Gravitácia
Re: Gravitácia
Na žiadnu planétu nepôsobí na 100% rovnako veľká odstredivá sila ako gravitačná sila a preto sa planéty pohybujú po elipsovitej dráhe. Keď prevláda odstredivá sila, planéta sa vzďaľuje od Slnka. Počas vzďaľovania sa pohybuje proti gravitácii Slnka a preto spomaľuje. Vďaka spomaľovaniu klesá odstredivá sila. Až je odstredivá sila menšia ako gravitačná sila, planéta sa začne približovať k Slnku a zároveň zrýchľovať. Z rastúcou rýchlosťou sa začne zväčšovať odstredivá sila a všetko sa opakuje dookola.
Váha je zastarané označenie hmotnosti.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1ha
Aký máš dôkaz, že hmotnosť je všade rovnaká? Je to iba zbožné prianie vedcov, na ktorom je založený vedecký model vesmíru.
Vďaka menšej hmotnosti častíc oscilátora, idú atómové hodiny na obežnej dráhe rýchlejšia ako na zemskom povrchu. Rovnaké množstvo energie dokáže ľahšie častice rozkmitať na väčšiu frekvenciu a preto idú atómové hodiny na obežnej dráhe rýchlejšie. Atómové hodiny sú jasným dôkazom, že hmotnosť je závislá od intenzity gravitačného poľa, čo znamená že vedecký model vesmíru je nesprávny!
Virtuálne častice = neexistujúce.
Ideálne vákuum bez častíc neexistuje. Hmotnosť vákua = hmotnosti častíc ktoré sa v tom priestore nachádzajú.
skjerp-deg - Podobne ako odstredivá sila, aj zotrvačná sila je iba zdanlivá, čiže podľa teba neexistuje. Ak neexistuje zotrvačná sila, potom nemôže existovať ani Newtonov zotrvačný zákon. Čo je správne?
V Einsteinovom vzorci nieje určené o aký druh energie sa jedná. Každé teleso prijíma energiu aj z prostredia.
Ak dáš studené teleso do teplej miestnosti, teleso začne z prostredia prijímať energiu, až kým sa teplota telesa nevyrovná teplote prostredia. Od tepelnej vodivosti prostredia závisí za aký čas sa teploty vyrovnajú.
Ak má teleso elektrický náboj, postupne ho začne strácať až sa elektrický potenciál telesa vyrovná elektrickému potenciálu prostredia. Keď má teleso menší elektrický potenciál ako prostredie, bude teleso prijímať energiu od prostredia, až sa elektrické potenciály vyrovnajú. Od elektrickej vodivosti prostredia závisí, ako rýchlo sa vyrovnajú.
Keďže gravitácia je elektrického pôvodu, to isté platí aj pre gravitáciu.
Aký máš dôkaz, že energia ktorú príjme teleso z prostredia neovplyvní hmotnosť telesa? Môžeš mi prezradiť, ktorá energia ovplyvňuje hmotnosť a ktorá neovplyvňuje a prečo?
Váha je zastarané označenie hmotnosti.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1ha
Aký máš dôkaz, že hmotnosť je všade rovnaká? Je to iba zbožné prianie vedcov, na ktorom je založený vedecký model vesmíru.
Vďaka menšej hmotnosti častíc oscilátora, idú atómové hodiny na obežnej dráhe rýchlejšia ako na zemskom povrchu. Rovnaké množstvo energie dokáže ľahšie častice rozkmitať na väčšiu frekvenciu a preto idú atómové hodiny na obežnej dráhe rýchlejšie. Atómové hodiny sú jasným dôkazom, že hmotnosť je závislá od intenzity gravitačného poľa, čo znamená že vedecký model vesmíru je nesprávny!
Virtuálne častice = neexistujúce.
Ideálne vákuum bez častíc neexistuje. Hmotnosť vákua = hmotnosti častíc ktoré sa v tom priestore nachádzajú.
skjerp-deg - Podobne ako odstredivá sila, aj zotrvačná sila je iba zdanlivá, čiže podľa teba neexistuje. Ak neexistuje zotrvačná sila, potom nemôže existovať ani Newtonov zotrvačný zákon. Čo je správne?
