Web (blog) o cestovaní, čím prilákať čitateľov?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Web (blog) o cestovaní, čím prilákať čitateľov?

Príspevok od používateľa test »

Ahojte, v blízkej dobe chcem spustiť malú stránku, možno skôr taký blog o cestovaní. Chcel by som tam opísať pár ciest, exotika, ale aj také tie domáce cesty (domáce rozumej Chorvátsko, Rakúsko, Taliansko). Prvotne sa chcem zamerať na exotiku, napísať niečo o krajine, také tie všeobecné informácie, napísať niečo k zážitkom, uviesť odporúčania, fotografie. Viem, že takýchto webov je strašne veľa, v každom jazyku, ale mne to nevadí. Nerobím to za účelom zisku, aj keď malý reklamný banner by som tam dal, aby mi to zaplatilo aspoň hosting a možno kávičku niekde na cestách.

Rád by som sa ale miestnej komunity opýtal na názor, že čo dokáže ľudí pritiahnuť na takúto stránku? Ja sám za seba môžem napísať, že je to obsah a zaujímavosť článkov, aj všeobecné informácie a cestovateľské rady, fotografie, ale často krát ma na prvý pohľad nič nezaujme, tak z tej stránky odídem. Pozeral som sa aj na Intragrame na rôznych ľudí, ktorí cestujú a veľmi dobré odozvy majú ženy, ktoré vypadajú k svetu, občas pridajú pikantnejšiu fotku z cesty a najviac tieto blogy a Instagram vyhľadávajú tí naťahovači pipika, aby sa pozreli, že či nepribudla dáka pikantná fotka z exotiky.

Preto som rozmýšľal, že upútať a získať návštevnosť nebude len tak, takže mám v pláne do toho zapojiť aj priateľku, ktorá o tom ešte nevie a určite bude prekvapená z môjho plánu. Myslím si, že najmä mužov dokáže priláka fotografia ako niekde leží opálená len v spodnom prádle, aj keby to bolo fotené z jej pohľadu, pretože neviem, že či bude súhlasiť, aby tam bolo v prípade takýchto fotografií vidieť aj jej tvár. Aj tu na fóre sú naťahovači ako napríklad brm, pilifo, bindo011, heker, hensym a ďalší (sorry brácho), ktorí by tam chodili len kvôli takýmto fotografiám. Alebo sa mýlim?

Som si vedomý toho, že gro webu má tvoriť dobrý obsah, ktorý bude písaný pútavo, nebude príliš dlhý, bude mať dobrú vypovedajúcu hodnotu, ale toto všetko by som rád teda okorenil aj takými pikantnejšími fotografiami, ktoré vedia zaujať nejedno mužské pohlavie.

Čo si o tom myslíte? Čo vás pritiahne na takýto web? Čo vás naopak odradí na takomto cestovateľskom webe? Sleduje niekto z vás prípadne takéto weby/Instagram/FB a ako áno, tak aké (uveď linky)?

Ďakujem

S pozdravom,
cestovateľ a kávičkar test
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Web (blog) o cestovaní, čím prilákať čitateľov?

Príspevok od používateľa beardie »

Budeš popisovať svoje skúsenosti?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

test napísal:Pozeral som rôznych ľudí, ktorí cestujú a veľmi dobré odozvy majú ženy, ktoré vypadajú k svetu, občas pridajú pikantnejšiu fotku z cesty a najviac tieto blogy a Instagram vyhľadávajú tí naťahovači pipika, aby sa pozreli, že či nepribudla dáka pikantná fotka z exotiky.

Preto som rozmýšľal, že upútať a získať návštevnosť nebude len tak, takže mám v pláne do toho zapojiť aj priateľku, ktorá o tom ešte nevie a určite bude prekvapená z môjho plánu. Myslím si, že najmä mužov dokáže priláka fotografia ako niekde leží opálená len v spodnom prádle, aj keby to bolo fotené z jej pohľadu, pretože neviem, že či bude súhlasiť, aby tam bolo v prípade takýchto fotografií vidieť aj jej tvár. Aj tu na fóre sú naťahovači ako napríklad brm, pilifo, bindo011, heker, hensym a ďalší (sorry brácho), ktorí by tam chodili len kvôli takýmto fotografiám. Alebo sa mýlim? test
:lol: :lol: :lol: Haha, kámo, no takto dobre som sa tu už dlho nepobavil :D :D . Jasnééééééé :D veď to je presne ono! Koho zaujíma nejaký hotel, pamiatky, hovadiny... Chlapa zaujíma akcia, keď je to more, chce vidieť opálené zadky a kozy... jazdu jeepom po pláži... Kluby, nočný život ale aj prírodu, skaly, niečo dych berúce. Keď je to Ukrajina, chce vidieť nasračky opitého Borisa, ako pije horiacu vodku... Keď je to Afganistan, tak chceš vidieť dieťa s 30 kilovou bombou alebo kalachom v rukách :D . Inak to by bolo zaujímavé, vystihnúť v nejakom príbehu s fotkami podstatu tej krajiny, kultúru, možno zážitok s nejakými domácimi, niečo nezvyčajné, čím sa líšime od seba, fotky smažených pavúkov a pod. :D .

