Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:gogo žije v omyle, že všetci muslimovia sveta sa budú riadiť nejakými bigotnými nezmyslami, ktoré káže nejaký duchovný. Ani podľa Biblie sa neriadi miliarda kresťanov (samozrejme, sú tú výnimky, rovnako ako u muslimov) - lebo ide proste o totálne nezmysly, ktoré nekorešpondujú s dnešnou dobou a jej reáliami - môžu tú nasilu vydržiavať v nejakej Saudskej Arábii, ale presne ako spomína jackb, takí muslimovia, ktorí sa dostanú napr. do Európy, sa môžu vysrať na takéto nezmysly.

Proste náboženstvá ako také sú v podstate zhlukom nezmyselných a spiatočníckych dogiem.
Urcite mas pravdu a je absolutne nezmyselne generalizovat vsetkych moslimov - su koniec koncov kulturne velmi pestra skupina - staci si predstavit nejakeho Berbera zo severu Afriky, cierneho moslima zo Somalska, Araba zo Syrie, Perzana z Iranu, Malajzijca etc etc obrovske mnozstvo rozlicnych etnik a subetnik. Problem islamu ale netreba bagatelizovat. Nemozno na islam v islamskych krajinach uplne prenasat postoj ku krestanstvu v krestanskych krajinach. U nas napr. nabozenstvo uplne stratilo moc nad ludmi, ale nie je to tak davno kedy predstavovalo realny sociologicky jav, ktory dokazal ludmi hybat.

V moslimskom svete vsak stale islam ma velku moc - v Syrii je napr. okolo 150,000 (toto je velmi konzervativny odhad dodavam) militantov bojujucich v rozlicnych islamistickych hnutiach. To uz je celkom slusna kopka ludi, ktori su ochotni zobrat do ruky zbran a ist bojovat za nejaky kalifat. Takychto bojovnikov je na svete samozrejme viacej - Somalsko, Mali, skupina Boko Haram. Tu vsade islamisticki bojovnici dobijali mesta a implementovali na ich obyvateloch islamske pravo (napr. aj vo forme zakazov spevu a tanca). Islam sa tu teda prejavil ako zive nabozenstvo, na ktoreho zaklade dokaze povstat vojsko a zacat jeho zakony prenasat na obyvatelov. Navyse ako hovorite, islam nie je organizovany zhora, tieto javy sa deju zdola, tj. pochadzaju z davu, ktory vyznava islam.

Opakujem netvrdim ze takto sa treba pozerat na vsetkych moslimov. Treba si ale uvedomit ze islam je mocne nabozenstvo, ktore dokaze zabijat ludi i nicit staty. "Bigotne nezmysly ktore kaze nejaky duchovny" stoja za vznikom Al Kajdy aj Islamskeho statu. Netreba ich preto podcenovat.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Moslimovia sú takí mierumilovní, že už aj deti vychovávajú k tomu, aby nenávideli nie moslimov.

Ale nech robia čo musia ale dopadne to veľmi zle, aj to čo sa deje v Nemecku, raz povie obyvateľstvo vo veľkom dosť a už aj teraz neustále podpaľujú budovy utečeneckých táborov.

Ale ako to môže aj dopadnúť, keď do obce s počtom obyvateľov 100 chcú dať 1000 utečencov a ľudia sú vydesení, že čo tam bude za getto, že budú sa báť vyjsť aj na ulicu, pôvodní obyvatelia budú vo svojej dedine len malou menšinou. Ako môže niečo také spraviť? Komu by sa páčilo? Toto je šialenstvo čo robí Merkelová.

http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 57676.html
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:roll:

k comu by to viedlo ? k obcianskej vojne. vsetko ide vo vlnach. tak ako som pisal. A tak to aj bude.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Historicky, kultúrne rozdiely boli príčinou konfliktov aj u inak kultúrne podobného, európskeho obyvateľstva. Takisto ako sú aj rôzne smery v rámci moslimského sveta zdrojom veľkých rozporov.