V Einsteinovom vzorci nieje určené o aký druh energie sa jedná. Každé teleso prijíma energiu aj z prostredia.
Ak dáš studené teleso do teplej miestnosti, teleso začne z prostredia prijímať energiu, až kým sa teplota telesa nevyrovná teplote prostredia. Od tepelnej vodivosti prostredia závisí za aký čas sa teploty vyrovnajú.
Ak má teleso elektrický náboj, postupne ho začne strácať až sa elektrický potenciál telesa vyrovná elektrickému potenciálu prostredia. Keď má teleso menší elektrický potenciál ako prostredie, bude teleso prijímať energiu od prostredia, až sa elektrické potenciály vyrovnajú. Od elektrickej vodivosti prostredia závisí, ako rýchlo sa vyrovnajú.
Keďže gravitácia je elektrického pôvodu, to isté platí aj pre gravitáciu.
Aký máš dôkaz, že energia ktorú príjme teleso z prostredia neovplyvní hmotnosť telesa? Môžeš mi prezradiť, ktorá energia ovplyvňuje hmotnosť a ktorá neovplyvňuje a prečo?
-
skjerp-deg
Medium Star
Nie. Prečo, to už ti bolo vysvetlené.agud napísal:Na žiadnu planétu nepôsobí na 100% rovnako veľká odstredivá sila ako gravitačná sila a preto sa planéty pohybujú po elipsovitej dráhe. Keď prevláda odstredivá sila, planéta sa vzďaľuje od Slnka. Počas vzďaľovania sa pohybuje proti gravitácii Slnka a preto spomaľuje. Vďaka spomaľovaniu klesá odstredivá sila. Až je odstredivá sila menšia ako gravitačná sila, planéta sa začne približovať k Slnku a zároveň zrýchľovať. Z rastúcou rýchlosťou sa začne zväčšovať odstredivá sila a všetko sa opakuje dookola.
Get Rekt.
Váha na wikipedii napísal:Jako váha se označovala v dřívějších normách (např. ČSN 01 1302) veličina charakteru síly, dnes nazývaná tíha. Právě prostřednictvím tíhy se provádí vážení.
Zákon zachovania hmotnosti.agud napísal: Aký máš dôkaz, že hmotnosť je všade rovnaká? Je to iba zbožné prianie vedcov, na ktorom je založený vedecký model vesmíru.
Iba tá prvá veta. Newtonov zotrvačný zákon hovorí práve o tom, že žiadna zotrvačná sila neexistuje. Upresni si pojmy pred tým, než ich začneš používať.agud napísal: Podobne ako odstredivá sila, aj zotrvačná sila je iba zdanlivá, čiže podľa teba neexistuje. Ak neexistuje zotrvačná sila, potom nemôže existovať ani Newtonov zotrvačný zákon. Čo je správne?
Zotrvačná sila napísal:Zotrvačná sila patrí medzi zdanlivé (fiktívne) sily.
Zákon zotrvačnosti napísal: Každý hmotný bod zotrváva v pokoji alebo v rovnomernom priamočiarom pohybe, kým nie je nútený vonkajšími silami tento svoj stav zmeniť.
...
Tento zákon:
hovorí, že sila nie je príčinou pohybu, telesá sa môžu pohybovať aj bez pôsobenia síl,...
Hej no, z písmenka to nezistíš, nakoniec, máme iba toľko písmenok, preto musíme niekedy používať 1 znak na viacero účelov. A práve preto nestačí že sa pozrieš na vzorec, treba sa pozrieť aj na tú teóriu za tým, čo to ten vzorec znamená. Bez tej teórie je E=mc^2 iba sled náhodných znakov. Mimochodom, všimol som si, že túto chybu robíš dosť často.agud napísal: V Einsteinovom vzorci nieje určené o aký druh energie sa jedná.
