oprava hodiniek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lpass
Amateur
Amateur

oprava hodiniek

Príspevok od používateľa lpass »

zdravim, mam strojcek z naramkovych hodiniek ktory ide rychlejsie (predbieha cas,)

da sa to nejak opravit?

vdaka
jarabi
Medium Star
Medium Star

Re: oprava hodiniek

Príspevok od používateľa jarabi »

Však to zanes niekde do mesta, do opravára ... Napríklad do predajne hodiniek tak majú bežne ludí ktorý si s tým vedia podariť ..
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nepíšeš, či digitálny, alebo mechanický. U digitálneho, pokiaľ je tam kapacitný trimer, tak sa to dá nastavovať. U lacných nebýva, potom zmena kryštálu, býva 32 kHz. Potrebuje to čítač. U mechanických je takzvaný nepokoj, ktorý kmitá medzi rubínmi na pružinke, a ta sa dá ovplyvniť do plusu alebo minusu. Naľavo vrchnou páčkou jemne doľava ku značke - a otestovať zmenu. Chvíľu to trvá, treba jemne nemagnetickým nástrojom a vedieť, kde to bolo.
Prílohy
hodinkový strojek.JPG
hodinkový strojek.JPG (3.5 KiB) 1688 zobrazení
lpass
Amateur
Amateur

jarda.j napísal:Nepíšeš, či digitálny, alebo mechanický. U digitálneho, pokiaľ je tam kapacitný trimer, tak sa to dá nastavovať. U lacných nebýva, potom zmena kryštálu, býva 32 kHz. Potrebuje to čítač. U mechanických je takzvaný nepokoj, ktorý kmitá medzi rubínmi na pružinke, a ta sa dá ovplyvniť do plusu alebo minusu. Naľavo vrchnou páčkou jemne doľava ku značke - a otestovať zmenu. Chvíľu to trvá, treba jemne nemagnetickým nástrojom a vedieť, kde to bolo.
je to mechanicky strojcek, jarda mohol by si upnut prosim ta vadsi obrazok a do neho zaznacit kde je ten nepokoj a s ktorou packou sa treba pohrat. chcel by som to skusit doma :) . je mi jasne ze to nebude rovnaky strojcek ako mam ja, chcem to len pre info aby som vedel ako to vyzera a kde hladat. vdaka
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Mal som tušáka, že to bude ono, tak som tu digital ani nedal.
Stiahni si ten obrázok do počítača a v akomkoľvek grafickom programe si ho zväčši, vo Win je to "kreslenie", alebo si stiahni z netu gratis "IrfanView" http://www.slunecnice.cz/sw/irfanview/ a je to jednoduché. Použi pritom lupu, nastaviť sa to dá aj špáradlom.
Prílohy
nepokoj.png
lpass
Amateur
Amateur

DAKUJEM,

esto zhrniem pre istotu: moje "hodinky" idu dopredu, takze staci tu malicku packu posunut trochu do lava a oni spomalia
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Jasne, a máš tam tú medzeru vpravo dole, podľa nej sa na stupnici orientuj.
lpass
Amateur
Amateur

este by som sa chcel opytat naco je tam ta druha packa (strieborna na lavo od tej sedej) a ake maximalne predbiehanie alebo oneskorenie sa da takto vyregulovat.
vdaka
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som takéto rozličné veci opravoval ako 10 ročné dieťa, už si to nepamätám. Prvý pokus bol v rozobratiu cibul /strieborných a nefunkčných/ a ich složeniu do funkčnosti. Konštrukcia býva rozličná. Netuším, či sa tým dá pohybovať. Ofoť to v maximálnom rozlíšeniu a upni to tu, pozriem sa na to. Regulácia býva mierna, vlások je nastavený na stred a pokiaľ si ho neskrátil alebo nezmagnetizoval, tak netreba žiaden hrubý zásah. Stačí ta regulácia +/- oproti stupnici.
lpass
Amateur
Amateur

tak tu je ta fotka, o packe cislo 1. sme sa uz bbavili ale naco je tam ta druha?
aj na tej tvojej fotke ju vidno
Prílohy
SAM_2110x.jpg
SAM_2110x.jpg (86.5 KiB) 1534 zobrazení
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Azda upevnenie vlásku od nepokoja. Iná regulácia tam nieje, mal som to rozobravé veľaráz. Býva to jeden blok. Jeden koniec je na nepokoji a druhý na tom výstupku, aj som to pri prasknutej špirále upevňoval, skrátené. Mám niekde tri hodinárske skriptá a knihu v pivnici, nájdem a odscanujem to. Ale tie som zakúpil dávno po mojich opravách hodinek po dedine. Páčili sa mi a chcel som aj teóriu.
kubbecc
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kubbecc »

ahojte mám hodinky casio - ga 100 potrebujem radu odrazu mi nejde nastaviť čas ani spusťit stopky ani nepipaju tlačitka nejde nastaviť alarm. prosim poraťe.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Skúšal si vybrať baterku ? Poprípade netreba ju vymeniť ?
kubbecc
Novice
Novice

neskušal uvažujem natím. len či ich nejak nepokazim neviem ako tam baterka drži a čo uroby tesnenie. baterka je dobra lebo svietia.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Tiež mám tieto hodinky. Vybratím baterky ich ako keby zresetuješ. Pozri návod na youtube.
kubbecc
Novice
Novice

nejaku kombinaciu tlacitek nejdu zresetovat ?
Napísať odpoveď