Parlamentné voľby 2016
Re: Voľby 2016
neviem ci to sem uz niekto daval - dalsi internetovy prieskum http://www.parlamentne-volby-2016.sk/ ,
myslim si ze jeden z tych serioznejsich, mozno by bolo fajn keby autor uviedol z akeho zdroja prichadzaju ucastnici ankety.
myslim si ze jeden z tych serioznejsich, mozno by bolo fajn keby autor uviedol z akeho zdroja prichadzaju ucastnici ankety.
tvoja druha veta je nelogicka a nezmyselna a vysledky su uplne mimo
v com nelogicka ? ked hovorim o internetovych prieskumoch, s porovnanim s tymi co su v bulvarnych weboch... A aktualizuje sa kazdy tyzden cca ~500-1000 ucastnikov, cize to nie je ako na topkach, ze sa zavesi anketa a v jeden den, obrazne povedane, zahlasuje 100k ludi.
Tie tzv. oficialne prieskumy s rovnakou vzorkou ~1000 ludi nekomentujem.
Tie tzv. oficialne prieskumy s rovnakou vzorkou ~1000 ludi nekomentujem.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
ale ono nejde o to, koľko ľudí.. a vzorka určite 'rovnaká' nie je, už sa to tu riešilo, takisto v topicu o kotlebovcoch, ktorí vyhrávajú tú tvoju "serióznejšiu" anketu s 21% náskokom za SaSankou; nasleduje nejaká "Priama demokracia", o ktorej som zatiaľ ani nepočul. hlas sa tam dá síce potvrdiť mailom, ale očividne sa nemusí, čiže 100k identít zrejme môže bez problémov hlasovať aj tam ako chce, a ani tá mail verifikácia by v tomto ohľade nemala byť až taký neprekonateľný problém. niežeby som bezvýhradne veril ofi prieskumom, ale hinto dôveryhodnejšie teda nie je..
pises, ze je jeden zo serioznejsich a potom zadres, ze by si rad vedel, odkial maju data
ved to je uplna sprostost
skusal som tam dat par hlasov a zobralo to vsetko, stacilo dat mail typu [email protected]
absolutne nereprezentativne vysledky
ved to je uplna sprostost
skusal som tam dat par hlasov a zobralo to vsetko, stacilo dat mail typu [email protected]
absolutne nereprezentativne vysledky
to je dobrebutthead napísal:Tie tzv. oficialne prieskumy s rovnakou vzorkou ~1000 ludi nekomentujem.
Neviem ci citas dobre.beardie napísal:
Jedine, ze by boli servery, ktore spatnu spravu neposlu ?V prípade, že ste hlasovali vložením vymyslenej e-mailovej adresy a vráti sa nám "Undelivered Mail Returned to Sender" Váš hlas bude pred aktualizáciou odstránený.
to som si veru nevsimol
kazdopadne, nechat si to poslat na nejake freemaily alebo vlastnu domenu nebude zlozite
kazdopadne, nechat si to poslat na nejake freemaily alebo vlastnu domenu nebude zlozite
na akekolvek internetove prieskumy nema ziadny zmysel vobec diskutovat, staci si pozriet kolko ludi na slovensku ani nevie co to ten internet je poriadne a hned je jasne ze takyto prieskum nema ziadnu hodnotu.
-
Waagbistritz69
King
aké myslíš? odporúčam sledovať www.fb.com/demagog.sk, tu je trebárz analýza relácie na TA3, kde boli predsedovia 6-tich partají, ale "debatovali" len sami v karanténe s moderátorom.. http://demagog.sk/diskusie/562/predsedo ... ezpecnostiPascalwb napísal:Kedy maju zacat tie debaty?
absolutne nic nekoresponduje s realitou, skusme tak hypoteticky, keby kazde prieskumy a ankety boli rovnakou mierou medializovane, bolo by to inom ?
Niektore prieskumy su medializovane masovo, vidi ich kazdy, diskutuje sa o nich vsade, tak jasne ze tie vysledky volieb budu blizko tymto k ofi prieskumom. Ked "nacek" vidi, ze kotleba nema sancu, podla prieskumu radsej odvoli SNS alebo Kollara. Cize tu efekt vnimam ako opacny, o opaku nikoho nepresviedcam, 5-10% ludi na SVK vyhovuje toto status quo.
Niektore prieskumy su medializovane masovo, vidi ich kazdy, diskutuje sa o nich vsade, tak jasne ze tie vysledky volieb budu blizko tymto k ofi prieskumom. Ked "nacek" vidi, ze kotleba nema sancu, podla prieskumu radsej odvoli SNS alebo Kollara. Cize tu efekt vnimam ako opacny, o opaku nikoho nepresviedcam, 5-10% ludi na SVK vyhovuje toto status quo.
Neodporujem ti samozrejme je to mozne, ci uz si niekto taku namahu da, ale jasne, najde sa mnoho psychopatov. V dnesnej dobe moralneho upadku sotva niecomu verit na 100%.beardie napísal:to som si veru nevsimol
vysledky medianu a focusu zodpovedaju realite, mvk sa blizi ale nadsadzuje proficovskym stranam
vsetky tri maju (aspon tvrdia, ze maju) reprezentativnu vzorku
akekolvek webove priekumy odrazaju len nazory navstevnikov danych webov, viz prieskum tu na hojku
vsetky tri maju (aspon tvrdia, ze maju) reprezentativnu vzorku
akekolvek webove priekumy odrazaju len nazory navstevnikov danych webov, viz prieskum tu na hojku
mam pocit ze sa tie prieskumy zbytocne moc riesia... kto sa realne riadi preskumami? volic smeru urcite nie, ten bude volit smer nech sa deje co sa deje.