Nie, elektromagnetizmus a ohýbanie priestoročasu navzájom zas až natoľko nesúvisia, aby si mal pravdu, keď hovoríš toto odvážne tvrdenie.agud napísal: Keďže gravitácia je elektrického pôvodu, to isté platí aj pre gravitáciu.
Pokiaľ viem, hmotnosť ovplyvňuje iba tá energia, ktorá sa nachádza vo forme hmoty.agud napísal: Aký máš dôkaz, že energia ktorú príjme teleso z prostredia neovplyvní hmotnosť telesa? Môžeš mi prezradiť, ktorá energia ovplyvňuje hmotnosť a ktorá neovplyvňuje a prečo?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tvoje zbozne primie je, ze je to len zbozne prianie vedcov. Inak vedci nemaju zbozne prinia, oni maju dokazy, vypocty a argumenty. Nie ako ty.agud napísal:Aký máš dôkaz, že hmotnosť je všade rovnaká? Je to iba zbožné prianie vedcov, na ktorom je založený vedecký model vesmíru.
Musim ta sklamat ale existuju, aj ked velmi kratko na to aby boli pozorovatlne, vieme o nich vdkaagud napísal:Virtuálne častice = neexistujúce.
1, posobeniu na inu hmotu
2, z virtualnej castice vies spravit realnu tym, ze paru virtualnych castic jednu odoberies napr tu http://www.zive.sk/clanok/54853/vedci-v ... lo-z-vakua
Lenze hmotnost vakua je vysia ako hmotnost castich, ktore sa v nom nachadzaju.agud napísal:Ideálne vákuum bez častíc neexistuje. Hmotnosť vákua = hmotnosti častíc ktoré sa v tom priestore nachádzajú.
Ved to ani netreba. Je uplne jedno o aky druh energie sa jedna, Vzdy sa da vyjadrit v Jouloch. navyse ich vies medzi sebou menit.agud napísal:V Einsteinovom vzorci nieje určené o aký druh energie sa jedná.
Chces aby ludia vyvracali tvoje nezmyslne teorie? To neckaj, tvojou povinnostou je ich potvrdit. Nie nasou vyvratit.
ved ty ani nie si schopny rozlisit hmotnost a tiaz, co chces dokazovat?agud napísal:Aký máš dôkaz, že hmotnosť je všade rovnaká? Je to iba zbožné prianie vedcov, na ktorom je založený vedecký model vesmíru.
vysvetlene ti to bolo uz 3 strany dozadu
Zákon zachovania hmotnosti platí iba pre chemické reakcie a nie pre zmenu intenzity gravitačného poľa.
Na kozmickej stanici sú všetky predmety v bezváhovom stave, bez ohľadu na veľkosť i hustotu materiálu. To isté platí aj pre planéty. Ak dodržíš rýchlosť, za hmotnosť planéty si môžeš dosadiť hocijaké číslo a planéta sa ti bude pohybovať po tej istej dráhe. Môžeš začať počítať. Aký máš dôkaz, že hustota i hmotnosti planét a hviezd sú vypočítané správne?
Môžeš mi prezradiť o čom je zákon zotrvačnosti ak nie o zotrvačnej sile?
Môžeš mi prezradiť vďaka akému zázraku sa hmotný bod dokáže pohybovať rovnomerným priamočiarym pohybom, ak to nieje zotrvačná sila?
Môžeš mi prezradiť vďaka akému zázraku sa hmotný bod začal pohybovať, ak podľa Newtonovho zákona sila nieje príčinou pohybu?
Na kozmickej stanici sú všetky predmety v bezváhovom stave, bez ohľadu na veľkosť i hustotu materiálu. To isté platí aj pre planéty. Ak dodržíš rýchlosť, za hmotnosť planéty si môžeš dosadiť hocijaké číslo a planéta sa ti bude pohybovať po tej istej dráhe. Môžeš začať počítať. Aký máš dôkaz, že hustota i hmotnosti planét a hviezd sú vypočítané správne?
