emigracia,imigracia
Re: emigracia,imigracia
Citujem - zeny si za obtazovanie mozu sami http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=392330&sId=&mId=
Toho co to povedal dat do vazenia, alebo deportovat.
Pravda je hlavne taka že ide o študiu vyhotovenú Spolkom pre migraciu a utečencov, ty relevantný výskumO tom pojednáva tento článok, ktorý vychádza z relevantných komplexných výskumov (pravda je, že ide o trocha staršie dáta).
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Porovnavat asimilaciu Turkov, co tam prichadzali postupne 60rokov s tym, co sa vali teraz je ako porovnavat jahodovu zmrzlinu a hovadzi rare steak, ale nase demagogicke slniecko hughito s tym problem nema....hughito napísal:Ako je to s tou integráciou muslimov v Nemecku?
O tom pojednáva tento článok, ktorý vychádza z relevantných komplexných výskumov (pravda je, že ide o trocha staršie dáta).Čiže, opäť byť na mieste podaktorých z vás, zdržal by som sa tých veľkohubých, často demagogických prehlásení alá Fico, lebo nie sú pravdivé.
Konecne sa prebudzaju hlavy, ze sem nejde ziadna horda inzinierov, lekarov a vedcov, ktora spasi pracovny trh EU, ale z vacsinovej casti nepouzitelna kopa ludi, ktoru nie je kam zaradit.
http://www.etrend.sk/ekonomika/vacsina- ... telna.html
Dufam, ze hughito nebude mat problem s odkazom z Trendu a neoznaci ho ako fasisticky.
kali: To nie je nejaký "spolok," to je Spolkový úrad pre migráciu a utečencov - dúfam, že si uvedomuješ ten rozdiel. Teda normálny vládny úrad venujúci sa tejto oblasti, aký má každá krajina.
Makovnik: áno, demagóg, hlavne, že je vidno, že si si to ani neprečítal, resp. má problém s chápaním písaného textu. Škoda sa ďalej vyjadrovať.
Podstatné sú tie závery, ktoré majú väčšiu hodnotu, ako prehlásenie rôznych politikov, snažiacich sa vytĺcť politický kapitál.
Makovnik: áno, demagóg, hlavne, že je vidno, že si si to ani neprečítal, resp. má problém s chápaním písaného textu. Škoda sa ďalej vyjadrovať.
Podstatné sú tie závery, ktoré majú väčšiu hodnotu, ako prehlásenie rôznych politikov, snažiacich sa vytĺcť politický kapitál.
hughito pravdupovediac, ten vyskum je uplne ocividne nerelevantny v sucasnej situacii. Nemozes porovnavat imigrantov z Turecka s imigrantami zo Syrie/Iraku/Afganistanu. Su to kulturne dost odlisne narody. Navyse aj model imigracie sa medzicasom vyrazne zmenil. Turci sem nerobili run cez pol Europy ale prisli sem po dohode s Tureckom na zaklade pracovnej ponuky po vyberovom procese.hughito napísal:kali: To nie je nejaký "spolok," to je Spolkový úrad pre migráciu a utečencov - dúfam, že si uvedomuješ ten rozdiel. Teda normálny vládny úrad venujúci sa tejto oblasti, aký má každá krajina.
Ty si to tiež poriadne nečítal?
Tak ešte raz a polopate: výskum sa netýkal len Turkov(!), ale všetkých prisťahovalcov (Turci tvorili najväčšie percento).
Ďalej sa tam jasne uvádza (a tiež som to vypichol), že ide o staršie dáta (2009), takže to nie je úplne aktuálna vec, ale nič novšie a komplexnejšie nie je.
Posielal som to sem aj na margo tých paušalizujúcich výrokov typu: multikulti totálne zlyhalo, všetko zle, samé geto..
Takisto ma fascinuje tá okamžitá separácia medzi Turkami a inými: ešte u teba to akceptujem, ale podaktorým jedincom to vôbec nežeriem - je mi jasné, že reálne sú pre nich Turci "rovnaká háveď," ako ktokoľvek iný, ale teraz aktuálne majú akurát problém s tým, že musia čeliť faktom (Makovnik, qwerty a pod.).
Tak ešte raz a polopate: výskum sa netýkal len Turkov(!), ale všetkých prisťahovalcov (Turci tvorili najväčšie percento).
Ďalej sa tam jasne uvádza (a tiež som to vypichol), že ide o staršie dáta (2009), takže to nie je úplne aktuálna vec, ale nič novšie a komplexnejšie nie je.
Posielal som to sem aj na margo tých paušalizujúcich výrokov typu: multikulti totálne zlyhalo, všetko zle, samé geto..
Takisto ma fascinuje tá okamžitá separácia medzi Turkami a inými: ešte u teba to akceptujem, ale podaktorým jedincom to vôbec nežeriem - je mi jasné, že reálne sú pre nich Turci "rovnaká háveď," ako ktokoľvek iný, ale teraz aktuálne majú akurát problém s tým, že musia čeliť faktom (Makovnik, qwerty a pod.).