Ja osobne by som si pozrel na tvojom mieste stránku http://xman.idnes.cz/ a skúsil koncipovať stránku v podobnom štýle.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie – Medvedík, neviem ako si smeroval tú otázku a ako si ju myslel. Ale áno, chcel by som opísať svoje skúsenosti, ako mi zhabali nákup na letisku pri kontrole a miesto zahodenia tovaru do koša na odpad si to odložili na stôl pre seba. Ako som letel a nemal platné víza, až ma nechceli pustiť do lietadla, teda nechceli mi dať ani len letenku pri checkine. Alebo by som opísal, že aj prenádherná žena na ulici môže byť v skutočnosti chlap. A to keď už moja priateľka sama povie, že aká kočka to bola, že hotová miss world, pritom išlo o chlapa, tak s tým by som sa chcel podeliť. Nebudem predsa písať o tom, že aké administratívne členenie je v Rakúsku, ako dopadli posledne prezidentské voľby alebo že v Soldene napadol v zime opäť biely sneh.

bindo011 – Tvoj príspevok beriem tak zmätočne, pretože je tam toľko smajlíkov, že nedokážem určiť, že či si to myslel ako vtip alebo či si to myslel vážne. Ako som už napísal aj beardiemu o pár riadkov vyššie, ja by som chcel písať aj o niečom takom netradičnom, o zážitkoch, o pocitoch, mna nezajíma kostol alebo dáka fontána, aj keď pamiatky v juhovýchodnej Ázií boli s iného súdka. Lenže fotiek s tým čo si spomenul, že dáke kostoly, fotka vestibulu v 4-hviezdičkovom hoteli, toho je plný internet, plný internej je katalógových fotiek z cestoviek, retušované pláže na Maldivách. Ja radšej ukážem opice na stromoch, ktoré kandia na ľudí, ukážem holé silikónové prsia ležiace pri mne alebo pouličného psa, ktorého o dve hodiny grilujú na ulici. Netvrdím, že nič také na internete nie je, ale skôr by som sa chcel zamerať a pojať ten web trochu iným smerom. Škoda, že nemám fotky ako som jedol larvy, to by bolo možno aj na video, hlavne ten pocit, keď zahryzneš a zrazu zistíš, že dnu je to tekuté, taký ten pocit prekvapenia, asi ako keď žene tvrdíš, že sa nemusí báť, že je povieš a vytiahneš, ale aj tak zažije moment prekvapenia. Možno mám teraz víziu a plán, viem čo chcem, ale možno to nepôjde, nebude to ľudí zaujímať a ja po čase zistím, že nemá zmysel písať články na blog. Ale možno vďaka tým naťahovačom pipíka pri počítači budú ľudia chodiť na web a budú sa tešiť, že či som nepridal k článku dáku novú pikantnú fotku, ktorá im rozprúdi poriadne krv v bakuli.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ja len, že ak nebude nový post aspoň raz za týždeň (najlepšie vždy z inej destinácie) , tak bude návštevnosť chaba
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hehe.. no za seba ako za najvyššieho naťahovača ti môžem povedať, že na taký web by som nechodil ani keby sa ti priateľka vyzliekala donaha. ;)

Čo sa týka propagácie.. jedna takmer zadarmo... Založ si konto na instagrame a podobných sočkách, tam nahadzuj fotky z exotiky.. či už pikantné alebo menej pikantné, to je jedno, zaujať môže aj nepikantná, pokiaľ je pekná, exotická.... nahashtaguj rôzne heslá, aby sa tie fotky dali nájsť, prípadne cez to konto olajkuj iné fotky... a v popise pod fotkou ešte doplň, že ďalšie info o danej fotke máš na svojom blogu, určite sa tak nájde pár linkov aj na tvoj web. Takto to zvyknú robiť niektoré hééérečky, ktoré sa hrajú na cestovateľky.

