vzťah s hendikepovaným...

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Hedviga55
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: vzťah s hendikepovaným...

Príspevok od používateľa Hedviga55 »

ked su 2 imobilny... je fakt narocny zivot.. ale ked sa s tym vedia popasovat a je tam prava laska... tak to je v poriadku...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Vies len fakt to sa nie vzdy da bez pomoci inych...
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

Ja by som určite nezvládol mať vzťah s prepáčením postihnutým človekom. Tak isto ak by sa mi narodilo dieťa nejako mentálne zaostalé, neviem čo by som robil. Nie som samaritán aby som sa vzdal vlastného života kvôli tomu, aby som sa o druhých staral do smrti. Je to kruté, ale nemám na to povahu proste.
Svetluška
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Svetluška »

Poznam vozickarov, ktori ziju sami na intraku a je im super. Ona je relativne sebestacna (ma dost silne ruky na to aby sa vedela premiestnit z postele na elektricak, z elektricaku na toaletu alebo sedadlo v sprche), jeho vzdy rano asistent posadi na vozik a ked treba tak aj pomoze s hygienou (prelozenie na sedacku v sprche, potom ked sa osprchuje zo sprchy na vozik). V podstate su schopni fungovat s minimalnou pomocou (asistenti pomozu s nakupom, prezlecenim paplonov, naplnenim pracky, zametanim). Ona sama vari, sklada pradlo, kedze ma eletkricak chodi bez asistentov aj do skoly. On je na mechanicaku, takze ked niekde idu spolu do mesta, chodi s nimi aj asistent. Niektore vikendy cestuju domov, pozriet rodinu.
Myslim, ze osobni asistenti su v tomto fakt super - znevyhodneni potom nemusia mat pocit, ze su "niekomu na krku," ale je to uplne iny, partnersky vztah. Mas nejakych asistentov, kompi?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

jj mam
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Ahoj Kompi, poviem ti moju skusenost.. Bola som nedavno v jednom nakupnom centre v auparku, mala som so sebou svojho psa, stretli sme dalsieho, zacli sa hrat a zrazu niekto na nas prehovoril, nepametam si presne tu vetu, ale bolo to nieco, ze Preco sa takto nevitame aj s vozickarmi? Ten ton, ktorym to chalan povedal bol hravy a mily, pozrela som sa na neho, skutocne bol vozickar a musim priznat, ze strasne chutny :-) ale najdolezitejsie je, ze z neho srsala neskutocna radost a charizma (z tej jednej vety a z toho ako to povedal som fakt isla do kolien :-) ) Som si ista, ze s takym postojom k zivotu si urcite dokaze najst aj partnerku.

Z temy som nezistila kolko mas rokov, ak si este na strednej, tak zrejme si na vztahy chvilu pockas, ale ver mi, ze to nie je nemozne :-)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ano som na strednej ako ja sa tiez podla mna stavam k zivotu pozitivne. ale podla mna su holky ktore by do takeho vztahu nesli aj keby neviem co bolo
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ano, ale su holky ktore by napriklad do vztahu somnou nesli ani keby co bolo a to nie som ani hendikepovany. Cize na kazdeho chlapa sa najde taka ktora by ho proste nikdy nechcela lebo **** (dopln si co chces).
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

A skús to brať aj tak, že si "len" na strednej. Kopec ľudí na strednej prakticky nemalo vzťah. Naozaj stačí, že sa okolo teba pohybujú baby, ktoré by o teba nezakopli aj keby si bol atlét alebo čo. Na výške stretneš ľudí s rovnakým záujmom večšinou, inteligentnejších ľudí, a celkovo iných/nových.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ano no v tvojej vekovej "zone" aj keby nejaka spoluziacka/spoluziackina spoluziacka/spoluziackina sestra chcela nieco skusit tak ma skor obavy o reakcie z jej okolia takze vsetko sa drzi este v uzadi.
Casom vsak vseci dospeju, priorita velky vtak svaly a nagelovane vlasy padnu hlboko do uzadia a vsetko zacne byt zrazu o inom. Musis vediet niecim zaujat, nie len byt imobilna kopka nestastia, na nieco sa musite spolocne chytit a dalsi vyvoj uz zabezpec tym ze presvecis aky si dobry, mily, chapavy, tolerantny, pozitivne ladeny, charizmaticky, vtipny, zabavny, zodpovedny, inteligentny, rozhodny, priebojny, rodinne zalozeny atd atd.... Toto je to co zena potrebuje, no a potom su stetky ktore maju ine priority ale tie sa obvykle za par korun daju kupit...
:)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

mam dalsi poznatok a tyka sa len opacneho pohlavie.
spociva vtom ze ak sa stretneme niekde ci uz nahodou sami alebo tak sprava sa inak ako ked sme v kolektive a to nie len jedna v kolektive je to velmi lahostajne....

//autoeditácia príspevku (19 Júl 2015, 1:50)
už skoro dva roky v tejto téme nič nezaznelo.

Za tie dva roky som trosku zmenil aj pohľad na určité veci. Napriklad je veľmi dôležité či sa jedná o hendikep od narodenia (môj prípad) alebo napríklad nijaka nehoda...

