Jedná sa o Feliciu 1.3 BMM 50kW
Problém bol následovny.
Motoro sa nikdy nezohrial na 90°C a chladiaca kvapalina bola hnusná až hrdzavá, ale inak fungovalo všetko ako malo. Auto kúrilo, len tá teplota bola stále nízka.
Rozhodol som sa teda vymeniť termostat. A naliať novú chladiacu kvapalinu. Kúpil som nový s otváracou teplotou 88°C. + som kúpil aj nový senzor teploty.
Pri vyberaní sa mi to trochu skomplikovalo kedže púzdro termostatu bolo tak zlepené, že som ho musel dať dolu celé. Kúpil som "nové" na autovrakovisku.
Očistil, dal nové tesnenia aj jemne natrel tým silikonom na to určeným.
Všetko som pozapájal a dolial chladiacu kvapalinu. Všetko dotiahol. A napokon naštartoval. No motor sa tentoraz prehrieva. Termostat sa zrejme otvorí, keďže hadica k termostatu začne byť teplá. No voda ako keby necirkulovala, lebo hadica na výstupe chladiča je studená aj po pár prejdených km a na vstupe je už horúca...
Auto bolo bez kvapaliny možno 36hodín, kým som kúpil nové veci a dostal sa znova k nemu.
Z toho mi vychádza že by mohlo byť vadná vodná pumpa, ale veď dva dni predtým fungovala, takže nechce sa mi veriť, že zrazu neide. Vlastne všetko fungovalo, až na to že sa motor nezohrial tak ako mal. No teraz mám presný opak. A jediné čo som spravil, bolo to že som vypustil vodu a vymenil termostat, ktorý ale podľa všetkého funguje.
Skúšal som aj odvzudšniť, ale keď som uvoľnil senzor teploty tak odtiaľ vytekala kvapalina.
Fakt neviem čo teraz robiť
Vďaka