Môžeš mi prezradiť o čom je zákon zotrvačnosti ak nie o zotrvačnej sile?
Môžeš mi prezradiť vďaka akému zázraku sa hmotný bod dokáže pohybovať rovnomerným priamočiarym pohybom, ak to nieje zotrvačná sila?
Môžeš mi prezradiť vďaka akému zázraku sa hmotný bod začal pohybovať, ak podľa Newtonovho zákona sila nieje príčinou pohybu?
-
harrison314
Hardcore addict
Vies fyzikalne zakny, narozdiel od tych tvojich, platia vsade.
Napriklad ten, ze tymito vypoctami je moznie presne predpovedat, ich buduce spravanie. Schopnost predikcie je pri teoriach velmi dolezita.agud napísal:Na kozmickej stanici sú všetky predmety v bezváhovom stave, bez ohľadu na veľkosť i hustotu materiálu. To isté platí aj pre planéty. Ak dodržíš rýchlosť, za hmotnosť planéty si môžeš dosadiť hocijaké číslo a planéta sa ti bude pohybovať po tej istej dráhe. Môžeš začať počítať. Aký máš dôkaz, že hustota i hmotnosti planét a hviezd sú vypočítané správne?
ked zacnes odpovedat na otazky ostatnych.agud napísal:Môžeš mi prezradiť o čom je zákon zotrvačnosti ak nie o zotrvačnej sile?
Toto je cisty nezmysel. Predmety su v bezvahovom stave, ale Newtonov zakon akcie a reakcie na nich stale plati. Problem s tym maju vsetci novi astronauti - navonok sa zda, ze predmet nic nevazi, ale ak leti cez stanicu, tak jeho naraz boli takisto ako na zemi - vdaka jeho hmotnosti.agud napísal:Na kozmickej stanici sú všetky predmety v bezváhovom stave, bez ohľadu na veľkosť i hustotu materiálu.
-
skjerp-deg
Medium Star
To je iba tvoje vyhlásenie, ešte k tomu nepravdivé.agud napísal:Zákon zachovania hmotnosti platí iba pre chemické reakcie a nie pre zmenu intenzity gravitačného poľa.
Už som to tu postoval, ale špeciálne pre teba, jedná sa o túto vetu.agud napísal: Môžeš mi prezradiť o čom je zákon zotrvačnosti ak nie o zotrvačnej sile?
Každý hmotný bod zotrváva v pokoji alebo v rovnomernom priamočiarom pohybe, kým nie je nútený vonkajšími silami tento svoj stav zmeniť.
Vďaka tomu, že rovnomerný priamočiary pohyb (RPP) telesa nemá nič spoločné so silou. Alias, na teleso pohybujúce sa RPP pôsobí nulová výsledná sila.agud napísal: Môžeš mi prezradiť vďaka akému zázraku sa hmotný bod dokáže pohybovať rovnomerným priamočiarym pohybom, ak to nieje zotrvačná sila?
Teleso na to, aby sa dostalo z v_0=0 na nejaké v_1 > v_0 sa potrebuje zrýchliť. Na teleso teda bude pôsobiť nejaká sila F=ma po nejaký čas. Za ten čas sa zvýši rýchlosť telesa na v_1. Keď daná sila F prestane pôsobiť a pokiaľ výsledná sila pôsobiaca na teleso bude rovná 0, teleso sa bude pohybovať rýchlosťou v_1. Ak tomu nechápeš, skús si urobiť nejaký príklad a na ňom to pochopiť. Napr. - ako dlho musí na teleso s hmotnosťou 5kg pôsobiť výsledná sila o veľkosti 10N na to, aby sa zrýchlilo z 0 na 10 m/s? Ak do toho zapojíš ešte trochu matiky, budeš schopný si to aj overiť na voľnom páde (napr. predpovedáš čas pádu nejakého voľne padajúceho telesa) - na minimalizáciu nepresnosti tu však použi aspoň hodnotu pre F=9.8Nagud napísal: Môžeš mi prezradiť vďaka akému zázraku sa hmotný bod začal pohybovať, ak podľa Newtonovho zákona sila nieje príčinou pohybu?
