Ultra low-cost smartfón

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ultra low-cost smartfón

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, mamči sa pokazil telefón tak jej chcem na vianoce kúpiť ďalší keďže ona odmieta za nový vyhodiť peniaze. Je to pre mňa boj hľadať takýto fón pretože ona používa prakticky len messenger, whatsapp a foťák + teda volanie, sms.

Narazil som zatiaľ na 2 fóny ktoré by mohli jej túžby uspokojiť, prvý je Samsung Galaxy J1. Ten je pomalý a má 520mb RAM čo je síce smiešne ale podľa review na youtube som videl že ide pomerne svižne a hlavne je "pekný" s priemerným foťákom. Druhý fón na ktorý som narazil je huawei y550, ten je na tom parametrovo lepšie ale priateľka tvrdí že je škaredší ako ten samsung a mamča nebude spokojná. Vedel by mi niekto so skúsenosťou kupovania pre ženy poradiť?? Lebo ja som naozaj v koncoch :D btw budget do tých 90/100euro. Díky moc :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Ultra low-cost smartfón

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Asi by som sa obaval 4 GB pamate. Par aplikacii, par suborov, par aktualizacii a kazdu chvilu jej to bude hadzat hlasku o nedostatku pamate. A ta 512 Mb ram tiez nie je terno. Ono to moze byt "out of the box" plynule, aleotazka co ked sa to zaplni sajrajtom.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

no nad týmto som rozmýšlal aj ja ale ona to prakticky nemá čím zaplniť. Iba ak smskami :D
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Čo tak Lumia 550? Je od nejakých 115€
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

mala android tak nechcem aby si musela zase zvykať, nie je veľmi flexibilná čo sa týka technológií
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mr-Freek napísal:no nad týmto som rozmýšlal aj ja ale ona to prakticky nemá čím zaplniť. Iba ak smskami :D
Ona to zaplnat velmi nemusi. Stacia aktualizacie a moze byt problem. A nikdy nevies co za aplikacie sa jej tam môžu hodit. Viem to z vlastneho okolia. Vzdy to zacina len hovormi a sms. A potom je problem, lebo sa hodia cestovne poriadky, programy kin, TV atd.

Ide hlavne o to ze tie mobily s lepsou ram aj vacsim uloziskom su v tom tvojom rozpocte, takze v podstate nedoplacas. Tak velmi nie je dovod volit tie parametrovo horsie.

Za seba Zenfone C. Je za nejakych 105€ mas ale niekolko farebnych variantov, tak myslim ze zena si tam vyberie. Alebo HTC Desire 320.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Pozriem sa na ne, zistil som ale že mamča má v o2 paušál bez fónu tak by som to možno skĺbil do niečoho za menší peniaz, len to už nebude prekvapko. Videl som tam aj Honor 4C alebo tú lumiu 550 za ceny do 50euro.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Honor 4C je vo svojej kategorii vyborny telefon. A je aj v "zenskej" bielej. Len ako pises, uz by to nebolo prekvapko.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stiahne sa tam Google Knigy, Filmu, Plus, Disk, pribalia sa aplikacie vyrobcu, dve nanutene hry, 2gb na system a zrazu clovek zisti, ze zo 4gb miesta po kupe je realne vyuzitelnych len 1,6gb, z toho odrataj tie nanutene aplikacie a si jasny. Nahodou to vnuti este Twitter, DropBox, Facebook a smola.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

No tak som sa rozhodol zničiť prekvapenie a kúpiť lepší telefón za rovnaké money. Rozhodovanie je medzi Lumiu 550 a Honor 4C. Honor 4C je 2x drahší v O2 ale už som to nechal na mamču nech posúdi ktorý sa jej viac páči a taktiež som sa jej pokúsil vysvetliť v čom je Honor lepší :D uvidíme čo z toho bude.

//autoeditácia príspevku (19 Dec 2015, 13:56)
Honor 4C kúpený :) mamča spokojná, ja spokojný lebo je ona spokojná. Veselé vianoce :D
Napísať odpoveď