"Obziva" online

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
marcel33
Amateur
Amateur

"Obziva" online

Príspevok od používateľa marcel33 »

Chcem sa osamostatnit z mojej prace, hladam inspiraciu...

Ludia predavaju aliexpress veci na ebay, bazosi, bloguju, staraju sa firmam o profil na FB, ppc reklama, webdizajn...

Mate nejake dalsie inspiracie a motivacie? :)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: "Obziva" online

Príspevok od používateľa beardie »

Aby si vytvoril konkurenciu?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

camboy
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

z blogovania sa vyzit neda. Ten aliexpress vyzera lepsie, musel by si toho predavat ale naozaj vela a to tiez nie je velmi realne. Webdizajn-na to potrebujes aj nieco vediet a mat aj prax. Najrealnejsia moznost je pre programatorov,grafikov, ti mozu robit vsetko z domu,ale to tiez nie je pre uplne kazdeho..
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Stiahni si nejaku "kolekciu" fotiek nejakej baby (najlepsie nejakej rusky, co nikto nepozna), zaloz jej instragram, nazbieraj followerov a potom ti budu platit na reklamu a potom sa mozes prestahovat do Monte carla, ked spravis viac instragramov, tak to je len plus... popr. rob steklive fotografie svojej priatelky/zeny/susedky a davaj to na instragram :lol:
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

este sa da napriklad robit videa na youtube alebo streamovat na twitchi. pripadne hrat online poker. nic z toho ale nie je tak lahke ako sa zda pokial sa tym chces zivit.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

marcel33 napísal:Chcem sa osamostatnit z mojej prace, hladam inspiraciu...

Ludia predavaju aliexpress veci na ebay, bazosi, bloguju, staraju sa firmam o profil na FB, ppc reklama, webdizajn...

Mate nejake dalsie inspiracie a motivacie? :)
ono by to chcelo robiť niečo, čomu naozaj rozumieš a baví ťa to.

Obchod je tvrdý chlieb s množstvom úradných povinností - ťažký zárobok

Starať sa firme o fb profil? To by bol tvoj dream job?

blog, resp čokoľvek na internet - podmienka angličtina - lokálny jazyk má minimálnu návštevnosť = 0 zárobok

Pre mňa je úžasný youtube. Dáva obrovské možnosti a slobodu v tvorbe, môžeš zarobiť na tom, čo ťa baví.

Napríklad, chalan hrá airsoft, má namakané videá z toho. Je to rakúšan, kanál má po anglicky, za krátku chvíľu získal cez milión odberov, aktuálne cestuje po celom svete a všade hrá airsoft - novritch.

Alebo kanál o varení - je ich mnoho, konkurencia je veľká, je ťažké sa presadiť.
Jeden srb prišiel s trochu iným poňatím varenia. Nerozpráva, nepoužíva hudobný podmaz. Varí v prírode, z domácich surovín. Sledujem ho pár mesiacov, za ten čas získal cez sto tisíc odberov a slušne zarába...almazankitchen

Takže otázka, vieš vôbec niečo robiť?
Lebo tvoj štýl otázky mi pripadá, že dajte mi inšpiráciu kde zarobím, ja to skúsim robiť a trpieť....
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Keby by to bolo take jednoduche, tak by po polke zamestnancov nezostal ani smrad v kancelarii / na pracovisku.. Treba byt sikovny, nieco vediet a v neposlednom rade mat aj kusok stastia
marcel33
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marcel33 »

Baldorex veľmi dobre hovoríš...
Nehľadam ale návod, cisto inspiracia co ste kde poculi, citali. Keby navod existoval, bolo by nam hej :-)

Na youtube a vystupovanie nemam vlohy a kreativitu.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Zozen peniaze a o kreativitu sa postaram... :D

Mne napriklad minule napadlo, tocit kvazy serialy a spravit z nich kanal na YT. Slo by o to, kazdy diel by si mal k dispozicii 500 alebo viac €, za ktore si musis kupit auto a splnit nejake ulohy. Napriklad kombiky by mali daco so stahovanim, alebo kolko znesie auto nalozit tak, aby sa este pohlo a samozrejme z toho spravit sutaz.. :D, skratka pojmes to zabavne. Tych vyziev si viem predstavit milion... kabria, hatche, sedany, benziny, dizle, terenaky, dodavky, nakladaky, traktory, bagre... clovece cokolvek.

(Podobnost s Top Gearom cisto nahodna :D)

Ci to realne vie zarobit netusim, je to len moj sen skratka :). Popravde nedokazem si predstavit financovanie takeho projektu. Kazdopadneneste co sa YT tyka, tak velmi uspesny kanal je Colin Furze, skoro 4 000 000 odoberatelov. Kanal skvely, zalozeny na tom, ze Colin robi totalne magoriny, ako bicykel na pulzny motor, strielajuci Tuk tuk, 20 m hojdacku na dvore, mega ohnostroje a sustruzi si susienky, nekecam... :D. Dajte odber, ked budu 4 miliony, urobi zase nejaky sialeny ohnostroj, po kazdom milione to robi.

