Prechod na inú vysokú školu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Prechod na inú vysokú školu

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím, takže v skratke:

Po strednej som nastúpil na informatiku. Tam som to kvôli svojej nerozvážnosti po prvom roku vzdal (hlavne kvôli matike) a povedal si, že radšej pôjdem makať :? Samozrejme realita ma rýchlo dobehla a na ďalší rok som si podal prihlášku na inú fakultu. Tam som to už bral vážne a udržal sa (Je to samozrejme ľahšia fakulta ako informatika) Väčšinou mám A, B a budúci rok budem končiť Bc. Samozrejme bez učenia by to nešlo nikde a niektoré predmety som mal rovnaké (matika 2 semestre, fyzika, elekrotechnika...) a musel som si to dobrať... Momentálne matematiku aj doučujem. Takže mi to začína byť ľúto, že som sa vtedy nato vykašľal. Programovanie ma vždy bavilo a učil som sa doma + Predmet z programovania som spravil na informatike ešte na začiatku...

K veci: rád by som skončil prvý stupeň tam kde som. A ďalej na inžiniersky stupeň by som rád prestúpil na informatiku. Otázka ale znie: Či je možný takýto prestup z inej fakulty ? Robia sa nejaké prijímačky alebo nejak rozdielové testy ? Odbory sú podobné, ale sú tam rozdiely... napr. matiku som mal 2 semestre, na informatike sú 3. Mal som chémiu, na informatike nie je. Programovanie som zasa nemal ja...

V podmienkach na prijatie píše, že rozhodne dekan a komisia, ale nič viac k tomu. + K prihláške píše, že takýto študent okem diplomu so známkami musí pripojiť ešte aj nejaké anotácie o absolvovaní predmetov... Vie mi niekto konkretizovať ako to prebieha, či je nejaká šanca a podobne ?

Prestupoval tak niekto ? Čo by ste robili vy na mojom mieste ?

Ďakujem za odpoveď
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prechod na inú vysokú školu

Príspevok od používateľa beardie »

Keďže nepíšeš konkrétne a v tvojich postoch sa mi nechce hladat: Napíš na študijné tej fakulty kam chceš prestúpiť
NHISPVM
Star
Star

Beardie - písal som, 2x... Odpovedi sa mi nedostalo. Preto som sa rozhodol a skúsil napísať tu, možno niekto mal podobný problém a by vedel povedať lepšie ako to prebiehalo. Hlavný problém vidím osobne v tom, že ma tam 1x vlastne vyrazili...

No tak to upresním ak narážaš nato: Chodil som na FEI TUKE odbor ifnormatika. Po 1 roku som išiel na FVT TUKE (so sídlom v PO). A teraz by som sa tam zasa chcel vrátiť :smt059
beardie
Redeemer
Redeemer

Tak teraz su prázdniny, všetko je pomalšie. Tak či tak nebudeš prestupovat teraz, máš čas riešiť to cez rok
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ja som isiel na EkF TUKE druhy stupen uplne z inej skoly, podobny odbor a musel som robit tzv. postgradualne studium kde som si doplnil 3 predmety, ktore boli v podstate take zhrnutie toho hlavneho co sa tam ucilo na Bc. Neviem ci daco take je aj na inych fakultach, ale asi si budes musiet doplnit nejake predmety, popr. ist do medzirocnika, alebo mozno sa daju spravit rozdielove skusky s tym, ze sa to doucis sam. Na FVT si na informatizacii? Ked hej tak by to nemal byt az taky problem a mal by to dekan uznat, ale mozno budes musiet aj nieco doplatit :D
NHISPVM
Star
Star

Markoff

Presne v taký príspevok som dúfal. PRosím opíš viac z akej školy si išiel, ako to prebiehalo, či boli ´tažké tie "prijímačky" z tých predmetov atď. atď. Robil si to pred začatím roka, alebo počas ?

V prípade ak by som musel do medzi ročníka to nepripadá v úvahu. odbor mám iný, takže žiaľ :( No odbory majú isté predmety úplne rovnaké /aj keď neviem ako to je s obsahom učiva.../

Doučil by som sa to kľudne sám, lenže potrebujem viac času... Žiaľ mne nestačí týždeň, ani dva. Preto to aj chcem riešiť skôr, aj ke´d viem, že mám ešte relatívne dosť času
Markoff
Light Professional
Light Professional

No tak hned ked zacne novy skolsky rok tak sa poinformuj ako je to tam na FEI. Preco nechces ist do medzirocnika? Sak ked chces tak si mozes aj privyrobit popri tom sak si pisal, ze doucujes matiku.

Ja som išiel zo sukromnej čo je v Prešove - ISM, odbor medzinarodne podnikanie, na EkF odbor Financie, bankovnictvo a investovanie. Pocas roka som si musel dorabat aj tie 3 predmety navyse, ktore vsak boli velmi lahke, bola to viac-menej len formalita, za ktoru som samozrejme musel zaplatit :? Tak to uz chodi na ekonomickych skolach :D Neviem ci daco take je aj na FEI, ale asi nie. Kazdopadne nejaka moznost doplnenia predmetov by mala byt, fakt sa treba informovat na studijnom.
NHISPVM
Star
Star

Noo tak dnes som volal a som povedal, že nech mi napíšu v emaily :D

prestup je možný až keď ste riadne zapísaný študent. Žiadosť o prestup si musíte podať u nás a na Vašej fakulte či Vás pustí. O tom čo Vás prijmeme rozhoduje katedra na základe výpisu známok s anotáciou. Vo Vašom prípade bude treba diplom a dodatok k diplomu za Bc. štúdium. Katedra tiež rozhodne či budete musieť robiť rozdielové skúšky.

