Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
xH4wK
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Aky mas vlastne dovod na upgrade ? Brzdi ta ten procesor alebo co od toho upgrade ocakavas ?
Neviem zacal si tu s tym, ze chces novu bednu lebo sa ti udajne vsetko prehrieva na co sme prisli, ze to nie je pravda a teploty mas v poriadku.. nasledne prides s novym procesorom..
Otazne je co vlastne ocakavas asi..
Neviem zacal si tu s tym, ze chces novu bednu lebo sa ti udajne vsetko prehrieva na co sme prisli, ze to nie je pravda a teploty mas v poriadku.. nasledne prides s novym procesorom..
Otazne je co vlastne ocakavas asi..
-
lukostrel77
Star
Zvýšenie výkonu za malu sumu samozrejme,a to g3258 sa mi zalubilo tak preto sa pýtam,a hlavne pri hrách viac fps.
Nie procesor ma zatial nebrzdí tak ale tá g3258 by sa hodila.
Nie procesor ma zatial nebrzdí tak ale tá g3258 by sa hodila.
-
xH4wK
Ak ti procesor nebrzdi tvoju aktualnu grafiku tak dalej setri a neskor kupis komplet novy PC aj s grafikou..
Teraz investujes a dostanes za to minimum ak teda neupgradujes aj grafiku.
Teraz investujes a dostanes za to minimum ak teda neupgradujes aj grafiku.
ale tu už ide aj o pohľad na vec ako cena za upgrade a 15€ za upgrade na G3258 je parádny deal 
btw, do 4,2-4,4GHz by ti tatsumi mohlo stačiť tu je aj video
ale len tak rýchlo som ho zbehol za 5 sekúnd, neviem, či to je vôbec nejaký návod
ja by som do toho šiel, za tú cenu niet o čom a výkon ti to pridá, povedal by som, že viac v hrách s optimalizáciou na jedno jadro ale aj ostatne to bude veľmi príjemná zmena (v rámci toho, o čom sa bavíme)
btw, do 4,2-4,4GHz by ti tatsumi mohlo stačiť tu je aj video
ale len tak rýchlo som ho zbehol za 5 sekúnd, neviem, či to je vôbec nejaký návod
ja by som do toho šiel, za tú cenu niet o čom a výkon ti to pridá, povedal by som, že viac v hrách s optimalizáciou na jedno jadro ale aj ostatne to bude veľmi príjemná zmena (v rámci toho, o čom sa bavíme)
-
lukostrel77
Star
Tak na rovinu upgrade celeho pc neplánujem nemám na to teraz peniaze a pc nemá ani 8mesiacov,Upgrade možno za rok ked sa všetko ustali a budem na tom lepšie, a tento cpu by som mohol mat doma do mesiaca takže preto ho chcem a za 15e je to len super.
Nehovorim že mi to velmo brzdí no pri bf3 je to na hrane,Napr multiplayer 64 player mi ide 50-75Fps no niekedy je tam pokles a je jedno či hrám na low alebo ultra stále tak ma napadlo či by mi to ten g3258 neustalil však by mal vyšší takt po oc-možno by som to mal stabilnejšie
Nehovorim že mi to velmo brzdí no pri bf3 je to na hrane,Napr multiplayer 64 player mi ide 50-75Fps no niekedy je tam pokles a je jedno či hrám na low alebo ultra stále tak ma napadlo či by mi to ten g3258 neustalil však by mal vyšší takt po oc-možno by som to mal stabilnejšie
-
xH4wK
Pozri si statistiky vyuzitia GPU a CPU napriklad v MSI afterburner a potom sa rozhodni
Ak ti GPU neklesa pod 95% vyuzitia alebo nie su vsetky jadra vyuzite na 90-100% stale tak ti to podla mna moc nepomoze
Ak ti GPU neklesa pod 95% vyuzitia alebo nie su vsetky jadra vyuzite na 90-100% stale tak ti to podla mna moc nepomoze
-
lukostrel77
Star
Na gpu mám 98% po celý čas a na cpu Core1 88% Core2 75% po vačšinu času (bf3 mp)... takže tak nejak
Tym padom je aj tak hlavnou brzdou grafika. Na BF3 by sa zislo 8GB RAM, lepsi procesor ako mas a potom hlavne grafiku.
-
lukostrel77
Star
Ved mám 8gb ram,lepší tak ani g3258 po oc napr 4Ghz by nestačil??
Vsak si pozri benchmarky co sa tyka procesora v BF3. Po OC by mal stacit, ale aku mas vlastne grafiku?
-
lukostrel77
Star
Msi N750TI 2GB OC Gaming TwinFrozr-4
No neni az tak zle, takze si myslim, ze to bude brzdit skor procesor v tvojom pripade.
-
lukostrel77
Star
tak vdaka za odpovede
-
xH4wK
Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Keď ma na gpu využitie 98%+ tak mu to nemôže predsa brzdiť procesor.