Potom je zaujimavy sektor online sluzieb, otazka je, s cim prist, aby sa to chytilo. Neviem, nic mi nenapada, co by dokazalo realne ludom pomoct nejako alebo nieco poskytnut a zaroven to sypalo koruny. Ale sme na fore, viac hlav, viac napadov. Mozno niekomu napadne nieco zaujimave.
baldorex
Addict
Addict

Neviem si predstaviť že by to malo nejak extra divákov. Mňa by to asi nezaujalo.
Navyše mi to príde ako veľa roboty a málo muziky...To chce minimálne 2 kamery, strih...Čiže zhruba 2-3 ľudia okrem teba, čo to zadarmo nebudú robiť, pravdepodobne :).

Ak autá, tak "seriózne" ako napríklad rasťo chvála a jeho garáž TV...

Colinov kanál poznám, občas pozriem, odber nemám.

Čo myslíš tým že je zaujímavý sektor online služieb? Čo si mám pod tým konkrétne predstaviť? Lebo znie to ako prázdna fráza...

Ako som písal hore, základ je robiť to čo človeka baví a vie to slušne robiť.
Remeselne zručnosti majú tiež slušnú sledovanosť, tam ani netreba robiť herca a vedieť po anglicky.
Také varenie, výroba nožov, kožených vecí, nábytku....

Teraz sleduje kanál, kde chlapík s celou rodinou píli stromy :)

Možnosti sú neobmedzené, len treba niečo vedieť a zaujať....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Baldorex, napadov je vela, ale asi skor v anglictine, pretoze na YouTube je problem zarobit v slovencine, to sa podarilo len par spevakom, kapelam a bloggerom.
baldorex
Addict
Addict

Koľko slov po anglicky máš v tomto videu?

Dám ti sem kľudne 10 podobných kanálov, kde nemáš ani slovo....funguje to slušne...
gogo956
Redeemer
Redeemer

:!:
ono ani nie je az taky velky problem zacat nieco robit online co by ta teraz ako-tak zivilo. Ja vidim skor otazne to, ci by to bolo praca ktora ta bude zivit dlhodobo. Napr zacnes robit youtube vlogy, budes to robit rok-dva a s velkou pravdepodobnostou dojdes do bodu ked nebudu nove zaujimave napady. Sledovanost ti zacne klesat pod hranicu ked sa ti to z hladiska financii a casu neoplati robit. A kde budes? V podstate to budu z bezneho karierneho hladiska zabite roky- co budes robit? myslis ze na nejakeho zamestnavatela urobi dojem ze "posledne dva roky som nerobil nic ine iba uploadoval videa na youtube?". Dokazes sa vratit do nejakeho bezneho zamestnania kde 8-10hodin denne robis viacmenej stereotypnu pracu,naviac pod sefom? Ja napr sledujem tiez viacero kanalov na youtube a vidim ze mnohi youtubery sa uz dostali do bodu ked su ich napady banalne a zacinaju sa opakovat. To znamena ze je iba otazkou casu, kedy im zacne padat sledovanost, pretoze uz nebudu zaujimavi.
baldorex
Addict
Addict

Vlogy sú asi najhorší príklad. Tam youtuber predáva seba a svoj život, točí sa to okolo aktuálnych vecí - potrebuje svojich odberateľov, ktorí si video pozrú v časovom rozpätí cca mesiac, lebo neskôr už jeho video nebude zaujímať.

Typicky to môže vypadať tak, že youtuber vloger má milión odberateľov a priemernú sledovanosť videa 500 000 videní/video.
(Samozrejme toto neplatí na už celebrity youtube tipu "piudipaj a kejsy nejstad" - nabije sa o priemernom kanáli)

Taký kanál ako som dal hore niekoľko príkladov, tak ich videá robia nejakú hodnotu, to video si pozrie x ľudí aj za 4 roky...

Čiže kľudne to môže byť situácia, že kanál má "iba" 150 000 odberateľov, ale povedzme 4 roky staré video má 5 miliónov vzhliadnutí....to video zarába po drobných kúskoch dlhú dobu...
Ak máš takých videí desiatky, urobí ti to dokopy slušný mesačný príjem a to môžeš kľudne aj na pol roka zastaviť tvorbu....

A že zabitá časť života?
Opäť záleží na tom, čo vie človek roboty a kam bude chcieť ísť...

Taký Lidl asi nebude riešiť kde si robil posledných 5 rokov....a žena s kanálom o varení sa nebude hlásiť za raketovú inžinierku do nasa....ale ten kanál o varení jej môže pomôcť keď bude na pohovore v reštaurácii....