-
harrison314
Hardcore addict
Toto je 6-ty alebo 7-mi rocnik zakladnej skoly?skjerp-deg napísal:Teleso na to, aby sa dostalo z v_0=0 na nejaké v_1 > v_0 sa potrebuje zrýchliť. Na teleso teda bude pôsobiť nejaká sila F=ma po nejaký čas. Za ten čas sa zvýši rýchlosť telesa na v_1. Keď daná sila F prestane pôsobiť a pokiaľ výsledná sila pôsobiaca na teleso bude rovná 0, teleso sa bude pohybovať rýchlosťou v_1. Ak tomu nechápeš, skús si urobiť nejaký príklad a na ňom to pochopiť. Napr. - ako dlho musí na teleso s hmotnosťou 5kg pôsobiť výsledná sila o veľkosti 10N na to, aby sa zrýchlilo z 0 na 10 m/s? Ak do toho zapojíš ešte trochu matiky, budeš schopný si to aj overiť na voľnom páde (napr. predpovedáš čas pádu nejakého voľne padajúceho telesa) - na minimalizáciu nepresnosti tu však použi aspoň hodnotu pre F=9.8N
Aký máš dôkaz, že predmety na kozmickej stanici majú rovnakú hmotnosť ako na Zemi? Na kozmickej stanici majú predmety približne o 11,5% menšiu hmotnosť ako na Zemi. Tento rozdiel hmotnosti je účelovo pripisovaný malej presnosti zariadení na zisťovanie zotrvačnej hmotnosti.GothaR napísal:Toto je cisty nezmysel. Predmety su v bezvahovom stave, ale Newtonov zakon akcie a reakcie na nich stale plati. Problem s tym maju vsetci novi astronauti - navonok sa zda, ze predmet nic nevazi, ale ak leti cez stanicu, tak jeho naraz boli takisto ako na zemi - vdaka jeho hmotnosti.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1ko ... _hmotnostiskjerp-deg napísal:To je iba tvoje vyhlásenie, ešte k tomu nepravdivé.
vidš tam zmenu intenzity gravitačného poľa? ja tam vidím iba chemické reakcie v uzavretej sústave!
Môžeš mi prezradiť, vďaka akému zázraku hmotný bod zotrváva v rovnomernom priamočiarom pohybe ak to nieje zotrvačná sila? ak to nieje zotrvačná sila, potom sa nemôže jednať o zotrvačný zákon.skjerp-deg napísal:Každý hmotný bod zotrváva v pokoji alebo v rovnomernom priamočiarom pohybe, kým nie je nútený vonkajšími silami tento svoj stav zmeniť.
Slovo sila je trochu zavádzajúce, lepši by tam pasovala energia, ktorá udržuje teleso v rovnomernom priamočiarom pohybe.
keď naň nepôsobí žiadna sila a nič ho neovplyvňuje, tak nemá potrebu meniť svoj smer alebo rýchlosťagud napísal:Môžeš mi prezradiť, vďaka akému zázraku hmotný bod zotrváva v rovnomernom priamočiarom pohybe ak to nieje zotrvačná sila? ak to nieje zotrvačná sila, potom sa nemôže jednať o zotrvačný zákon.
Slovo sila je trochu zavádzajúce, lepši by tam pasovala energia, ktorá udržuje teleso v rovnomernom priamočiarom pohybe.
To je učivo 7. triedy základnej školy
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Este Vas to bavi?
Sry za OT.
-
skjerp-deg
Medium Star
Aký máš na to dôkaz?agud napísal:Na kozmickej stanici majú predmety približne o 11,5% menšiu hmotnosť ako na Zemi.
