trasenie volantu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Milan-66
Amateur
Amateur

trasenie volantu

Príspevok od používateľa Milan-66 »

Zdravim Vas, neustale mi trasie volantom pri brzdeni nad 70km/h. Skontroloval a vymenil som uz vsetko.
-komplet nova predna naprava(vsetky tycky, capy ramena)
-komplet nove brzdy
-geometria
-vyvazenie kolies
Jedine tyzden po vymene prednych kotucov to netriaslo, no po 500km to opat zacalo.....
Poradte co to moze byt, uz som zufaly z toho :(
Auto je E46 325i
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: trasenie volantu

Príspevok od používateľa p4ra »

Tak si asi zvlnil kotuce zase. Ked brzdam davas bomby, treba aj dochladzovat. A nemontovat sajrajty.
Milan-66
Amateur
Amateur

na to som si dal velky pozor, nedupal som na brzdu, pianko.... kotuce a platne su zimmerman
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

To nie je moc o dupani na brzdy. Je to skor o tom, ze ides davas im zabrat, a potom nedochladis - proste zastanes a vtedy ich zvlnis. Mozes to skusit dat sustruznikovi.
Milan-66
Amateur
Amateur

Uz som nad tym rozmyslal..... Ja som inak kludny sofer, ziadne prudke brzdenie, vela brzdim motorom.... mam este jedno auto, tam som daval TRW a nic tam netrasie...... Takze pochybujem ze je vadny medzikus :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja to hovorim zo skusenosti. Na predchadzajucom aute som si kupil nejake Brembo disky aj kotuce. Myslel som si, ze ake su skvele. Isiel som s nimi na Jankov Vrsok. Hore-dole 2x. A cakal som, ze za tie 2 cesty dole sa to uchladi, ale mylil som sa. Chcelo to viac chladenia. Tak hned, ako som ich nahodil odjazil, zvlnil som ich rovno dal dole a zahodil a kupil Black Diamond drazkovane a vrtane. S tymi problem nebol. Na sucasnom aute mam drazkovane Brembo a s nimi nie je problem, ale napriek tomu chladeniu venujem viac pozornosti a casu.
Milan-66
Amateur
Amateur

Skusim to osustruzit, dalsi typek mi radi ze to moze byt hadzavost naboja...... dam potom vediet.. DIky za radu
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a fungujú ti zadné brzdy ?
Milan-66
Amateur
Amateur

jasne ze funguju....... aj tak si myslim ze ked to osustruzim, pomoze to na tyzden a opat bude triast :(
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

J asom mal tento isty problem a mne pomohlo vymeniť komplet predné brzdy(kotuče a platničky) zn. ATE ale je potrebné predtým skontrolovať aj hádzavosť samotného náboja kolesa a pri montáži kotúča je potrebné dosadaciu polochu náboja kam dosadá kotpč riadne očistiť drotenou kefou aby tam nezostávala hrdza,prípadne môže hádzať aj smaotný náboj a bude ich treba vpredu vymeniť,ono náboje väčšinou bývaju aj s ložiskom spolu.No a ja keď čokolvek robím s brzdami tak dávam v servise nech mi premažu aj vgodiyce čapy aby strmeň ktorý je plavajuci chodil lahko,dobre je skontrolovať aj v akom stave máš brzdové piestik yv strmeňoch rposte skontrolovať na tžých brzdách uplne všetko a ideálne je pomeniť čo je zlé ale ty si tam všetko okrem teda tých nabojov kolies všetko pomenil,skus za niekym zbehnuť nech ti premerá ešte aj hádzavosť náboja mikrometrom.Hádzavosť náboja má svoje určité tolerancie pohybujuce sa v stotináczh keď nie tisicinách mm a to isté aj samotný kotúč.No a ak toto bude OK,kolesá vyvážené,pneumatiky nezošľahané a nezjazdené zle od špatnej geom etrie,silentbloky nepotrhané,čapy ktoré sú pevné,tlmiče vporiadku aj s uloženiami,stabilizátor komple keď máš OK,tak tam ti pri brzdení nemá čo trisť,ja som vymenil každý jeden komponent na prednej náprave všetko a mám pokoj s trasením pri brzdení už celé roky..zas je pravda že ja celé nápravy mením so všetkým pomaly každého pol roka ale tak zas nemám žiaden problém
Milan-66
Amateur
Amateur

