FreeCommander

Informácie o software, ankety...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

FreeCommander

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tema o programe FreeCommander - freeware. Je to suborovy manazer s mnozstvom funkcii, podporuje aj niektore typy pluginov z totalcmd, v najnovsej verejnej beta verzii aj FTP so zakladnymi funkciami. Program je plne lokalizovany aj do Slovenciny.

Existuje viacero verzii:

FreeCommander XE 32-bit public
FreeCommander XE 32-bit public beta (od 1.1.2016 s FTP)
FreeCommander 2009.02b (stara verzia)

Dostupne su aj 64-bitove verzie, ktore su dostupne len darcom.

Vsetky verzie su dostupne aj v portable forme.

Mozete sem pisat vase nazory, otazky ci pripomienky.

http://freecommander.com/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: FreeCommander

Príspevok od používateľa hojko »

Ake su vyhody oproti najpouzivanejsiemu Total Commanderu, ak teraz zabudneme na shareware v podani Total Commanderu, hmm??? Preco by som mal pouzivat toto a nie Total Commander??? To, ze nejake nova 32-bit verzia v roku 2016 pride konecne s FTP prenosom je hadam aj na smiech, okrem toho, je tam podpora SSL//TLS pri FTP???
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak postupne, ja som zacinal na Servant Salamander a Total Commander mi nikdy nesadol, ziadne F2, tusim dodnes to nie je predvolena skratka, vela dalsich veci mi vzdy pri Total vadili, viem ze je to o zvyku, ale mnoho veci je pri FC intuitivnejsich, vsetko sa da prisposobit, na mnoho veci su profily, filtre, klavesove skratky na vsetko...

Preco FC a nie TC, myslim ze ta cena nie je zanedbatelny argument, mnoho pluginov podporuje aj FC, mnoho veci je jednoduchsich, prehladnejsich, je neskoro na nejake vacsie porovnanie, ale ja som vyskusal asi vsetky velke aj mensie suborove manazery a FC je pre mna jednoznacne ten naj vo vsetkych smeroch.

Autor FC XE prerabal uplne od zakladov, uz stara vezia z roku 2009 mala (ma) FTP, ale kvoli mnozstvu veci autor zacal uplne od zaciatku, je na to sam a pracuje na tom len vo volnom case, preto to ide pomaly, 64 bitova verzia s FTP je tu uz nejaky cas, ale nie je verejna, snazi sa takto ziskat aspon nejaku podporu na chod stranok a pod., vlastne aj hojko funguje ciastocne na rovnakom principe.

SSL/TLS pri FTP tam je, dokonca aj v starej verzii z roku 2009.

Osobne, ak by bol FC za poplatok a TC zadarmo, tak si radsej zaplatim za FC ako pouzivat TC, na druhej strane, myslim ze je vela ludi, ktori pouzivaju TC nelegalne a FC sa da dobre prisposobit, aby fungoval ako TC.

Ak mate akekolvek konkretne otazky, pokial budem vediet, zodpoviem ich.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

dalsie otazky... ani si neodpovedal na tu hojkovu... sa ta opytal ake su vyhody oproti total commanderu. okrem ceny.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ak opomenieme ftp, v čom je to lepšie, ako napr Q-Dir? Resp prečo by som to mal vlastne používať? (berme do úvahy, že ani TC som nikdy nemal rád. Môjmu ideálu sa blíži práve Q-Dir)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Odpovedal som len vseobecne, ale ja nikoho neprehovaram aby zacal pouzivat FC, mozete ho vyskusat, ja som skusal asi vsetky ostatne a chybali mi vsade hlavne moznosti prisposobenia a niektore funkcie, konkretne to vazne nejde, stiahnut vsetky programy a porovnavat kazdu jednu funkciu, ma, nema, ciastocne, tlacidla, klavesove skratky, je toho na stovky, az tisicky - a nakoniec pre kazdeho je dolezite nieco ine, myslim ze kazdy by si mal vyskusat par najlepsich a pouzivat ten, ktory mu najviac vyhovuje, poznam vela ludi, ktorym TC nevyhovuje, jeden je o prispevok vyssie, ini mozno nevedia ze je nieco lepsie, intuitivnejsie...

