sa chcel spytat ako a co najjednoduchsim sposobom by som vedel preinsatolavat alebo presunut hlavne hry z pamate zariadenia na kartu sd pretoze mat v zariadeni 3 hry je dost na nic ked by som ich mohol mat viac. Dakujem....a vsetkym prajem stastne a vesele.....
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Aby sme my nemuseli 2 dni čakať, tak si mohol, hneď napísať mobil a verziu Androidu.

Pravdepodobne (ak si to tam nenašiel a teda to tvoj mobil nepodporuje od výrobcu) budeš musieť spraviť minimálne root a potom buď custom ROM alebo nejaký skript na to.
Pokiaľ tu ale nebude mať s konkrétnym mobilom skúsenosť, tak ti to tie dva dni zaberie tak či tak.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial to zariadenie nepodporuje, tak o tom pise vyssie 94jakub. Pokial to podporuje, tak v nastaveni si daj aplikacie a tam po kliknuti na tebou vybranu aplikaciu/hru je moznost presunut na SD kartu.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

nakoniec sa to celkom pekne vyriešilo, hlavný účet je síce môj ale na drive, gmail, kontakty..na to všetko sa nastavil jej nový účet a pekne to funguje, na môj sú vypnuté všetky možné synchronizácie, takže je to safe...chválabohu

//autoeditácia príspevku (25 Dec 2015, 14:31)
nakoniec sa to celkom pekne vyriešilo, hlavný účet je síce môj ale na drive, gmail, kontakty..na to všetko sa nastavil jej nový účet a pekne to funguje, na môj sú vypnuté všetky možné synchronizácie, takže je to safe...chválabohu
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

@Romo: V Informaciach o aplikacii (otvoris ich napr. cez Nastavenia -> Aplikacie -> vyber nejaku aplikaciu) by si mal mat moznost Presunut na SD kartu. Pri niektorych aplikaciach to nemusi ist, ak to zakazal vyvojar alebo na niektorych zariadeniach to nemusi ist vobec, ak to zakazal vyrobca. V tom pripade ti ostava iba root a Link2SD.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Silmer napísal: odkedy mam 5.0 , tak mi zacala blbnut baterka v telefone. Napr pri 50% telefon skoci na 15%percent a po par sekundach sa vypne a uz nejde zapnut (vybije sa) :nono: . Aj ovela castejsie ho musim dat nabijat. Telefon nemam tak dlho, cize to neni tym ze by som tu baterku tak opotreboval. Niekde som cital ze je to sposobene tymto novym softverom.
s tym android nic nema, stiahni si nejaku appku na kalibraciu baterky
Romo
Expert
Expert

Android je 5.0.1 a 5.1.1 mam moznost presunut aplikacie na kartu sd ale nic to neuroby nechapem to
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nemusi sa nutne presunut cela aplikacia, vacsinou je to iba cast dat, ktore sa presunu na SD kartu.

http://androidmarket.cz/navod/jak-nains ... tu-app2sd/
Romo
Expert
Expert

Nepreaunie sa vobec nic sice tam je to tlacidlo a dam preaunut no pamat sa nezvaci je to doat na prd kedze dnew uz nemaju hry 100 mb a aby mal clovek v zariadeni 2 hry je bieda hlavne ze si mozem dat pamatovku je mi nahov.. okrem toho ze tam mam fotky
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nema niekto problem asi tak posledny tyzden s YouTube pri wifi pripojeni? Pri wifi mi to doma zle cachuje, videu kazdu chvilu seka a musim cakat na nacitanie. Robi to na viacerych wifi sietiach. Robi mi to na mobile aj tablete. Pri prepnuti na 3G neni ziadny problem. Na pocitaci je vsetko okay. Pride mi to ako chyba aplikacie YouTube pri cachovani cez wifi. Nema niekto podobny problem?

Okrem tojo z Google Play strasne pomaly stahuje a aktualizuje aplikacie, opat aj v mobile a aj tablete pri pouziti wifi.
Napísať odpoveď