ot

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

ot

Príspevok od používateľa heker »

Minuta pred jazdou neuskodi, aspon sa rozhadze olej. Po jazde staci chladit minutu, to je dost. 10 minut je zbytocnost.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Škoda Octavia - svietia kontrolky

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

NHISPVM: ano, premaze sa motor aj turbo a zohrievaju sa pomalsie, co ma pozitivny vplyv na zivotnost... duplom to plati pre preplnane benziny, kedze maju vyssiu teplotu spalin... viac ako 1min je ale zbytocnost, lebo treba prehriat aj ostatne komponenty, najma prevodovku, ktora sa na mieste nezohreje... v letnych mesiacoch aj kratsie... potom staci par minut jazdy a nevytacat motor, ani nepodtacat, nedavat plny plyn ani pri nizkych otackach... po jazde to iste, najma po rychlej, a to idealne pomalou jazdou, prip. este na mieste... tam je ale aj ta minuta zbytocne dlha doba...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Nechapem ten blby zvyk nastartovat auto a az potom zacat skriabat okna a zametat sneh. Ten motor sa na volnobeh prd zahreje a len su zbytocne velke odpory v hustom oleji. Ja nastartujem, zapnem pas, najdem oblubenu pesnicku a valim. Tych 30 sekund je akurat kym cerpadlo vytlaci vsade olej a natlakuju sa hydrostely. Dokonca aj v priruchach k autam radia vyrazit takmer okamzite po nastartovani.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

skor budes mat v aute teplo..a ak mas vyhrievane sedacky tak ich stihne zahriat kym oskrabes par okien
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ono ani ten motor sa nepremaze bohvieako ked na volnobeh je slaby tlak olej cerpadla, s dieslom imo ist hned a ak je tam dpf tak urcite nestat so studenym motorom na volnobeh
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja stojim v miernom kopceku, nastartujem, pustim brzdu, skotulam sa na krizovatku a idem. trva to tak 45 sekund
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Vendo, že je slabý tlak oleja na voľnobeh a že sa motor nepremaže, tieto tvrdenia máš nejak podložené? Lebo podľa mňa to nie je pravda :) Jasné olej je relatívne hustý a trochu to čerpadlu trvá, ale nemyslím, že sa motor nepremaže na voľnobeh.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

kedze tiez vlastnim oct 1.9tdi, hodne som cital o jej probleme s praskajucou ojnicou, respektive zadierajucimi sa loziskami (http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 59c616d700) na viacerych stranach sa myslim ze fundovani ludia vyjadrili, ze na volnobeh to s mazanim nieje uplne idealne v tom aute a dokonca, ze upravovali nejak cerpadlo/riadiacku aby mazala viac aj na nizsich otackach
spekulovalo sa tam ci aj tento nizky tlak na nizsich otackach nemoze sposobovat zle mazanie/zadieranie
kazdopadne, pride mi to logicke, zima = husty olej = treba aby cerpadlo viac tlacilo = treba viac otacok = nestat na volnobehu so studenym motorom
Zamknuté