Set-top box
Re: Set-top box
Ak si to objednas z netu, tak mas dva tyzdne na to aby si to mohol vratit bez dovodu - samozrejme neposkodene.
-
Ryan Giggs
VIP
Ani pri priamom nakupe by nemal byt problem dohodnut sa. Len je treba sa ozvat.
Takže podľa teba by to malo fungovať?
Nechcem to zbytočne objednávať, ak by to nešlo.
Nechcem to zbytočne objednávať, ak by to nešlo.
-
Ryan Giggs
VIP
Ci si tento konkretny modul bude rozumiet s tvojim TV ti nepoviem. Televizory su co sa modulov tyka niekedy vyberave. Ale to zas nie je taka casta zalezitost.
Ok, tak to teda objednám, hádam to bude fungovať.
Ak by to teda fungovalo, všetko nahodím do TV, treba tam niečo nastavovať? Alebo stačí dať nejakú automatiku a nahodí sa to samé?
Doteraz som mal len stb, tak sa v tom nevyznám
Ak by to teda fungovalo, všetko nahodím do TV, treba tam niečo nastavovať? Alebo stačí dať nejakú automatiku a nahodí sa to samé?
Doteraz som mal len stb, tak sa v tom nevyznám
-
Ryan Giggs
VIP
Mozes aj manualne aj automaticky. Princip je uplne rovnaky ako v stb.
Super, vďaka 
//autoeditácia príspevku (14 Okt 2016, 18:20)
Tak modul mám doma, len neviem ktorou stranou ho mám vložiť do TV.
Ide oboma, tak to nechcem pokaziť.
//autoeditácia príspevku (14 Okt 2016, 18:20)
Tak modul mám doma, len neviem ktorou stranou ho mám vložiť do TV.
Ide oboma, tak to nechcem pokaziť.
-
Ryan Giggs
VIP
Navod k TV a aj k modulu je načo?
K modulu nebol žiaden návod, prišlo to len v takom tvrdšom sáčku a bublinkovej fólii prelepené páskou Alza.
K TV je iba základný papierový návod, potom je v menu Pomocník, ale tam sú viacmenej informácie o nastavení, pripojení k internetu a pod.
Ale asi po pol hodine hľadania na internete som to tam strčil, už ani neviem ktorou stranou, a funguje. Neviem či som trafil alebo to je jedno
K TV je iba základný papierový návod, potom je v menu Pomocník, ale tam sú viacmenej informácie o nastavení, pripojení k internetu a pod.
Ale asi po pol hodine hľadania na internete som to tam strčil, už ani neviem ktorou stranou, a funguje. Neviem či som trafil alebo to je jedno
-
Ryan Giggs
VIP
Navody ako k modulu, tak aj k TV maš na stranke vyrobcov. Tam to maš napisane a aj graficky znazornene ako to vložiť.
10 sekund hľadania (aj to prehaňam), ako ti to mohlo trvať pol hodiny nechapem: https://www.download.p4c.philips.com/fi ... uto,29,563
10 sekund hľadania (aj to prehaňam), ako ti to mohlo trvať pol hodiny nechapem: https://www.download.p4c.philips.com/fi ... uto,29,563
Trochu mimo tému, ale s kartou vloženou v TV mi nesedí čas v EPG. Je posunutý o dve hodiny dozadu.
Nech nastavím čas hoci ako, stále je to posunuté, akurát keď zmením štandardný čas na letný, tak je to posunuté o hodinu,
ale zároveň aj normálny čas je posunutý o hodinu.
Dá sa s tým niečo robiť?
NEAKTUÁLNE
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2016, 9:15)
Viete poradiť nejaký set-top box? Bude používaný len so starším CRT televízorom. Jediná podmienka je HD a aby mal aj slot na kartu Skylinku, nech nemusím dokupovať CI modul. Rozpočet nepíšem, ale čím lacnejší, tým lepšie. No rátam okolo tých 50€.,Ďakujem
Nech nastavím čas hoci ako, stále je to posunuté, akurát keď zmením štandardný čas na letný, tak je to posunuté o hodinu,
ale zároveň aj normálny čas je posunutý o hodinu.