BTW TC mal mnoho funkcii ovela neskor ako ine suborove manazery, mnohe prevzal napr. od Salamandera a pod. Mne sa nepacia predvolene veci ako nefunkcnost F2, Ctrl+F nie je vyhladavanie, prave mysitko oznacuje, hranate zatvorky pri priecinkoch, volne miesto nie je v GB ale tusim v kB, neviem ci sa vsetko da upravit, daju sa tam uz vlastne zmenit vsetky klavesove skratky?
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

F2 aj CTRL+F ako hladanie si mozes nastavit, pravym tlacitkom mozes otvorit priamo kontextovu ponuku bez toho cakania, hranate zatvorky sa daju vypnut, volne miesto aj velkost suborov vie ukazovat dynamicky v kB, MB alebo GB.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Vlastne skor by mala byt otazka, co nevyhnutne potrebujete, co TC ma a FC nema, ze sa oplati za TC platit? Pre vacsinu uzivatelov myslim FC staci. Kazdopadne som ale nechcel aby tato tema bola nejaky flame TC vs FC.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

o flame urcite nejde, ale zalozil si temu o programe ktory doporucujes, tak by som rad vedel preco. u nas v praci kazdy pouziva TC, niektori maju kupenu licenciu, niektori klikaju 1,2,3.
ja pouzivam TC len zo zvyku, mozno by mi uplne postacoval aj FC, ale riesit sa mi to nechce, preto ma zaujala tato tema a cakal som nejake porovnanie ktore by ma mozno presvedcilo.

nemusis pisat porovnanie uplne kazdej funkcionality, ale zatial si nenapisal ziadne. napisal si par veci ktore sa daju nastavit, to pre mna nie je rozhodujuce. ja som TC postupne rokmi nastavoval k obrazu svojmu a teraz vzdy len kopirujem config.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ti, ktori klikaju 1, 2, 3 ho pouzivaju nelegalne, je to to iste, ako keby pouzivali cracknutu verziu, navyse ak ho pouzivaju v praci, hrozia vam pokuty - za to podla mna TC nestoji, hlavne ked je dobra alternativa a nie jedina.

K funkciam, su aj na homepage, takze si mozes pozriet ci tam su tie podstatne veci ktore potrebujes, no mozem spravit nejaky zoznam funkcii ktore ma FC, vacsinu ma mozno aj TC, niektore menej intuitivne, niektore naopak komplexnejsie, ale tak snad to niekomu pomoze...

- 2 panely, horizontalne/vertikalne, prepnutie na 1 panel
- tabs/zalozky
- prehliadac pre rozne typy suborov
- lister pluginy, wlx z TC
- archivne pluginy, wcx
- thumbnails/miniatury
- panely, plne konfigurovatelne, standardny, stredovy, oblubene, "adresovy"
- status bar, konfigurovatelny
- rychly filter v status bare
- plain view (branch view v TC), subory+priecinky, len subory, len priecinky
- linked browsing
- pristup k systemovym suborom, ovl. panelu, ploche, start menu
- pokrocile vyhladavanie, aj v archivoch, s profilmi
- wipe/skartovanie suborov
- porovnanie priecinkov
- synchronizacia priecinkov
- oblubene programy/priecinky
- konfigurovatelne stlpce pre detailne zobrazenie
- vytvaranie screenshotov
- konfigurovatelne klavesove skratky
- konfigurovatelne editory pre F4, F3...
- hromadne premenovanie vratane profilov, undo funkcie...
- layout / profily rozlozenia pre rozne situacie
- FTP
- portable verzie

Teraz niektore veci, kt. neviem ci TC ma, ale podla mna su zaujimave a uzitocne:

- automaticka zaloha nastaveni
- otvaranie suborov a priecinkov jednym kliknutim, s moznostou pri kliknuti na ikonu iba ist na subor a nespustit ho
- oznacovanie suborov lavym tlacidlom mysi, moznost pouzit ikonu suboru alebo koncovku, takto je mozne rychlo oznacit mysou velke mnozstvo suborov
- oznacenie suborov s rovnakou priponou pomocou tlacidla alebo kl. skratky
- kos v stredovom paneli, moznost presuvania suborov pretiahnutim, aj moznost vysypania
- rychle zobrazenie, panel s nahladom priamo v programe
- rychle vyhladavanie, ihned po zacati pisania, s moznostou zacat vyhladavat aj v strede slova, uzitocne napr. ak su subory s predponou 01aaa, 02bbb...
- pri hromadnom premenovani staci oznacit subory, stlacit F2 a nasledne bud pouzit len posledne nastavenia alebo vybrat sipkami profil a Enter, za par sekund bez mysi
- dalej pri hromadnom premenovani je podpora ID3 tagu pri mp3 a EXIF pri obrazkoch, takze je mozne napr. premenovat obrazky podla datumu, napr. aaa 2016-01-01 00-05-54.jpg
- pri hromadnom premenovani je tiez nahlad, napr. pre porovnanie obrazkov
- moznost zmenit velkost, farby, pozadie, styl list, panelov, textu, vratane roznych farieb pre rozne typy suborov a pod.
- este k pluginom, wlx a wcx, fungovat by mali skoro vsetky ktore funguju v TC, len pozor na kombinacie 64/32 bitovych verzii programu a pluginu, kazdopadne, kto je zvyknuty na niektore pluginy z TC, moze ich nadalej pouzivat aj vo FC
- dvojklik na prazdnom mieste je mozne nastavit pre: oznacenie vsetkych suborov/poloziek, obnovit zoznam, ist hore, bez funkcie
- file containers / suborove zasobniky, virtualne priecinky kde je mozne "presunut" subory z roznych priecinkov a nasledne s nimi spolocne spracovat, kopirovat, hromadne premenovat a pod.
- zobrazenie "computer" a "desktop", kde su polozky ako v exploreri, teda pocitac, ovladaci panel a pod.