Hlavne keď ma cpu využitie len 75-88%
Ale tak ak to bude naozaj stať celkovo len 15 EUR tak to stojí za skúšku som zvedavý koľko to pridá
Hlavne keď ma cpu využitie len 75-88%
Ale tak ak to bude naozaj stať celkovo len 15 EUR tak to stojí za skúšku som zvedavý koľko to pridá
čo sa týka kroku vpred, tak ono je to tak
http://www.techspot.com/review/1017-bes ... aming-cpu/
taký toms hardware má veľmi pekné čísla ale tam testujú s titan X, tak tam to je o redukcii bottlenecku, tu je to s R9 285, čo je stále viac ako 750Ti ale dáva triezvejšie čísla - výsledky na 1080p s vyššími/ultra nastaveniami ukazujú, že často je to fakt posun o 1-2 fps, prípadne 3-4fps (non OC a OC), avšak na druhú stranu:
- Metro:LL - 6fps rozdiel
- Thief - 8-10 fps rozdiel
- Watch Dogs - do 5 fps rozdiel
- Dying Light - 5-6 fps rozdiel
- Hitmanis - 5-11 fps rozdiel
- Civi: BE - 4-8 fps rozdiel
- Total war séria hier - tam to platí pre všecko - bude značný rozdiel, lebo ten retardovaný engine (všetko do Rome2, tam už ako tak trošičku začal využívať viac jadier/thredov) je single-core optimized
- Grid: Autosport - do 10 fps rozdiel
- CoH 2: 7-8 fps rozdiel
vo všeobecnosti stratégie budú ťažiť najviac, je možné že aj u iných racingoviek môže byť väčší rozdiel...samozrejme, ja by som tieto rozdiely u teba ešte podrobil vynásobeniu x0,66, keďže je to slabšia karta
potom už je len na každom, či je ochotný ale za 15€...mne by osobne ešte aj kúpa Fery3 Tranquilla4 (vydali ho už pred viac ako mesiacom a stále nie je v shopoch) padla do toho ako "worth it" teda, že by ako 3258, tak chladič bol pokrytý pri predaji aktuálneho
http://www.techspot.com/review/1017-bes ... aming-cpu/
taký toms hardware má veľmi pekné čísla ale tam testujú s titan X, tak tam to je o redukcii bottlenecku, tu je to s R9 285, čo je stále viac ako 750Ti ale dáva triezvejšie čísla - výsledky na 1080p s vyššími/ultra nastaveniami ukazujú, že často je to fakt posun o 1-2 fps, prípadne 3-4fps (non OC a OC), avšak na druhú stranu:
- Metro:LL - 6fps rozdiel
- Thief - 8-10 fps rozdiel
- Watch Dogs - do 5 fps rozdiel
- Dying Light - 5-6 fps rozdiel
- Hitmanis - 5-11 fps rozdiel
- Civi: BE - 4-8 fps rozdiel
- Total war séria hier - tam to platí pre všecko - bude značný rozdiel, lebo ten retardovaný engine (všetko do Rome2, tam už ako tak trošičku začal využívať viac jadier/thredov) je single-core optimized
- Grid: Autosport - do 10 fps rozdiel
- CoH 2: 7-8 fps rozdiel
vo všeobecnosti stratégie budú ťažiť najviac, je možné že aj u iných racingoviek môže byť väčší rozdiel...samozrejme, ja by som tieto rozdiely u teba ešte podrobil vynásobeniu x0,66, keďže je to slabšia karta
potom už je len na každom, či je ochotný ale za 15€...mne by osobne ešte aj kúpa Fery3 Tranquilla4 (vydali ho už pred viac ako mesiacom a stále nie je v shopoch) padla do toho ako "worth it" teda, že by ako 3258, tak chladič bol pokrytý pri predaji aktuálneho
-
lukostrel77
Star
V metre last ight mám na vysokých nastaveniach v 1080p 45-60fps,no a ten watch dogs to mi trhá aj na najnižších tam mám okolo 40fps no ked sa pohnem z miesta padne na 10fps potom zase mám 40fps a tak to ide dokola.Tak cpu zoberem ešte poznamenám že nebol použitý len 2 dni potom putoval do krabičky
no len musím počkat mesiac.
to je v pohode, procesory sa nezvyknú kaziť - teda ja osobne som ani raz tento problém nemal, procesory majú len pár špecifických a ojedinelých príčin úmrtí a aj to je spojené s extrémnymi OC, odpad zdrojmi, búrkami a podobne 
.....pripadne zlomenym pinom pri zlom vlozeni.
-
Maxpayne
Light Professional
nove procaky nemaju piny,to sa ti tak doska moze pokazit jedine
u Intelu áno, u AMD ani náhodou, tipujem, že aj ZENy budú mať piny