Dá sa s tým niečo robiť?
NEAKTUÁLNE
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2016, 9:15)
Viete poradiť nejaký set-top box? Bude používaný len so starším CRT televízorom. Jediná podmienka je HD a aby mal aj slot na kartu Skylinku, nech nemusím dokupovať CI modul. Rozpočet nepíšem, ale čím lacnejší, tým lepšie. No rátam okolo tých 50€.,Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Ten cas si vyriesil?
Citacku ma kazdy box, v tom problem nie je, len neviem ci by som kupoval box bez CI slotu. Nikdy nevies co za chu**** Skylink vymysli, resp. ci sa nerozhodnes prejst niekde inde. Toto by som si riadne premyslel. S CI slotom rataj tak ku 70€. Napr. dobry pomer cena/kvalita ma
AB CryptoBox 650HD.
Citacku ma kazdy box, v tom problem nie je, len neviem ci by som kupoval box bez CI slotu. Nikdy nevies co za chu**** Skylink vymysli, resp. ci sa nerozhodnes prejst niekde inde. Toto by som si riadne premyslel. S CI slotom rataj tak ku 70€. Napr. dobry pomer cena/kvalita ma
AB CryptoBox 650HD.
Čas som nevyriešil, ale aj prepínanie programov bolo zdĺhavé a usporiadanie programov v TV bola čistá hrôza.
Tak nepremyslené prehadzovanie kanálov som ešte nevidel. TV mi našiel okolo 350 kanálov a ďalších 50 rádií. Nedali sa odstrániť nepotrebné programy a musel som po jednom presúvať kanál za kanálom. Kým som nastavil kanály do poradia, v akom boli na stb, prešli aj dve hodiny,
s prestávkami, lebo ma už porážalo. Tak som nakoniec modul vrátil.
Ten 650HD som pozeral ako prvý, ale to už je drahé.
Asi sme sa nepochopili, myslel som, aby mal aj slot na kartu a aj slot na modul. Lebo niektoré majú tuším iba slot na modul, ten samozrejme nie je v balení, a nebudem predsa kupovať box za 60€ a modul za ďalších 30€.
Tak nepremyslené prehadzovanie kanálov som ešte nevidel. TV mi našiel okolo 350 kanálov a ďalších 50 rádií. Nedali sa odstrániť nepotrebné programy a musel som po jednom presúvať kanál za kanálom. Kým som nastavil kanály do poradia, v akom boli na stb, prešli aj dve hodiny,
s prestávkami, lebo ma už porážalo. Tak som nakoniec modul vrátil.
Ten 650HD som pozeral ako prvý, ale to už je drahé.
Asi sme sa nepochopili, myslel som, aby mal aj slot na kartu a aj slot na modul. Lebo niektoré majú tuším iba slot na modul, ten samozrejme nie je v balení, a nebudem predsa kupovať box za 60€ a modul za ďalších 30€.
No ked si pozriem na satelity.ellano.sk (odporucam, kupoval som odtial neraz) prijimace s IRDETO citackou a CI modulom, najlacnejsi je prave set Cryptobox 650HD + CI Modul: http://satelity.ellano.sk/ab-cryptobox- ... 32329.html
Vsetky ostatne su len s IRDETO citackou (skylink ready), no bez CI modulu. A pri cryptoboxe mas aspon zarucenu podporu, nejake tie funkcie naviac, jednoduchy manazment kanalov...
Vsetky ostatne su len s IRDETO citackou (skylink ready), no bez CI modulu. A pri cryptoboxe mas aspon zarucenu podporu, nejake tie funkcie naviac, jednoduchy manazment kanalov...
-
Ryan Giggs
VIP
Kanaly sa daju pohodlne poprehadzovat v PC.
Pochopili. Len je to naopak, citacku kariet ma kazdy box. Ale CI slot nema kazdy. To si si asi pomylil.
