datacomp.sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: datacomp.sk

Príspevok od používateľa brm »

V podstate áno, poznám len SOI, ale za tie roky som sa naučil, že ak niekto povie ŠOI, myslel SOI. Inak, tiež som si to dlhú dobu mýlil, ale potom som sa naučil rozdiel podľa jednej kočky, ktorá mala na CB volací znak soika. Najskôr som si myslel, že je sojka ako ten vták, ale potom mi kamarát vysvetľoval, že ona je soika podľa tej organizácie. A preto viem, že máme SOI a nie ŠOI, pretože na ňu do vysielačiek všetci kričali soika a nie šojka.. :D

Inak, tiež viem, že ak niekto povie požiarnik, že myslel hasiča, ak niekto povie žandár, že myslel policajta a tak podobne.. ;)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

DropDead - len otazka, ake problemy robia/mas pri reklamacii kde je zaruka dlhsia ako 2r a tovar sa pokazi po 2r ?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

heker - tak mozno ta viem pochopit, teda ŠOI/SOI mi nevadi, ale ked zacali vsade v spravach pouzivat namiesto "posledny" slovo "ostatny", tak som az zabudol o com hovorili, nastastie od toho upustili a dnes uz pouzivaju hlavne "posledny". Vadilo mi hlavne to, ze slovo "ostatny" ma pre mna vyznam osob, ti druhi, dalsi, ostatni - a nie vyznam casovy, teda "v ostatnom case", proste mozog sa v takych pripadoch buri - a myslim ze opravnene. (sorry za pokracovanie OT)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

STomko napísal:DropDead - len otazka, ake problemy robia/mas pri reklamacii kde je zaruka dlhsia ako 2r a tovar sa pokazi po 2r ?
ja našťastie nie, avšak na pretaktovaní (alebo tu?) bol prípad chalana, ktorý sa dostal presne do takej situácie a skončilo to tak, že v datacompu mu povedali, že za cenu poštovného to zaňho vybavia, on to všetko vyplatil potom a vyreklamovalo sa to...poctivý obchod, ktorý plnú záruku poskytuje rieši reklamáciu normálne po celú dobu záruky :)
a okrem iného dôvod, prečo ja nemám ten problém je, lebo o tom viem a ja by som si nič také nekúpil :wink:

proste oficiálne datacomp poskytuje len 24 mesiacov záruku ak info pri tovare nehovorí inak (napríklad MSI GTX 950 Gaming)

avšak datacomp nie je jediný, napríklad aj NAY elektrodom poskytuje 24 mesiacov (aj pri produktoch s dlhšou), avšak oni striktne len 24 mesiacov
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak v tomto pripade je zakon na strane datacompu. Oni musia splnit len zakonnu 24 mesacnu zaruku, co aj dodrzuju. Cokolvek nad, co ponuka vyrobca, si zvycajne musi zakaznik riest sam priamo s vyrobcom, pripadne oficialnym distributorom znacky na Slovensku.
DropDead
Addict
Addict

STomko, mýsliš sa, zákon hovorí o MINIMÁLNEJ lehote, prípadne hodíš mi tu výňatok zo zákona ?

každopádne ak je to tak, tak +1 pre teba, avšak nezabudni na to, že doba určuje štandardy, ktoré sa aplikujú a máme na ne právo a už teraz je mnoho obchodov, ktorí si to poctivo plnia

ale nech sa páči, kľudne dobrovoľne sa okašli o svoje práva na niečo na úrovni :wink: a skúsa sa nad tým zamyslieť, že sú tu obchody, ktoré to robia už ako obchody v 21. storočí a nie ako takýto "robíme len minimum, čo štát nariadil" a ostatok kašleme na zákaznícky servis

a prepáč, ale ďalej sa o tom baviť nebudem, ja som si už dávno uvedomil, že mám právo na istú úroveň servisu, v aktuálnej dobe je to pre mňa alza..prečo ?
1. dostupnosť + jasne definovaná dostupnosť
2. uchovávanie (aj) elektronických faktúr aj s bločkom v jednom (všetko potrebné pre reklamáciu, dokladanie dokladov pri predaji a pod.)
3. konečne už žiadne prehnané ceny (o nič viac ako polovica obchodov u nás a v čechách
4. plné záruky, často skrátené reklamačné obdobia, dokonca aj produkty, kde sa riešia problémy výmenou v ďalší pracovný deň
5. prehľadný web, dobrý systém filtrovania - resp. príjemný nákup na eshope
6. systém "Objednaj do 18:00 a vyzdvihni si to na ktorejkoľvek pobočke na druhý deň", čo funguje 100%, dokonca sa tam dá dokonca riešiť nejako aj objednávka cez víkend a vyzdvihnutie v pondelok - pobočky a dokonca pokiaľ sa nemýlim, tak to sa dá akokoľvek v BA na centrále počas celého víkendu
7. snaha o nové značky a rozšírenie sortimentu produktov
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

