1 Gbit wifi router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: 1 Gbit wifi router

Príspevok od používateľa Trussardi »

nechapem naco to rozpitvavas ved ty sa pripajaj aj cez pipatkovy modem z 99teho,
doba pokrocila ja som tiez zastancom rychlej wificky, je to pohodlnejsie a nebavi ma tahat desiatky metrov kabla po dome ked nemusim
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

@heker, Staci stahovat z netu novy film a pritom pozerat uz ulozeny film a uz ti 8MB/s nebude stihat.. len to som chcel povedat.. a stahovat pri pozerani je operacia ktoru robim neustale.
A ked sa ti popri tom zacne zalohovat NB tak co, prestanes pozerat film ? Lebo to ti tvojich 8MB fakt uz neda.

@Michaelo, vsetko u mna bezi bez ethernet alebo inych kablov, jedine kable co doma mam su napajacie.
Taktiez si spocitaj kolko ta stalo to HTPC + ten router.. a kolko by ta stal este aj 2TB disk k tomu, a urcite budes nad 370 eur - to je suma ktoru som dal za time capsule a apple TV.. nevyhoda tch asus routerov je aj ze ak si tam aj das externy disk tak povedzme.. ale zalohovat data z neho na iny disk je uz problem priamo z routra.. ja mam v time capsule 2TB disk a zalohujem data z neho cez automator na externy disk pripojeny k time capsule.

Ked sa clovek pozera na veci a komponenty jednotlivo apple moze vyzerat relativne draho, ale ako celok to stoji za to a este som nevidel konkurenciu ktora by to zvladla takto efektivne a bez problemov rovnako.

Ale kazdy je strojcom svojho stastia takze kazdy si vyberie svoje.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ked raz opaci take rychlosti uz nebude chciet lan kable :) ja sice nedavam 900mbit ale aj s 20-25 MB/s som vysmiaty, taham torrent + 1080p stream + vedla kuk dalsi stream na ipade
a este aj xko multak by som mohol bavit
Prílohy
EW-7822UAC.png
EW-7822UAC.png (32.61 KiB) 1744 zobrazení
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ja som sem aj zabudol postnut rychlost po update routru. Na mobile rychlost mam skoro rovnaku.
Prílohy
5010095775.png
5010095775.png (32.79 KiB) 1717 zobrazení
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Rozpitvavam to preto, lebo tu radite zbytocne drahe zariadenie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

xH4wK: No to HTPC k tomu neratam, lebo ja som zan neplatil ani cent, proste to boli komponenty stareho PC ktory som upgradoval a nemal som s nimi co robit. Pricom to HTPC je vykonnejsie ako vacsina hernych PC co maju ludia.

Kludne by som to s tamtym routrom mohol mat aj cez wi-fi, no ja zasa nemam rad wi-fi a mam adsej kable, kde nemas ziadne zarusenie a nemusis sa zaoberat tym ze nemas dostatocny signal (I ked ten router pokryval pivnicu, prizemie i prve poschodie a aj dvor bez problemov).

Kazdy chce router na nieco ine a napoji nan ine zariadenia, ale rozhodne by som niekomu neradil takto drahy router ak fakt nevyzaduje Gbit Wi-Fi, ale aj to by som mu neradil ten Applacky ale skor ten Asus, kedze je rovnako rychly, ak nie rychlejsi a lacnejsi.

Inak, k tym rychlostiam: Zavidim s mojim 100/100Mbit :( Tu v Prahe je problem najst slusny net. Mam tu 60/60Mbit za 14,5€, 100/100Mbit za 20€ a potom 200/200Mbit za 35,5€.
xH4wK

Ako mozes nepocitat cenu HTPC ? Musis to pocitat.. ak chces porovnavat moj komplet so svojim.. za tie komponenty si zaplatil rovnako ako ja takze ak porovnavat tak realne ceny.. chapes. )
Ja som za streamovaci komplet dal 370 eur... Time capsule (router + 2TB disk) a AppleTV (htpc like?) takze koniec koncov apple zariadenia vyjdu mnoho ludi lacnejsie a budu vykonejsie ako cokolvek ine.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To si kludne mozes kupit aj nejaky lacny Android mini PC a mas to iste.

Ja to tam nepocitam, lebo to bol PC ktory som upgradoval, tak som z komponentov spravil HTPC, ktory je overkill...
Druhy stary PC (cca 7 ci 8 rokov?) som dal segre a dal sa don len SSD za par eur ktore mu sakra zvysilo rychlost a maju HTPC ktory zvlada streamovat cokolvek, pricom jeho hodnota bola tak 100€ + cca 50€ za to SSD.

