Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak volebna kalkulacka mi po prvykrat ukazala iny vysledok ako SaS, teraz tam su prve styri strany Sanca, Skok, Zeleni a SMS, az potom OLANO, SaS a Siet.

Inak stale neodpovedali SNS, TIP, MKDA-MKDSZ, uz vidim ako nam zacne vyskakovat SNS niekde hore, ked odpovedia.

Spravil som si to znova, zmenil som asi len 2 otazky, alebo som zmenil ich dolezitost a opat to vyhrala SaS, ale ma 71%, rovnako ako dalsie dve strany, Sanca a Skok. Inak som si pred druhym pokusom nepozeral ako hlasovala SaS, aby mi vysla.

Takze tie vysledky moze pomerne vyrazne ovplyvnit jedna dve otazky, rozhodne by ich malo byt viac a mali by byt lepsie vyberane, mnohe su celkom ucelove, "Bol Tiso hrdinom?", je jasne ze kto chce volit istu stranu, tak zvoli ano a este otazku da ako dolezitu, pritom s programom stran to nema nic spolocne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

EsoEso napísal:prieskumy su skorumpovane za zamienkou aby ludia videli len tie silne strany a aby sa im podvedome dostali do hlavy.... Staci si pozriet internetove ankety atd.. kde su vysledky uplne ine :)
Prehovoril odborník. :lol:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Lenze prieskumy priblizne o par percent odzrkadluju realitu, plati to dlhodobo. Ak ma Smer v prieskume 32 percent, tak vo volbach sa bude pohybovat mozno od 29 do 35 percent. Ak na OLaNO 6 percent, tak vo volbach sa da ocakavam mozno 5 az 7 percent. Ak ma TIP dake 3 percenta, tak vo volbach to bude mozno podobne a do parlamentu sa nedostanu. Nevidim v tom problem, zaci vyhodit nedoveryhodnu agenturu MVK a vychadzat z prieskumov AKO alebo Focusu, tam si urob priemer a daj daku statisticku odchylku mozno 10 percent, kludne aj 20 percent.

Internetove ankety nepouzivaju dochodcovia a castokrat ani nezamestnani, pretoze tam ubuda rapidne Smeru, teda nehlasuju na internete dochodcovia. Podobne to moze byt aj s nezamestnanymi - nepodporia tuto vladu, kvoli ktorej opatreniam mozno prisli o pracu a mozno nemaju ani internet. Na internete je kopa mladych ludi a z ekonomickeho hladiska a reform vela ludi klikne na SaS, vidiet to tu na fore. Ak pojdem na daku xenofobnu stranku, tam zase v hlasovani bude viest LSNS Kotleba alebo dobre percenta bude mat aj SNS. Na madarskej stranke bude vyhravat Most.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Tie seriozne prieskupe ako spominal heker, nemaju daleko od pravdy.

Zaujima ma, kolko ludi poslalo obalku tento rok zo zahranicia. V 2012 to bolo nieco okolo 8000 co je nic...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

trufam si povedat, ze teraz to bude omnoho viac. bola okolo toho kampan. vytvorili generator toho formularu, aj ked bol zbytocny... a hlavne za 4 roky odislo dost vela ludi ale nie je im jedno co sa doma deje, lebo sa chcu vratit len mozno platit dane na dlhy Vahostavu, vlaky "zadarmo", hodziny a ine veci sa im nechce. bude zaujimave vidiet, kolko nas je.

inak co ta priatelka, vyriesili ste to s tym uradom?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dreamer napísal:Uz je tu aj nova volebna kalkulacka. Doteraz fungovala iba inventura hlasovani z predoslych rokov. Odporucam, aj ked samozrejme dokonala nie je, tie otazky sa mi zdaju pomerne jednotvarne a malo dolezite, sami utecenci, mesity, ploty a pod., malo ekonomickych, o daniach, podpory inych zdrojov energie, obnovitelne zdroje a pod., ta inventura mala asi lepsie otazky.

https://volebnakalkulacka.sk/

Mozete sem napisat vase vysledky a prip. aj ktoru stranu ste chceli volit predtym, prip. ci to vysledky ovplyvnia.

Mne vysli pri inventure hlavne SaS-kari, max. 77%, teraz mi vyslo SaS, 76%, volit som chcel SaS.