:)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vacsinou blogy az tak neficia. Skorej co sledujem cestovatelov roznych (teda nesledujem) , tak maju konta na FB kde pridavaju fotky, poznatky a pod :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ja by som si rad precital cestovatelsky blog napisany s ostrym humorom, ako to maju napriklad na dailymale.sk alebo jenpromuze.cz. Nie je to take suche citanie a cloveka to vie zaujat. (Ale priprav sa ze take clanky moc zien citat nebude :lol: )
test
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - Precestovaného mám celkom dosť, mam v počítači desaťtisíce fotografií, vedel by som vyberať. Radšej by som písal na aktulánu tému, aktuálnu destináciu a neopisoval tam niečo čo som zažil sedem rokov dozadu. Na začiatok by som to vedel naplniť, pridať tam možno 10 článkov, fotografie, aspoň aby bol obsah na začiatok.

brm a Soviet - Viem, že treba mať FB skupinu, aj na Instagrame to tak spraviť, že sa pridá článok, fotka a odkaz na blog. Toto úplne chápem a uvedomujem si to, že sociálne siete môžu byť propagátorom zadarmo.

melonSVK - Daily nepoznám, česky JPM som pozeral a je to také zo všetkého kúsok, od áut, techniky, žien až po neviem čo, možno niečo ako Refresher.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

test napísal:...nedokážem určiť, že či si to myslel ako vtip alebo či si to myslel vážne.
Ja som svoj príspevok myslel vážne, ale tak nesmej sa, keď si hentak zadelil :D :D. No veď áno, to je presne ono, musí to mať šťavu... ani tak nejde o ženské, aj keď aj to k takému webu patrí, skôr hlavne ide o tie vtipné príbehy z ciest, možno nejaké užitočné tipy, postrehy a podobne. Mi tak napadlo, že by mohol byť dobrý blog z vyslovene slovenského prostredia, každý týždeň nové mesto, dedina, hora a podobne, zopár fotiek, vtipný príbeh, vypychnúť pár vecí z konkrétneho mesta alebo lokality, vyspovedať Fera, prečo do seba leje už 8 borovičku a pritom plače... :D .
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

test napísal:melonSVK - Daily nepoznám, česky JPM som pozeral a je to také zo všetkého kúsok, od áut, techniky, žien až po neviem čo, možno niečo ako Refresher.
Jasne, myslel som pisat clanky takym stylom ako oni :) Nie pisat o vela temach ako oni.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

chces mat blog o cestovani a lakat citatelov na lascivne fotky tvojej frajerky? akoze vsetko v poradku doma?
aby sa na teba nevysrala. to ze si si odfotil jej prdel v plavkach alebo aj bez nich este neznamena, ze to mas davat na internet pre vsetkych.

sprav si normalny blog, pis o tom, o com chces a zdielaj to na fasbuku. podla poctu zdielani uvidis ci to ma zmysel. ale pre kristove rany, nesnaz sa nalakat citatelov na zadky a predky tvojej vlastnej frajerky. sice ju nepoznam, ale pochybujem, ze by si to zasluzila. sex je vsade na nete, tym nezaujmes.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

melonSVK - Prebehol som si dva alebo tri clanky, ich styl sa mi nepaci, ale inym sa pacit moze. Ja by som to chcel ponat svojsky, pisat to svojskym stylom, ciastocne informacnym, ciastocne zabavnym. Neviem ako sa mi to podari a ci bude o to zaujem, ved uvidim. Blog som sa chystal zalozit uz mozno 7 rokov dozadu, ale na sme.sk mi ho vtedy neschvalili, lebo nechceli anonymne blogy, chceli tam meno, mail, mozno aj telefon, aj som oponoval a aj tak to zamietli. Potom som sa na to vykaslal, nechcelo sa mi to robit cez Blogspot alebo podobnu sluzbu.

zelovoc - Prepac, ale ty si cela lasciva fotka. Doma vsetko v poriadku, dakujem za opytanie. Hore som vysvetlil, ze ju tam nejdem fotit nahu ani nic podobne, len trosku pikantnosti alebo pokusenia, nieco co dokaze ciastocne zaujat muzske publikum. Tym, ze nezaujem neba, tak to neznamena, ze nezaujmem inym. Ludia maju rozne nazory, rozny zmysel pre humor a pohlady na vec. Skusim a uvidim, nemam co stratit.
Napísať odpoveď