Kúpa Kávovaru
Kúpa Kávovaru
Ahojte,
Mojej mame chcem kupit na narodeniny kavovar. Kazdy den pije kavu (aj ja).
Ona ma rada " nesku " a ja zalievanu-turecku, ale kludne vypijem aj nesku-nescafe.
Viete mi poradit nejaky kavovar do 200-2500eur?
Uvazoval som nad tymi kapsulovitymi, ale po case by ju to nebavilo stale kupovat a vratila by sa pravdepodobne ku klasickej " nescafe ".
Ideal keby to moc nehucalo..
Dakujem pekne za kazde napady, idem zatial browsovat alzu, ale moc sa do toho nevyznam.
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2016, 18:08)
Vyzera to ze som to velmi rychlo vyfiltroval vzhladom na ceny, a hodnotenia:
http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... -22_110-b/
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2016, 19:06)
chcem sa opytat, da sa do toho kavovaru dat normalna obyč, mleta kava nescafe?
Mojej mame chcem kupit na narodeniny kavovar. Kazdy den pije kavu (aj ja).
Ona ma rada " nesku " a ja zalievanu-turecku, ale kludne vypijem aj nesku-nescafe.
Viete mi poradit nejaky kavovar do 200-2500eur?
Uvazoval som nad tymi kapsulovitymi, ale po case by ju to nebavilo stale kupovat a vratila by sa pravdepodobne ku klasickej " nescafe ".
Ideal keby to moc nehucalo..
Dakujem pekne za kazde napady, idem zatial browsovat alzu, ale moc sa do toho nevyznam.
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2016, 18:08)
Vyzera to ze som to velmi rychlo vyfiltroval vzhladom na ceny, a hodnotenia:
http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... -22_110-b/
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2016, 19:06)
chcem sa opytat, da sa do toho kavovaru dat normalna obyč, mleta kava nescafe?
-
galbavymartin
Light Professional
Re: Kúpa Kávovaru
V pohode si vybral. Určite sa zameraj na Delonghi o inej značke by som vôbec nerozmýšľal.
do kavovarov sa moc nevyznam (kavu nepijem), ale zrovna mesiac dozadu som kupoval kavovar manzelke. ja som mal trosku nizsi budget, tak som siahol po kavovare z druhej ruky. na prekvapenie som zistil ze minimalne v bratislave sa nahadza viac ludi/firiem, ktore sa zaoberaju opravovanim kavovarov. proste kupia nejaky pokazeny, opravia co treba a predaju dalej za slusnu cenu. vacsinou tie kavovary davaju na bazos.
fajn bolo ze pan to bral skoro ako hobby, vsetko mi ukazal, vysvetlil, poradil, dal mi ku kavovaru vytlaceny navod, vseliake tablety a cistidla a neviem co vsetko.
takto som sa za 120 eur dostal ku kavovaru co sa normalne predava za 400.
ale neviem ci bazarovy kavovar je ten spravny darcek
aby som len nespamoval, tak ci sa da dat aj mleta kava do kavovaru zalezi od kazdeho jednotliveho modelu, k tomu co si linkol je na heureke:
fajn bolo ze pan to bral skoro ako hobby, vsetko mi ukazal, vysvetlil, poradil, dal mi ku kavovaru vytlaceny navod, vseliake tablety a cistidla a neviem co vsetko.
takto som sa za 120 eur dostal ku kavovaru co sa normalne predava za 400.
ale neviem ci bazarovy kavovar je ten spravny darcek
aby som len nespamoval, tak ci sa da dat aj mleta kava do kavovaru zalezi od kazdeho jednotliveho modelu, k tomu co si linkol je na heureke:
možno použiť zrnkovú aj mletú kávu
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...naozaj tu nechcem radit, co si ludia maju v tomto rozpocte kupovat, lebo to je naozaj velmi malo, ale ako si, prosim Ta, dosiel k takemuto nazoru??galbavymartin napísal:V pohode si vybral. Určite sa zameraj na Delonghi o inej značke by som vôbec nerozmýšľal.
