Ak to mam pochopit tak, ze budes mat svoj front sprav ulozeny v tabulke tak ti lock na ale v zasade aj na select kedze spracovavat to bude len jeden user v jednom case.
Pesimistic locking je v tomto pripade vhodna strategia ale v praxi by som to asi riesil inak. Zalezi ci to chces niekedy publikovat aby to hralo aspon niekolko tisic hracov.
Browser game
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Re: Browser game
Ci to chcem publikovat momentalne neviem, asi skor nie
, zatial sa len hram s kodenim, no rad by som to robil tak, aby to bolo povedzme "spravne" a nie opacne.
A ano, dobre si to pochopil, front som chcel do tabulky. Este som to sice nezacal prekodzovat, lebo nemam teraz cas (statnice), ale uvazujem sem tam co a ako by sa dalo.
A ano, dobre si to pochopil, front som chcel do tabulky. Este som to sice nezacal prekodzovat, lebo nemam teraz cas (statnice), ale uvazujem sem tam co a ako by sa dalo.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tu by som siahol asi po dvojfazovom uzamykanim (nejako tak sa tomu nadava).
Obycajna transkacia stacit nebude.
Edit: dvojfazovom uzamykanim vies riesit napriklad viacnasobne spracovanie toho isteho bez toho aby ti loklo celu tabulku. Mal som na mysli skor oznacovanie si toho co sa bude spracovavat.
Dobra implementacia message qeueu tabulkou je naozaj netrivialna.
Obycajna transkacia stacit nebude.
Edit: dvojfazovom uzamykanim vies riesit napriklad viacnasobne spracovanie toho isteho bez toho aby ti loklo celu tabulku. Mal som na mysli skor oznacovanie si toho co sa bude spracovavat.
Dobra implementacia message qeueu tabulkou je naozaj netrivialna.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
A pod tym si mam predstavit co? Mozno modelovo na funkcnosti. Preco zrovna nieco take?
Dvojfazove uzamykanie je v databazach celkom bezny model. Ma ho implementovane aj InnoDB v MySQL. V tejto kapitole dokumentacie si o tom mozes nieco precitat:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/ ... model.html
Je to tam aj celkom dobre vysvetlene. Len ak zacnes lockovat musis si davat pozor aby si nevyparatil nejaky deadlock.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/ ... model.html
Je to tam aj celkom dobre vysvetlene. Len ak zacnes lockovat musis si davat pozor aby si nevyparatil nejaky deadlock.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Dik, postudujem, poskusam, uvidim.