Len absolútne naivný jedinec si môže úprimne myslieť, že stret ešte viac rozdielnych kultúr nepovedie k ešte väčším problémom. Takýto ľudia by mali byť zbavení svojprávnosti, nie to ešte mať politickú moc a rozhodujúce právomoci.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sucastou integracie migrantov vo Svedsku je aj to, ze nemusia mat vodicak, staci tvrdit, ze ho mali v domovskej krajine a mozu veselo jazdit:
http://zpravy.idnes.cz/migranti-svedsko ... anicni_mlb
A dalsi urcite ojedinely pripad:
http://svet.sme.sk/c/20079799/pracovnic ... -smrt.html
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

"Zariadenie pre mládež a neplnoletých migrantov bez sprievodu"

o tom vodicaku som uz pisal vcera vo vedlajsej teme: post2206156.html#p2206156
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Migranti sú nad zákonom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

60% utečencov sú ekonomickí migranti - podľa Témy dňa.
qwerty-xyz

k tomu neodsudzovaniu vsetkych utecencov do jedneho vreca som videl bohovske prirovnanie. ...

HUGHITO to je priama otazka pre teba.

Ak ti ponuknem misku plnu cukrikov a poviem ti ze niekolko z nich (a nevies kolko a ktore) je napustenych jedom, vezmes si nejaky a zjes ho ? ..... Podla tvojej teorie ktoru tu prezentujes by si si mal nejaky cukrik predsa vziat, ved predsa nie su vsetky otravene. ale risknes to ? :wink: :wink: :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Cukríky nežeriem. ;)

Utečenci sú ľudia, nie nejaké priblblé cukríky. Tvoja analógia je nezmyselná.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To že vyzerajú ako ľudia a možno aj rozprávajú ako ľudia ich ľuďmi ešte nerobí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo dodať.. choď si zvoliť Magáta s Mišúnom a začni stavať koncetráky..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Magáta aj s Mišúnom by som tiež šupol do koncentráku do cely smrti bez súdu. Teraz si predstavme situáciu. Obidvaja Majkovia by utiekli a požiadali o azyl v nejakej krajine, keďže im hrozím smrťou na základe ich názorov a postojov. Budeš sa ich zastávať ? Čiste teoreticky. :)
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

bežne sa žiada o azyl, lebo sa mi vyhráža jeden nick na nete.. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nezameriavaj sa na moje neobratné a nepresné vyjadrovanie, keďže námet na úvahu je jasný.

Zastávali by ste sa práv nacistov, keby sa stali utečencami a hrozila by im tu násilná perzekúcia ? Áno alebo nie ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja určite nie. Nacistov by som sa nezastával.

Jediné, čo tu opakujem už x-tý krát, že ma neteší ani ich perzekúcia zo strany štátu.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

qwerty-xyz napísal:Ak ti ponuknem misku plnu cukrikov a poviem ti ze niekolko z nich (a nevies kolko a ktore) je napustenych jedom, vezmes si nejaky a zjes ho ? ..... Podla tvojej teorie ktoru tu prezentujes by si si mal nejaky cukrik predsa vziat, ved predsa nie su vsetky otravene. ale risknes to ? :wink: :wink: :wink:
Súhlasím, že to nie je celkom presná analógia, pretože tí čo robia tieto rozhodnutia väčšinou neriskujú so svojimi vlastnými životmi a budúcnosťou, ale s tou ostatných ľudí - čo je oveľa ľahšie.
qwerty-xyz

boze hughito, vies co sa tym chcelo povedat. . . .

:smt006

Slovensko ma dost vlastnych problemov, naco mu pridavat dalsie?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít, řekl exšéf britské rady pro rovnost
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... vnost.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Utečenci a ajfóny.
Prílohy
refugee iphone.jpg
Napísať odpoveď