DropDead - o co akoze ide??? Kupis si povedzme graficku kartu na ktoru ti napriklad ASUS ponuka az 5 rocnu zaruku. Samozrejme ze na webe datacomu (ci ineho predajcu) vidis info o 5r zaruke - ved je to pravda. No kym v prvych 2 rokoch sa jedna o standardnu zaruku ktoru si mozes uplatnit v datacome, zvysne 3 roky zaruky moze vyrobca urcovat podmienky ( napr. ze sa zaruka nebude vztahovat na chladic a pod.) a datacom nie je povinny to riesit (samozrejme moze to riesit za teba, ale ich povinnost to nie je). Neobhajujem ich, nenakupujem tam uz roky, no treba rozlisovat co nerobia a maju povinnost, vs. co by mohli.
DropDead
Addict
Addict

nie, tu je o tom, čo musia minimálne zo zákona plniť a čo je zaužívaný business štandard

mimochodom, pokiaľ som bol dávnejšie dobre informovaný, tak sa niečo šuškalo o európskom zákone, kde už bude povinné v EU poskytovanie záruky toľko ako stanovuje výrobca a nie zákon, aby sa predišlo legislatívnym rozdielom
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Samozrejme, ak sa bavime o tom co je business standard...to uz nechaj na trh. Ten sa rozhodne a upresnostni lepsieho na trhu. Ako vravim, v datacompe som nakupoval kedysi, ked to bola jedna skromna a pomerne dobra predajna na Hlavnej. Potom sa rozrastli, zmenili sa aj ich praktiky, tak trochu im stupla slava do hlavy. Nebyvam uz v KE, no ak aj ano, nenakupujem u nich, vacsinou v alze, prave kvoli sluzbam, bezproblemovosti, aj ked su trochu drahsi.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mam otazku.. ked som objednaval cez email a slo to cez cenovu ponuku a objednavka mala tvar PNxxxxxxx
Stale je mozne vratit tovar do 14 dni podla zakon alebo tu to neplati ?
DropDead
Addict
Addict

tak ak dostaneš normálnu faktúru, resp. dodací list a bloček, tak prečo nie
xH4wK

Jasne fakturu aj blocek mam..
Ide o to, ze monitor co som kupil je vadny - pri tmavsom obraze su pixely v jednom vertikalnom riadku cervene
Tak som medzitym objednal iny z alzy ktory chcem vybrat hned ako vratim tento (aby som necakal na pripadnu reklamaciu).. len ma zaujimalo ci sa vobec da vratit ked to slo cez cenovu ponuku a objednavalo sa viacmenej emailom nie priamo cez ich stranku
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je to objednane cez internet? Je. Bol si si ho pozriet a skusit osobne? Nebol. Zakon hovori, ze objednavka cez internet a uz nespecifikuje, ze ci si to objednal mailom alebo v netovom obchode.
xH4wK

Chapem, vdaka :)
DropDead
Addict
Addict

choď a uvidíš
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

heker napísal:Je to objednane cez internet? Je. Bol si si ho pozriet a skusit osobne? Nebol. Zakon hovori, ze objednavka cez internet a uz nespecifikuje, ze ci si to objednal mailom alebo v netovom obchode.
Ale sú tam aj určité výnimky kedy tá lehota neplatí. Napríklad keď sa jedná o individuálnu objednávku/zákazku a podobne. Neviem či táto objednávka cez email pod to nespadá...
xH4wK

Bol som tam, vzali to v pohode a vratili mi peniaze, spokojnost. Urcite nakupim aj nabuduce.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hovko: individualna objednavka je napriklad tovar na mieru - napriklad koberce, tapety a ostatne veci predavane na metraz.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak, v Datacompe som už vracal aj tovar, ktorý som kúpil priamo v predajni bez objednávky vopred. Boli to síce drobnosti (pamäťová karta, kábel), ale bez akéhokoľvek slova mi to vzali späť a vrátili peniaze.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

xH4wK napísal:Bol som tam, vzali to v pohode a vratili mi peniaze, spokojnost. Urcite nakupim aj nabuduce.
To som príjemne prekvapený, spokojný zákazník robí lepšiu reklamu ako nespokojný :)
Napísať odpoveď