Čo som za tie dva roky pochopil myslel som si že človeku chýba hlavne chlapovi najmä sex ľudia nieje to tak či už mi niekto verí alebo nie.
Načo názor nezmením a čo sa mi nepáči je pohľad ľudi že hendikepovaný by mali mať vzťah tiez len z niekym kto ma nijaké postihnutie. Netvrdím že to nemože byť ale odmietam stoho robiť pravidlo.

Na takýto vzťah treba vyspelú osobnosť čiže v mojom prípade si mozno počkam aj 15 rokov lebo baby okolo 20tky sú nie vždy zrovna najvyspelejšie alebo ako to správne povedať ale aj tu nič neplatí vždy.

popravde som sklamaný keď som túto tému zakladal čakal som diskusiu aspoň na 10 strán.

Bol by som rád keby čo najviac ľudi prispelo názorom na túto problematiku idealne skusenosťou či už svojou alebo niekoho z vášho okolia.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vacsina ludi s touto problematikou proste skusenosti nema, tazko potom niecim prispiet.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

to máš pravdu čo je ešte horšie že tu na fóre zas nieje ani toľko žien čo by sa ktomu vyjadrili.
Moje skusenosti mi vravia že muži sú v tomto ohľade lepší ako ženy skôr prijmu taku osobu.
miso2911
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa miso2911 »

ahoj ja som ti tusim sj uz pisal niekedy spravu ale poviem to este raz. mal som spoluziaka na strednej ktory mal jednu nohu v podstate od narodenia deformovanu a tym padom mu akomkeby chybala mal ju aj kratsiu a tak. a ide o to ze s babami nemal problem. uz na strednej mal dve frajerky a ta orva hovori doteraz ze to bola jej najvacsia laska. obe boli uplne zdrave. takze to je moj poznatok. vsetko je v hlave podla mna. nie ci si na voziku alebo nie. aj ked jasne je to zlozitejsie ale nie nemozne
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no je to nevyhoda, to je jasne. s vekom u zien nepride vzdy vyzretost alebo nieco take, co by im zrazu umoznilo rozsirit obzory a zacat si s postihnutym. taku osobu musis najst, bude taka aj ked bude mlada.
vacsina zien si vsak nezacne s handicapovanym muzom, ani muz si prvoplanovo nezacne s handicapovanou zenou. proste ked cloveka nepoznas a mas si vybrat ides cestou mensieho odporu. odpadava mnoho starosti, ale to urcite vies najlepsie sam.

drzim ti palce, aby si si niekoho nasiel, ale popravde lahke to urcite nebude
kompi
Medium Professional
Medium Professional

no konecne mozem pridat nieco aktualnejsie :)

Ide oto ze som si nasiel povedzme zatial kamaratku no problem je ten ze ma dlhy plati za pozemok uver nepytajte sa na podrobnosti ktore ani ja neviem....

No pruser je ten ze robi slapku. Ako mam znej pocit ze ma ma rada len posledne dni proste pise ze nemame buducnost kedze nemame ani jeden poriadnu pracu ona tam ma velmi nestáli prijem. Ja som student a inv. dochodca poberam dochodok. Ona studuje taktiez.

Kamarati co ju videli je to tak 50/50 niekto tvrdi ano byt sa oto niekto sa bucha po cele.
Priznam sa je to tazke jej financne pomahat a navyse nikdy nemoze clovek vsetko vediet.
Problem je samozrejme aj jej praca ktora ju chvalabohu nebavi a moji rodicia znou tiez niesu v pohode.
Prve mesiace to bolo fajn :) ale teraz mam pocit ze to vzdala aj ked paradoxne moj hendikep znasa nehovoriac otom aka je v urcitích veciach citliva a nema problem aj pomoct z obliekanim z cim som sa este nestretol.
Ma ma urcite rada ale podla mna nevie co dalej...
poradte co robit kaslat na nu hoc cez slzy a plac alebo ist dalej.
Celkovo pristup ma omnoho lepsi v kopec veciach ako ine holky hlupa nieje mozno trosku naivna ale hlupa nie.
Este podotknem pre pripadnych zvedavcou nieje z mojho mesta zije inde cize aj vzdielenost
ocenil by som trosku zivsiu diskusiu lebo je to podla mna dost zauijimava zivotna povedzme skusenost
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Prečo by si ju mal finančne podporovať? Ty si na tom horšie ako ona. Za mňa ruky preč...

Podľa toho popisu ťa len zneužíva a ty s tým nechceš prestať, lebo si vďaka nej sexuálne uspokojeny.

Výraz štetka je naozaj optimálny.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Nepýtajte sa ma, ani ja neviem podrobnosti - ale máš silnú potrebu pomáhať...to je nejaká zvrátená logika pomáhať, nie?

Za mňa ruky preč, nájdi si takú, ktorá nepotrebuje pomoc.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

podrobnosti som nechcel rozoberat hlavne preto aby ju tu niekto nespoznal

//autoeditácia príspevku (03 Apr 2016, 12:48)
podla mna ani nemusim to ja ukoncovat ak jej ide iba o lowa ukonci to aj sama coskoro a to znamena ze to nestalo zato.....
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

toto je uplne novy level zlatokopky :D pouzi mozog horny, nie dolny.
Napísať odpoveď