no eVent neviem, na nohu by som to nedal... skus nejake najvyssie Kaylandy...
Turisticka obuv
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Turisticka obuv
usla mi tu nejaka spojitost? hladame topanku s eVentom? 
-
tuto ho chcem_D
Expert
Pozeram sa po nejakej kvalitnejsej obuvi do nasich hor, no nemam v tom vobec prehlad.
Viete odporucit nejake overene znacky, resp. modely, hranicu vidim okolo tej 100-ky, dufam, ze to uz bude stacit na nieco schopnejsie.
Dakujem
Viete odporucit nejake overene znacky, resp. modely, hranicu vidim okolo tej 100-ky, dufam, ze to uz bude stacit na nieco schopnejsie.
Dakujem
-
Soviet
Darca
Umna momentalne vedie znacka Keen.. Ak si clovek chce priplatit. Daju sa najst aj kusky za 100eur cca
http://www.mountex.sk/termekek/keen/obu ... ky?pp=7qbc
http://www.mountex.sk/termekek/keen/obu ... ky?pp=7qbc
-
tuto ho chcem_D
Expert
Presiel nejaky cas, no stale som nic nekupil.
Zameral som sa na nizke topanky bez membrany.
Aky mate nazor na nasledovny model?
http://eshop.asolo.sk/nizke-topanky/ray-721
Problem je, ze som nikde nenasiel obchod, kde sa daju vyskusat, ostava mi len objednat z eshopu.
Zameral som sa na nizke topanky bez membrany.
Aky mate nazor na nasledovny model?
http://eshop.asolo.sk/nizke-topanky/ray-721
Problem je, ze som nikde nenasiel obchod, kde sa daju vyskusat, ostava mi len objednat z eshopu.
-
Stoporko
VIP
1) načo ti budú nízke topánky?
2) kam to chceš nosiť?
2) kam to chceš nosiť?
-
tuto ho chcem_D
Expert
jednodnove rychle tury s lahkym batohom v peknom pocasi,
tatry, fatry, raj a zvysok slovenska...
tatry, fatry, raj a zvysok slovenska...
90 eura za hento bez goretexu?v A3 ich mavaju za 40-50 eura,salomonky.
-
tuto ho chcem_D
Expert
Vlastne skusenosti nemam, informacie mam len z netu alebo predajni, rad si preto necham poradit.
Membranu nepotrebujem, a pokial viem, jej funkcia a trvacnost v nizkych topankach je dost problemova.
Z toho, co som si precital, dopocul sa od predajcov, je znacka asolo kvalitnejsia a nereklamuje sa ako salomon.
Preto sa do najuzsieho vyberu dostali tieto topanky, len ich nemam kde odskusat na nohe.
Ak sa mylim, rad si vypocujem fakty kde robim chybu pri svojom uvazovani.
Dakujem
Membranu nepotrebujem, a pokial viem, jej funkcia a trvacnost v nizkych topankach je dost problemova.
Z toho, co som si precital, dopocul sa od predajcov, je znacka asolo kvalitnejsia a nereklamuje sa ako salomon.
Preto sa do najuzsieho vyberu dostali tieto topanky, len ich nemam kde odskusat na nohe.
Ak sa mylim, rad si vypocujem fakty kde robim chybu pri svojom uvazovani.
Dakujem
-
Stoporko
VIP
Na taký účel budú akurát 
No ja cez leto plánujem nejakú tú turistiku, pravdepodobne viacdennú a za každého počasia a taktiež by som potreboval poradiť. Doteraz som chodieval len v starých topánkach, ktoré síce zdržali a nepremokli, ale nehorázne sa v nich potili nohy a taktiež boli dosť ťažké.
Môžem na to vyhradiť tak do 120 €, čo takého by ste vybrali v tejto cenovej kategórii? Lokalita túry ešte nie je nijako špecifikovaná ale pravdepodobne to bude aj po silno skeletnatých terénoch, takže hlavné je, aby sa to na vlhkých kameňoch príliš nešmýkalo a držalo členok.
Môžem na to vyhradiť tak do 120 €, čo takého by ste vybrali v tejto cenovej kategórii? Lokalita túry ešte nie je nijako špecifikovaná ale pravdepodobne to bude aj po silno skeletnatých terénoch, takže hlavné je, aby sa to na vlhkých kameňoch príliš nešmýkalo a držalo členok.
Ja som už dlhé roky veľmi spokojný s Garmont Pinnacle bez membrány. Nepremokli mi ešte ani raz, vždy ich mám dobre naimpregnované, čiźe membrána mi zatiaľ nikdy nechýbala. Tým sa dostávam k druhej výhode, sú celé kožené, a tak impregnáca nieje najmenší problém. Kamarát má to isté s membránou a v lete môže žmýkať pot z ponožiek. Na hladkých, mokrých kameňoch síce trocha šmýkajú, no naučil som sa kde môžem stúpiť a už s tým problém nemám. Sú tu ale dva háčiky- neviem, či sa ešte vyrába verzia bez membrány a tá s membránou bude asi mimo tvoj limit.