strmene su 100% OK, to bolo vsetko robene, valceky vsetko proste na brzdach...... naboj samozrejme ocisteny, ale premerany nebol... opticky vyzeral dobre. Otazka je ci by to tie naboje robili vkuse, alebo tyzden po vymene kotuca nie??? Ako mne...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Milan-66 napísal:Skusim to osustruzit, dalsi typek mi radi ze to moze byt hadzavost naboja...... dam potom vediet.. DIky za radu
to je alfa-omega pri vymene brzd, menis si sam ci ti vsetko rad radom menia v nejakom servise ako obvykle?
Urcite treba zmerat bocnu hadzavost kotucov, ak hadzu, kotuce dole, naboj zacistit a zmerat naboje, ak hadzu viac ako 0,03mm => vymenit, nove kotuce, zmerat hadzavost ak bude na novom kotuci do 0.1mm -> OK. Zabehnut brzdy, po par stovkach km trosku poskusat a musi to byt ok.

PS: k tvojej poslednej uvahe - novy kotuc hned nezvlnis, ale ak je krivy naboj platnicky ho budu vymielat az z neho ostane nieco ako skruteny kotuc.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Hegy napísal:PS: k tvojej poslednej uvahe - novy kotuc hned nezvlnis, ale ak je krivy naboj platnicky ho budu vymielat az z neho ostane nieco ako skruteny kotuc.
Rok dozadu by som ti povedal na JV: "Challenged accepted." :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemyslel som nezvlnis ze to nejde, jasne ze to ide ale myslel som to v kontexte s krivym nabojom, ze sa to nemusi prejavit hned ale po par desiatkach km napr.
Co sa tyka JV-like jazd, tak to uz nejak proste musis ratat s tym ze OEM dajú pá, hoci su nové :D ... ale stavim sa, to bolo "worthit" :D
Milan-66
Amateur
Amateur

nemenim to sam, normalne v servise mi to menia(ziadny garazmajster). doma si vymenim tak olej filtre, a tak.....
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

okrem iného to môže robiť krivý disk, poškodená pneumatika a dokonca aj vysoký tlak v pneumatikách, skús prehodiť predné kolesá so zadnými a nahusti si gumy podľa predpísaných tlakov, mne bežne prehusťujú gumy aj o vyše pol atmosféry a to je sakra rozdiel
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Milan-66 napísal:nemenim to sam, normalne v servise mi to menia(ziadny garazmajster). doma si vymenim tak olej filtre, a tak.....
Paradox dnesnej doby je ze sikovny garazmajster ti pomoze viac ako "servis" kde pobehuje par stratenych praxantov...
Kazdopadne, prosim opytaj sa ci bola spravne zamerana hadzavost pred vymenou lebo ak nie, tak kotuce mozes menit do haleluyah.

@Syfon:
Jedine tyzden po vymene prednych kotucov to netriaslo, no po 500km to opat zacalo.....
Moj tip je 100% kriva otoč. Som ochotny si staviť :D
Milan-66
Amateur
Amateur

myslis tie naboje hej??? uvidi sa, objednal som naboje rovno to vymenim a stiahnem kotuce, dam potom vediet
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano myslim tie, to fakt treba vsetko menit, pripadne opakovane ak sa to da absolutne jednoducho zmerat a zidentifikovat v com je pes zakopany? :D
Milan-66
Amateur
Amateur

tak nic ine to byt nemoze, nebudem kolo toho spekulovat vela :D

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2016, 16:52)
tak konecne mam pokoj svaty, bol to lavy predny naboj, predchadzajuci majitel ho menil a dal tam nejaky smejd. po vymene a stiahnuti kotuca OK ( 1500 km prejdene)
Napísať odpoveď