Jop, len v tom clanku pisu ze:hughito napísal:Ty si to tiež poriadne nečítal?
Kód: Vybrať všetko
Přitom 63 % muslimů v Německu má turecký původ, 14 % je z jihovýchodní Evropy, mezi 5 až 9 % jde o osoby z jižní a jihovýchodní Asie, severní Afriky a Blízkého východu. Z Íránu a zbytku Afriky pochází po 2 % muslimů. 1 % německých muslimů je ze Střední Asie a bývalého Sovětského svazu.Re: emigracia,imigracia
hughito
ale zakladny problem je v tom ze tu nejde o temu pristahovalectva ako taku ake o konkretny pripad... cize nekontrolovana migracia vo velkom pocte v kratkom case ... ked je nastaveny mechanizmus a je ho mozne dodrzat tak nebezpecny a rizikovi jedinci sa vyselektuju v prvych fazach integracie a do spolocnosti sa skoro ziadny nedostanu ... cize robit prieskum nad takymito jedincami je uplne diametralny rozdiel ako je dnes situacia v europe.... zober si len priklad asyrskych krestanov(tak ich volaju ) voci nim je len minimalny odpor verejnosti a aj ludia ktory su radikalne proti migracii v tomto pripade ju podporuju .... preco? 1. neprisli sem nelegalne ... 2. overenie kazdeho z nich prebehlo este v zachytnom tabore. 3. ich moralne,kulturne a socialne zazemie je porovnatelne s europskym standartom(cize su integrovatelny) 4. nemaju sa kam vratit cize integracia je jedina forma racionalnej pomoci (co sa o nelegalnych bezencoch neda povedat)... 5. su ochotny prisposobit sa a integrovat ..
cize tu nejde o to ze by ludia nesuhlasiaci s migrantami nesuhlasili s nimi ako takymi ... ale nesuhlasia zo sposbom ktorym sa to robi ... nesuhlasia s problemami a ohrozeniami ktore prinasa neschopnost nasich vlad a zodpovednych (lebo nie migranti su riziko ale to ze mi im dovolime konat tak ako by sme domorodemu obyvatelstvu nedovolili a beztrestne) ...nehovoriac o problemoch domorodeho obyvatelstva ktore sa vobec neriesia (udajne nie su peniaze, spomeniem len posledne dni , zdravotne sestry ktore pracuju v horsich podmienkach ako otroci v 13.storoci, a ucitelia tam je situacia zlozitejsia..) ...
ale zakladny problem je v tom ze tu nejde o temu pristahovalectva ako taku ake o konkretny pripad... cize nekontrolovana migracia vo velkom pocte v kratkom case ... ked je nastaveny mechanizmus a je ho mozne dodrzat tak nebezpecny a rizikovi jedinci sa vyselektuju v prvych fazach integracie a do spolocnosti sa skoro ziadny nedostanu ... cize robit prieskum nad takymito jedincami je uplne diametralny rozdiel ako je dnes situacia v europe.... zober si len priklad asyrskych krestanov(tak ich volaju ) voci nim je len minimalny odpor verejnosti a aj ludia ktory su radikalne proti migracii v tomto pripade ju podporuju .... preco? 1. neprisli sem nelegalne ... 2. overenie kazdeho z nich prebehlo este v zachytnom tabore. 3. ich moralne,kulturne a socialne zazemie je porovnatelne s europskym standartom(cize su integrovatelny) 4. nemaju sa kam vratit cize integracia je jedina forma racionalnej pomoci (co sa o nelegalnych bezencoch neda povedat)... 5. su ochotny prisposobit sa a integrovat ..
cize tu nejde o to ze by ludia nesuhlasiaci s migrantami nesuhlasili s nimi ako takymi ... ale nesuhlasia zo sposbom ktorym sa to robi ... nesuhlasia s problemami a ohrozeniami ktore prinasa neschopnost nasich vlad a zodpovednych (lebo nie migranti su riziko ale to ze mi im dovolime konat tak ako by sme domorodemu obyvatelstvu nedovolili a beztrestne) ...nehovoriac o problemoch domorodeho obyvatelstva ktore sa vobec neriesia (udajne nie su peniaze, spomeniem len posledne dni , zdravotne sestry ktore pracuju v horsich podmienkach ako otroci v 13.storoci, a ucitelia tam je situacia zlozitejsia..) ...
Teraz píšeš za seba, ale určite nie za ostatných.
Tak to tak neprezentuj.
Ak ide o o ľudí postihnutých vojnou a pod., tak je to povinnosť im pomôcť, bez ohľadu na to, či tu máme aj domáce záležitosti.
