Ide len facebook
Ide len facebook
Priatelke nenačíta žiadnu inú stránku len Facebook. DNS servery ma dobre, od antiku (KE) a ani keď da Google dns tak sa to neuchová, ale zmení sa to nazad na antikovske dns, lenze tieto používam aj ja a ide mi všetko. V antiku jej povedali nech si kúpi novší router, ze ma už starý. Ale toto sa mi nejak nezdá, čo to môže blokovať stránky?
Re: Ide len facebook
Co je to za hlupost, ze jej DNS zmeni na tie z Antiku? Predsa ak dala Google DNS, tak sa musia pouzivat prave tie a nevidim dovod ako a preco by jej ich zmenilo. Niekde bude chyba. Tie DNS nastavovala v routri, na pocitaci alebo kde?
Na pocitaci nastavila, potom dala ipconfig -all a ukazovalo tam stale DNS ktore pouziva antik. No zaujimave ze aj potom ako resetovala router, ze to je stale takto, ze ide len FB. Kde bz mohol bzt problem okrem DNS ?
V DNS, tam nema byt moc co ine. Teoreticky este virus, ktory by mohol tlacit vlastne DNS. Nech si Google DNS nastavi pevne v pocitaci v nastaveni sietovej karty. A potom prikazovy riadok a napisat: ipconfig /flushdns
Pocitac moze tahat DNS aj z routra cez DHCP, tak by som skusil zmenit aj tie DNS v routri
Primarne DNS je to v pocitaci. Preto som sa pytal, ze ci toe DNS nastavovala na routri alebo co v pc.
Zistil som, ze cez kabel internet ide, a ze tento problem je len s WiFi pripojenim.
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2016, 23:07)
Takze internet nejde cez WiFi, po kábli ano. Skúšal som aj manuálne nastavenie IP ale nič. Pripojí na WiFi ale internet nejde.
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2016, 23:07)
Takze internet nejde cez WiFi, po kábli ano. Skúšal som aj manuálne nastavenie IP ale nič. Pripojí na WiFi ale internet nejde.
Tak treba tie DNS nastavit v nastaveni wifi karty. Ak nejde internet, tak sa treba skusit cez wifi prihlasit na router, pingnut router alebo co. Az potom sa da analyzovat dalej problem.
No skúšal som na mobile nastaviť Google DNS, ale nešiel internet ani tak. Skúsim ten ping, ale ked na WiFi pripojí tak komunikácia medzi PC a routrom cez WiFi podľa mňa pôjde. Co by mohlo byt zle keď ping pôjde?
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja by som zvolil nasledovny postup, reset routra, nastavenie ( ak si niesi isty v com moze byt konretny problem ) ak nepomoze tak urcite kontaktovat antik, ( v pripade ze je router od nich ) mali by to doriesit ak maju funkcnu zak. linku, to zial neviem,
ich riesenie z prvej supy bolo kupit si novy router
Najskor sa z toho pocitaca cez wifi pripoj do administracie routra. Ak to pojde, potom mozme hladat problem. Zatial len polemizujes o zbytocnych veciach.
Router je aký ? Skúsil si aktualizovať ovládač na wifi ?
Router je Linksys WRT54G2, Firmware Version: 1.0.03
Ked som pripojeny na WiFi, ping na router ide ale do administracie routra sa neviem dostat.
Vid priloha.
Ked som pripojeny na WiFi, ping na router ide ale do administracie routra sa neviem dostat.
Vid priloha.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
IPcky su normalne, su pridelene cez DHCP, su tam Google DNSka nahodene. Tam problem nevidim. Ping ti ide, do routra sa nedostanes. Tazke ako prve co by som spravil, vytiahol router zo zasuvky na par sekund a zapol spat. Mozno sa potom do administracie dostanes. Ak nie, tak by to mohla byt chyba routru. Tiez by som skusil preskenovat pocitac, nejaky ten Malwarebytes Antimalware by mohol najst problem v podobe spyware, ktory by nieco taketo mohol sposobovat.
Skusal som to na dvoch PC takze tu problem nebude, skusim to vyput na dlhsiu dobu a tak zapnut.