co z hlasmi ludi ktory nejdu volit
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
co z hlasmi ludi ktory nejdu volit
Prave sa hadam s fotrom o tom ze hlasy volicov ktory nesli volit sa pripocitavaju stranam ktore boli vo volbach zvoleny , dam priklad volebna ucast je 10 % co tj 500 000 ludi z svk , napriklad fica voli 35 % ( volebna ucast ) co je 175 000 a foter mi chce nahovorit ze ked nepojdem volit moj hlas sa pripocita pomerom ficovi to znamena ze z tych 90 % co nesli volit ( 4500000 ) je to 35 % 1 575 000 ludi + tych co ho regulerne zvolilo dostal fico 1 750 000 hlasov a ja s tymto tvrdenim nesuhlasim podla mojho nazoru ludia co nejdu volit proste volit nejdu a nik nerozhodne o tom komu sa jeho hlas pripocita alebo nie , dolezita je iba minimalna ucast volicov , a podobne clanky ktore ludom hovoria ze ak nevolia volia fica je iba reklama nejakeho druhu . aky je vas nazor ?
Re: co z hlasmi ludi ktory nejdu volit
To je hlúposť. Jasné, že hlasy ľudí, ktorí nevolia, sa automaticky neprepočítavajú vedúcej strane.
Ten výrok "Ak nevolíš, podporuješ Fica." je skôr myslený v tom zmysle, že najväčšia voličská základňa, ktorú KSSMER má, sú dôchodcovia, u ktorých je účasť veľmi vysoká, keďže sú v tejto oblasti dosť zodpovední. Tým pádom majú terajšie opozičné strany zase o tvoj hlas menej, čo samozrejme vyhovuje Ficovi.
Ten výrok "Ak nevolíš, podporuješ Fica." je skôr myslený v tom zmysle, že najväčšia voličská základňa, ktorú KSSMER má, sú dôchodcovia, u ktorých je účasť veľmi vysoká, keďže sú v tejto oblasti dosť zodpovední. Tým pádom majú terajšie opozičné strany zase o tvoj hlas menej, čo samozrejme vyhovuje Ficovi.
Myslim, ze tu to mas vysvetlene dobre. Aj na priklade zo stranou Smer
http://www.menejstatu.sk/chodte-volit-a ... ensie-zlo/ Mensia citacia z clanku
Takze ano pomerna cast hlasu tych co nejdu volit pripadne aj strane Smer, ale zaroven i SaS, Kdh, Most a pod.Ak k voľbám nejdete, nechávate iba celú váhu svojho hlasu tým, čo voliť idú. Váš potenciálny hlas sa nestratí. Iba sa rozpočíta medzi kandidátov, a to v pomere v akom voľby dopadli. Ak dostal v druhom kole kandidát A 60% a kandidát B 40% hlasov, tak Váš 1 hlas je rozpočítaný spôsobom 0,6 hlasu v prospech A a 0,4 hlasu v prospech B.
http://www.aktuality.sk/clanok/312973/a ... ho-supera/Pilifo napísal:To je hlúposť. Jasné, že hlasy ľudí, ktorí nevolia, sa automaticky neprepočítavajú vedúcej strane.
Smer "vladne" aj u ludi do 30 rokov.
jj tvoj hlas sa nikam nezaráta, zarátal by sa iba keby si šiel voliť, nepoznám síce dôvod prečo si sa rozhodl nevoliť, ale ja považujem za premárnený každý hlas, či už ide o nevoliča, voliča smeru, sns, alebo strán ktoré nemajú čancu dostať sa do parlamentu (tie sa potom prerozdelia na počet poslancov, ktorých strany sa dostali do parlamentu).podla mojho nazoru ludia co nejdu volit proste volit nejdu a nik nerozhodne o tom komu sa jeho hlas pripocita alebo nie, dolezita je iba minimalna ucast volicov, a podobne clanky ktore ludom hovoria ze ak nevolia volia fica je iba reklama nejakeho druhu. aky je vas nazor ?
Ak by sa volby skončili tak, ako tu postol aliquis28, tak by som bol celkom spokojný, hlavný problém však vidím, že medzi 18-24 ročnými je tých voličov najmenej, iba okolo 30%, takže ak sa chceš pridať k mase a splynúť do stratena s davom, tak urobíš čo väčšina tvojich rovesníkov.
-
94jakub
Guru wannabe
Pred minulými voľbami tu bola tiež táto debata ak sa dobre pamätám.
Vtedy vyšli nejaké prieskumy(niekde by si ich tu možno aj dohľadal), podľa ktorých bol pomer strán medzi ľuďmi, ktorí nevolili približne rovnaký ako výsledky volieb.
Takže tie reči, že kto nevolí, volí Fica je blbosť lebo vychádza z predpokladu, že všetci by volili niekoho iného ako SMER.
yoggy: K tomu by ti určite vedeli povedať viac iní z fóra. To, že ty považuješ SMER za zlo a všetko ostatné za lepšie ešte neznamená, že má každý ten istý názor.