EDIT niekolkokrat pridane funkcie do zoznamu, na koniec.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skusim zodpovedat postupne na to co si porovnaval a co si hodnotil...

1. Klavesova skratka F2 nie je nastavena ziadna, teda nie je na premenovanie suborov. Na to je prednastavena skratka Shift+F6, neviem ci tato skratka sa nepouziva aj v Linuxovom/Univoxom Midnight Commanderi (alias MC). Tuto klavesovu skratku si vies pridelit jednoduchu v nastaveni pod polozkou Rozne, tam je moznost definovat si klavesove skratky.

2. Pisal som, ze odhliadnut od ceny, ale to je jediny vhodny argument, ktory mas. Ano, Total Commander je shareware, ma urcite podmienky. V domacom pouziti to nikto neriesi, predpokladam, ze veci ako Windows, Office, Photoshop, BS Player, NOD32, TuneUp, Nero, RealVNC, WinRAR/WinZIP alebo kopu inych programov, tak nemas legalnych, resp. mozno Windows a k ostatnym sa najde alternativa, ale aj tak, detto hry, filmy a hudbu. Takze riesit cenu mi pride v vtipne. Co sa tyka firmy, tak cena je okolo 40 eur pre 1 pocitac, ak beries 10 licenci, tak to je 4+9x20=220 eur. To je cena priblizne dvoch licencii pre Windows. Ale dobre, beriem, FreeCommander je bezplatny.

3. To nie je argument, ze je autor na to sam a ze to robi vo volnom case. Mna ako cloveka, ktory chce pouzivat funkcny programovy manager nezaujima, ze ci je na to sam alebo je ich v time 20 programatorov, mna zaujima vysledny efekt a funkcnost programu.

4. Co mam z toho, ze si mozem FreeCommander prisposobovat, aby fungoval ako Total Commander??? Cize si mam dat program, musiet ho nastavit, vylepsit pluginmi a neviem co, aby som sa vlastne dostal na funkcionalitu Total Commanderu, dobre chapem to co si napisal???

5. Ake moznosti prisposobenia ti chybali???

6. CTRL+F nie je vyhladavanie, pretoze sa roky pouziva ALT+F7, tak ako to mal vari este aj stary Norton Commander a ako to ma uz spominany Midnight Commander. Ak chces rychle hladanie, tak na to sluzi len lavy ALT+pismeno. Okrem toho sa klavesova skratka nastavuje v nastaveni pod oznacenim Rychle vyhladavanie.

A teraz tie ostatne, ktore si spomenul o prispevok vyssie, moj komentar dopisem pod to:
- automaticka zaloha nastaveni
Ano, Total Commander nema automaticku zalohu nastaveni. Tu si mozes urobit rucne, 1 subor je pre konfiguraciu a 1 subor pre nastavenia ftp. Predpokladam, ze nerobis zmeny, aby si to potreboval neustale zalohovat.

- otvaranie suborov a priecinkov jednym kliknutim, s moznostou pri kliknuti na ikonu iba ist na subor a nespustit ho
Tuto funkciu asi nema a vobec mi nechyba spustanie jednym kliknutim, standardne je zauzivany dvojklik a za ziadnu vyhodu to nepovazujem. Tym padom ti vadi komplet praca vo Windowse, kde sa standardne pouziva dvojklik.

- oznacovanie suborov lavym tlacidlom mysi, moznost pouzit ikonu suboru alebo koncovku, takto je mozne rychlo oznacit mysou velke mnozstvo suborov
Total Commander pouziva na oznacovanie suborov prave tlacitko. To sa da nastavit aj dodatocne o funkcie, teda dlhe pridrzanie da vlastnosti suboru. Okrem toho, 2x pomale kliknutie laveho tlacidla je funkcia premenovania suboru, tj. miesto tlacidla F2, ktore pozadujes.

- oznacenie suborov s rovnakou priponou pomocou tlacidla alebo kl. skratky
Filter suborov s rovnakou priponou sa robi rovnako ako sa robil v Norton Commanderi, Midnight Commanderi a inych dalsich file manageroch, teda stlacenim tlacidla plus na numericej klavesnici. Tam si vyberas format, teda napriklad subory s koncovkou mp3 oznacis ako *.mp3. Ak chces viac koncoviek, tak ich oddelis len bodkociarkou.

