Panama Papers

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Panama Papers

Príspevok od používateľa eMPiko »

Dnes zaujimavy vyvoj, WikiLeaks obvinili novinarsku spolocnost ktora stoji za Panama Papers zo zaujatosti a vyzvali ich aby zverejnili cely dataset. Ti odmietli a tvrdia ze chcu chranit pravo na sukromie jednotlivcov. Nasledne boli obvineni ze za nimi stoja peniaze USAID a ich neochota zverejnit vsetky data bola oznacena za krytie ich mecenasov. Som teda zvedavy ci napokon cely dataset zverejnia alebo budu niektore jeho casti aj nadalej skryvat.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Neni wikileaks trochu pokrytecke? Vsak oni tiez nezverejnuju vsetko naraz ale postupne si to prechadzaju a zverejnuju len nieco. Niekde som cital, ze tie dokumenty obsahuju osobne udaje, cize ktovie ci by to bolo najlepsie zverejnit takto cele.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Udajne to nechcu zverejnit cele, prave kvoli nejakym osobnym udajom, ze by to mohlo ublizit aj nevinnym, chcu ist inou cestou, tusim na RTVS to spominali...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vyfiltrovat osobne udaje. 2,7TB dat ci kolko, tak to je hadam nemozne. Teda za predpokladu, ze sa dokument za dokumentom, papier za papierom kompletne neprecita sirokou komunitou ludi, aj tak by to trvalo dlhe tyzdne, mesiace a mozno aj roky. Kymkontrolna komunita nebude mat stotisicludi, tazko to niekto cele skontroluje a potom zverejni. Zda sa, ze Panama Papers skryva nieco, teda niekoho, o kom by nemalo byt vediet viac.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Pascalwb napísal:Neni wikileaks trochu pokrytecke? Vsak oni tiez nezverejnuju vsetko naraz ale postupne si to prechadzaju a zverejnuju len nieco. Niekde som cital, ze tie dokumenty obsahuju osobne udaje, cize ktovie ci by to bolo najlepsie zverejnit takto cele.
Tusim ze wikileaks zverejnuju vsetko, len to nerobia naraz. Najprv tie data skontroluju (ci nie su poskodene, ci su prave) a zotriedia, ale filozofiu maju aspon navonok nastavenu tak, ze zverejnuju vsetko. Panama Papers zasa zverejnuju len to co povazuju oni za prinosne.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Moze byt, ale tiez ako povedal Dreamer, ked zverejnia spehovanie NSA tam nemaju komu ublizit, ale tuto mohol mat ucet hocikto uplne legalne.

Tak ci tak, osobne pochybujem, ze z toho nieco velke bude.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na Slovensku nic velke z toho nebude, aj keby tam boli mena ludi z terajsej vlady. Island si to uz zlizol, aj o dalsom state som pocul v radiu. A spominali este dalsi pripad demisie. Niekde sudnost a moralka fungune, inde nie. Ja verim, ze tych znamych mien sa tam este casom par objavi, tak uvidime.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som zvedavy na Camerona. a hlavne ako to zahybe s kampanou ku referendu tu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pripad Camerona je trochu iny, tam islo o jeho oca. Necital som kedy tu spolocnost mal zalozit a vyuzivat, ale mohlo to byt aj 25 rokov dozadu a to by podla mna menilo situaciu - Cameron syn v tom case o politike zrejme ani len nesnival.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tieto dokumenty určite nebolo jednoduché získať, v pozadí musí byť niekto veľmi bohatý a vplyvný. A dôjsť na to odkiaľ fúka vietor nie je ťažké. Nič sa nestane náhodne.
Prečo sa to zverejnilo na rôzne krajiny sveta len nie na USA? Lebo sú od nich a tí čo sú v týchto dokumentoch sú len malé rybičky oproti ostatným z USA a totálni amatéri oproti špekulantom a manipulátorom z USA.
Čo môže byť cieľom načasovania a kde môžu mať najväčší vplyv? Zrejme pád vlády na Islande to nebude, je to bezvýznamná krajina. Putinovi toto nič nespôsobí keďže priamo tam nie je, preňho je toto celé bezvýznamné. V Číne je taká cenzúra, že o tomto tam nikto ani nepočul.
Keďže toto získať muselo byť dosť komplikované aj cieľ musí byť väčší a podľa mňa to bude Cameron a brexit, ktorý treba posunúť do vhodného smeru a zdiskreditovania hlavnej postavy zotrvania získa druhá strana. Alebo všetko len náhoda? Asi ťažko.
Kto je známy špekulant, miliardár, rozbíjač, koho životným cieľom a snom je aj rozbiť EU? Soros.