Niekto môže považovať za zlo všetky strany a hlasovaním by tak vždy zlo podporil. Prípadne zvolí SMER, pretože je pre neho menšie zlo ako iné strany.
Alebo, že samotným volením podporuješ zlo v podobe tohoto systému.
Vtedy vyšli nejaké prieskumy(niekde by si ich tu možno aj dohľadal), podľa ktorých bol pomer strán medzi ľuďmi, ktorí nevolili približne rovnaký ako výsledky volieb.
Takže tie reči, že kto nevolí, volí Fica je blbosť lebo vychádza z predpokladu, že všetci by volili niekoho iného ako SMER.
yoggy: K tomu by ti určite vedeli povedať viac iní z fóra. To, že ty považuješ SMER za zlo a všetko ostatné za lepšie ešte neznamená, že má každý ten istý názor.
Niekto môže považovať za zlo všetky strany a hlasovaním by tak vždy zlo podporil. Prípadne zvolí SMER, pretože je pre neho menšie zlo ako iné strany.
-
gego
Light Professional
verim jednej veci , po prve ze ja to nezmenim ( alibisticke samozrejme ) a po druhe nech zvolim kohokolvek kradnut bude kazdy , a k nicomu lepsiemu to nepojde to je proste taka slovenska karma aby sme sa mali zle , pravda je taka ze aj ja keby ze mam stranu tak by som kradol , mozno zeby som sa aj snazil nieco zmenit , ale zakulisne tahy su take ze by to aj tak k nicomu neviedlo , platy budu stejne , netransparentnost veci bude rovnaka , policajny stat budeme stale , trava sa nezlegalizuje nikdy
jednoduksie je ist zit inam 
-
yoggy
94jakub napísal:Pred minulými voľbami tu bola tiež táto debata ak sa dobre pamätám.
-
94jakub
Guru wannabe
Tak potom prepáč. Mne to tak vyplynulo z gegovho príspevku a tvojej reakcie.
Už sa to tu x-krát riešilo, aj to, ako sa hlasy prepočítavajú a neprepočítavajú, ako prepadajú a neprepadajú, preberalo sa aj filozofické hľadisko..
Tu jeden článok, ktorý tu opakujem:
http://blog.etrend.sk/pavol-babos/kto-n ... ici-2.html
Tu jeden článok, ktorý tu opakujem:
http://blog.etrend.sk/pavol-babos/kto-n ... ici-2.html
lenze to len preto, ze ty si obycajny zmrd, ktory kradol aj v svojom predchadzajucom zamestnanigego napísal:pravda je taka ze aj ja keby ze mam stranu tak by som kradol
realita je taka, ze kazdy hlas nevolica, pripadne hlas volica nespravne vyplneny, sa pomerovo rozpocitava medzi vsetky strany a kedze Smer dostava najviac hlasov, najvacsiu cast hlasu dostane prave Smer
Tie komenty, ze kradnu vsetci a preto nejdem volit su take na hlavu. Aj keby vsetci kradli, tak bud nekradnu rovnako, alebo ma kazdy iny nazor na zasadne veci, cize to je taka vyhovorka pre lenivcov. Hlavne, ze sa da potom nadavat na vsetko.
Nech kradnú tí naši. 
Najhoršie ale je, že v politike sa kradne absolútne legálne, zákonne, takže žiadna krádež sa nekoná. A sifóny sú len akurát v akcii ináč stoja 600 eur.
Aj Mečiar v tých jeho časoch mal podporu ako Fico, skôr či neskôr príde ešte väčší populista a Fico padne.
Najhoršie ale je, že v politike sa kradne absolútne legálne, zákonne, takže žiadna krádež sa nekoná. A sifóny sú len akurát v akcii ináč stoja 600 eur.
Aj Mečiar v tých jeho časoch mal podporu ako Fico, skôr či neskôr príde ešte väčší populista a Fico padne.
-
xH4wK
Tak volte stranu ktora ma zaujem presadit zmeny v justicii a presadit stihatelnost / postihnutelnost politikov a zucastnench v korupcii a skandaloch.. lebo to je v dnesnej dobe najvacsi problem.
Potom by uz "kazdy" nekradol.
Ked nepojdete volit lebo ste lenivy zdvihnut zadok, tak skodite sami sebe z dlhodobeho hladiska.
Potom by uz "kazdy" nekradol.