- kos v stredovom paneli, moznost presuvania suborov pretiahnutim, aj moznost vysypania
Kos mi vobec nechyba, na to mam predsa tlacitko Del a F8 na klavesnici. Okrem toho Shift+Del a Shift+F8 to maze mimo kosa. Okrem toho pri dlho podrzani praveho tlacitka mi vyskoci menu a tam okrem vyssie spominaneho premenovania suboru/adresaru ci vlastnosti je aj moznost odstranenia(zmazania). Taktiez v dolnom riadku Total Commanderu je tlacitko F8/Odstranit, na to tlacitko sa da kliknut a odstanit subor/adresar, pripadne to tam staci len myskou presunut. Sice ikonka nie je hore ako ma tvoj FreeCommander, ale je to umiestnene dole + viem to spravit aj myskou cez kliknutia.

- rychle zobrazenie, panel s nahladom priamo v programe
Neviem co si predstavujes pod rychlym zobrazenim. Cez F3 otvorim subor v prehliadaci obrazkou, prehram hudbu cez daky prehravac co je vstavany a tiez textove subory. Nedokazem tym vsak pozriet Excel ci Word dokument. Predpokladam, ze toto co opisujem je rovnake ako vo FreeCommanderi. Ak treba, Total Commander ma dodatocne pluginy na rozne formaty suborov, ktore potom mozem prehliadat priamo cez Total Commander, ale nepouzivam to.

- rychle vyhladavanie, ihned po zacati pisania, s moznostou zacat vyhladavat aj v strede slova, uzitocne napr. ak su subory s predponou 01aaa, 02bbb...
Ako som pisal vyssie, Total Commander to ma ako ALT+pismeno. Vyhladavanie v strede slova v rychlom vyhladavani funguje tak, ze opat sa pouzije ALT+pismeno a na uvod sa napise hviezdicka. Hviezdicka sa pouziva aj v klasickom vyhladavani ALT+F7 a je to zauzivany znak aj z inych suborovych managerov.

- pri hromadnom premenovani staci oznacit subory, stlacit F2 a nasledne bud pouzit len posledne nastavenia alebo vybrat sipkami profil a Enter, za par sekund bez mysi
Hromadne premenovanie v Total Commanderi je pod klavesovou skratkou CTRL+M a je to multri nastroj na premenovanie, cez rozne filtre, upravu casu a datumu, upravu znakov, cislovanie, prevod na velke/male pismena, navyse je tam komplexny filter co ta napadne - filtrovat subory len podla urcite datumu, poslednej upravy suboru, datumu vytvorenie, viem vybrat len sifrovane archivy, skyte alebo systemovy subory, mozem pridavat nahodne cislo ku premenovanym suborom atd... Tento nastroj je skutocne prepracovany a dovolim si povedat, ze FreeCommander urcite nema takto prepracovanu funkciu na premenovanie suborov, hoci som ju nevidel.

- dalej pri hromadnom premenovani je podpora ID3 tagu pri mp3 a EXIF pri obrazkoch, takze je mozne napr. premenovat obrazky podla datumu, napr. aaa 2016-01-01 00-05-54.jpg
Podla datumu premenovat viem. MP3 tagy zial Total Commander v standardnej verzii necita, mozno je na to plugin, netusim. Na hromadnu upravu a premenovanie MP3 pouzivam program Mp3tag, ktorym zaroven zmenim chybne tagy, odstranim diakritiku atd...

- pri hromadnom premenovani je tiez nahlad, napr. pre porovnanie obrazkov
Total Commander nahlad obrazkov pri premenovani nema. Obrazky ale robim cez Adobe Lightroom, ak ich treba upravovat a ked len zmensujem, tak cez IrfanView, kde si nastavujem zaroven kompresiu, format atd... Nahlady vidis po stlaceni CTRL+SHIFT+F1.

- moznost zmenit velkost, farby, pozadie, styl list, panelov, textu, vratane roznych farieb pre rozne typy suborov a pod.
Total Commander obsahuje tieto nastavenia, ale myslim, ze predvolene je nastaveny velmi dobre a netreba nic menit. Farby suborov si vies definovat v nastaveni alebo pouzit profil, ktory sa da stiahnut z internetu.

- este k pluginom, wlx a wcx, fungovat by mali skoro vsetky ktore funguju v TC, len pozor na kombinacie 64/32 bitovych verzii programu a pluginu, kazdopadne, kto je zvyknuty na niektore pluginy z TC, moze ich nadalej pouzivat aj vo FC
Nepouzivam ziadny plugin, takze k tomuto mi je tazko vyjadrovat sa. Jedine co mam, tak je OpenSSL kniznica v poslednej bezpecnej verzii, ktoru pouzivam na SSL/TLS spojenie pri ftp serveroch.

- dvojklik na prazdnom mieste je mozne nastavit pre: oznacenie vsetkych suborov/poloziek, obnovit zoznam, ist hore, bez funkcie
Tuto moznost Total Commander nema, aspon o tom neviem. Vsetko oznacim cez hviezdicku, zoznam obnovujem cez CTRL+F5 alebo prechodom do adresara a hned naspat. Pripadne uplne vlavo hore je na to ikonka.

