Zdravim va, chcel by som sa opytat par veci ak niekto bude vediet.
Idem vlakom do Prahy na dovolenku, a chcem si rezervovat miesto v kupe na stranke regiojet ale asi som slepy ale nejako sa neviem dopracovat k odpovedi ako tie listky vlastne dostanem, to budem mat nejake potvrdenie alebo ako ?
Lístok ti príde na email, buď si ho vytlačíš alebo len jednoducho tete vo vlaku ukážeš email cez mobil, prediktuješ číslo lístku. Pokiaľ viem, tak ak budeš sedieť na svojom mieste, nebude od teba ten lístok ani nikto pýtať, tety totiž vedia, ktoré sedadlá majú byť na určitom úseku obsadené a ktoré nie... a ak im to bude sedieť, nebude od teba nikto nič pýtať.
Ked si ten listok rezervujes (kupujes) cez net, tak tam je moznost si ho aj vytlacit. Pripadne by ti malo dojst aj na email hned potvrdenie, ktore si mozes vytlacit. Vytlaci ti to taky papier, kde mas napisane odkial, kam, kedy ides, aky typ listka si si kupil a podobne. To ukazes potom pri nastupovani tej regiojet stewardke, ktora si to porovna so svojimi papiermi a to je vsetko. A minuly rok v suvislosti s imigrantmi zacali kontrolovat aj to, ci mas pri sebe obciansky. Viem, ze to je hlupe, ale su ludia, ktori idu do Prahy len na otocku a proste si neberu alebo zabudnu doklady. Pripadne treba ukazat ISIC, ak si si kupil studentsky listok.
ephramko napísal:Ked si ten listok rezervujes (kupujes) cez net, tak tam je moznost si ho aj vytlacit. Pripadne by ti malo dojst aj na email hned potvrdenie, ktore si mozes vytlacit. Vytlaci ti to taky papier, kde mas napisane odkial, kam, kedy ides, aky typ listka si si kupil a podobne. To ukazes potom pri nastupovani tej regiojet stewardke, ktora si to porovna so svojimi papiermi a to je vsetko. A minuly rok v suvislosti s imigrantmi zacali kontrolovat aj to, ci mas pri sebe obciansky. Viem, ze to je hlupe, ale su ludia, ktori idu do Prahy len na otocku a proste si neberu alebo zabudnu doklady. Pripadne treba ukazat ISIC, ak si si kupil studentsky listok.
A o Prahe su tu ine temy...
To si kde čítal alebo počul, že v kontrolujú či máš pri sebe občiansky? Od leta 2014 doteraz som cestoval regiojetom každých pár týždňov na trase Praha - Vrútky a nikdy odomňa nikto nechcel ani len lístok vidieť, nie to ešte nejaké doklady.
Okrem toho, pokiaľ viem tak legálne ťa žiadať o legitimáciu môže len policajt, aj to len ak má nejaké podozrenie o porušení zákona.
@chrobak nič si tlačiť nemusíš, stačí keď budeš mať k dispozícií email s potvrdením - aj ten len pre istotu, nikto to od teba nebude chcieť ak budeš sedieť na svojom mieste. Preukaz ako spomenul ephramko musíš mať ak máš študentské cestovné alebo ZŤP
potvrdzujem, ze ani obciansky ani tlaceny listok netreba. staci mat email/pdf v telefone pre pripad, ze si nepamatas vozen a sedadlo a pre pripad uz na nom niekto sedi aj ked nema
Stavalo sa mi to v Student Agency buse z BA do Prahy. Minuly rok uplne pravidelne. Predtym to nepytali, dokonca si nezvykli pytat ani ISIC. Chceli len vidiet tu rezervaciu, ci uz vytlacenu alebo v telefone.
Obciansky nechcela na to, aby si skontrolovala, ci som to ja, chcela len vidiet, ci mam pri sebe obciansky. Na udaje sa nepozerala. A podla mna fajn, ze to robia, lebo sa mi fakt 2krat stalo, ze nas par km po vstupe na uzemie ČR skutocne zastavili ceski policajti a pytali si od kazdeho pas alebo doklad totoznosti. Takze by som mal rovno po vylete, keby som ten obciansky nemal.
mozno by nebolo na skodu to sem tam kontrolovat...minule som nastupil do regia a panko rozvaleny na mojom sedadle a nechcel vstat ze on sedi dobre..tak som pri nom cakal na stewardku ktora mu to skontrolovala a az tak sa panko pobral prec nadavajuc mi ci si nemozem sadnut inde ... takze este som bol nakoniec na vine ja...
Nepoznam jedineho podnikatela, ktory by sa nepokusil hocijakym (pravne akceptovatelnym) sposobom kluckovat a snazit sa zaplatit co najnizsie dane. Takze v tomto mu to jeho kredit v mojich ociach absolutne neznizuje