To sme videli..zober si len priklad asyrskych krestanov(tak ich volaju ) voci nim je len minimalny odpor verejnosti a aj ludia ktory su radikalne proti migracii v tomto pripade ju podporuju
Táto mantra sa tu stále omieľa (a omieľala sa aj v téme o cigánoch), avšak, je to proste nezmysel.lebo nie migranti su riziko ale to ze mi im dovolime konat tak ako by sme domorodemu obyvatelstvu nedovolili a beztrestne
To je jasné, problém je to, že nikto netvrdí, že: poďte sem, celá chudoba sveta. To ani nikto nikdy netvrdil, to sa len vytvoril taký blud, ktorý sa opakuje..nehovoriac o problemoch domorodeho obyvatelstva ktore sa vobec neriesia (udajne nie su peniaze, spomeniem len posledne dni , zdravotne sestry ktore pracuju v horsich podmienkach ako otroci v 13.storoci, a ucitelia tam je situacia zlozitejsia..) ...
Ak ide o o ľudí postihnutých vojnou a pod., tak je to povinnosť im pomôcť, bez ohľadu na to, či tu máme aj domáce záležitosti.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Frco napísal:Toho co to povedal dat do vazenia, alebo deportovat.
škoda len, že som si na tomto fóre zatiaľ nevšimol takú reakciu aj na podobné prehlásenia konzervatívcov a sexistov mimo moslimskej komunity
http://www.aspekt.sk/content/aspektin/z ... ie-hranice
Každopádne, je proste vidieť, že tieto vaše nenávistné plky (a ako lačne gúglite, len aby ste našli čo najviac špinavostí), je totálne pokrytectvo - ako som to tu už písal. Reálne vám o tie ženy vôbec nejde, máte to na háku, ide o senzáciu a zámienku na poriadny HEJT.
takze tie "zabudnute" problemy v Nemecku a Svedsku sa nestali?hughito napísal:Táto mantra sa tu stále omieľa (a omieľala sa aj v téme o cigánoch), avšak, je to proste nezmysel.
ich priestupky sa pravidelne ututlavaju, tak aspon neklam
Pravidelne ututlávajú?
Až na to, že o tom píše celý svet a rieši sa to každý deň, je x-zatknutých a pod. Inak sa to samozrejme, ututláva a utečenci majú výsadu znásilňovať beztrestne ženy. Áno, takto to presne je. 
Samozrejme, nebavíme sa tu len o týchto udalostiach, čo sa stali nedávno.
Nezabúdajte, že tu žijú desiatky miliónov moslimov, desiatky rokov.. počkám si na ten zoznam ututlaných a beztrestných sexuálnych aktov. Musel sa za tie roky a pri tých počtoch pekne nazbierať.
Samozrejme, nebavíme sa tu len o týchto udalostiach, čo sa stali nedávno.
Nezabúdajte, že tu žijú desiatky miliónov moslimov, desiatky rokov.. počkám si na ten zoznam ututlaných a beztrestných sexuálnych aktov. Musel sa za tie roky a pri tých počtoch pekne nazbierať.
Silvester bol jasnym prikladom, kedy sa 2-3 dni nic nedialo a az potom sa po natlaku verejnosti policia priznala a zacala dodatocne konat
rovnako ako nedavny problem vo Svedsku, ked 14-rocny chalanisko zabil ineho 15-rocneho (afaik) imigranta, ktory sa zastal svojej spoluziacky
alebo velmi dobre znama afera v UK, ked gang Pakistancov (?) znasilnoval nejake dievcata a nielen policia, ale aj socialka to zamerne ututlavali
tak nehovor, ze je to nezmyslel, ked sa to stava
rovnako ako nedavny problem vo Svedsku, ked 14-rocny chalanisko zabil ineho 15-rocneho (afaik) imigranta, ktory sa zastal svojej spoluziacky
alebo velmi dobre znama afera v UK, ked gang Pakistancov (?) znasilnoval nejake dievcata a nielen policia, ale aj socialka to zamerne ututlavali
tak nehovor, ze je to nezmyslel, ked sa to stava
A z toho vyvodzuješ, že utečenci môžu beztrestne páchať kriminálne činy, áno?
(nebudem rozoberať detailne prípad po prípade a overovať to, či niekto zámerne v niečom nekonal a PREČO tak nekonal)
(nebudem rozoberať detailne prípad po prípade a overovať to, či niekto zámerne v niečom nekonal a PREČO tak nekonal)
ano, v niektorych pripadoch sa tak deje
Takisto máš, zdá sa, problém s rozlišovaním medzi beztrestnosťou činu a tým, že sa o čine neinformuje a nerobí sa z toho senzácia. To je dosť podstatný rozdiel.
nie, hovorim o tom, ze existuju pripady, kedy sa skutky ututlavali a ich pachatelia neboli potrestani, lebo to tak niekomu vyhovovalo
A ja sa pýtam, ktoré to sú? Lebo čí Kolín čí prípady vo Švédsku, išlo "o mlčanie zo strany polície, prípadne médií." Nestalo sa to, že by sa zmietli trestné oznámenia zo stola s tým, že: Hehe, vám drbe? Veď išlo o migranta, tí to majú dovolené.beardie napísal:nie, hovorim o tom, ze existuju pripady, kedy sa skutky ututlavali a ich pachatelia neboli potrestani, lebo to tak niekomu vyhovovalo
Ty píšeš o nejakej pravidelnosti.