Gigastore REKLAMÁCIA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
baldorex
Addict
Addict

Re: Gigastore REKLAMÁCIA

Príspevok od používateľa baldorex »

Ak je v eú voľný pohyb osôb a tovaru, je proti princípu eú takto riešiť možnosť reklamácie.

Ak má samsung servisné stredisko na slovensku a odmietne mi zobrať reklamáciu, lebo som TV kúpil v chorvátsku, tak je to choré.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nie je to proti ziadnemu principu nicoho. A ani chore. Ved takto funguje drviva vacsina vyrobcov cohokolvek. To nechapem kde si zil doteraz alebo ake povedomie mas o danej problematike.
Ked to funguje na principe francizy, tak je to uplne logicke. Slovensky Samsung nema nic z toho ked ty si kupis TV niekde inde a preto nema ani ziaden dovod riesit veci ktore sa ho netykaju.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vsak ale ty mas zmluvny vztah teda nakup u gigastore. Teda kupovany u nich a tebe ma byt uz jedno aku distribuciu ti dodaju. Garantuju ti zaruku 2 roky. To, ze na slovensku to nik nechce opravit nema byt tvoja starost, ale ich starost. Nie nahodou? Ci som daco prehliadol?
baldorex
Addict
Addict

Áno, ale keď predajca ukončí činnosť, tak reklamáciu by si mal uplatniť u výrobcu, resp u jeho zastúpenia.

Ryan - podľa tej tvojej logiky, ak si dovezieš z nemecka bmw, tak tu na neho nemáš žiadnu záruku a všetko pôjdeš riešiť do nemecka? A keď je nejaká zvolávacia akcia na výmenu nejakého dielu, pôjdeš do nemecka alebo do autorizovaného servisu tu?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

co sa tu do nas teraz navazate :D my za to nemozme ze to tak je... je to tak a hotovo, ja s tym pracujem tak viem, ked si kupil sedy dovoz tak si to reklamuj u predajcu, ten to posiela do tramtarie, preto cakas 30 dni
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie je ziadna moja logika. Takto to proste je.

Analogia s autom je nezmyselna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak som zo zaujimavosti zavolal na Europske spotrebitelske centrum v SR, kde som opisal situaciu. Povedali mi, ze sa to reklamuje podla toho kde to bolo kupene alebo co je uvedene na zarucnom liste. A teda, ak islo napriklad o telefon ci televizor Samsung, kupeny niekde v EU, napriklad v Nemecku, tak sa treba pozriet na zarucny list, kde su uvedene servisne strediska. Mozu tam byt uvedene len tie Nemecke a v takom pripade to treba reklamovat len v Nemecku. Ale mozu tam byt uvedene vsetky strediska v ramci EU, ako to ma napriklad Nikon, vola sa to tzv. rozsirena zaruka a teda moze byt tovar reklamovany kdekolvek v tomto servisnom stredisku. Ak by tam boli len tie nemecke, tak to treba poslat do Nemecka, ale s tym, ze ze mas pravo preplatit komplet naklady, teda servis plati tvoje postovne a este platia aj postovne ku tebe, cize by ta to nestalo vobec nic, len trochu casu. Toto postovne je mozne aj predbezne vycistlit a uviest k reklamacii. Ak tak, obrat sa sem, resp. im zavolaj na cislo co maju v kontaktoch: http://www.esc-sr.sk/?doing_wp_cron=148 ... 1562500000
Ryan Giggs
VIP
VIP

To su ale normalne veci. Podmienky servisu ma kazdy vyrobca na svojich strankach. Len to treba citat a nie domnievat sa ako poniektori jedinci tu. Medzinarodnu zaruku nema vela vyrobcov elektroniky.
baldorex
Addict
Addict

CheZteR napísal:co sa tu do nas teraz navazate :D my za to nemozme ze to tak je... je to tak a hotovo, ja s tym pracujem tak viem, ked si kupil sedy dovoz tak si to reklamuj u predajcu, ten to posiela do tramtarie, preto cakas 30 dni
Nikto sa do nikoho nenaváža predsa, to máš taký pocit z obyčajnej diskusie?

Ryan Giggs napísal:To nie je ziadna moja logika. Takto to proste je.

Analogia s autom je nezmyselna.
V čom konkrétne? Situácia je rovnaká, iba cena je o jednu nulu vyššia...

