Google Android OS
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Google Android OS
ano ale ja chcem vidiet v realnom case.popripade nepoznas aplikaciu na to, aby som to videl ako v starsom androide?
-
Mek
Addict
Zrovna dnes som si updatol S4Mini z androidu 4.2.2 na 6 (neoficialna romka, samozrejme). V starej verzii bol dostupny taky widget ukazujuci pocet aplikacii beziacich na pozadi, po tuknuti nan to otvorilo ich zoznam, pri kazdej bolo tlacitko End. Bola to nejaka vstavana funkcionalita a ukazovalo to ozaj len aplikacie, ktore som spustil sam a potom ich nezavrel, iba odisiel z nich stlacenim Home tlacitka.
Samozrejme, tak ako kopa inych uzitocnych veci, ani toto uz v androide 6 nie je. Nepoznate niekto nejaku aplikaciu, ktora takyto widget ma? Skusal som rozne task managery, ale tie ho nemaju, a v play store sa to neda rozumne najst...
Samozrejme, tak ako kopa inych uzitocnych veci, ani toto uz v androide 6 nie je. Nepoznate niekto nejaku aplikaciu, ktora takyto widget ma? Skusal som rozne task managery, ale tie ho nemaju, a v play store sa to neda rozumne najst...
-
typek61
Darca
mek to riesim aj ja nieco podobne proste manazer na ram.uplne to nedoladili v 6,ale inac je to svizny sytem oproti starsiemu androidu
typek61.. ak je to svižný systém, prečo riešiš obsadenie pamäte? 
ved v multitaskingu mate pootvarane app, naco nejaky ram manazer??
Android 5 a neskor 6 je zamerany aj na bezpecnost, najma verzia 6. Preto su s niektorymi aplikaciami problemy, pretoze prisnejsie posudzuju prava, su tam niektore veci uplne bloknute a napriklad na to doplatili aj take aplikacie ako je Facebook, pretoze Facebook sa nedokaze synchronizovat s kalendarom telefonu a tak v telefone nevidis, ze kto ma narodeniny. Podobne je to aj s Facebookom, telefonnym zoznamom, kontaktmi a volanim - nezobrazuje kontakty z FB aj s fotkami, ak niekto zavola. Proste to Android blokol cez prava a hotovo. A myslim si, ze to iste urobili aj so spravcom ramky, zrejme blokli tuto funkciu z hladiska bezpecnosti, mozno malware vyuzival zoznam procesov, ram overflow error, memory leak bug a ine. Aj samotny Android 5 trpel memory leakom, ten rychlo fixovali a je mozne, ze prave kvoli takejto potencialnej hrozbe doslo k uprave k pristupu k procesom a ram.
-
Mek
Addict
Pochopil som, ze take nieco ma ten android uz v sebe? Mozes to prosim rozviest? Ako sa k tomu zoznamu aplikacii dostanem? (ale iba tych, co som sam spustil a neukoncil)mulatt napísal:ved v multitaskingu mate pootvarane app, naco nejaky ram manazer??
ked chces rovnaku obrazovku, ako bola v androidoch 4./5.x tak ju najdes v Nastavenia > Pre vyvojarov > Spustene sluzbytypek61 napísal:kde najdem manazer pamate ram v androide 6?dik
-
hojko
Site Admin
Okrem toho Android 6 ponuka vypinanie procesov, ktore sa nepouzivaju. Staci ist do Baterie - Setrenie energie v aplik, a dat detail, tam sa daju aplikacie povypinat.
mek: Ano ma to v sebe. Samsung to ma tusim ked 2x stlacis home tlacidlo, popripade ho dlhsie podrzis. Vybehne ti multitasking, v ktorom vidis vsetky pootvarane app, mozes ich aj zavriet. Vid screen z mojej xperie.
To neni zoznam spustených aplikacii, skôr to je história naposledy spustených aplikácii, ktoré majú GUI
jj.. to je len história, vieš sa tam prerolovať aj na úplne prvú aplikáciu, ktorú si spustil hneď po vybalení mobilu z krabičky..
To od Spixyho je skutočný zoznam spustených aplikácií.
To od Spixyho je skutočný zoznam spustených aplikácií.
Galaxy S7 s Android 6.0 1 to ma - staci kliknut tlacitko vlavo (nie prave co je sipka spat, nie stredne home, ale to vlavo) a zobrazia sa posledne aplikacie s moznostou zavretia.
To tlačidlo Zavrieť všetko asi robí to isté ako to oranžové na mulattovom screenshote, obrazovka je v podstate tá istá s rovnakou funkciou.
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2016, 10:15)
Tie skutočné procesy sú ako písal Spixy v Nastaveniach - Pre vývojárov - Spustené služby
Vývojára viete povoliť, ak niekoľkokrát klepnete po čísle zostavy v infe o mobile.
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2016, 10:15)
Tie skutočné procesy sú ako písal Spixy v Nastaveniach - Pre vývojárov - Spustené služby
Vývojára viete povoliť, ak niekoľkokrát klepnete po čísle zostavy v infe o mobile.
-
typek61
Darca
vdaka Spixy presne toto som hladal

Dnes oficiálne Android 6.0.1 na Note 4 
Hmm Google I/O zatial dost sklamanie okrem N. Android Home, Dalsia messaging app, dalsia videochat app. Sklamanie.
-
ja_som
Star
Čakám na nové zariadenia... Nové apky zaujímavé, ale zbytočné, Home si neviem predstaviť doma a VR ma až tak nezaujíma...
EDIT: Android Instant App, zaujímavé...
EDIT: Android Instant App, zaujímavé...
no to instant app bolo zaujimave, inac naozaj slabota tento rok. Google ani nevie co jeho jednotlive timy robia. Dalsia chatovacia app. Ako keby ich nemali dost, aj tak to nikto nebude pouzivat a po pol roku to zrusia.
Nove Nexusy az na jesen. Este bol nejaky rumor, ze Xiaomi ma byt na I/O, ale asi nic z toho, jedine zeby ten VR robili.
Nove Nexusy az na jesen. Este bol nejaky rumor, ze Xiaomi ma byt na I/O, ale asi nic z toho, jedine zeby ten VR robili.
-
ja_som
Star
Takže o Nexusoch už nebude nič? Vždy vychádzajú až na jaseň, ale sú prezentované na IO, ak ma pamäť neklame, či?