Zdravim
Vedel by mi niekto poradit ohladom kupy pracovneho stroja ako sukromna osoba ?
Planujem si kupit stroj na sukromne pouzitie no problem je v tom ze kazdy to predava ako firma cize vsade je to s dph ktora cini aj 6000 eur, kedze som sukromna osoba chcel by som sa tomu vyhnut. Je nejaka taka moznost ? Stroj si viem zaobstarat v cz aj na sk. Za kazde rady vopred dakujem
Kupa tovaru (sukromna osoba)
Re: Kupa tovaru (sukromna osoba)
Máš pocit že ako súkromná osoba nemusíš platiť DPH? V tescu DPH neplatíš keď si kúpiš potraviny?
Nie, ako súkromná osoba sa nevieš vyhnúť plateniu DPH.
To by sa dalo iba v prípade, že by si to kúpil na firmu, ktorá je platcom DPH - v tom prípade by si si tých 6000 pýtal od štátu späť v daňovom priznaní k DPH.
Nie, ako súkromná osoba sa nevieš vyhnúť plateniu DPH.
To by sa dalo iba v prípade, že by si to kúpil na firmu, ktorá je platcom DPH - v tom prípade by si si tých 6000 pýtal od štátu späť v daňovom priznaní k DPH.
Lenze je to stroj pouzivany ktory niekto predava, nejedna sa o novy stroj. Tak ako napr. Ze si kupim bicykel cez bazar tak platim uz len hotovu vec ak sa rozumieme.
Jedine ak nájdeš ako predajcu nejakú súkromnú osobu.. alebo potom nejakú firmu, ktorí ti nepovedia, že DPH už máš v cene a nebude ťa to srať.
Rozumiem.
Tak to budeš musieť kúpiť cez bazár od súkromnej osoby a nie od firmy.
Inak platí to čo píšem hore.
Tak to budeš musieť kúpiť cez bazár od súkromnej osoby a nie od firmy.
Inak platí to čo píšem hore.