Hojko vďaka za iniciatívu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Situacia nie je rovnaka ani nahodou. V tom konkretne že pokazene auto nezabališ do krabice a nepošleš poštou do Nemecka.
A ta jedna nula je tiež veľmi podstatna.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja mam tiež Telku Samsung a som písal na českú či slovenskú podporu to neviem lebo mi písali po česky. Hlavné bolo to že na zadnej strane TV mam made in slovakia a oni tú telku nevedeli nájsť v zozname podla S/N čísla, že u nich taká telka nie je registrovaná. Keďže som videl, že telka tejto značky podporuje Hbb TV v česku aj v anglicku len záhadne na slovensku, tak mi potom ani neodpísali. TV som kupoval v Interstore.sk , takže ak by sa mi to náhodou pokazilo by bol som zvedaví čo by mi autorizovaní servis Samsungu povedal.
Prílohy
IMG_20161126_114526.jpg
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze je TV vyrobeny na Slovensku, neznamena ze je urceny pre nas trh. Tu sa vyrabaju TV pre celu Europu.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Tak človek si myslí ak je to vyrobené na slovensku tak o to majú aspoň zápis, že pod tým to S/N bola vyrobená táto telka či už pre madarsko,chorvátsko alebo španielsko
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keby si volal rovno do tovarne, tak tam by to vedeli. Slovenske/česke zastupenie to vedieť nepotrebuje.
Ten model je pre slovanske krajiny okrem ČR/SR, Ruska a Ukrajiny.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Dildogripak napísal:Balík sa po 8 dňoch podarilo doručiť. (nevrátil sa mi, aj keď som to DPD-čku na telefóne ako odosielateľ "prikázal")

Skončilo to tu:

Gigastore vislan
Hálkova 12
Žilina

Je to tam od stredy poobedia, doteraz žiadna reakcia z obchodu, tak čakám na odpoveď, resp. zmenený stav reklamácie.

Dám vedieť ako som pochodil.

//Žiadne serv.stredisko SAMSUNG to nechce robiť, lebo je to HR distribúcia ako som písal vyššie. To je úžas toto, aby človek ešte zisťoval aj z akej distribúcie to je keď chce záručné opravy u výrobcu... NONSENS

//A áno, chcel som ušetriť 20-40e oproti iným e-shopom či kamenným predajniam... hanbím sa za to :cry:
Niekto to na tej adrese prevzal? To je byvale sidlo neslavne znameho "elko shopu" a odkedy ten skoncil, ta budova je nevyuzita, teda aspon zvonku to tak vyzera (ziadne oznacenie firmy, ziadne napisy na dverach, ziadne auta tam neparkuju). Skoro denne chodim okolo, uz je to tak dlhsie. Som zvedavy, ako to skonci.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Počkať, ja som už chcel predtým reagovať ale zabudol som...

WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF?????????????????????

2 kroky...

1. vyplniť ich formulár
2. poslať to na

Gigastore
Karpatské námestie 10
831 06 Bratislava
Slovenská republika

Dovidenia, nič viac. Rozumiem tomu tak, že DPD to nakoniec doručilo na tú adresu v Žiline? To má čo znamenať? Veď to vôbec nemusí znamenať, že to má Gigastore - je celkom možné, že sa ti už nikto nikdy neozve a o svojej TV už nikdy nebudeš počuť. Na ich webe nie je žiadna adresa zhodná s tou v Žiline - písal si Gigastore-u, že ti DPD oznámilo, že to doručilo tam do Žiliny? Žiadať vysvetlenie a možno už spomenúť aj trestné oznámenie?

Gratulujem :) Si práve vyhral hlavnú cenu, ja by som tak zalarmoval DPD a Gigastore, že by ešte rok po nociach mali zo mňa nočné mory.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Hojko dík za pomoc, uvidím čo sa dozviem ďalej od gigastore servisu...

Dropdead, áno, išiel som tak ako píšeš presne... A skončilo to v pi** v Žiline.... Som zvedavý, dám vedieť
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Hneď zajtra píš/volaj DPDčku, že z akého dôvodu to doručili úplne inde a rovnako napíš mail gigastore-u o situácii (ak si už písal, tak nevadí, napíš im to ešte raz).

Treba to rýchlo riešiť, lebo ako hovorím - ja by som sa neprekvapil, ak by si už tú TV nikdy neuvidel.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

DropDead, poznas tu majitelku co volas Helenka aj osobne?
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Po 2 týždňoch som sa im dovolal! :shock:

Vraj Tá adresa je OK, presmerovávajú tam reklamácie bežne.

No uvidím, či mi ešte potvrdia že to prijali aj e-mailom, nakoľko tento dilinko mi to na dráte povedať nevedel (vraj on je z fakturačného).... No som zvedavý

//písal som mail aj DPDčke, aj im na reklamačné (do gigastoru), čkm na vyjadrenie...
Napísať odpoveď