Clanok o Slovakovi, ktory vynasiel sposob...

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Clanok o Slovakovi, ktory vynasiel sposob...

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Skusim to, aj ked nadej tomu velku nedavam :P
Tak 2-3 roky do zadu som cital na nejakom slovenskom portali o chlapikovi, ktory bol z vychodu (myslim) a vynasiel, rspektive vymyslel nejaky sposob na recyklaciu niecoho, alebo na vyrobu energie z niecoho (istym spobom aj to je recyklacia). Presne uz neviem. V clanku pisali to, ze by to chcel rozbehnut niekd ena vyhode...zamestnat XY ludi cim prispeje k znizeniu nezamestnanosti, a plus istym sposobom pomoze zivotnemu prostrediu. Ziadal stat o dotaciu asi milion eur, no ty sa na neho vykaslali. Takze projekt zrejme tam aj skoncil.
Nenajde sa niekto kto bude vediet o com hovorim? Velmi rad by som si tu informaciu znova prectial, pripadne zistil ci nejako nahodou nepokrocil...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Clanok o Slovakovi, ktory vynasiel sposob...

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozno som o tom pocul v spravach ale blizsie si nespomeniem...

..No napadlo ma, v jednom dokumente bol neslovak, nebol ani z EU a ukazovali ako si pestuje, sam sa uzivi a recykluje vsetko, palivo do auta si robi z pouziteho oleja. Inak prave pouzity olej by sa mal uz aj u nas recyklovat ako sklo a pet flase.

Tak ma v tejto suvislosti napadlo ze by ak by pre niekoko ten olej zbierali ludia, bud na TPP alebo len na dohodu, potom by niekto z toho vyrabal palivo a predaval, tak by to mohol byt dobry biznis - ak si to teda myslel podobne. Viem ze vyuzit na palivo sa da aj iny odpad, ale nechcem hadat. Popri tom by mohli zbierat aj ine veci na recyklaciu, stare mobily, elektroniku a pod., ktore v malom nemaju hodnotu ale vo velkom by sa to dalo vyuzit, v Afrike z takych veci ludia ziju, teda skor zivoria, no ak by sa to tu dobre zorganizovalo, niekto by na tom aj mohol zarobit, dalsi by ziskali pracu a pomohlo by sa aj zivotnemu prostrediu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No v sade v Europe to funguje na tomto sposobe, ze sukromna firma zastresuje zber a recyklaciu odpadu, a robi sa to vo velkom (rozumej niekolko 100 tisic ton odpadu na firmu), a tocia sa v tom dost velke peniaze, samozrejme, nie kazdy sedlak to moze robit.
Ale tak snad sa najde niekto kto cital ten isty clanok co aj ja :P
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cobra99 »

jeho zariadenie z plastového odpadu extrahuje tuším etanol a ten sa potom spaľuje na výrobu energie
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ja som nasiel len toto:
http://vat.pravda.sk/technologie/clanok ... operaciou/

Ale vypada, ze je to uplne nieco ine
Napísať odpoveď