Ja už som na takom pohovore bol, takže ani u nás to nie je márne :). Ukazovať svoje video na youtube z akčnej dovolenky na pohovore, kde je moja budúca šéfka oddelenia, šéfka ekonomického a šéfka personálneho oddelenia...zaujímavý zážitok :).
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Re:

Príspevok od používateľa bindo011 »

baldorex napísal: Čo myslíš tým že je zaujímavý sektor online služieb? Čo si mám pod tým konkrétne predstaviť? Lebo znie to ako prázdna fráza...
Samopochopiteľne, že ide zatiaľ o "prázdnu frázu" pretože reálne nemám v hlave momentálne žiadny nápad, o akú vec by malo ísť, čo by mala byť tá služba... Možno by bolo zaujímavé nechať sa inšpirovať niečím, čo sa ujalo na trhu a nejako sa odpichnúť od toho. Na začiatok urobiť nejaké zmapovanie, čo chýba na trhu, čo by ľudia chceli, potrebovali.

Pod pojmom online služby si predstavujem veci, ako je napr. Badoo, aj keď to podľa mňa žiadnu pridanú hodnotu neposkytuje za prachy, no z hľadiska marketingu ide o vydarený ťah, pretože chlapi tam budú sypať peniaze, len aby získali tých pár výhod, alebo aby mohli napísať za deň viac babám, než keď to nemajú zaplatené. Potom napríklad online kasína sú podľa mňa dobrá ryža. Lenže to sú stále veci, ktoré sa týkajú zábavy, človeku to nič extra do života neprinesie. Skôr som mal na mysli niečo, čo by reálne mohlo ľuďom zlepšiť alebo spríjemniť život/vybavovačky/čokoľvek, čiže dať serióznu protihodnotu za peniaze, ktoré zákazník zaplatí.
baldorex
Addict
Addict

Aha, ja som si myslel že ten online sektor služieb máš na mysli v súvislosti s youtube.

Príklad by mohol byť ten pán, čo na youtube vysvetľuje fungovanie pyramídy - auto s nulovým mesačným nákladmi - máme to vo vedľajšej téme :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex

ak clovek nieco vie co ma hodnotu a je ziadane na trhu prace, tak s pravdepodobnostou bliziacou sa k istote uz ma teraz slusne/dobre plateny job. Takze ak toto miesto opusti a zacne zit na volnej nohe s videami na youtube tak moze ziskat sice viacej osobneho volna ale je to na ukor toho ze nikto mu nezaruci ze to co zarobil minuly mesiac zarobi aj tento. Nepamatam si presne ale youtube mam taky pocit plati 3000USD za 1000 000 prezreti. Tj ked berieme do uvahy normalne zdanenie prijmu na SVK tak treba za mesiac mat aspon tych 800tis prezreti aby sa to dalo povazovat za nahradu normalneho zamestnania. A mnohe videa su vtipne aj zaujimave a nemaju za mesiac ani 100tis. prezreti, to znamena ze konkurencia je velka a dostat sa k velkym cislam nie je lahke.

Netvrdim ze sa na youtube nedaju zarabat peniaze, ale pre 99percent uploaderov to nikdy nebude generovat take prijmy pri ktorych by mohli opustit normalne zamestnanie-co vlastne aj bola povodna otazka.
baldorex
Addict
Addict

Youtube je v podstate podnikanie. Sú 2 možnosti.

Buď do toho človek skočí s veľkým rizikom, alebo začne postupne popri robote v rámci koníčku.

To tvoje číslo za reklamu nie je presné, nakoľko veľmi záleží od geografickej polohy tvojich divákov.

Hrubý priemer je 1 dolár za 1000 pozretí. Čisto slovenské publikum dá menej, čisto švédske dá 8 dolárov.

BTW istotu zárobku nemáš ani v aktuálnej práci.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tie ceny tazko povedat. Ako je spomenute, zalezi od lokality, jazyka, kde vsade chcu inzerenti mat reklamu. Gogoman posledny rok klesa - zvysila sa konkurencia, dochadzaju napady, tie zarobky su rozne a kolisave, realitu sa nikto asi nedozvie - http://socialblade.com/youtube/user/gogomantv Trebalo by najst, ze ci ma Gogoman zivnost, firmu alebo kde idu tie peniaze, vzhladom na moznu vysku prijmov a nutnosti DPH to vidim skor na daku firmu. Ak sa niekto bude nudit, tak skuste pohladat na Finstate.

To co sa pisalo vyssie, to zahranicne video s bananom a videa o vareni - to je uplne ina situacia ako recnene vlogy typu Gogoman a pod.

Okrem toho sa k prijmu od YouTube da spravit akysi affilate marketing, ze prezentujes alevo recenzujes produkt, pripadne nieco porovnavas a zaroven v popise mas odkaz na shop co ponuka nakup cez refferal - letenky na Pelikane, Alza, Amazon, predat sa da vselico.
Napísať odpoveď