FCHPT STU, dilema
FCHPT STU, dilema
Zdravím ľudia
končím tretí ročník na gympli a budem maturovť z xxxxx. Priemer mám 2,2 žiaľbohu, 1 ročník som dosť flákala, bola som nezodpovedné decko....chcem ísť na FCHPT STU ale prijmu ma s takými výsledkami? Som na vážkach a bojím sa, či aj vôbec na to mám... 
Re: FCHPT STU, dilema
Aké sú podmienky na prijatie?
nechces s GEO skusit na MUNI kartografiu a na magistra geoinformatiku, teda GIS?
Je to jedna z najťažších (ak nie najťažšia) škola u nás. Sám na tej škole zatiaľ som,uvidíme dokedy
. Tú školu dokončí len človek čo sa od rána do večera učí, alebo je proste supertalent. Držím Ti palce.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na druhej strane je to najlepsia skola na slovensku (podla vstekych moznych hodnoteni).
A na ludoch co s tade poznam to naozaj vidiet.
A na ludoch co s tade poznam to naozaj vidiet.
Ďakujem vám za odpovede, ale pointa je inde
ja dobre viem, že je to najlepšia škola....ja sa pýtam na ten priemer, či sa oplatí podať prihlášku s takým priemerom 
-
harrison314
Hardcore addict
A ide ti o to, ci ta zoberu, alebo ci ju dostudujes?
V prvom rade mi ide o to, aby ma prijali. Udržať sa tam sa budem snažiť až po prijatí. Chémia a fyzika je v pohode, avšak so svojou matematikou si nie som istá, vychádza mi 3 na konci.
-
audiotrack
VIP
oplatí. Neviem aké sú podmienky, koľko bodov ide za priemer, ale vždy najvyššiu váhu má to, ako spravíš príjimačky. Kľudne môžu zobrať aj štvorkára a jednotkár sa nemusí dostať. Záleží aká si dobrá z tých konkrétnych predmetov (a to sa ukáže na skúške) a nie aký máš priemer zo slovenčiny alebo iných vecí čo ti k tomu netrebablacknyan napísal:Ďakujem vám za odpovede, ale pointa je indeja dobre viem, že je to najlepšia škola....ja sa pýtam na ten priemer, či sa oplatí podať prihlášku s takým priemerom
Audiotrack- ja viem, no na tú školu sa príjimačky žiaľ nepíšu. Za priemer 1 je 100, potom sa počet bodov znižuje k priemeru 4, za ktorý je 0 bodov. Ešte mám pár bodov za gymnázium (x1.2), inak nič.
Tak sa snaz, tento polrok ešte priemer vylepši, v ďalšom tiež a potom sa uvidí
-
harrison314
Hardcore addict
Tam zavazia aj matematicke a chemicke olympiady.
Pozri za to ze si tam das prihlasku das par eur, no mozes ziskat ovela viac, takisto asi zalezi aj na odbore na aky sa hlasis.
Na tvojom mieste by som nad tym nerozmyslal a prihlasku si tam dal.
Pozri za to ze si tam das prihlasku das par eur, no mozes ziskat ovela viac, takisto asi zalezi aj na odbore na aky sa hlasis.
Na tvojom mieste by som nad tym nerozmyslal a prihlasku si tam dal.
Na FCHPT beru vsetkych,aspon po minule roky to tak bolo.
Na niektore programy je aj druhe kolo.)
Tak nestresujte
Na niektore programy je aj druhe kolo.)
Tak nestresujte
Ja si pamatam, ze ked som v roku 2003 nastupoval brali vsetkych bez rozdielu (moj spoluziak bol maliar/natierac a zobrali ho a odpromoval ako Ing.). Ked sa zmenil system studia z bakalara vseobecnej chemie na terajsi system, kde si student uz vybera specializaciu, zacali sa aj prijimacie konania z dovodu preplnenia lukrativnych odborov. Podobne to platilo aj pre Ing a PhD studia, kde sa student dostal na svoju vysnivanu katedru len na zaklade prijimacieho konania (v pripade vacsieho zaujmu o specializaciu).
I ked sa zda moj prispevok "archaicky", na zaklade rozhovoru s terajsim ako aj s byvalym dekanom FCHPT (cca pred tyzdnom), obaja naznacili pokles zaujmu studentov o STU v BA. Tento trend by mohol hrat v tvoj prospech, pretoze poziadavky na prijatie by nemuseli byt velmi prisne a ako bolo uz spomenute, v druhom kole by sanca dostat sa na skolu bola vyrazne vyssia.
Urcite nic nestratis ak posles prihlasku. V pripade, ak si mozes vybrat dve specializacie, druhu si vyber taku o ktoru nie je velky zaujem (odporucam ustav makromolekulovej chemie ako prvu volbu). Buena suerte.
I ked sa zda moj prispevok "archaicky", na zaklade rozhovoru s terajsim ako aj s byvalym dekanom FCHPT (cca pred tyzdnom), obaja naznacili pokles zaujmu studentov o STU v BA. Tento trend by mohol hrat v tvoj prospech, pretoze poziadavky na prijatie by nemuseli byt velmi prisne a ako bolo uz spomenute, v druhom kole by sanca dostat sa na skolu bola vyrazne vyssia.
Urcite nic nestratis ak posles prihlasku. V pripade, ak si mozes vybrat dve specializacie, druhu si vyber taku o ktoru nie je velky zaujem (odporucam ustav makromolekulovej chemie ako prvu volbu). Buena suerte.
a čo si myslíte o kybernetike na FEI? Je to zvládnuteľné štúdium pre ženu?
-
harrison314
Hardcore addict
Prec by nemalo byt?blacknyan napísal:a čo si myslíte o kybernetike na FEI? Je to zvládnuteľné štúdium pre ženu?
Roymýšľam nad FCHPT a týmto, a neviem sa rozhodnúť, kedže mi príde, že je to skôr pre mužov, alebo čo...a veľa ľudí tam vyletuje
-
harrison314
Hardcore addict
Aj na FEI-ku chodia baby, aj ked ich vyskyt je dost nizky.blacknyan napísal:Roymýšľam nad FCHPT a týmto, a neviem sa rozhodnúť, kedže mi príde, že je to skôr pre mužov, alebo čo...a veľa ľudí tam vyletuje
Z kazdej lepsej skoly vela ludi vyleti, to je to sito. Na vyske sa treba ucit a potom nevyletis. Porozmyslaj co by si chcela v zivote roit a podla toho sa zariad.
Z mojej skúsenosti je vždy lepšie študovať na najlepšej škole ako sa dá a prípadne ju aj nevyštudovať, ako študovať na podradnej, priemernej vš a vyštudovať ju. To by si mali zapamätať všetci, čo chcú študovať na vš.
Dakujem vsetkym za odpovede
este posledna otazka, vadi velmi aj chcem ist na fei s maturou z che/geo? Dost sa bojim vysmechu ucitelky alebo ze ma budu ostatni potapat ze sa to neda ked nematurujem z matiky