Mne vyslo predtym SaS, teraz Most a KDH, Neprijde mi to moc objektivne. Niektore otazky berie ako zhodu aj ked druha strana neodpovedala. Tak isto nie kazda otazka ma rovnaku vahu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mne to vyšlo na nejakú stranu SMS. :lol: Teraz pozerám Milan Urbani, keď sa dobre pamätám tak bol v HZDS. Mal by som voliť politika z HZDS? To radšej nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Viacerí tu chcete odoberať volebné právo dôchodcom, lebo Fico.

Čo so študentami, prvovoličmi? Ak opomeniem tú podporu stranám typu Kotleba a Kollár, tak čo ten Fico? Viac ako SaS. Treba odobrať volebné právo aj prvovoličom.

http://www.tyzden.sk/spolocnost/29981/m ... a36&v=3858
Cesar
Addict
Addict

Ja by som aj zrušil voľby nech je diktatúra, ale len keď budem diktátorom ja. :)

Alebo by boli voľby cez volebnú kalkulačku, to by boli prekvapenia na konci. 8)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Viacerí tu chcete odoberať volebné právo dôchodcom, lebo Fico.
aj z tohto dovodu by bolo vyhodnejsie, aby to bolo obmedzene len pre aktivnych platcov dani
Cesar
Addict
Addict

beardie napísal:aj z tohto dovodu by bolo vyhodnejsie, aby to bolo obmedzene len pre aktivnych platcov dani
A ešte váhu hlasov podľa sumy zaplatených dani tou osobou.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie som si isty ako by to vychadzalo, aby nahodou nejaky oligarcha nezvolil 1/4 parlamentu sam

odvodovy bonus (OB) SaSky: http://blogy.hnonline.sk/jozef-mihal/od ... bonus-uvod
aktualny cisty prijem: 481,09 eur
po zavedeni OB: 547,99 eur
rozdiel: +66,90 eur

pekny blog: https://dennikn.sk/blog/373854/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Cesar napísal:Mne to vyšlo na nejakú stranu SMS. :lol: Teraz pozerám Milan Urbani, keď sa dobre pamätám tak bol v HZDS. Mal by som voliť politika z HZDS? To radšej nie.
On bol dnes v prvej diskusii na Dvojke, velmi sa mu nepacilo ked moderator spomenul ze bol v HZDS, inak rozpraval ako keby si dal 5 kav.

K tej kalkulacne, vo stvrtok boli ine otazky ako dnes, v piatok, vypustili utecencov, plot a pod., ale chcelo by to viac otazok pre lepsie vysledky.

K dochodcom, tu si myslim, ze rodiny by sa mali rozpravat aj o politike, teda ak tomu niekto rozumie, mal by vysvetlit rodicom, prarodicom, ze zadarmo nie je zadarmo a pod., lebo oni niecomu veria. Jeden priklad, ako dobre sme sa mali, HOAX s kosikom kde porovnavaju nakup za rovnaku sumu, len by to k tomu bolo dobre pridat priemerny plat, napr. z roku 1989 a 2015 (odporucam vyguglit). Mozno ako taky protiargument by mohol byt PC z roku 1989 a z roku 2015, pridat parametre a cenu, to by boli trocha ine cisla - a este k tomu priemerny plat...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neviem kolko mas rokov, ale casom urcite zistis, ze argumentovat o politike sa s priatelmi/rodinou neda. Rozpravat sa o politike da iba vtedy, ak zdielate podobny nazor. Ale ak niekto chce volit SMER tak ho na pravicu neukecas. Mozno na SNS by to slo, ale velke zmeny su realne nemozne. Neviem preco, ale z mojho pohladu su politicke nazory vacsinou hlboko zakorenene a nie je mozne niekoho aj po dlhej diskusii presvedcit aby presiel z lavice do pravice alebo opacne a uz vobec nie par dni pred volbami. Dalsia vec je, ze na Slovensku jednoznacne nefunguju antikampane a ich ucinok je skor v zmysle "ak na neho vytahuju take vazne veci a tvrdia, ze ho nemame volit, asi je fakt dobry a boja sa ho" a este to volicov utvrdi v nazore. To bolo najviac vidiet pri druhej Gasparovicovej kandidature.
Teraz uz nastastie SMER velku antikampan nepotrebuje, pretoze zdevastovali zdravotnictvo aj skolstvo a s tym ma vela ludi osobnu skusenost - ktora ma vacsi ucinok ako ked novinari napisu o rozkradnuti miliardy eur.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Retne napísal:Zaujima ma, kolko ludi poslalo obalku tento rok zo zahranicia. V 2012 to bolo nieco okolo 8000 co je nic...
Také 3týždne dozadu o tom rozprávali v správach s tou pani od št. uradu, že vraj bolo do zahraničia vydaných celkovo buď 20 tis. hlas. listkov, alebo o 20tis. viac, už si však presne nepamätam.
hughito
Redeemer
Redeemer