Nič konkrétne nenapísali no, ale tak lepšie ako nič...

Ale nechápem ešte čo sú tie anotácie ?

Markoff a v pohode ta vzali ? aké si mal známky ? a začo si doplácal ?

Takto by som to bral aj ja, že radšej by som mal naviac nejaké tie predmety aby som si ich dorobil... Do medzi ročníka íst nechcem, lebo to by som musel doplácať a vlastne už teraz som v jednom medzi ročníku a nechcem študovať z 5 rokov 7 :D
beardie
Redeemer
Redeemer

anotacia je popis predmetu a jeho naplne
Obsah předmětu (anotace): napísal:Předmět se zaměřuje na rozšíření již poznaných mikroekonomických vztahů, pojmů, zákonitostí. Jejich aplikací je možno řešit běžné ekonomické problémy a vztahy mezi mikroekonomickými subjekty. Základním cílem předmětu je naučit studenty využívat hlubší teoretické zázemí pro aplikované ekonomické disciplíny a předměty na inženýrské úrovni studia ekonomie. první část se zaměřuje na nástroje a obecné principy, které jsou používány v mikroekonomii a ukazuje konstrukci jednoduchých i složitějších ekonomických modelů. Teorie spotřebitele se zabývá rozhodováním spotřebitele a formováním poptávky včetně analýzy vlivu rizika na volbu spotřebitele. Východiskem teorie firmy je vztah mezi vstupy a výstupem, který se následně promítá do analýzy nákladů. Stěžejním problémem v Rozhodování firmy je volba optimálního výstupu, která je ovlivněn tržní strukturou. Cílem analýzy trhu výrobních faktorů je vysvětlit formování optimálního množství vstupů používaných firmou k výrobě. V závěru předmětu jsou studenti seznámeni s překážkami efektivní alokace zdrojů trhem a nutností či zbytečností státních zásahů do struktury trhu.
nechcem študovať z 5 rokov 7
ak popritom pracujes, najlepsie v odbore, tak nevidim problem
Markoff
Light Professional
Light Professional

Znamky som mal dobre, ale to nerozhodovalo, rozhodovalo to ci zacvakam za tie 3 predmety navyse a externe studium, lebo na denne ma nechceli prijat. Ale tak co uz moja hlupost, ze som nevyuzil studijum zadarmo. Inak ja som najprv bol tiez na informatike, ale presne ako ty som to vzdal uz po prvom semestri... a nakoniec som aj tak skoncil pracovat v informatickom odbore :D Ono je v podstate jedno co vystudujes, ked na pohovore ukazes, ze mas dostatocne znalosti z nejakej technologie tak ta prijmu.
NHISPVM
Star
Star

tak mne napísala, že podľa známok... no uvidím :D Ako keď nie, tak doštudujem 2 stupeň vo svojom odbore, len ma to mrzí tak preto...
Tie 3 predmety si doplatím, ale medzi ročník vážne nie :D
To čo študujem momentálne ma nebaví a moc nemám záujem v tom ani pracovať, preto radšej by som prestúpil...
A ešte jedná otázka: Prečo ťa nevzali na denné ? Ja nemám záujem externe ísť. Ale na informatiku prijímajú 170 ľudí, tak verím že ma vezmú no...

Beardie - brigádujem vo veľkosklade v Bille... Čo je dosť na nič, keďže sa tam dosť nadriem a robím asi tu najhoršiu robotu aká tam je. (Ani zamestnanci ju nechcú robiť :D ) + Sem tam ešte doučujem nejaké predmety, takže nič moc.
Síce študentské časy sú najkrajšie, ale som celkovo z tej školy už znechutený... + Ešte priateľka bude končiť a bude končiť VŠ tiež a nechcem ja ostať študent a naťahovať to takto, keďže máme nejaké spoločné plány už a tak...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Neviem preco ma nechceli zobrat na denne, asi chceli aby som platil za externe ;) Informatika ani externe tusim nema...
NHISPVM
Star
Star

Markoff a beardie

Vďaka veľmi pekne. Pýtal som sa ešte či je možné si predmety dokončiť tak, že by som si tie hlavné predmety spravil počas štúdia (čiže tie postgradualne skúšky ako si písal v prvom príspevku) ale vravela, že tie predmety sa takto dorábajú iba ak by som prestúpil napr. ako druhák v 1 stupni. Takto ako chcem prestúpiť ja vraj nevie o tom nič (čo mi príde divné :D ). O všetkom rozhodne dekan fakulty pri prijímacom konaní... Tak napíšem zhruba o rok čo a ako bolo...

Keby niekto niečo zistil, alebo by sa chcel niečo spýtať, tak kľudne píšte :)
Napísať odpoveď