- file containers / suborove zasobniky, virtualne priecinky kde je mozne "presunut" subory z roznych priecinkov a nasledne s nimi spolocne spracovat, kopirovat, hromadne premenovat a pod.
Nepoznam, nepouzivam, ale zrejme toto Total Commander neobsahuje. Predpokladam, ze su to vsetky subory, takze Total Commander to ma pod klavesovou kratkou CTRL+B. Pouzivam len zalozky na stratke CTRL+T, ktorou si spravim zalozky jednotlivych adresarov a tak preklikom sa len presuvam medzi roznymi adresarmi. Je to nieco tako taby v internetovom prehliadaci.

- zobrazenie "computer" a "desktop", kde su polozky ako v exploreri, teda pocitac, ovladaci panel a pod.
Standardne neobsahje. Hore v menu Konfiguracia - Zobrazit panel s nastrojmi - tu si mozes predvolit jednotlive ikonky co potrebujes, vratane pocitasu, kosu alebo neviem coho. Ale nevidim tym ziadny zmysel, ked jednym klikom sa dostanes na plochu alebo si to das dole vedla hodin ci tlacitka Start.

Dufam, ze ti moja odpoved vystacila :smt006

Mam este na teba otazku, ktoru som polozil vyssie: Ake su vyhody oproti najpouzivanejsiemu Total Commanderu, ak teraz zabudneme na shareware v podani Total Commanderu, hmm??? Preco by som mal pouzivat toto a nie Total Commander???
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ja uz som ho isiel aj vyskusat, celkom ma niektore funkcie zaujali, ale pozeram na stranke iba 32bit verzia je free, 64bit spoplatnena...

zaujimalo by ma ako je to s tym hromadnym premenovavanim, raz som to skusal v TC a bola to hroza (mozno to uz pomenili) a zatial som nenasiel nic lepsie ako program Métamorphose...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko

1. Prave preto som nechcel ist do konkretnych veci, F2 mi strasne vadila na cudzich pc kde bol iba TC, preto som to spomenul, ale to ze sa da nastavit mna nepresvedci, aby som presiel z bezplatneho programu na plateny.

2. Cena, ide aj o to, ze mnoho ludi doma a aj vo firmach (dokaz vyssie) pouzivaju TC nelegalene nevedomky a mnohi ani nevedia, ze existuju rovnako dobre alebo aj lepsie alternativy, ja napr. mam Win, programy aj hry ktore hram dlhodobo legalne, pri programoch sa zastavim, povodne som chcel reagovat tu, ale je toho vela, tak napisem to do samostatnej temy, neskor pridam odkaz.

3. To ze je sam som pisal hlavne v suvislosti, ze program prerabal uplne od zaciatku a preto prislo FTP az teraz, funkcnost programu a jeho pouzivanie pre mna nie je horsie ako TC, subjektivne je naopak ovela lepsie.

4. Myslel som to tak, ze ak je niekto na nieco zvyknuty, moze si to prisposobit, vyhodou je, ze ci uz je niekto zvyknuty na TC, ci Salamander, alebo iny, tak si ho moze prisposobit tak, aby fungoval velmi podobne a bonusom su samozrejme veci ktore su vo FC lepsie, IMHO.

5. Zmenit farby, listy, skryt niektore listy, profily pri niekt. funkciach, rozne moznosti ktore zrychluju pracu, zmena niektorych klavesovych skratiek, mnozstvo veci, ale vazne nema cenu po jednom to vypisovat, niektore medzicasom uz mozno TC doplnil a kontrolovat to vsetko po jednom znovu sa mi nechce.

6. Nie, rovnako ako F2 aj Ctrl+F je standardna skratka pre vyhladavanie, ta druhe je v monzno par dalsich programoch, Ctrl+F je v stovkach, dalej Ctrl+F sa da pouzit lahko, pri tej druhej treba vzdy posunut ruku a este ju aj otocit, nemoze byt snad viac zla skratka. TC je program pre Windows, tak preco by nemohol pouzivat jednu zo zakladnych a najpouzivanejsich kl. skratiek vo Windows.

- automaticka zaloha nastaveni - vies kolko ludi nema ziadnu zalohu, prip. ani nevie kde ma nastavenia ulozene? Myslim ze na to kolko TC stoji, by taku funkciu mat mal.

- jednoklik - uz davno nepouzivam dvojklik, vadi mi, strasne, casto som otvoril nespravny subor, ci presunul subor omylom kvoli dvojkliku, vo win mam nastaveny predvolene jednoklik, aj v Salamanderi som to mal, tam som to vyskusal, no a ked uz raz clovek vyskusa nieco lepsie, na horsie sa tazko prechadza, mys pouzivam menej, na nejaku spravu suborov uz vobec, ked uz pouzivam mys, tak hlavne na spustenie suboru a mozno to prezeniem, ale dvojklik je pre mna podobne zdrzanie ako vytocenie cisla na analogovom telefone vs. vytukanie. Jednoklik spolu s tymi dalsimi vylepseniami neuveritelne urychluje cokolvek v programe.

