ja som to robil v panelaku u rodicov po veceroch celkovo asi 30hod to mohlo zabrat s tym ze som nakoniec robil za pochodu cize som nemal ziaden plan, preto je tam par nerovnosti a aj ten obluk pre psov ked si vsimnes na jednej strane nevysiel lebo som si nacarbal obluk a siel priamociarkou len hura system a no

ups , a po bokoch co vidis tie stekance to je lepidlo teda ono cela konstrukcia je srobovana ale ta psia cast je este dodatocne zatesnena v spojoch lepiacou pistolou a nasledne teplovzduckou roztecene zahladene koli tomu aby ked sa stane nehoda nezatieklo nikde nic.
mat rodinny dom tak automat urobis za vikend v pohode a ovela krajsie lebo ja som bol fakt limitovany priestorom 3i bytu a teda skor chodby kde su kachlicky
elektrika rozumej ten ovladaci pult bolo asi 30min navrh rozlozenia 45min vrtanie otvorov 20min osadzovanie 2,5hod kablovanie/krimplovanie + frezovanie tej gule ktora je zvnutra zapustena cca 1,5hod.
No a zaverecna faza rozhcodenia softu neni zlozita akurat tym ze som windovsak par veci som nevedel tak som ich musel riesit manualne ako napr doprogramovanie druheho playera, lebo som si nevedel vytiahnut config file na normal komp a len nakopcit potrebne riadky.
Inak naklady su asi:
Drevo cca 60€ (aj s odpadom kedze v bauhause sa neplati za drevo k odberu ale za kazdu nacatu 1/4 reznej dosky) s coho cca 10€ tvorila preglejka s ktorej som pouzil 1/2 a v cene je aj 5 hranolov kazdy za 3€
sroby na spoje cca 12€ (mega som to prehnal a je v tom asi 400 samoreziek v pohode by sa to cele dalo poskladat s 80

)
raspi 2 - 36€
chladic - 5€ (zbytocny)
box raspi - 8€
monitor 22" - 30€
kuchynska neonka - 12€
kabelaz + konektory + silikonova trubica + 230V kabelaz + cokoladky + vypinace + konektor - do 20€ lebo daco zasponzorovala aj robota

gombiky (ebay) 25€
joysticky (ebay) 2x6€
ipac2 - 49€ + 20€ posta +11€ clo (najdrahsia suciastka a neni potrebna)
horne plexisklo - dar pritele firemny sklad (len tak to tam lezalo

)
cierna folia 2€ lidl
este zozere drevarsky tmel + farba + dake oplechovanie abo oplastovanie hran
mam vplane dozadu spravit odvetranie cca 10€
je tam vela drobnosti ktore neviem vycistli lebo som to mal doma ako napr hdmi kabel redukcia hdmi na dvi zastrckova lista ....
ale pri spraveni si dokumentacie a dobrom naplanovani sa tie naklady daju neuveritelne zredukovat aj s casoveho hladiska