GothaR napísal:Neviem kolko mas rokov, ale casom urcite zistis, ze argumentovat o politike sa s priatelmi/rodinou neda. Rozpravat sa o politike da iba vtedy, ak zdielate podobny nazor. Ale ak niekto chce volit SMER tak ho na pravicu neukecas. Mozno na SNS by to slo, ale velke zmeny su realne nemozne. Neviem preco, ale z mojho pohladu su politicke nazory vacsinou hlboko zakorenene a nie je mozne niekoho aj po dlhej diskusii presvedcit aby presiel z lavice do pravice alebo opacne a uz vobec nie par dni pred volbami. Dalsia vec je, ze na Slovensku jednoznacne nefunguju antikampane a ich ucinok je skor v zmysle "ak na neho vytahuju take vazne veci a tvrdia, ze ho nemame volit, asi je fakt dobry a boja sa ho" a este to volicov utvrdi v nazore. To bolo najviac vidiet pri druhej Gasparovicovej kandidature.
Teraz uz nastastie SMER velku antikampan nepotrebuje, pretoze zdevastovali zdravotnictvo aj skolstvo a s tym ma vela ludi osobnu skusenost - ktora ma vacsi ucinok ako ked novinari napisu o rozkradnuti miliardy eur.
Presne to čo píšeš, potvrdzujú aj rôzne politologické výskumy. Človek sa veľmi ťažko "presviedča" a ak už, tak sa hýbe len v tom svojom politickom košiari.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Potom je ale otázka, že či ten názor vychádza z nejakých konštruktov, ktoré sa vedia zdôvodniť a vyargumentovať alebo je to iba výsledkom selektívnej slepoty a neschopnosti prijímať informácie, popr. strata rozlišovacej schopnosti.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslim ze je to druha moznost, ja som myslel skor vysvetlovat to starsim ludom, ale chybu robia aj samotne politicke strany, ktore namiesto toho, aby vysvetlovali co chcu zlepsit a ako, len kritizuju Fica a aj seba navzajom, v tomto smere som zvedavy ci strany vyuziju svoju sancu v telke.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tak sa nam koncepcia strany Siet rozpada. Tento tyzden media priniesli informaciu o pozadi podnikania podpredsedu Hrnciara, podla mojich infornacii sa vytiahne dalsia kauza. Ko kretne je to kauza ohladom pozenkov, ktore firma v ktorej vlastnii akcie kupila a nrskor predala pre Narodnu dialnicnu spolocnost, bolo to v obci Sucany pri Martine. Dalsia zaujimava informacia, ktora sa ma medializovat je kauza prenajmu priestorov. Firma , ktorej je Hrnciar akcionarom prenajima priestory pre firmu Alpha Medical, ktora sice oficialne sidli v Martine, ale svoje riaditelstbo ma v pentackom Digital Parku, konatelom je tam clovek, ktory zastupuje aj pentacke polikliniky ProCare a asi tazko bude niekto prekrucat fakty, ked pred rokom redaktor Adam Valcek odfotil Hrnciara a spolumajitela Penty Eduarda Mataka v Bratislave. Uvidime, bude to este zaujimave.

Tu je kauza z tohto tyzdna - http://www.aktuality.sk/clanok/313890/p ... rimatorom/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

SIET tiez nebudem volit.

Prochadzka dlhe roky sedel v parlamente za KDH a do prezidentskych volieb o nom, ako aj o jeho poslaneckych vykonoch, niekto nieco pocul? Stareho psa novym kuskom nenaucis. Co ukazuju aj mnoziace sa korupcne a rodinkarske skandaly a to este ani nie su vo vlade.

Ak sa chystate kruzkovat, tak xichty ludi, ktori podpisali deklaraciu Aliancie za rodinu si mozete pozret tu. Aliancia za rodinu vraj nema ziadne politicke ambicie, ale do parlamentu sa snazi dostat svoje trojske kone.
http://hlaszarodinu.sk/
Prílohy
10385434_921529264628690_3752376602480273120_n.jpg
Napísať odpoveď