- oznacovanie suborov, prave to oznacovanie pravym tl. mi vadi, som zvyknuty na kontextove menu, pridrzanie zasa len spomaluje a to 2x kliknutie laveho tl. casto omylom spusti subor a este viac spomaluje, vsetko to sa da nastavit aj vo FC, ale mam to tam vypnute

- oznacenie suborov s rovnakou priponou, priklad, ja mam nastavene CTRL+S pre tuto moznost, takze to mam blizko Ctrl+A a Ctrl+D mam ako "deselect all", ked chcem hromadne premenovat subory s rovn. pr. a mam prednastaveny profil, tuknem len Ctrl+S, F2, (prip. sipka dole) a Enter, ako dlho by to trvalo v TC? prip. len presun tych suborov do ineho priecinka

- kos, ak mas program maximalizovany, ci fullscreen, aj to TC podporuje, tak je kos uzitocne, neviem ako ty, ja kos obcas vysypem, niekedy chcem skontrolovat ci som nieco omylom nezmazal a pod., viem ho otvorit, je to IMHO uzitocne

- rychle zobrazenie je to, ze nemusis stlacat F3, len raz stlacis Ctrl+Q a panel s nahladom sa zobrazi priamo v okne, kde si to zvolis, mozes teda priamo preskakovat subory a rychlo sa dostat k nahladu, nie za kazdym F3, Esc, dole, dole, dole, dole, F3, Esc.....

- rychle vyhladavanie, ta nutnost pouzit Alt je spomalenie, dlho mi taketo rychle vyhladavanie chybalo a vazne je to uzitocne, doteraz som pouzival rychly filter, kde som ale tiez musel najskor tuknut alebo pouzit kl. skratku

- hromadne premenovanie, skoro vsetko to co TC ma aj FC, nema asi to nahodne cislo, ale ako prave o prispevok pod tebou pisal aacid, niekedy je vela aj na skodu, tiez mi to prislo dost tazkopadne
- tak vidis, aj tak prepracovany system nedokaze ani to, co bezplatny program, mohol si usetrit jeden program, na bezne veci mi staci FC a na tie obrazky a datum je to vazne velmi uzitocne, obrazky sa tak zobrazuju v spravnom poradi, podla datumu a casu kedy boli nafotene a tiez je potom jednoduchsie vyhladat napr. len fotky zo silvestra a pod.
- nahlad je pri porovnavani uzitocny, nie len pri obrazkoch, ak mas textove subory, ci dve mp3 subory a chces zistit ktory ma vyssi bitrate...

- file containers / suborove zasobniky, toto je velmi uzitocne, mozes si tam dat rozne priecinky, subory a potom s nimi spolocne pracovat, priklad, ak chces kopirovat velke mnozstvo suborov z roznych priecinkov po sieti alebo na FTP, tak si to tam "presunies" a potom das spolocne kopirovat a mozes ist prec alebo robit nieco ine kym sa to kopiruje

- zobrazenie "computer" a "desktop", k niektorym zariadeniam, ktore sa nepripajaju k PC standardne, sa bez toho neda bezne dostat, vtedy to je uzitocne, napr.
Mam este na teba otazku, ktoru som polozil vyssie: Ake su vyhody oproti najpouzivanejsiemu Total Commanderu, ak teraz zabudneme na shareware v podani Total Commanderu, hmm??? Preco by som mal pouzivat toto a nie Total Commander???
Predsa odpoved mas vyssie, nie je to zdaleka vsetko, ja som pocital ze TC ako plateny program bude mat takmer vsetko a mnohe z tych veci nema, ak ti to nestacilo, tak ta sklamem, lepsie odpovedat ti neviem, no ak nic z toho nepotrebujem, mozes pouzivat TC, ja ti v tom predsa nebranim, ani tebe, ani ostatnym, len som sem dal tip na zaujimavy program.

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2016, 19:41)
aacid napísal:no ja uz som ho isiel aj vyskusat, celkom ma niektore funkcie zaujali, ale pozeram na stranke iba 32bit verzia je free, 64bit spoplatnena...

zaujimalo by ma ako je to s tym hromadnym premenovavanim, raz som to skusal v TC a bola to hroza (mozno to uz pomenili) a zatial som nenasiel nic lepsie ako program Métamorphose...
K tym poplatkom, su od 3€, az do 12€ za trvaly pristup k beta verziam, nejde o poplatok za program, ale o prispevok na dalsi rozvoj programu. Viac info tu.

64 bitova verzia vysla uz pomerne davno a casom bude urcite spristupnena aj zdarma.