Ale chcelo by to aby ten box mal aj CI slot. Pre istotu, lebo nikdy nevies. Ked ti Skylink zahlasi ze bude menit karty? Alebo sa nahodou rozhodnes, ze chces prejst ku konkurencii (Antik sat, CS link, Magio sat..)? Bude jednoduchsie v pripade potreby dokupit modul ako kupovat novy box. Ved to sam pises.
Preto je dobre aby mal ten box okrem citacky aj CI slot.
Velky vyber lacnejsich ako ten 650HD nie je. Lebo narazis na problem. Bud to nebude mat CI, alebo tie male pristroje nemavaju scart, tak to nebudes vediet k tomu CRT pripojit. Cize tam to je problem.
STomko:
Prehliadol si, lacnejsi na ellano, ktory splna poziadavky je Amiko HD 8250+. Da sa kupit o nejakych 10€ lacnejsie ako 650 HD.
Pochopili. Len je to naopak, citacku kariet ma kazdy box. Ale CI slot nema kazdy. To si si asi pomylil.
Ale chcelo by to aby ten box mal aj CI slot. Pre istotu, lebo nikdy nevies. Ked ti Skylink zahlasi ze bude menit karty? Alebo sa nahodou rozhodnes, ze chces prejst ku konkurencii (Antik sat, CS link, Magio sat..)? Bude jednoduchsie v pripade potreby dokupit modul ako kupovat novy box. Ved to sam pises.
Preto je dobre aby mal ten box okrem citacky aj CI slot.
Velky vyber lacnejsich ako ten 650HD nie je. Lebo narazis na problem. Bud to nebude mat CI, alebo tie male pristroje nemavaju scart, tak to nebudes vediet k tomu CRT pripojit. Cize tam to je problem.
STomko:
Prehliadol si, lacnejsi na ellano, ktory splna poziadavky je Amiko HD 8250+. Da sa kupit o nejakych 10€ lacnejsie ako 650 HD.
Tak zatiaľ to vyzerá na ten Amiko. Budem objednávať z Alzy.
Mohol by si mi prosím ťa ešte poradiť aj jeden bez CI, iba s čítačkou na kartu?
A teoreticky, keby si chcem kúpiť 650HD, mám Skylink, musím do toho kupovať CI, alebo má čítačku na karty?
Mohol by si mi prosím ťa ešte poradiť aj jeden bez CI, iba s čítačkou na kartu?
A teoreticky, keby si chcem kúpiť 650HD, mám Skylink, musím do toho kupovať CI, alebo má čítačku na karty?
-
Ryan Giggs
VIP
androidak napísal:
Bez CI slotu a so scartom tiež len nejaky Amiko. Napr. AMIKO IMPULSE SAT alebo Opticum HD X310. Ale opakujem, bez toho by som box nekupoval.Ryan Giggs napísal: citacku kariet ma kazdy box.
A take veci na alze určite nekupuj. V nejake špecializovanej predajni, kde ti tu čitačku najprv rozchodia aby si mal istotu a zaruku.
OK, tak objednávam ten Amiko HD 8250+, pre uistenie je to tento?
A k tomu 650HD, nedávno som pozeral jedno video, a hovorili tam aj o tom, že má aj univerzálnu čítačku kariet, spomínali že podporuje aj Skylink, ale následne na to hovoril, že karty M7 podporuje tiež, ale iba v CI module. Ako to teda je?
A k tomu 650HD, nedávno som pozeral jedno video, a hovorili tam aj o tom, že má aj univerzálnu čítačku kariet, spomínali že podporuje aj Skylink, ale následne na to hovoril, že karty M7 podporuje tiež, ale iba v CI module. Ako to teda je?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, je to tento. Ale opakujem, nekupuj to na alze.
Je to tak ako hovorili. Najnovšie karty M7 väčšina univerzalnych čitačiek nepodporuje. Tam je treba použiť modul.
Je to tak ako hovorili. Najnovšie karty M7 väčšina univerzalnych čitačiek nepodporuje. Tam je treba použiť modul.
Prečo to nemám kupovať Alze?