Poštový poukaz - zlá adresa
-
yoggy
Poštový poukaz - zlá adresa
Zdravím,
stala sa mi taká vec, poisťovňa mi má/mala vyplatiť dosť veľkú sumu a nejak som nepostrehol, že u nej ešte nemám zmenenú adresu, ale listy a všetko, aj keď je moja stará adresa, tak na pošte vedia, že bývam na druhej adrese, tak s tým nemám problém, že by to nedošlo, ale pýtam sa: Dajú mi pri okienku peniaze, ak na OP mám inú adresu (PSČ rovnaké, len iná obec a ulica (takže rovnaká pošta)) ako na poštovom preukaze? (nijak by ma to netrápilo, ale kedže nejde o malú sumu, tak chcem vedieť na čom som) Mimochodom, v meste a v okolí, nie je žiadny menovec (s mojím menom a priezviskom). Stretol sa už niekto s niečim takým? (poštový preukaz na výplatu na adresu, už mám samozrejme doma) Vďaka
stala sa mi taká vec, poisťovňa mi má/mala vyplatiť dosť veľkú sumu a nejak som nepostrehol, že u nej ešte nemám zmenenú adresu, ale listy a všetko, aj keď je moja stará adresa, tak na pošte vedia, že bývam na druhej adrese, tak s tým nemám problém, že by to nedošlo, ale pýtam sa: Dajú mi pri okienku peniaze, ak na OP mám inú adresu (PSČ rovnaké, len iná obec a ulica (takže rovnaká pošta)) ako na poštovom preukaze? (nijak by ma to netrápilo, ale kedže nejde o malú sumu, tak chcem vedieť na čom som) Mimochodom, v meste a v okolí, nie je žiadny menovec (s mojím menom a priezviskom). Stretol sa už niekto s niečim takým? (poštový preukaz na výplatu na adresu, už mám samozrejme doma) Vďaka
Re: Poštový preukaz - zlá adresa
Nedaju. Udaje na postovom poukaze sa musia zhodovat s adresou v obcianskom. Teoreticky by so to mohol vyriesit tak, ak by si ukazal daky papier, ze si sa prestahoval a ze si to zabudol nahlasit v poistovni - papier z policie alebo uradu o zmene bydliska.
-
yoggy
Re: Poštový preukaz - zlá adresa
Ahh... Sťahovali sme sa pár rokov dozadu, dá sa dodatočne vybaviť potvrdenie o zmene bydliska? Kde by bola napr. stará adresa a nová adresa 
Re: Poštový poukaz - zlá adresa
Skús vybehnúť na poštu a ak ti to nedajú, zabehni do poisťovne, zmeň si tam adresu a nech ti to ešte raz prepošlú..
ked by si mal pas mozes pouzit aj ten, to mas bez adresy ale ked ti chodi posta na staru adresu mas moznost pobox odnasky stoji to cca 7 euri na 3 mesiace,
akurat si potom musis chodit stale na postu + ked mas zltu karticku tak ti pride aj oznamenka na email
akurat si potom musis chodit stale na postu + ked mas zltu karticku tak ti pride aj oznamenka na email
-
yoggy
Tak, ale ja nemám problém s tým, že by pošta nechodila, aj keď je stará adresa, stále tú poštu dostanem do schránky na novú adresu... (Neplatím za to nič, dokonca to nosí iný poštár/poštárka (Neviem ako to majú poriešené
))
Už som aj premýšľal nad splnomocnením, kde zadám starú adresu + číslo OP a nikto to nebude riešiť, akú mám v skutočnosti adresu...
A tiež aj nad tým, že pôjdem v rušnú "hodinu", dám OP a nikto nebude skúmať zadnú časť OP...
Dnes/zajtra, tam skočím a uvidí sa, zatiaľ ďakujem za postrehy
Už som aj premýšľal nad splnomocnením, kde zadám starú adresu + číslo OP a nikto to nebude riešiť, akú mám v skutočnosti adresu...
A tiež aj nad tým, že pôjdem v rušnú "hodinu", dám OP a nikto nebude skúmať zadnú časť OP...
Dnes/zajtra, tam skočím a uvidí sa, zatiaľ ďakujem za postrehy
pri pase neskumaju adresu kedze tam ziadna nie je. co sa tyka poboxu len nahlasis pri okienku mam odnasku na danu adresu, v op ju nemusis mat
Ani vodicak nema adresu.
-
yoggy
Dnes som bol na pošte a pani za okienkom mi nakoniec dala (peniaze
), ale dlho váhala, pýtala sa ma či to nie je otcove atď. (kedže to bolo do vlastných rúk), povedal som jej, že nikto v meste nebýva s takou kombináciou mena, že bežne mi chodí pošta určená na starú adresu na novú adresu atď. (ešte dobre, že sme pomerné malé mesto, pokiaľ by sa to stalo napr. v Prešove, tak na 99% by mi nedala) Vďaka za postrehy, nakoniec to prebehlo "celkom" hladko
Tému asi môžte zamknúť