To hromadne premenovanie je myslim prave vo FC skvele, jednoduchsie a intuitivnejsie, zalezi ake typy suborov chces premenovat, ale vdaka podpore EXIF, ID3 a nahladov je mozne premenovanie akychkolvek suborov, vdaka profilom a niektorym moznostiam je mozne premenovat doslova za par sekund, oznacit (napr. Ctrl+A), F2, sipka dole, Enter, hotovo. Mozes si nastavit pouzitie naposledy pouziteho profilu, alebo "focus" na profily, vtedy si sipkou vyberies profil, samozrejme vidis vsetky subory pred aj po, prip. aj nahlad ak si to chces skontrolovat.

Samotne vytvorenie profilov je jednoduche, je na to zvlastna zalozka. Vsetko je tam dobre vysvetlene, ale ak by si mal konkretnu otazku, mozes mi napisat.

Este k hojkovi, spominal odstranenie diakritiky, da sa to aj vo FreeCommander, mozno aj v TC ak nema nejake obmedzenie, takze tu je navod pre FC, mozno tam nie su uplne vsetky znaky, ale mali by tam byt vsetky SK, CZ a znaky z inych krajin, vytvaral som to sam, snad to niekomu pomoze.

V hromadnom premenovani pouzite tieto moznosti (mnohi pouzivaju anglicku verziu, tak je to v anglictine, ak by ste potrebovali slovensky navod, napiste):

File name:
[n]

File extension:
[e]

Search for:
Ľ|Š|Č|Ť|Ž|Ý|Á|Í|É|Ú|Ä|Ô|Ň|Ó|Ď|Ĺ|Ŕ|Ř|Ů|Å|Ø|Š|Ž|Õ|Ä|Ö|Ü|À|Â|Ç|É|È|Ê|Ë|Î|Ï|Ô|Ù|Û|Ü|Ÿ|Ž| |Š|Č|Ć|Đ|Á|É|Í|Ó|Ú|Ā|Ē|Ī|Ū|Č|Š|Ž|Ļ|Ķ|Ņ|Ģ|Ö|Ü|Ő|Ű|Ä|Ö|Ü|Ë|Ï|Ą|Ć|Ę|Ł|Ń|Ó|Ś|Ź|Ż|Ă|Â|Î|Ș| |Ț|Ñ|Å|Ä|Ö|Ç|Ş|Ğ|Ă|Â|Đ|Ê|Ô|Ơ|Ư|ľ|š|č|ť|ž|ý|á|í|é|ú|ä|ô|ň|ó|ď|ĺ|ŕ|ř|ů|å|ø|š|ž|õ|ä|ö|ü|à|â| |ç|é|è|ê|ë|î|ï|ô|ù|û|ü|ÿ|ž|š|č|ć|đ|á|é|í|ó|ú|ā|ē|ī|ū|č|š|ž|ļ|ķ|ņ|ģ|ö|ü|ő|ű|ä|ö|ü|ë|ï|ą|ć|ę|ł| |ń|ó|ś|ź|ż|ă|â|î|ș|ț|ñ|å|ä|ö|ç|ş|ğ|ă|â|đ|ê|ô|ơ|ư

Replace with:
L|S|C|T|Z|Y|A|I|E|U|A|O|N|O|D|L|R|R|U|A|O|S|Z|O|A|O|U|A|A|C|E|E|E|E|I|I|O|U|U|U|Y|Z| |S|C|C|D|A|E|I|O|U|A|E|I|U|C|S|Z|L|K|N|G|O|U|O|U|A|O|U|E|I|A|C|E|L|N|O|S|Z|Z|A|A|I|S| |T|N|A|A|O|C|S|G|A|A|D|E|O|O|U|l|s|c|t|z|y|a|i|e|u|a|o|n|o|d|l|r|r|u|a|o|s|z|o|a|o|u|a|a| |c|e|e|e|e|i|i|o|u|u|u|y|z|s|c|c|d|a|e|i|o|u|a|e|i|u|c|s|z|l|k|n|g|o|u|o|u|a|o|u|e|i|a|c|e|l| |n|o|s|z|z|a|a|i|s|t|n|a|a|o|c|s|g|a|a|d|e|o|o|u

[x] Case sensitive
[x] Replace all occurrences

Potom to ulozte ako profil, na zalozke "Profiles".

Znak "|" som pouzil iba na oddelenie, aby sa nerozsirovala sirka pre tuto temu, mozete, ale nemusite ich vymazat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

1. Smola, musis si vystacit v Total Commanderi bez F2 alebo si cez par klikov priradit klavesovu skratku.

2. Nejdem spustat flame o legalnych a nelegalnych veciach na pc. Ale beriem, vela ludi, teda vela firiem pouzivaju nelegalne programy vratane Total Commanderu.

6. Ano, CTRL+F je zauzivana klavesova skratka, ktoru zial Total Commander nema predvolenu na vyhladavanie, mozes si to tak spravit v nastaveniach programu.