Nie nevidím. Vieš prečo? Pretože hmotnosť a gravitácia sú 2 rozdielne veci. Hmotnosť na intenzitu gravitačného poľa nijak nevplýva, ani naopak. Zle som sa vtedy vyjadril, čo som chcel povedať je, že (zidealizované) telesá majú stále ten istý počet častíc (áno, tu je to trochu zjednodušené, ale prakticky nás to v takýchto prípadoch nezaujíma), nezávisiac od toho, či sú blízko Zeme alebo úplne mimo galaxie, a teda aj ich hmotnosť je všade rovnaká.agud napísal: https://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1ko ... _hmotnosti
vidš tam zmenu intenzity gravitačného poľa? ja tam vidím iba chemické reakcie v uzavretej sústave!
Môžeš mi prezradiť na základe čoho robíš taký predpoklad, že na zotrvanie v pohybe je nutné aby na teleso pôsobila nejaká sila? Lebo toto Newton vyvrátil už dávno.agud napísal: Môžeš mi prezradiť, vďaka akému zázraku hmotný bod zotrváva v rovnomernom priamočiarom pohybe ak to nieje zotrvačná sila?
agud napísal: ak to nieje zotrvačná sila, potom sa nemôže jednať o zotrvačný zákon.
O tom čo sa ako môže volať nerozhoduješ ty.
Kinetická energia a sila sú 2 rozdielne veci a vôbec sa nedajú používať zameniteľne.agud napísal: Slovo sila je trochu zavádzajúce, lepši by tam pasovala energia, ktorá udržuje teleso v rovnomernom priamočiarom pohybe.
Nič sa nedokáže pohnúť bez energie. Ak sa niečo také vyučuje na školách, je to hlúposť! Aby sa teleso začalo hýbať, najprv naň musí pôsobiť nejaká sila a až potom sa môže pohybovať. Každé pohybujúce sa teleso má kinetickú energiu, aj teleso ktoré sa pohybuje rovnomerným priamočiarym pohybom. Ak telesu prostredie nekladie žiaden odpor, kinetická energia sa nespotrebováva a preto sa teleso môže pohybovať rovnomerným priamočiarym pohybom. Ak teleso narazí do prekážky, bude na prekážku pôsobiť silou ktorú označujeme ako zotrvačná sila a tá je závislá od kinetickej energie.beardie napísal:keď naň nepôsobí žiadna sila a nič ho neovplyvňuje, tak nemá potrebu meniť svoj smer alebo rýchlosť
To je učivo 7. triedy základnej školy
Máš pravdu, že hmotnosť na intenzitu gravitačného poľa nijako nevplýva, lebo gravitácia nieje prejavom hmotnosti.skjerp-deg napísal:Nie nevidím. Vieš prečo? Pretože hmotnosť a gravitácia sú 2 rozdielne veci. Hmotnosť na intenzitu gravitačného poľa nijak nevplýva, ani naopak. Zle som sa vtedy vyjadril, čo som chcel povedať je, že (zidealizované) telesá majú stále ten istý počet častíc (áno, tu je to trochu zjednodušené, ale prakticky nás to v takýchto prípadoch nezaujíma), nezávisiac od toho, či sú blízko Zeme alebo úplne mimo galaxie, a teda aj ich hmotnosť je všade rovnaká.
Zaujímavé, že pri relativistickej zmene hmotnosti ti nevadí, že rovnaký počet častíc má rozdielnu hmotnosť.
to ani nikto netvrdiagud napísal:Nič sa nedokáže pohnúť bez energie. Ak sa niečo také vyučuje na školách, je to hlúposť!
bravo, konečne si to pochopil. Len mi nie je jasné, prečo si to doteraz spochybnoval...Aby sa teleso začalo hýbať, najprv naň musí pôsobiť nejaká sila a až potom sa môže pohybovať. Každé pohybujúce sa teleso má kinetickú energiu, aj teleso ktoré sa pohybuje rovnomerným priamočiarym pohybom. Ak telesu prostredie nekladie žiaden odpor, kinetická energia sa nespotrebováva a preto sa teleso môže pohybovať rovnomerným priamočiarym pohybom.