Pricom mali nejaky lacnejsi router, takze PC aj s routerom by som povedal cca 200€? Maju dostatocne vykonny PC na cokolvek co potrebujes od HTPC a k tomu lacnejsie ako to tvoje.
xH4wK

No neviem pre pride pohodlnejsie kupit TC + ATV (kedze mam apple devices) ako zhanat 1Gbit router + 2TB disk a HTPC s wifi a moznostou bezdrotoveho streamovania z NB na HTPC a nasledne na TV.. hlavne ked ten router neda s tm diskom viac ako par MB/s

Ja som asi moc pohodlny.. pridem domov zapnem len telku ktora cez Viera Link zapne aj receiver ktory sa automaticky nastavi na digital in, otvorim notebook pustim si film z disku na TC cez beamer co samo zapne apple TV a hned pozeram.. nic ma neobmedzuje, vsetko je automaticke a bezdrotove.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No vidis, ja zasa ked pozeram na tom HTPC veci, tak to je skor maraton od 22 do cca 8 rana niekolkok filmov ci casti serialu (i ked serialy vacsinou pozeram na PC v izbe).
Prisiel som do izby, zapol som PC, odkryl projektor ukryty za obrazom na stene a zapol ho s domacim kinom. Zobral som si klavecnisu ulozenu pod stolom a mohol som pozerat co som len chcel alebo aj hrat hry, pricom obraz bol cez celu stenu.
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte, nejdem zakladať novú tému, píšem preto radšej sem. Už som to dávnejšie riešil, ale napokon som sa rozhodol tak, že si počkám s kúpou nového routera na zapojenie optiky, takže mám net s rýchlosťou upload 10 a download 100mb/s a starý 3 ročný router TP Link 740N, kábel je zapojený do WAN portu a do 4xLAN sú zapojené 2 PC (1 stolný a 1 notebook) a 2x smart tv. Bývam v rodinnom dome, v okolí sú max. 3-4 wifi (2,4Ghz).

Cez wifi by som pripájal notebook Lenovo Z500 (wlan karta je Intel centrino n-2230 N300) a smartfón Xperia Z2. V budúcnosti pribudne ešte jeden notebook alebo tablet, to sa ešte uvidí.

Speedtest mi nameral cez kábel max okolo 85-93mb/s download a 9,5-10mb/s upload. Cez wifi notebook aj telefon pri 740N namerali max 45-48mb/s, v druhej izbe 33-35 a ešte dalej 20-28mb/s. Vonku na dvore do vzdialenosti 10-15m som nameral max 10-14mb/s, potom už výrazne menej.

Nakoľko na rýchlejší balík mi starý wifi router je zrejme dosť slabý, rozhodol som sa investovať do lepšieho prijímača, len neviem aký mám brať, čítal som články na nete, rôzne testy, skúsenosti, ale už mám v hlave zmätok.

Zatiaľ som si vybral tieto stroje:
- TP Link 1043ND (v2, v3) 55e
- Asus RT-N18U 65e
- Asus RT-AC1200G+ 69,90e

AC1200G+ má už aj 5Ghz a AC, síce notebook má 2,4Ghz N300 wlan kartu, ale telefon má 5Ghz AC, neviem, či by som prilepšil s rýchlosťou. Alebo možno do notebooku by som kúpil usb adapter Asus AC-55, neviem, či sa oplatí, ale to až časom.

Aký máte názor? Oplatí sa v mojom prípade priplatiť za dual-band a AC? Chcem rýchlejší net (aspoň 80-85mb/s namiesto 35-40 v dome) a lepšie pokrytie cez wifi ako starý router. Ďakujem za každú radu.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Asus RT-N18U.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tjn, nebyt toho domu/pokrytia tak by ti uplne stacil ZyXEL NBG6515. Ja ho mam, je dual band AC a stoji cca 50€. Kedze som momentalne v byte, tak ti velmi nepoviem ako to ma s pokrytim, viem ze pokryje v pohode 3 izby 5GHz.

Ten RT-N18U by som uz asi velmi ani nekupoval, v tej cene kupis kvalitne AC routery ako napr ten ZyXEL.
eldorado08

A aký máte názor na AC1200G+? Oproti N18U už má aj 5Ghz AC, len mám trocha obavy ako natom bude 2,4Ghz signál (kvalita pokrytia, rýchlosť atd.)... Má 2,4Ghz N300 2 2x2 MIMO.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Asus RT-18U zvládne 802.11n : až do 450 Mbps.Ak by som mal kúpiť AC router, tak nech zvládne trošku viacej aj na 2,4GHz, ako klasika bežný router.AC1200G+ by som nekupoval.
eldorado08

No to hej, ale na môj balík (100mb/s) tým pádom pri 2,4Ghz AC1200G+ by bol slabý? To sa mi nezdá, ale tiež mám obavy. Táto wlan karta je v notebooku: http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... brief.html
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak nemáš nejako zarušené 2,4GHz pásmo a pripájaš viacej zariadení , tak radšej bež naďalej na 2,4GHz a kvalitnejším routrom.
eldorado08

Zarušené nemám vôbec, len do budúcna riešim aj 5ghz s AC, zatiaľ u mňa to podporuje len Xperia Z2, notebook nie. Ale už nové notebooky aj tablety asi podporujú AC, neviem no, uvidím ešte.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

AC router za 70€, to je, ako bežný router za 20€.Ale to je iba môj názor.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Videl som hrozne vela routerov za cca 50€ az 60€ ktore proste nedali ani 100Mbit cez Wi-Fi (vacsinou skor tych cca 50Mbit), prave preto som kupoval ten Zyxel, ten tych 100Mbit da aj cez 2,4Ghz bez najmensieho problemu.
Samozrejme zalezi od pouzitia. Tuto v byte to pouzivam len na PC cez kabel, tablet a 2 mobily, doma zasa je router za 190€, kedze tam su 3 PC + 3 notebooky, niekolko mobilov a samozrejme HTPC na ktory sa zdielaju filmy z ineho PC, ktore maju cez 20GB.
Napísať odpoveď