A podľa mňa sa samozrejme zverejnia aj na USA ale prefiltrovať a upraviť x TB dokumentov trvá aj im nejaký ten deň, aby sa zverejnili len vhodné veci nie skutočnosť. A uvidíme koho tam nechajú v USA, lebo nikoho aj tam musia zničiť, idú prezidentské voľby aj tam to treba posunúť správnym smerom.
heker
Redeemer
Redeemer

Cesar, prilis konspirujes. Aj ludia z Mosacku sa vyjadrili, ze vedia kto vyniesol dokumenty, ale nevedia to dokazat. O som cital dake vyjadrenie, tak malo ist o dakeho spolupracovnika, ktory stal aj za digitalizaciou statych zmluv. Cez vikend sa zase objavila sprava, ze ich web pouzival staru verziu redakcneho systemu Drupal a WordPress, aj s nejakym starym modulom. Okrem toho pouzivali stary Outlook klient a maily isli cez nezabezpecenu konunikaciu. Neverim vsak tomu, ze vsetko bolo na jednom serveri, od webu, cez vsetky maily a hlavne dokumenty od sedemdesiatych rokov. Konspirovat, ze islo o USA, no kto vie. Hovorit o Islande ako bezvyznamnej krajine sa neda, ved prave tam v roku 2008 zacala ekonomicka kriza, ktora mala celosvetovy dopad.
Cesar
Addict
Addict

Nie je to žiadna konšpirácia ale cielený reálny útok na vybranú skupinu krajín, je to fakt nie konšpirácia. Kto by riskoval takýto únik informácií? Aj v hocijakom zapadákove ho čaká dlhodobé väzenie a náhrada škody čo nesplatí ani za 500 rokov. A zrejme nie náhodou chýba USA, azda nepotopí chlebodarcu čo ho kryje, lebo inak by mu nehrozil len súd ale guľka do hlavy.

Ozajstné veľké ryby sú nadnárodné korporácie, zbrojný, farmaceutický priemysel a pod. Keď už je niekto taký odhodlaný ale zverejní len časť to celé je veľmi účelné a pochybné. Všetko zverejní len najväčších podvodníkov nie (USA). Prečo nekryje aj Rusko, aj Putin môže nechať zlikvidovať hocikoho, keď chce, ako už otrávili x nepohodlných ľudí.

Všetko špinavé politické hry žiadna náhoda tu nie je, nebuďte takí naivní.
heker
Redeemer
Redeemer

Toto neni podla teba konspiracia? Ty tu pises o USA ako o hotovej veci, pritom americania nemusia chodit ani za hranice. Danovy raj pre domacich ale aj pre cudzincov je priamo v USA v state Delaware na vychode. Na opacnej strane USA je to zase stat Nevada. Topkou je vsak Delaware, je to pre nich nieco ako pre nas Cyprus. Dokonca aj slovenske spolocnosti venujuce sa zakladaniu offshore spolocnosti ponukaju zalozenie firmy v Delaware. A do tretice, este je tu danovy raj v state Marshallove ostrovy, tie su sice v Oceanii blizsie k Australii, ale su pridruzene k USA. Takze aby som zhrnul, Americania nepotrebuju firmy v Paname, Belize alebo neviem kde, mozu si to rovno spravit doma v state Delaware, do Panamy sa registruju najma lode, pripadne pre lode je v oblube aj africka Liberia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takisto treba brať do úvahy aj to, že daná spoločnosť figurujúca v rámci Panama Papers, nebola najväčšia, existujú ešte väčšie ryby.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Imho, uz existencia danovych rajov je riadny podvod na obcanoch, nech je to kdekolvek.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Cesar
Addict
Addict

butthead napísal:Imho, uz existencia danovych rajov je riadny podvod na obcanoch, nech je to kdekolvek.
Je to výsledok voľnej konkurencie, a je to možnosť ako môže niekto ušetriť.
A každému niečo vadí, tebe toto. Mnohým na západe sa nepáči ani to, že stráca prácu, za ktorú dostane 2000 eur, lebo nejaký Slovák tú istú robotu spraví za 600.

A SR nie, že by mal nízke dane ale aj dáva nadnárodným spoločnostiam daňové prázdniny alebo ešte aj dotácie. Pre tieto veľkovýroby je aj SR daňový raj.
heker
Redeemer
Redeemer

Zo zaujimavosti som dnes hladal udaje o Delaware. Tento maly stat USA ma 917 000 obyvatelov, ale sidli v nom solidnych 945 000 spolocnosti. Polovica spolocnosti kotovanych na newyorskej burze sidli prave v Delaware. Firma vlastne ani nemusi sidlit v Delaware, staci, ak tam ma dcersku alebo pridruzenu slolocnost, ktorej predava how know alebo dusevne vlastnictvo, preleje tam miliony dolarov a zaplati pausalnych 100 dolarov dan. Podobne ako to robia velke firmy vratane Googlu, Facebooku alebo Amazonu, ale tie to robia skor cez Anglicko, Irsko, Luxembursko a Holandsko.

Taka zaujimavost, budova Ugland House na Kajmanoch, budova na fotke v prilohe, tak v tejto malej budove sidli 19 000 firiem :D Na druhom obrazku je budova v state Delaware, konkretne vo Wilmingtone. V tejto budove sidli 285 000 firiem vratane velkych hracov ako America Airlines, Google, Coca-Cola, Apple, ale aj Deutche Bank. Ked pohladate spojenie Corporation Trust Center, tak najdete aj slovenske firmy sidliace v tejto budove.

Celkove odhady vravia, ze v danovych rajoch je skrytych az 20 bilionov dolarov.
Prílohy
52738024b90b0.jpg
52738024b90b0.jpg (75.98 KiB) 1812 zobrazení
08a-mn-cs-and-tax-10-638.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kapitalizmus.
ancikrista
Light Star