rozumny clovek sa tiez nenecha presvedcit prieskumom, pokial planuje volit jednu stranu ale prieskumy ukazuju ze neprejde cez 5%, tak nie je logickejsie tu stranu prave volit aby tych 5% spravila?
pokial sa ale rozhodne len na zaklade prieskumu zvolit inu stranu, tak asi nebol nejak extra presvedceny ani o tej prvej, nie?
samozrejme tu mozme diskutovat a diskutovat a nakoniec nic nevydiskutujeme, pretoze niekto realne nevie aky vpliv maju prieskumy na volenie. ten kto si stoji za svojou stranou bude volit tu, no a ten co nakoniec nazor zmeni, tak tiez nepojde na opacnu stranu spektra ale bude volit stranu najpodobnejsiu tej co chcel povodne...
rozumny clovek sa tiez nenecha presvedcit prieskumom, pokial planuje volit jednu stranu ale prieskumy ukazuju ze neprejde cez 5%, tak nie je logickejsie tu stranu prave volit aby tych 5% spravila?
pokial sa ale rozhodne len na zaklade prieskumu zvolit inu stranu, tak asi nebol nejak extra presvedceny ani o tej prvej, nie?
samozrejme tu mozme diskutovat a diskutovat a nakoniec nic nevydiskutujeme, pretoze niekto realne nevie aky vpliv maju prieskumy na volenie. ten kto si stoji za svojou stranou bude volit tu, no a ten co nakoniec nazor zmeni, tak tiez nepojde na opacnu stranu spektra ale bude volit stranu najpodobnejsiu tej co chcel povodne...
Podla mna sa nimi riadi vela ludi, inak by tolko neboli medializovane a vysielaci cas nie je najlacnejsia zalezitost.
Tak najprv zadefinuj co myslis pod pojmom rozumny clovek, to z mojho pohladu mi pride ako oxymoron. Predsa ak je rozhodnuty odvolit si stranu, ktora podla ofi prieskumom vykazuje pod 5%, co ani nemusi vediet, tak nazor asi nezmeni.
Predpokladam, ze ti ludia v reprezentativnej vzorke, vacsina z nich mainstream sleduje a su zvedavi ako zahlasovali ostatni spolureprezentujuci.
Tak najprv zadefinuj co myslis pod pojmom rozumny clovek, to z mojho pohladu mi pride ako oxymoron. Predsa ak je rozhodnuty odvolit si stranu, ktora podla ofi prieskumom vykazuje pod 5%, co ani nemusi vediet, tak nazor asi nezmeni.
Predpokladam, ze ti ludia v reprezentativnej vzorke, vacsina z nich mainstream sleduje a su zvedavi ako zahlasovali ostatni spolureprezentujuci.
-
seth82
Darca
Ehm, ten web parlamentne volby 2016 akceptuje 10minute e-mail. Viac hádam ani netreba dodať, stačí jednoduchý skript a bot môže hlasovať do bludu čo sa mu len zachce. Toľko k validite. A Magián ako víťaz? Bahahahaha.
Prieskumy nedávajú výsledky, prieskumy sú na to, aby výsledky manipulovali, hlavne v slovenskej džamahírii.
Na záver dobrá správa pre mňa - po 1 mesiaci a 4 dňoch sa mi konečne ozvali z mestského úradu, že moju žiadosť o voľby zo zahraničia prijali. Hurá hurá.
Prieskumy nedávajú výsledky, prieskumy sú na to, aby výsledky manipulovali, hlavne v slovenskej džamahírii.
Na záver dobrá správa pre mňa - po 1 mesiaci a 4 dňoch sa mi konečne ozvali z mestského úradu, že moju žiadosť o voľby zo zahraničia prijali. Hurá hurá.
Mňa fascinuje to, ako tu budú ľudia, čo tomu vôbec nerozumejú, na x stranách dišputovať na tému relevantnosť a hodnovernosť internetových prieskumov.
-
Solo_Kamen
King
no, ja sa v tom nevyznám tiež, takže sa zapojim do diskusie aj ja. Pre mňa je jediným meradlom dôveryhodnosti prieskumných agentúr porovnanie posledného prieskumu pred voľbami z výsledkami nasledujúcich volieb. Ale nejaký prieskum je určite to posledné, čím by som sa vo volbách riadil. Aj keď priemerný volič to má určite inak.
Výskum myslenia u prvovoličov na UK BA.
Dokonca mám, že je tam aj prebraná moja myšlienka, lebo som sa ho čiastočne zúčastnil.
http://static1.squarespace.com/static/5 ... sme.sk.pdf
Dokonca mám, že je tam aj prebraná moja myšlienka, lebo som sa ho čiastočne zúčastnil.
http://static1.squarespace.com/static/5 ... sme.sk.pdf
To ako vazne? Len tolko?Na prieskume sa zúčastnilo okolo 35 ľudí
-
ancikrista
Light Star
Aspoň vidno, akú tu máme úroveň našich pánov Politikov: http://www.cas.sk/clanok/342222/byvaleh ... aign=cross
Uroven si treba aj pozriet u tych niekolko % volicov co chce volit SNS...
Celkovo nechapem znovuzrodeniu SNS. Zapocul som ze su pozyvani do TA3 pomaly tak isto ako Fico, ale kedze tu tv nesledujem tak to neviem naisto. Co citam ostatne slovenske media (SME, HN, dennik N, tyzden), tak tam ich skoro ani nevidno... Co je za tym?
Celkovo nechapem znovuzrodeniu SNS. Zapocul som ze su pozyvani do TA3 pomaly tak isto ako Fico, ale kedze tu tv nesledujem tak to neviem naisto. Co citam ostatne slovenske media (SME, HN, dennik N, tyzden), tak tam ich skoro ani nevidno... Co je za tym?