-
Ryan Giggs
VIP
Na viacdenne tury urcite celokozene s membranou a kvalitnou impregnaciou. Znacka nie az tak podstatna, čohokoľvek od Garmontu, Asola, La Sportiva, Hanwag atd.
Ale predstava ze nejaka topanka nepremokne je naivna. Za urcitych podmienok premokne vsetko s vynimkou nejakej gumenych galosi a gumakov. Staci chodza po mokrej trave a za par minut je hotovo.
Ale predstava ze nejaka topanka nepremokne je naivna. Za urcitych podmienok premokne vsetko s vynimkou nejakej gumenych galosi a gumakov. Staci chodza po mokrej trave a za par minut je hotovo.
nejaky typ na kval.trek."papucky" 46-47 v akcii ,cena cca 120€,planujeme vyletik na Novy Zealand,tak aby bolo v com chodit..dakujem
-
Soviet
Darca
120 zacina hranica takych "aby bolo" povacsine. Ak uz chces nieco co vydrzi fakt dlho (koza atd), tak ides okolo 200eur. (Hanwag, La sportiva, Merrel ...). Ale istotne si ich chod otestovat osobne. Najlepsie keby teda vychytas nejaku akciu.
-
Stoporko
VIP
fevlad: garmont nebraska? Cca 140 peňazí, niekde snáď aj menej. Tvrdosť B, okopová lišta okolo celej topánky, celokoža s goráčom. Každopádne najprv špecifikuj terén, v ktorom budeš najčastejšie chodiť.
Soviet: 200 € má zmysel pri tuhosti B/C a vyššie (napr. HW Alaska čo sú B/C s prevahou C). A za Merrelky dať takú sumu je úlet - robia dobré tenisky a super zimnú obuv (zhruba v tejto cene), no "veľké" trekovky sú doménou iných značiek (LS, HW, Lowa, Garmont...)
Soviet: 200 € má zmysel pri tuhosti B/C a vyššie (napr. HW Alaska čo sú B/C s prevahou C). A za Merrelky dať takú sumu je úlet - robia dobré tenisky a super zimnú obuv (zhruba v tejto cene), no "veľké" trekovky sú doménou iných značiek (LS, HW, Lowa, Garmont...)
iba kotnikove,ziadne extremne tury,stred.trek.trasyStoporko napísal:fevlad: garmont nebraska? Cca 140 peňazí, niekde snáď aj menej. Tvrdosť B, okopová lišta okolo celej topánky, celokoža s goráčom. Každopádne najprv špecifikuj terén, v ktorom budeš najčastejšie chodiť.
a co hovorite na delbu topanok zima-ostatne obdobia? oplati sa kupovat nejake specialne zimne alebo naopak, povedzme topanky na leto s mensim viazanim? ja som v tomto trocha sedlak, nosim garmonty co uz mame roky a nosim jar-zima stale tie iste, nieco podobne ako postujete sem. je to problem alebo nie?
-
Stoporko
VIP
fevlad - nepochopil si ma. Mal som na mysli, či budeš chodiť viac po kameňoch, viac po tráve/lese, viac po asfalte, či plánuješ aj feraty... od toho všetkého sa odvíjajú nároky kladené na topánku (tvrdosť, okopová lišta...)
O topánkach, ktoré nie sú nad kotník ani neuvažuj a vyhni sa nákupom v exisporte a podobných obchodoch. Ak už pre nič iné, tak z toho dôvodu, že najviac sa tam točia "športové" topánky ako Nike a podobne. Teda ak by si tam aj niečo použiteľné outdoorové (NIE McKinley!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) objavil, bude to mať vekom zdegenerovanú membránu.
O topánkach, ktoré nie sú nad kotník ani neuvažuj a vyhni sa nákupom v exisporte a podobných obchodoch. Ak už pre nič iné, tak z toho dôvodu, že najviac sa tam točia "športové" topánky ako Nike a podobne. Teda ak by si tam aj niečo použiteľné outdoorové (NIE McKinley!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) objavil, bude to mať vekom zdegenerovanú membránu.
feraty nie...dikStoporko napísal:fevlad - nepochopil si ma. Mal som na mysli, či budeš chodiť viac po kameňoch, viac po tráve/lese, viac po asfalte, či plánuješ aj feraty... od toho všetkého sa odvíjajú nároky kladené na topánku (tvrdosť, okopová lišta...)
-
Stoporko
VIP
fevlad: takže vyriešené?