Podľa zákona zotrvačnosti sila nieje príčinou pohybu.beardie napísal:to ani nikto netvrdi
Energia urýchľovanej častice E = qV = 1/2mvˆ2. Hmotnosť urýchľovanej častice m = 2qV/vˆ2. Urýchľovacie napätie pôsobí na urýchľovaciu časticu prostredníctvom elektrického poľa, čo znamená že hmotnosť urýchľovanej častice je závislá od intenzity elektrického poľa. Rovnako ovplyvňuje hmotnosť aj intenzita gravitačného poľa, čo znamená že Newtonov gravitačný zákon je nesprávny. Aby vedci nemuseli priznať že newtonov gravitačný zákon je nesprávny, ako menšie zlo si vymysleli existenciu skrytej hmoty a skrytej energie. Ste schopný to pochopiť?
Zákon zotrvačnosti neexistuje. Je to len rovnomerný priamočiary pohyb. Koniec.
Všetky tvoje bludy už boli vyvrátené.
Vykat mi nemusíš, nepotrpim si.
Všetky tvoje bludy už boli vyvrátené.
Vykat mi nemusíš, nepotrpim si.
-
harrison314
Hardcore addict
Si shopny pochopit, ze by si to nasjkor musel dokazat?agud napísal: Podľa zákona zotrvačnosti sila nieje príčinou pohybu.
Energia urýchľovanej častice E = qV = 1/2mvˆ2. Hmotnosť urýchľovanej častice m = 2qV/vˆ2. Urýchľovacie napätie pôsobí na urýchľovaciu časticu prostredníctvom elektrického poľa, čo znamená že hmotnosť urýchľovanej častice je závislá od intenzity elektrického poľa. Rovnako ovplyvňuje hmotnosť aj intenzita gravitačného poľa, čo znamená že Newtonov gravitačný zákon je nesprávny. Aby vedci nemuseli priznať že newtonov gravitačný zákon je nesprávny, ako menšie zlo si vymysleli existenciu skrytej hmoty a skrytej energie. Ste schopný to pochopiť?
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 12:05)
citaj:
http://invivomagazin.sk/su-to-len-teori ... ._441.html
http://invivomagazin.sk/hlupe-namietky- ... e_442.html
https://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1ko ... C4%8Dnostibeardie napísal:Zákon zotrvačnosti neexistuje.
V priloženom dokumente je schéma lineárneho urýchľovača.harrison314 napísal:Si shopny pochopit, ze by si to nasjkor musel dokazat?
http://fyzika.jreichl.com/main.article/ ... urychlovac
V okamihu, keď sa urýchľovaná častica nachádza medzi prvou a druhou elektródou, prvou elektródou je odpudzovaná a druhou elektródou je priťahovaná.
Aj keby sa urýchľovaná častica dokázala vďaka vyššiemu urýchľovaciemu napätiu pohybovať medzi elektródami vyššou rýchlosťou, príťažlivá sila druhej elektródy jej nedovolí pokračovať za druhú elektródu až do okamihu prepoľovania urýchľovacieho napätia.
Aj keby sa urýchľovaná častica dostala vďaka väčšej kinetickej energii za druhú elektródu, vďaka príťažlivej sile bude urýchľovaná častica brzdená až do okamihu prepoľovania. Vďaka brzdným účinkom druhej elektródy bude výsledná kinetická energia rovnaká, ako pri menšom urýchľovacom napätí.
Pri takomto type urýchľovača o rýchlosti urýchľovanej častice rozhoduje iba frekvencia urýchľovacieho napätia a vzdialenosť elektród.
Výška urýchľovacieho napätia nemá žiaden vplyv na výslednú rýchlosť častice.
Ak pri takomto type urýchľovača dôjde vďaka väčšiemu urýchľovaciemu napätiu k zvýšeniu kinetickej energie, je to vďaka väčšej hmotnosti urýchľovanej častice.
Ako vidno, ani odborníci pracujúci na urýchlovačoch netušia, čo rozhoduje o výsledkoch ich experimentov.