-Neviem kolko ludi nema nastavenu automaticku zalohu, ani ma to nezaujima. Ked raz pridu o data, poucia sa. Ja som sa tiez poucil. Je pravda, ze by ta zaloha nastaveni mohla byt, avsak ked prides o disk, tak ti ta zaloha nepomoze, pokial to automaticky ulozilo na ten isty disk.

-Funkciu praveho tlacitka mysky si vies nastavit, ako oznacovanie, tak kontextove meno. Okrem toho je stale tlacitko Insert na klavesnici, ktorym sa oznacuje ako v Total Commanderi, tak aj v inych suborovych manageroch.

-Ako casto robis hromadne pouzivanie suborov a kolko minut mesacne stravis nad tymto premenovanim, ked sa tym tak vehementne ohanas???

-Pre teba je kos uzitocny, pre mna nie. Nekontrolujem ho, len ho vysypavam. Stale mam ikonku na ploche a to mi staci. Kolkokrat mesacne tam nazries???

-Rychle zobrazenie funguje aj v Total Commanderi, stlacil som CTRL+Q ako si pisal a hla, zrazu som videl na druhej polovici displeja obrazky. Naucil si ma novu funkciu. Takze ma to aj Total Commander, nemozes sa tym teraz ohanat.

-Ak mas pri rychlom vyhladavani problem pouzit Alt a je to pre teba zdlhave, tak nemam slov. Opisujes to ako keby si stravil za tym 15 hodin denne a vyhladal 14 500 suborov denne. Prepac, ale je to nulovy argument.

-Ako som pisal, na obrazky, nahlady a konvertovanie ci zmensovanie pouzivam IrfanView a Adobe Lightroom, takze nahlady a premenovania ako pouzivas nepotrebujem. Na mp3, tagy a bitrate mam vyssie spomenuty Mp3tag, ktory okrem ineho dokaze premenovat subory podla tagov, dokaze zapisat tagy podla nazvov suborov, dokaze automaticky zapisat tagy podla FreeDB. Je pravda, ze to Total Commander nedokaze a FreeCommander ano.

-Subory z ftp, disku alebo siete kopirujem cez frontu, cize stlacim F5 a potom F2 do fronty. Tak mozem kopirovat zo 100 roznych adresarov do jedneho adresara alebo rovno 100 roznych adresarov podelim do 10 roznych adresarov, je to na mne ako sa rozhodnem. A ked potrebujem pokrocile funkcie ftp, tak pouzivam FlashFXP, ktory okrem ineho ma limit na stahovanie/uploadovanie suborov, vyhladavanie na ftp, vypnutie progamu, odhlasenie Win ci vypnutie PC po skonceni ulohy, FXP prenos (zo servera na server bez nutnosti stahovat subory k sebe do pocitaca) atd...

Poplatok za pristup k beta verziam??? Smutne, ze za beta verziu, ktora moze mat plno chyb sa ma platit. Diakritiku v suboroch odstranis aj cez Total Commander, podobne ako to uvadzas aj ty. Mne vsak islo o odstanenie diakritiky v mp3 suboroch, pisal som o tom vyssie. Odstranujem ich preto, lebo mi ich v aute zle cita.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

- Hromadne operacie robim pomerne casto, nove fotky ci videa z fotaku ci mobilu, cez profil to mam hotove vazne za PAR sekund

- Rychle vyhladavanie, ano, moze ti prist stlacenie Alt ako nepodstatne, ale Alt dokaze zapnut menu a spravi nasledne uplne inu funkciu ako ocakavas a vazne to rychle vyhladavanie povazujem za skvelu funkciu

- K poplatkom "za beta verziu", tak po prve, ako som pisal, nie je to za konkretnu verziu, ale na podporu programu, po druhe, je to vlastne bonus, ta beta, ci skor "donor" verzia, co moze byt beta a nemusi, ale ide hlavne o to, ze dostanes nove funkcie skor ako ostatni a aj beta verzie su velmi stabilne, ak je nejaka zavaznejsia chyba, je odstranena prakticky okamzite, nezazil som este chybu ktora by mi ohrozovala data a beta verzie pouzivam dlhe roky, autor taktiez odstranuje chyby a pridava nove funkcie, reaguje na prispevky, vela som si toho ziskal este pred spustenim fora, aj potom a som velmi spokojny. Inak pristup k donor verziam sa da ziskat aj inak, no nie je to samozrejme povinne, ak si to vsak porovnam so 40€, tak neviem, osobne by som TC nepouzival, ani keby mne niekto dal 40€, vazne...

Kazdopadne som chcel iba poukazat na zaujimavy, vlastne bezplatny program a vazne je mi jedno ci ho niekto vyskusa alebo nie, nevidim vyznam sa handrkovat ktora funkcia je uzitocna a ktora nie, ktora je potrebna, kazdy ma ine priority, kto chce pouzivat TC, nech si pouziva TC, kto chce vyskusat FreeCommander, nech vyskusa.
Napísať odpoveď