Ked nepojdete volit lebo ste lenivy zdvihnut zadok, tak skodite sami sebe z dlhodobeho hladiska.
to s tym prepocitavanim a tym ze najvacsia cast hlasu pojde smeru je teda taka kravina... ziadne hlasy sa nikam nerozdeluju, ved to nema ziadny zmysel, pokial mas 3 strany, 50%, 30% a 20% a niekto by zobral vsetky neplatne hlasy a pomerovo ich rozdelil, tak vysledok bude stale 50%, 30% a 20%...
skor ide o to ze keby si miesto nevolenia dal hlas poslednej strane, tak ta prva uz nebude mat 50% a ta druha nebude mat 30% ale menej.
nevolenim vlastne hovoris ze ta bud politika nezaujima alebo ze nemas zaujem rozhodovat a chces aby za teba rozhodol niekto iny.
skor ide o to ze keby si miesto nevolenia dal hlas poslednej strane, tak ta prva uz nebude mat 50% a ta druha nebude mat 30% ale menej.
nevolenim vlastne hovoris ze ta bud politika nezaujima alebo ze nemas zaujem rozhodovat a chces aby za teba rozhodol niekto iny.
Bolo by spraviť jednomandátové voľebné obvody, kde by bolo ale len jedno kolo volieb, tak by boli nútení všetci čo chcú zmenu sa spojiť vopred, ináč by smer mal 90% v parlamente. Všetko by bolo vopred jasné kto za koho kope a keby pokračovali v tom čo robia dnes tak dnešná opozícia by sa možno ani jeden jediný z nich sa nedostal do parlamentu a to by im aj bolo treba a Fico by mal možno aj 150 poslancov v parlamente.
spolu sa da ziskat 100 hlasov pre 100 kresiel
strana A dostane 40 % zo vsetkych hlasov, priamo dostane 40 kresiel
strana B dostane 15 % hlasov, dostane 15 kresiel
strana C dostane 5 % hlasov, dostane 5 kresiel
zostava 40 priamo neobsadenych kresiel
z tych dostane 40 % najsilnejsia strana, 15 % druha najsilnejsia a 5 % tretia najsilnejsia, cize 16, 6 a 2 hlasy
priebezne ma strana A 40+16, strana B 15+6 a strana C 5+2 hlasy
zostava 16 kresiel
strana A dostane dalsich 6 kresiel, strana B 2 kresla a strana C 0 kresiel
priebezne ma strana A 40+16+6, strana B 15+6+2 a strana C 5+2+0 hlasov
zvysnych 8 kresiel dostane strana A - 5 a strana B dostane 3
spolu strana A 40+16+6+5 = 67 kresiel
strana B 15+6+2+3 = 26 kresiel
strana C 5+2 = 7 % kresiel
realita je taka, ze strana A dostala 67 % kresiel, strana B 26 % a strana C 7 kresiel
nie je to uplne presne, lebo skrutinia funguju trochu inak, ale +- to sedi
strana A dostane 40 % zo vsetkych hlasov, priamo dostane 40 kresiel
strana B dostane 15 % hlasov, dostane 15 kresiel
strana C dostane 5 % hlasov, dostane 5 kresiel
zostava 40 priamo neobsadenych kresiel
z tych dostane 40 % najsilnejsia strana, 15 % druha najsilnejsia a 5 % tretia najsilnejsia, cize 16, 6 a 2 hlasy
priebezne ma strana A 40+16, strana B 15+6 a strana C 5+2 hlasy
zostava 16 kresiel
strana A dostane dalsich 6 kresiel, strana B 2 kresla a strana C 0 kresiel
priebezne ma strana A 40+16+6, strana B 15+6+2 a strana C 5+2+0 hlasov
zvysnych 8 kresiel dostane strana A - 5 a strana B dostane 3
spolu strana A 40+16+6+5 = 67 kresiel
strana B 15+6+2+3 = 26 kresiel
strana C 5+2 = 7 % kresiel
realita je taka, ze strana A dostala 67 % kresiel, strana B 26 % a strana C 7 kresiel
nie je to uplne presne, lebo skrutinia funguju trochu inak, ale +- to sedi
na to je aj jednoduchsi prepocet, 3 strany mali nad 5%, 40 + 15 + 5, dohromady 60% co predstavuje 100 kresiel. 40 zo 60 je zrovna tych 67 kresiel...
ziadne prepocitavanie, ziadne pridavanie nehlasujucich, ziadne pomerove prerozdelovanie...
ziadne prepocitavanie, ziadne pridavanie nehlasujucich, ziadne pomerove prerozdelovanie...
Takisto hlasy maju svoju vahu aj pri prerozdelovani penazi. Myslim ze niekto spominal ze za hlas dava strane +-17e (samozrejme pre strany nad 3%). V pripade nevolenia sa tieto peniaze prerozdeluju podla toho ako dopadli strany vo volbach (podobne ako pisal beardie ohladne kresiel). Overoval som ale dostalo sa mi do usi ze rozdiel je ale v pripade neplatnych hlasov, kde sa tieto peniaze NEprerozdeluju a ostavaju v statnej kase. Takze komu sa nelubi sucasny system nech neplatne hlasuje.