Pokiaľ viem, tak Nescafé sú rozpustné kávy, tak načo to dávať do kávovaru? Stačí iba zaliať a je to. Alebo sa mýlim?
Myslím že do kávovaru by si mal nasypať mletú zrnkovú kávu aby to malo význam.
Myslím že do kávovaru by si mal nasypať mletú zrnkovú kávu aby to malo význam.
Stačí nasypať do zásobníka zrnkovú kávu, pripojiť nádobu s mliekom, zvoliť typ nápoja a jediným stlačením môžete mať kávu, cappuccino či caffé latte.
Jasne samozrejme, ale ked uz bude doma, tak ci sa bude dat vyuzit aj pre klasicku zalievanu
Podľa mňa je zbytočné používať rozpustné kávy v 300€ kávovare, veď rýchlejšie urobíš tú kávu normálne. Ale nie je tam len jedna nádoba na kávu? To by si potom musel meniť kávy, čo je blbosť. Ešte som čítal, pri tom čo si poslal, že sa dá použiť zrnková aj mletá káva, resp. tú zrnkovú kávovar zomelie. Ale o rozpustnej nebolo nič napísané. Pri inom som našiel, že má aj výpust teplej vody a dá sa na ňom jednoducho urobiť rozpustná káva, ale tomu nerozumiem.
to znamena ze ti vie kavovar "nacapovat" horucu/vriacu vodu do pohara. na caj alebo instantnu kavu... ale instantnu kavu do kavovaru urcite nesip..
Hlavne sa treba zamyslieť čo človek od toho očakáva. Pokiaľ chce človek variť espresso tak kúpim iný kávovar ako keď chcem prekvapkávanú atď. Nebudem tu písať žiaden konkrétny kávovar ale odkážem ťa na toto fórum :
Tam nájdeš všetko čo potrebuješ, skúsenosti s jednotlivými kávovarmi, rady pri výbere kávovara, pri príprave kávy, no proste všetko ohľadom kávy.
Kód: Vybrať všetko
http://www.primacafe.cz/primafrm/index.phpRe: Kúpa Kávovaru
Hmm jasne.. dobre dakujem.. napisem tam
Mozno rozmyslam ci naozaj nebude lepsie kupit ten krups
Mozno rozmyslam ci naozaj nebude lepsie kupit ten krups
To si vážne chceš kúpiť kávovar na turka a neskovú sračku?
Ty potrebuješ predsa rýchlovarnú konvicu
Ty potrebuješ predsa rýchlovarnú konvicu
prave som nenapadne zistil ze zrniecka, teda turecka ju upchava, takze nebudem riesit ten automat..
Priklonim sa teda ku kapsulam.. tie som uz skusalparkrat, je to fajn
https://www.alza.sk/kapsulove-systemy/1 ... g=1&sc=500
Priklonim sa teda ku kapsulam.. tie som uz skusalparkrat, je to fajn
https://www.alza.sk/kapsulove-systemy/1 ... g=1&sc=500
akurát že kapsule sú predražená "neska"
ja som myslel že ten hype okolo kapsulovych kavovarov už dávno prešiel, nepoznám nikoho kto by to ešte dnes reálne využíval
ja som myslel že ten hype okolo kapsulovych kavovarov už dávno prešiel, nepoznám nikoho kto by to ešte dnes reálne využíval
Podľa mňa sú tiež kapsule "hlúposť". Je to dosť drahé, a vyjde ti z toho menšia káva.
K tomu automatu, je to vyrobené viacmenej nato, tak by to podľa mňa nemalo upchávať.
K tomu automatu, je to vyrobené viacmenej nato, tak by to podľa mňa nemalo upchávať.
-
RATZINGER666
Darca
Napríklad espresso. Ale niekto má radšej väčšiu kávu a tá ti z jednej kapsule nevyjde.
-
RATZINGER666
Darca
...to je vtip? ako nevyjde? ved si to dolejes horucou vodou...
Áno, doleješ, ale už to potom nemá správnu chuť.
-
RATZINGER666
Darca
akoze nie? to je standardny postup... vies vobec nieco o priprave kavy?
tak si sprav dve kavy do jednej salky.